Νέα

Τελικά ο Έλληνας έχει λεφτά ή τζάμπα κλαίγεται;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sub-Zero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 340
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
1.128
Πόντοι
206
Αν καταθέσει κάποιος στην τραπεζα 50.000 ευρώ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΑΝΑΛΕΩ θα πάρει:
file_50.jpg

Αυτά περί καταθέσεων μαύρου χρήματος επικαιροποιησης στοιχείων από τον φασιστικό κουμμουνιστικο συλλογο καρτελ
Αφού είναι ζωαδι ο Έλληνας και φοβάται να τα βάλει σε online τράπεζα που θα του δώσει μέχρι 8% επιτόκιο κατάθεσης, ας τα βάλουν στις άχρηστες συστημικές της χώρας για να μπορούν να πηγαίνουν στο γκισέ να κλαίγονται μετά.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.369
Πόντοι
6.056
Σ' αυτό συμφωνώ απολύτως και είσαι ο 1ος που ακούω να το λέει. Είναι ταμπού το θέμα.

Τώρα για τα υπόλοιπα, υπάρχει το εξής θέμα. Δεδομένης της στήριξης από την οικογένεια, των γονικών παροχών κλπ, η Ελλάδα υστερεί πάρα πολύ στην επιχειρηματικότητα.

Ακριβώς επειδή βρίσκει έτοιμα ακίνητα ο άλλος, δε θα ρισκάρει ποτέ και για τίποτα.

Τυχαίνει ... (αν και δεν είναι τύχη, αλλά ατυχία ... αν όχι δυσάρεστο) να ξέρω ανθρώπους που πήραν επιχειρηματικά ρίσκα. Ζεστό χρήμα ... θέλησαν να κάνουν μπίζνα στην ελλάδα !

Μπίζνες όχι μαλακίες. Που οπουδήποτε αλλού πετυχαίνουν .

Από τα καλύτερα ... τι καλύτερα ... λιγότερο τραγικά σενάρια ... είναι αυτοί που τα έχασαν όλα ... και κατάφεραν μετά να βρουν δουλειά ανειδίκευτου ... για να φυτοζωούν ......

Στα χειρότερα ... πήγα σε κηδείες .... και σε έναν και φυλακή επίσκεψη .

• Λύπη
Αντιδράσεις: j 1973

sackatack2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
426
Πόντοι
301
για να δουμε τι μ πορουμε να κανουμε με σχετικα λιγα χρηματα.σε 3 χρονια και 36 ημερες θα βγω σε μειωμενη 30% συνταξη στα 62 χρονια .εφοσον βεβαια προλαβω πριν την πανε στα συν 1 χρονο .με συνταξη 500 ευρω ,ναι τοσο ειναι μη δας φαινεται λιγη , συν καθαρα 310 ευρω απο το ενοικιο του οπατρικου μου .Εσοδα συνολο 810 το μηνα.μονος μου χωρις υποχρεωσεις και χωρις ενοικιο .θα κανω οικονομια και θα τη νγαζω με 550 ευρω το μηνα ,αφου ξερω το τροπο ,μαγειρευω εκπληκτικα, και ακομη και το πρωινο καφε μου τον φτιαχνω σπιτι παμφθηνα.Θα ποταμιευω 3.100 ετησιως ,για εξτρα εξοδα.Ετσι εχουμε αεροπορικο εισιτηριο για Πουκετ μαξιμουμ 600 ευρω.πηγαινε ελα.250 ευρω το διαμμερισμα με το μηνα πληρως εξοπλισμενο και 80 το μηχανακι .240συν 750, ας πουμε 1.000 συν 600 εχουμε 1.600 ,βαλε και κατι προαστοιακος, βαν απο και αεροδρομιο πουκετ,50 συν ,40 κοστος διεθνους διπλωματος οδηγηδης ,εχουμε ολα μαζι συνολο 1.790 ευρω.μενουν και αλλα 1310 ευρω για να περναω συν βεβαια και τα χρηματα 550 των τριων μηνων που θα ειμαι εκει ,οχι μονο βγαινω ,αλλα μαλλον παω και για 4 μηνες.Και δεν θα εχω σχεδον καθολου κρυο.Να πω εδω πως εκει ζεις με τα μισα χρηματα ,αφου μια μεριδα κανονικη στη παραλια εχει 2,5 ευρω , εισοσος σε μπουφε Ται μπαρμπεκιου με 5- 8 ευρω καιμ τρως οσο θες και ψαρια γαριδες κλπ .Τωρα ο αλλος που θα ακουει πως ειμαι 3 η και 4 μηνες στο Πουκετ και ξεχειμωνιαζω, που δεν ξερει βεβαια θα λεει πως ειμαι πλουσιος και πως οι Ελληνες δεν ειμαστε φτωχοι αλλα απλως ειμαστε μιζεροι οπως ειπε ο γνωστος γελωτοποιος που ψηφιστε και πρωην φασιστας τι πρωην δηλδη ,εδω τωρα εχουμε καμορα κανονικη.Βεβαια μπορεις να πας και σε πενταστερο ξενοδοχειο μς 2.000 ευρω την ημερα με προσωπικη πισινα και σεφ , για αυτο λεω να μην λεμε αμεσως α αυτος αφου παει εκει αρα ειναι πολουσιος και κλαιγεται .Σας εδωσα ιδεα για φθηνο ξεχειμωνιασμα , να πω εφω πως περσι καναμε Χριστουγεννα πανω απο 30 Ελληνες στυη ταβερνα του Ελληνα Γιωργος και Μαρια στη Καμαλα ,οπως καθε χρονο παραδοσιακα.Και εχει και αλλουτς πολλους Ελληνες εκει κατω .
Ζήλεψα τώρα ...

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
14.438
Πόντοι
3.846
O μέσος Έλληνας συγκριτικά με ένα μέσο Ευρωπαίο ή Αμερικάνο παπάρια ταξίδια κάνει. Πολύ λιγότερα, εμείς πάμε για διακοπές εντός συνόρων κυρίως ,ειδικά αν παίζει σπίτι σε χωριό κοντά στη θάλασσα.

Αυτοί που παίρνουν βασικό μισθό ή θέλουν να δουλεύουν λίγο επειδή είνια τεμπέληδες δεν έχουν ποτέ λεφτά. Έτσι είναι παντού.

Αν τα δηλώνεις όλα θα έχεις λεφτά στην άκρη αλλά όχι πολλά. Δε θα μπορείς δηλαδή να ονειρεύεσαι να αγοράσεις σπίτι ή να αλλάζεις αυτοκίνητο στην πενταετία. Αυτα είναι για όσους παίζουν μαύρα ή για όσους πήγαν στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα ζούμε μια νέα εποχή μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά σε άλλη κλίμακα. Όσοι έφυγαν από Ελλάδα δεκαετίες 60 & 70 ενώ σε Αμερική ,Αυστραλία ,Γερμανία κτλ. δεν αγόραζαν ούτε τριάρι εδώ με τα ίδια λεφτά έχτιζαν πολυκατοικια.
Αντίστοιχα σήμερα οι νέοι πτυχιούχοι που δε θα καταφέρουν να πάρουν σπίτι στο εξωτερικό, θα επενδύσουν Ελλάδα. Δε θα χτίσουν πολυκατοικία αλλά παίρνουν ένα διαμέρισμα 80-100 τ.μ. καινούριο και το ενοικιάζουν μέχρι να αποφασίσουν να το πάρουν οι ίδιοι.
Οι επενδύσεις σε δουλειές στην Ελλάδα είναι για τον πούτσο με λίγες εξαιρέσεις. Ο Έλληνας περιμένει από κανένα ΕΣΠΑ να κάνει κάτι, σαν νοοτροπία δεν έχουμε ποτέ μακροπρόθεσμους στόχους για αυτο και βλέπεις καταστήματα και εστίαση να κλείνουν στα 2-3 χρόνια. Αν όλοι αυτοί έμεναν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα δε θα είχαν τα χρέη που έχουν επειδή βάρεσαν κανόνι, αλλά δεν τους πήγαινε να έχουν αφεντικό (άλλο χαρακτηριστικό του Έλληνα θέλουμε όλοι να είμαστε αφεντικά).
Παροχές υπηρεσιών όπως γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός ,λογιστής σε καμία περίπτωση δεν έχουν τον κύκλο εργασιών που είχαν κάποτε. Πριν 20 χρόνια έλεγες "θα δουλέψω υπάλληλος 2-3 χρόνια και μετά θα κάνω δικό μου γραφείο. Μόνο από το σόι μου, το σόι της γυναίκας, οι παλιοί μου συμμαθητές θα έχω πελάτες". Σήμερα παίρνεις τα παπάρια σου. Θα σου έρθουν πελάτες που θα πιστολιάσουν ή θα σου ζητάνε όλοι να τους κάνεις τη δουλειά για ψίχουλα.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.813
Πόντοι
4.655
Εχω ζησει αρκετα χρονια Μαλτα και ξερω τη νοοτροπια των γηγενων
Η οποία είναι σαφέστατα ποιο ανεπτυγμένη από την Ελλάδα. Δεν συγκρίνονται οι δύο κοινωνίες.

Απλά είσαι άσχετος ή φιδέμπορας ή και τα ΄δύο.

Π

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.635
Πόντοι
3.936
Τα χρόνια της πρωτης φοράς Αριστεράς
Ενώ με τα τόσα χρονια συνεχομενης δεξιας και ειδικά με αυτή την οικογενεια τερμιτες που εχουν διαβρωσει την χώρα μέχρι σημερα -το πάει σφαίρα- 4 θέσεις πιο κάτω από την Ρουμανία, και στην τελευταία λίγο πιο κάτω από βουλγαρια, και πάμε για τον αποπατο.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
36.517
Πόντοι
9.931
από χθες το βράδυ! τα λόγια περιττά…
Δεν λεει τίποτα αυτη η εικονα, τα μισα τα εχουν πετάξει φραγκατοι επιχειρηματίες, λαχανεμποροι, κρεατεμποροι και τα αλλα μισα, ναρκεμποροι, νταβατζηδες και προστατες της νυχτας, εε αναμεσα σε αυτα ειναι και καμια 50αρια καλάθια που τα εχουν πετάξει κατι κακομοίρηδες μουνοδουλοι μπας και εντυπωσιάσουν την γκόμενα και γαμησουν μετα τα μπουζούκια.

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
2.275
Πόντοι
456
Δεν λεει τίποτα αυτη η εικονα, τα μισα τα εχουν πετάξει φραγκατοι επιχειρηματίες, λαχανεμποροι, κρεατεμποροι και τα αλλα μισα, ναρκεμποροι, νταβατζηδες και προστατες της νυχτας, εε αναμεσα σε αυτα ειναι και καμια 50αρια καλάθια που τα εχουν πετάξει κατι κακομοίρηδες μουνοδουλοι μπας και εντυπωσιάσουν την γκόμενα και γαμησουν μετα τα μπουζούκια.

Ακόμα και άμα είναι όλα απο νέα παιδιά. Πιστεύεις ότι επειδή μπορεί ακόμα και με τα 800 που παίρνει η με το χαρτζιλίκι της μάνας του να πετάει απο κάνα λουλούδι στα μπουζούκια αυτό σημαίνει αυτόματα πως μπορεί και να αγοράσει σπίτι.

Ότι τα παιδιά δε ξέρουν να κάνουν οικονομία το βλέπω κάθε μέρα , νεολαία είμαι και εγώ το βλέπω , αυτό όμως δε σημαίνει πως τα λεφτά τρέχουν απο τα μπατζάκια τους.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.289
Πόντοι
6.515
Αφού είναι ζωαδι ο Έλληνας και φοβάται να τα βάλει σε online τράπεζα που θα του δώσει μέχρι 8% επιτόκιο κατάθεσης, ας τα βάλουν στις άχρηστες συστημικές της χώρας για να μπορούν να πηγαίνουν στο γκισέ να κλαίγονται μετά.
εμπιστευεσαι σημερα on line οταν ολοι περιμενουν τι θα κλασει ο τραμπ, τι δασμους θα βαλει, και τι δασμους θα του ανταποδοσουν οι αλλοι (κινα, ευρωπη) ? :think:

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.518
Πόντοι
446
Η οποία είναι σαφέστατα ποιο ανεπτυγμένη από την Ελλάδα. Δεν συγκρίνονται οι δύο κοινωνίες.
Απλά είσαι άσχετος ή φιδέμπορας ή και τα ΄δύο.

Π
Αναπτύχθηκε ραγδαια η οικονομία της μεταξύ 2013 μέχρι 2019 ζούσανε αντιστοιχες εποχές Πασοκ και όλοι πλουτίσανε ξαφνικά και σηκώσανε κεφάλι, και στις βουλευτικές εκλογές του 2017 ο δημόσιος τομέας μεγάλωσε περισσότερο από ότι χρειαζόταν.
Όλοι ξαφνικά αγοράζανε μεταχειρισμένες απο Βρετανία Bmw, Mercedes και Range Rover και πουλάγανε μούρη σε όλους και τσαμπουκάδες στους ξένους, όπως έκαναν οι έλληνες τη δεκαετία 1980 και 1990.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.851
Πόντοι
2.306

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
70
Πόντοι
1
Αν δούμε το μέσο εισόδημα και τις οικονομικές συνθήκες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα παραμένει μία χώρα με σχετικά χαμηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι οι Έλληνες ζουν στη φτώχεια, καθώς υπάρχουν και αρκετοί που απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ζωής.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για ένα μέρος του πληθυσμού, υπάρχουν παραδείγματα υπερβολικής κατανάλωσης, όπως τα αυτοκίνητα πολυτελείας, οι διακοπές στο εξωτερικό ή οι ακριβές επιλογές διασκέδασης. Αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν την εντύπωση ότι "όλοι έχουν λεφτά", κάτι που δεν ισχύει γενικά για όλο τον πληθυσμό.
Και τέλος ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαιρετε λεει η παροιμία. Σε τετοιους καιρους οι Λυκοι περνάν καλα

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
1.128
Πόντοι
206
εμπιστευεσαι σημερα on line οταν ολοι περιμενουν τι θα κλασει ο τραμπ, τι δασμους θα βαλει, και τι δασμους θα του ανταποδοσουν οι αλλοι (κινα, ευρωπη) ? :think:
Χμμ δεν ξέρω από ποια σπηλιά μου γράφεις αλλά χρησιμοποιώ Revolut και online τράπεζες εδώ και περίπου 10 χρόνια.
Κάτσε εσύ με το 1% επιτόκιο των ελληνικών τραπεζών, εγώ ήδη βγάζω επιτόκιο από 6μηνα και 12μηνα μέχρι 8%, όπως ανέφερα.

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
857
Πόντοι
86
Χμμ δεν ξέρω από ποια σπηλιά μου γράφεις αλλά χρησιμοποιώ Revolut και online τράπεζες εδώ και περίπου 10 χρόνια.
Κάτσε εσύ με το 1% επιτόκιο των ελληνικών τραπεζών, εγώ ήδη βγάζω επιτόκιο από 6μηνα και 12μηνα μέχρι 8%, όπως ανέφερα.
Πώς εμπιστεύεσαι μια on line τράπεζα όμως σε περίπτωση που σκάσει ένα κανόνι ή είναι τίποτα απατεώνες και κλείσουν εν μια νυκτί και εξαφανιστούν μαζί με τα λεφτα σου;

Τι εχέγγυα και εγγυήσεις έχεις για να εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια τέτοιες καταστάσεις;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom