Νέα

Tελείωσαν οι περιπέτειες του Γέροντα Παστίτσιου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Κι επειδη οταν στριμωχνεστε εσεις οι "νηφαλιοι" πετατε την καραμελα του Σταλιν :
ο Σταλιν απαγορευσε την θρησκευτικη εκφραση.
Ηταν εγκληματιας και καθαριζε στεγνα,ως δικτατορας. Τι δεν καταλαβαινετε? ΔΕΝ κυνηγησε μονο Χριστιανους,ή μουσουλμανους, αλλα και :
Αναρχικους, Τροτσκιστες και λοιπους αντιφρονουντες. Τελικα ειστε τοσο αμορφωτοι που νομιζετε οτι ο Σταλιν εκπροσωπει ολη την αριστερη ιδεολογια ή οτι επειδη κυνηγησε τη θρησκεια το εκανε γιατι ειχε προσωπικες διαφορες με το Θεο? Μηπως απλα εβλεπε την Θρησκεια ως αλλη μορφη εξουσιας την οποια ηθελε να διαλυσει?

Για πειτε μου τωρα : εγω που ειμαι Αθεος υποστηριζω τον Σταλιν?
ρε φίλε δες τι έγραψες προηγουμένως σαν συμπέρασμα:

Αντιθετως, αν μια ωραια πρωι επικρατουσε η αηθεϊα στον κοσμο, κανεις δεν θα ενοχλουσε κανεναν.

και ρωτάω:όταν επικράτησε η αθεΐα πράγματι κανείς δεν ενόχλησε κανέναν ή μήπως τα πραγματα έγιναν ακόμα χειρότερα ?

εντιτ: άσε που το συμπέρασμα αυτό είναι τελείως αυθαίρετο..

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595
Ειδες τελικά που συμφωνείς πως δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η θρησκευτική πίστη που οδηγεί τους ανθρώπους στα εγκλήματα αλλά και η αναγωγή της πολιτικής ιδεολογίας σε ακλόνητη θρησκευτικού τύπου πίστη;
Και κατά συνέπεια δεν είναι μόνο οι θρησκείες που φτιάχνουν εγκληματίες αλλά και οι ιδεολογίες;

Εγραψα σε προηγουμενο ποστ ακριβως αυτο. Οτι ΔΕΝ φταιει ΜΟΝΟ η θρησκεια. Εγω ομως τη θρησκεια τη βλεπω σαν ιδεολογια, σαν πολιτικη. Δεν ειναι οτι πιστευω οτι υπαρχει θεος και τον αγνοω. Σαν πολιτικη, η θρησκεια εχει σκοπο να εξουσιασει.
Αρα ο σκοπος για μενα ειναι να αντιλαμβανεται ο ανθρωπος ποτε η ιδεολογια που πιστευει γινεται καταπιεστικη και εξουσιαστικη και να χρησιμοποιει το μυαλουδακι του ανα πασα στιγμη.
Τιποτα δεν ειναι ακλονητο, δεν πρεπει να ειναι ακλονητο.

Στον αλλο φιλο που λεει πως μεχρι να γινω αθεος ειχα γαλουχηθει με την ηθικη του χριστιανισμου : Συμφωνοι. Πως στον πουτσο ομως ο χριστιανισμος ευλογει το να σκοτωσω εγω ως Ελληνας, εναν Τουρκο π.χ. ? Δηλαδη με ποια ηθικη η θρησκεια κανει διακριση στην εθνικοτητα της ανθρωπινης ζωης? Αρα πως μου λες οτι η θρησκεια διδασκει το σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη, οταν ουσιαστικα διδασκει την υποταγη στους εκαστοτε θεϊκους και πολιτειακους νομους ("Σου λεει ο θεος να σκοτωσεις/να μην σκοτωσεις, σου λεει η πατριδα σου να σκοτωσεις,τραβα σκοτωσε , με τις ευλογιες μας).

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Πριν 700 χρονια...εισαι και ανιστορητος...ανοιξε κανα βιβλιο να ξεστραβωθεις!
Ωραια...ποτε?
Εσυ που εισαι σπουδαγμενος.
Εγινε τωρα, προσφατα?
Αυτο θελω να πω.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
όταν επικράτησε η αθεΐα πράγματι κανείς δεν ενόχλησε κανέναν ή μήπως τα πραγματα έγιναν ακόμα χειρότερα ?
Αν μπορείς πιάσε κ μέτρα τις δολοφονίες κ εκτελέσεις λόγω της θανατικής ποινής στις Η.Π.Α. κ κάνε σύγκριση με τις διώξεις του καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης.

Έλα...1919-1989.

Μετά μίλα.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Εγραψα σε προηγουμενο ποστ ακριβως αυτο. Οτι ΔΕΝ φταιει ΜΟΝΟ η θρησκεια. Εγω ομως τη θρησκεια τη βλεπω σαν ιδεολογια, σαν πολιτικη. Δεν ειναι οτι πιστευω οτι υπαρχει θεος και τον αγνοω. Σαν πολιτικη, η θρησκεια εχει σκοπο να εξουσιασει.

Εσύ λοιπόν βλέπεις αυτό, άλλοι το βλέπουν ακριβώς ανάποδα. Την πολιτική ιδεολογία σαν θρησκευτική πίστη. Και επειδή ο τελικός σκοπός είναι πάντα η εξουσία θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να εγκληματίσουν σε όποιο εμπόδιο σταθεί στην πολιτική τους ιδεολογία/θρησκευτική πίστη στο να εξουσιάσει. Πρόσεξε μην είσαι ένας σαν και αυτούς τους οποίους κατηγορείς λοιπόν.

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595
kosnik όχι kosnuk :sunglasses:

δες την λογική σου:

επειδή υπάρχει μια μερίδα φανατικών ισλαμιστών πρέπει να κόψουμε την πίστη και στους υπόλοιπους (επειδή πονάνε τα δάχτυλα να κόψουμε όλο το χέρι)

Παλι γραφεις μισα οσα λεω :
Το προβλημα δεν ειναι μονο οι φανατικοι Ισλαμιστες. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν ακομα φανατικοι χριστιανοι (δειτε τα μπουκετα αγαπης που πεφτουν στον "αγιο ταφο" το πασχα,μεταξυ των "πιστων"). Το προβλημα ειναι οτι μεχρι προσφατα στην Ιρλανδια σκαγαν βομβες για θρησκευτικα αιτια.
Ειπα εγω οτι ΠΡΕΠΕΙ να κοψουμε την πιστη? Ποιος να την κοψει? Με ειδες να επικαλουμαι καποιον Σωτηρα που θα το κανει? Η' ειμαι ο Ραμπο που θα κοψει την πιστη απο τους ανθρωππους?

Ο δικος μου προβληματισμος ειναι : ΟΤΑΝ η πιστη ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ στη ζωη των ανθρωπων, οταν δηλαδη ξεφευγει απο τα στενα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ορια και τις ανησυχιες (ποιος ειμαι, τι θα γινω οταν πεθανω, που πηγαινω, απο που ηρθα? ), και φτανει να :
1.Συλλαμβανονται ανθρωποι για βλασφημια.
2.Σκοτωνονται ανθρωποι επειδη πιστευουν κατι αλλο/δεν πιστευουν
3.Λογοκρινονται κειμενα ή καιγονται βιβλια
και πολλα αλλα, τοτε αυτο αποδεικνυει οτι η ΚΑΘΕ θρησκεια ειναι μια μπιζνα που σκοπο εχει να διατηρησει την εξουσια της.

Μπορεις να πιστευεις οπου θελεις. Αν πιστευεις πραγματικα και δεν εισαι στρατιωτακι του εκαστοτε μαλακα θρησκευτικου ηγετη, δε μπορει να σε προσβαλει ο παστιτσιος. Οπως και εμενα δε μπορει να με προσβαλει κανεις αυτη τη στιγμη οσο και να με βρισει που ειμαι αθεος. Χεστηκα. Εγω ειμαι αθεος για παρτη μου. Δεν ακολουθω καμια στρατια αθεων. Οσοι πιστευουν (η πλειοψηφια) αργα ή γρηγορα κατι ακολουθει, κι αυτο δεν ειναι η συνειδηση τους.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Αρα ο σκοπος για μενα ειναι να αντιλαμβανεται ο ανθρωπος ποτε η ιδεολογια που πιστευει γινεται καταπιεστικη και εξουσιαστικη και να χρησιμοποιει το μυαλουδακι του ανα πασα στιγμη.

Τιποτα δεν ειναι ακλονητο, δεν πρεπει να ειναι ακλονητο.

Στον αλλο φιλο που λεει πως μεχρι να γινω αθεος ειχα γαλουχηθει με την ηθικη του χριστιανισμου : Συμφωνοι. Πως στον πουτσο ομως ο χριστιανισμος ευλογει το να σκοτωσω εγω ως Ελληνας, εναν Τουρκο π.χ. ? Δηλαδη με ποια ηθικη η θρησκεια κανει διακριση στην εθνικοτητα της ανθρωπινης ζωης? Αρα πως μου λες οτι η θρησκεια διδασκει το σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη, οταν ουσιαστικα διδασκει την υποταγη στους εκαστοτε θεϊκους και πολιτειακους νομους ("Σου λεει ο θεος να σκοτωσεις/να μην σκοτωσεις, σου λεει η πατριδα σου να σκοτωσεις,τραβα σκοτωσε , με τις ευλογιες μας).
Ο χριστιανισμος δεν λεει να σκοτωσεις τουρκο.
Κανεναν δεν λεει να σκοτωσεις.
Αυτο ΜΠΟΡΕΙ να το λεει καποιος παπας αν το λεει.
Οχι η επισημη θρησκεια. Σε καμμια περιπτωση.
Συμφωνω. Η θρησκεια δεν πρεπει να γινεται καταπιεστικη.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αν μπορείς πιάσε κ μέτρα τις δολοφονίες κ εκτελέσεις λόγω της θανατικής ποινής στις Η.Π.Α. κ κάνε σύγκριση με τις διώξεις του καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης.

Έλα...1919-1989.

Μετά μίλα.
τι λες ρε μαν, θες να βάλω στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονίες πολιτικών αντιφρονούντων με τις εκτελέσεις δολοφόνων εγκληματιών? δεν συμφωνώ με την θανατική ποινή αλλά δε νομίζω ότι συγκρίνονται μεταξύ τους αυτά που λες

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595
Εσύ λοιπόν βλέπεις αυτό, άλλοι το βλέπουν ακριβώς ανάποδα. Την πολιτική ιδεολογία σαν θρησκευτική πίστη. Και επειδή ο τελικός σκοπός είναι πάντα η εξουσία θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να εγκληματίσουν σε όποιο εμπόδιο σταθεί στην πολιτική τους ιδεολογία/θρησκευτική πίστη στο να εξουσιάσει. Πρόσεξε μην είσαι ένας σαν και αυτούς τους οποίους κατηγορείς λοιπόν.

Ενταξει μεγαλε Τομιτο, θα διαβασω τα σοφα σου λογια και θα μου μεταδωσουν την ψυχραιμη λογικη σου (που ολως τυχαιως προσπαθει να εξισωσει ναζισμο με αριστερα για αλλη μια φορα).

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Έλα...1919-1989.

Μετά μίλα.

ποιές είναι περισσότερες?

γιατί στις ΗΠΑ οι εκτελέσεις σε εφαρμογή της θανατικής ποινής στο διάστημα από το 1608-2002 ήταν ακριβώς 15.269

πόσοι ήταν οι εκκαθαρισθέντες στην Σοβιετική Ενωση? μερικά εκατομύρια μόνο επί Στάλιν

μόνο οι εκτελεσθέντες Πολωνοί στρατιωτικοί στο Κατύν ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των εκτελεσθέντων εις εφαρμογήν της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ...

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595

γιατί στις ΗΠΑ οι εκτελέσεις σε εφαρμογή της θανατικής ποινής στο διάστημα από το 1608-2002 ήταν ακριβώς 15.269

πόσοι ήταν οι εκκαθαρισθέντες στην Σοβιετική Ενωση? μερικά εκατομύρια μόνο επί Στάλιν

μόνο οι εκτελεσθέντες Πολωνοί στρατιωτικοί στο Κατύν ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των εκτελεσθέντων εις εφαρμογήν της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ...

Ελα που δεν θα πεταγοταν...

Να ρωτησω: αν τις εκκαθαρισεις του Σταλιν τις ευλογουσε η Εκκλησια, θα ηταν ενταξει οι φονοι? Γιατι οπως λεει το θρεντ, εδω γινεται συζητηση για ενα "θρησκευτικο"θεμα και ολως τυχαιως οι γνωστοι τρολοφασιστες του site, το πανε στον Σταλιν (που για να μην ξεχνιομαστε εκφραζει ΚΑΘΕ αριστερο ε ?  :jerking:  )

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
τι λες ρε μαν, θες να βάλω στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονίες πολιτικών αντιφρονούντων με τις εκτελέσεις δολοφόνων εγκληματιών? δεν συμφωνώ με την θανατική ποινή αλλά δε νομίζω ότι συγκρίνονται μεταξύ τους αυτά που λες
Και στην Σοβιετική Ένωση είχαν την ίδια τύχη με Η.Π.Α. οι δολοφόνοι εγκληματίες....οι οποιοί βέβαια βαφτίζονται στην ψύχρα πολιτικοί αντιφρονούντες όλοι....

Αυτό που πας να κάνεις απλά δεν γίνεται...

ή μάλλον γίνεται...στην Σοβιετικοί Ένωση τα ποσοστά εγκληματικότητα ήταν ανέκαθεν χαμηλότερα από τις Η.Π.Α. που είχαν την θρησκεία σε πρώτο πλάνο για αρκετά χρόνια.

Πράγμα που ισχύει σε όλο το δυτικό μπλοκ σε σχέση με το ανατολικό.

Είναι βέβαια ένας παράγοντας κ οι κόκκινοι μπάτσοι... :think: :think: :think:

Έπιασες ένα ζήτημα που θέλει πολύ μελέτη πριν βγάλεις τα όποια συμπεράσματα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ελα που δεν θα πεταγοταν...

Να ρωτησω: αν τις εκκαθαρισεις του Σταλιν τις ευλογουσε η Εκκλησια, θα ηταν ενταξει οι φονοι? Γιατι οπως λεει το θρεντ, εδω γινεται συζητηση για ενα "θρησκευτικο"θεμα και ολως τυχαιως οι γνωστοι τρολοφασιστες του site, το πανε στον Σταλιν (που για να μην ξεχνιομαστε εκφραζει ΚΑΘΕ αριστερο ε ?  :jerking:  )

καμμία δολοφονία δεν είναι ευλογημένη ούτε από θεό ουτε από ανθρώπους...

τι ζητάς επιτέλους να αποδείξεις?

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595
Παντως η θανατικη ποινη εκφραζει πληρως τα λογια του Ιησου για τον σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη ε?  :rockon:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

Ψάξε κ τις δολοφόνιες από εγκληματίες στην καθημερινότητα των Η.Π.Α.... :birdman:

Το Κατύν απλά δεν κολλάει στην περίπτωση...είναι στρατιωτική εμπλοκή...και με αυτήν την λογική βαφτίζω κ γω τον Χίτλερ χριστιανό φορτώνω όλους τους νεκρούς του β' ππ κ τελειώνω..... :birdman:

Για τον μεσαίωνα τίποτα;;; Εκεί λίγοι σφάχτηκαν από τους χριστιανοταλιμπάν;;;

ή ο μεσαίωνας δεν μετράει για ήταν παλιά;;;

Εεε αναλυτές της πούτσας;;; :2funny: :2funny: :2funny:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Παντως η θανατικη ποινη εκφραζει πληρως τα λογια του Ιησου για τον σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη ε?  :rockon:
Κοινωνιολογικές αναλύσεις της πούτσας... :jerking:

Όσες ισλαμικές χώρες σήμερα δεν ψοφοπεινάνε οι πολίτες τους(Σ.Αραβία,Κατάρ,Ιράν) έχουν χαμηλότερη εγκληματικότητα από την Ελλάδα,με την λογική τους το Ισλάμ είναι γαμάτο....

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.236
Πόντοι
5.595
Κοινωνιολογικές αναλύσεις της πούτσας... :jerking:

Όσες ισλαμικές χώρες σήμερα δεν ψοφοπεινάνε οι πολίτες τους(Σ.Αραβία,Κατάρ,Ιράν) έχουν χαμηλότερη εγκληματικότητα από την Ελλάδα,με την λογική τους το Ισλάμ είναι γαμάτο....

Προφανως η εγκληματικοτητα ερχεται απο την οικονομικη εξαθλιωση. Οι εδω δεξιοι και νηφαλιοι τυποι, θελουν να μας πουν ομως οτι ο ο Σαουδαραβας αστος που ζει στο διαμερισματακι του ειναι το ιδιο βιαιος με τη γυναικα του, οπως ειναι ενας Αφγανος που ζει στα κορφοβουνια και τρεφεται με σαυρες , επειδη εχουν ιδιες θρησκειες.
Οπως αντιστοιχα, οι χριστιανοι που βγηκαν να διαδηλωσουν για τις ταυτοτητες και το 666 (ακομα περιμενουμε τον Αντιχριστο), ηταν απο τα κατωτερα κοινωνικα στρωματα.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Προφανως η εγκληματικοτητα ερχεται απο την οικονομικη εξαθλιωση. Οι εδω δεξιοι και νηφαλιοι τυποι, θελουν να μας πουν ομως οτι ο ο Σαουδαραβας αστος που ζει στο διαμερισματακι του ειναι το ιδιο βιαιος με τη γυναικα του, οπως ειναι ενας Αφγανος που ζει στα κορφοβουνια και τρεφεται με σαυρες , επειδη εχουν ιδιες θρησκειες.
Οπως αντιστοιχα, οι χριστιανοι που βγηκαν να διαδηλωσουν για τις ταυτοτητες και το 666 (ακομα περιμενουμε τον Αντιχριστο), ηταν απο τα κατωτερα κοινωνικα στρωματα.
Οι εδώ δεξιοί νηφάλιοι τύποι μπερδεύουν τις βούρτσες με τις πούτσες πιάνοντας θέματα που δεν κατέχουν-ερμηνευοντάς τα κατά το δοκούν κ απλά καταντάνε γελoίοι...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Παλι γραφεις μισα οσα λεω :
Το προβλημα δεν ειναι μονο οι φανατικοι Ισλαμιστες. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν ακομα φανατικοι χριστιανοι (δειτε τα μπουκετα αγαπης που πεφτουν στον "αγιο ταφο" το πασχα,μεταξυ των "πιστων"). Το προβλημα ειναι οτι μεχρι προσφατα στην Ιρλανδια σκαγαν βομβες για θρησκευτικα αιτια.
Ειπα εγω οτι ΠΡΕΠΕΙ να κοψουμε την πιστη? Ποιος να την κοψει? Με ειδες να επικαλουμαι καποιον Σωτηρα που θα το κανει? Η' ειμαι ο Ραμπο που θα κοψει την πιστη απο τους ανθρωππους?

Ο δικος μου προβληματισμος ειναι : ΟΤΑΝ η πιστη ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ στη ζωη των ανθρωπων, οταν δηλαδη ξεφευγει απο τα στενα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ορια και τις ανησυχιες (ποιος ειμαι, τι θα γινω οταν πεθανω, που πηγαινω, απο που ηρθα? ), και φτανει να :
1.Συλλαμβανονται ανθρωποι για βλασφημια.
2.Σκοτωνονται ανθρωποι επειδη πιστευουν κατι αλλο/δεν πιστευουν
3.Λογοκρινονται κειμενα ή καιγονται βιβλια
και πολλα αλλα, τοτε αυτο αποδεικνυει οτι η ΚΑΘΕ θρησκεια ειναι μια μπιζνα που σκοπο εχει να διατηρησει την εξουσια της.

Μπορεις να πιστευεις οπου θελεις. Αν πιστευεις πραγματικα και δεν εισαι στρατιωτακι του εκαστοτε μαλακα θρησκευτικου ηγετη, δε μπορει να σε προσβαλει ο παστιτσιος. Οπως και εμενα δε μπορει να με προσβαλει κανεις αυτη τη στιγμη οσο και να με βρισει που ειμαι αθεος. Χεστηκα. Εγω ειμαι αθεος για παρτη μου. Δεν ακολουθω καμια στρατια αθεων. Οσοι πιστευουν (η πλειοψηφια) αργα ή γρηγορα κατι ακολουθει, κι αυτο δεν ειναι η συνειδηση τους.
τέλος πάντων, εσύ μάλλον διαφωνείς με την "κακή χρήση" που γίνεται στις θρησκείες, δεν διαφωνώ αλλά μπαίνεις στην αντίστοιχη προβληματική του τύπου εάν θα έπρεπε να έχει ανακαλυφθεί η πυρηνική ενέργεια που επίσης ανάλογα με την χρήση της μπορεί να φέρει πολλές ανέσεις και χαρά στον κόσμο αλλά και δεινά

η κακή εφαρμογή και απόδοση των θρησκευτικών πιστεύω ή η υποκρισία των λειτουργών του επίσης δεν έχει να κάνει με το γενικότερο πλαίσιο της πίστης, γιατί και οι λειτουργοί της είναι άνθρωποι και όχι θεοί

και τέλος θεωρώ άτοπο να αποκοπεί ποτέ με τον τρόπο που το εννοείς η πίστη από την κοινωνία και να παραμείνει μόνο ως εσωτερική αναζήτηση, γιατί τα ερωτήματα που λες για την ύπαρξη του θεού ή για την μετά θάνατον ζωή είναι φιλοσοφικού τύπου, όπως τα συζητούσαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην αρχαιότητα έτσι θα τα συζητούν και στον αιώνα τον άπαντα και αν θα θελήσουν να οργανωθούν θα το κάνουν (όπως έγινε με τους χριστιανούς οι οποίοι επικράτησαν τελικά και όπως είχε γίνει με τους επικούρειους που αναφέρθηκε πιο πριν - ποιός αποκλείει ότι θα μπορούσαν και οι τελευταίοι να γιγαντωθούν πχ και να αποδειχθούν τρις χειρότεροι από κάθε θρησκεία που γνωρίζουμε σήμερα επειδή θα βρίσκονταν κάποιοι να διαστρεβλώσουν τις διδασκαλίες του επίκουρου για ίδιον όφελος)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom