Αλλη μια "ηρεμη φωνη της λογικης" εβγαλε ενα συμπερασμα του κωλου, στην γνωστη πλεον μοδα των τελευταιων μηνων : οι αναρχικοι σπανε βιτρινες, οι νεοναζι σπανε κεφαλια, αρα αφου κι οι δυο σπανε, ειναι ΙΔΙΟΙ.
Οι χριστιανοι φωναζουν, οι αθεοι φωναζουν ,αρα και οι 2 ειναι το ΙΔΙΟ φανατισμενοι.
Εγω εχω 2 χερια, εσυ εχεις 2 χερια, αρα εγω ειμαι εσυ λοιπον.
Κι αλλα ωραια χαριτωμενα.
Το μονο που εχω να απαντησω στην απο πανω αυθαιρετη αποψη ειναι οτι εως τωρα δεν εχω δει κανεναν πολεμο να διεξαγεται απο αθεους, αντιθετως ακομη και οι συγχρονοι πολεμοι βασιστηκαν στο θρησκευτικο μισος, οπως στη Βοσνια. Για να μην πουμε για Σταυροφοριες, σκοτωμους προτεσταντων-καθολικων κλπ.
Και δεν σου κανει εντυπωση "ψυχραιμε νηφαλιε" γιατι τα κρατη και γενικοτερα η εξουσια ανα τον κοσμο, εχουν παραμασχαλα αγκαλιαστει με την εκαστοτε Θρησκεια και οχι με την Αθεϊα? Μηπως γιατι οι θρησκειες εξυπηρετουν καλυτερα στο να δικαιολογηθει ενας πολεμος ή μια εθνοκαθαρση?
Η διαφορα λοιπον ενος που πιστευει απο εναν που ΔΕΝ πιστευει, δεν ειναι οτι και οι 2 υποστηριζουν με φανατισμο την αποψη τους,αρα ειναι εξισου επικινδυνοι, οπως υπουλα θελει να περασει εδω ο ποιητης.
Η διαφορα ειναι οτι η πιστη προς ενα θεο οδηγει αργα η γρηγορα σε "εκκαθαριση" ολων των αντιθετων θρησκειων ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ (και εδω ειναι το πιο γελοιο της υποθεσης) και σε εκκαθαρισεις εντος της ιδιας θρησκειας (Σχισματα, καθολικοι-προτεσταντες,Παλαιοημερολογιτες, παπαρολογιτες, ιεχωβαδες, πιστοι του Παϊσιου κλπ). Αντιθετως, αν μια ωραια πρωι επικρατουσε η αηθεϊα στον κοσμο, κανεις δεν θα ενοχλουσε κανεναν.