Εδω δειτε επιπεδο : ο ενας γραφει μια ρηση του Νιτσε κι ο αλλος τυφλωμενος απο αντικομμουνιστικο μενος, γραφει για τον Μαρξ! Ο,τι να'ναι.
Τραγικο το επιπεδο ορισμενων. Την πιο σωστη και ολοκληρωμενη απαντηση εδωσεο ο Κιμων Καρταλης στη σελιδα 4.Την παραθετω ολοκληρη μαζι με αλλη μια παραθεση του Μπαρμπα :
Παράθεση από: mparmpa στις χθες στις 12:27
Ασχέτως αν κάποιος είναι ένθεος ή άθεος, θρήσκος ή άθρησκος κλπ οφείλει να σέβεται τίς πεποιθήσεις και τα πιστεύω των συμπολιτών του εάν και εφόσον εκείνοι δεν παραβιάζουν τα όρια της ελευθερίας του.
Αλλιώς άμα είναι ο ένα να αρχίσει να προσβάλλει τον άλλον για τις απόψεις του θα είμαστε σε συνεχή πόλεμο. Δεν νομίζω να βλάφτηκε κανείς από τον αν κάποιοι θεωρούν άγιο τον Παίσιο ή άλλους που προϋπήρξαν
Και βέβαια βλάφτηκε!!!
Ο φανατισμός και η αγραμματοσύνη βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία!!!
Δηλαδή, αν εγώ πιστεύω ότι μας ψεκάζουν, πρέπει να γίνει σεβαστή η άποψή μου?
Αν νομίζω ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η εμπορία και η χρήση της κόκας, έχω δίκιο?
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τι είπε ο Παΐσιος, ξέρω όμως πως χρησιμοποιούν τα λεγόμενά του οι διάφοροι φανατικοί. Αν αποδίδονται σωστά τα όσα έχει πει, λογικά εμείς σαν χώρα θα έπρεπε να γίνουμε Βόρεια Κορέα. Απομονωμένοι απ' όλους, κλεισμένοι στον εαυτό μας και στον μικρόκοσμό μας, μην τυχόν και εκτεθούμε σε επιρροές που θα μας αλλοτριώσουν.
Μα η λυδία λίθος των απόψεων του καθενός είναι η αποδοχή από τους άλλους μέσω διαλόγου και ανταλλαγής, και όχι η απομόνωση του πνευματικού αυνανισμού.
Και στο κάτω-κάτω, τί έκανε ο 27χρονος των Ψαχνών? Λοιδώρησε, ενδεχομένως, κάποιον που μία κάστα συμφερόντων έχει ανακηρύξει ( σε άγιο. Και γι' αυτό επενέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σφραγίστηκε το site και βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος, δηλαδή ένας φορητός υπολογιστής.
Επειδή και για μένα ο Θρύλος είναι θρησκεία, μην τολμήσετε, τομάρια, να ξαναγράψετε απξιωτικά για την ομαδάρα μου, γιατί θα έχετε κακά ξεμπερδέματα .
Λοιπον :
1.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ οτι η θρησκεια βλαπτει σοβαρα την κοινωνια. Ακουω βερεσε τα "θετικα" της οπως οτι "δινει ελπιδα στο λαο" και λοιπες μαλακιες. Οποιος θελει ελπιδα , να ψαξει με τα μεσα που του εδωσε η φυση να την βρει και να μην την ψαχνει στον ουρανο. Οι θρησκευτικες προκαταληψεις, κρατανε πισω μια χωρα και μη μου πειτε πως ακομα και στην Ελλαδα που θεωρουμαστε ανωτεροι των μουσουλμανικων χωρων, δεν εχουμε ακομα θρησκευτικες προκαταληψεις που μας επηρεαζουν. Η σεμνοτυφια, οι φοβιες και το μισος για το σεξ που καλλιεργειται ως κατι βρωμικο και ανηθικο (ποσοι απο εμας μπορουμε να βγουμε απο ενα μπουρδελο και να φωναξουμε στους φιλους μας τους "ανοιχτομυαλους" οτι γαμησαμε σε μπουρδελο? ) , τα δεκαδες ανα το χρονο πανηγυρια στη μεση του δρομου για τον εορτασμο του καθε "Αγιου", τα εκατομμυρια που πανε απο τους "πιστους" στον κερδοσκοπικο οργανισμο που ονομαζεται Εκκλησια, οι "πνευματικοι" που τρωνε λεφτα απο κατι καμμενες, το προσυλητιστικο μαθημα των θρησκευτικων.
Οποιος απο εσας αρρωστησε , πηγε στον Παϊσιο ή στο γιατρο? Αν ειναι, να τους καταργησουμε τους γιατρους.
Και επειδη προσεχα στο μαθημα των θρησκευτικων, στην Κενη Διαθηκη ο Θεουλης μεσω του Υιου του, ανεφερε οτι θα παψει να επεμβαινει στη ζωη των ανθρωπων (οπως εκανε ο εβραϊκος θεος στην παλαια διαθηκη).Τωρα ΠΩΣ εσεις και ο καθε Παϊσιος τα'χετε μπερδεψει και ζητατε θαυματα, καταστροφες κλπ, οταν ο Χριστος ανεφερε ξεκαθαρα οτι θα κριθουμε ολοι μετα θανατον, δεν ξερω. Μαλλον ο καθενας σας διαβαζει ο,τι τον βολευει και το ερμηνευει οπως τον βολευει.
2.Η σατυρα, ακομα και η προσβολη ειναι ΛΟΓΙΑ. Τα λογια δεν σκοτωνουν, δεν μαχαιρωνουν. Οποιος ταυτιζει την προσβολη με τη σωματικη βια ειναι ηλιθιος.
Σημερα σε προσβαλω λεκτικα, αυριο δε σημαινει οτι θα σε χτυπησω.Η σατυρα δεν περιοριζει κανενος την ελευθερια.
3.Οταν ο Κασιδιαρης αναφερεται στον αερα στους μεταναστες ως ζωα, βρωμερα υποκειμενα κλπ, αυτο σηκωνει συλληψη για προσβολη ή κρυβεται κι αυτος πισω απο την εφευρεση της αστικης δημοκρατιας που ονομαζεται "βουλευτικη ασυλια" ?
4.Ποιος σας ειπε οτι οσοι βγαινουν με το κορανι αγκαλια και διαδηλωνουν για μια γελοια ταινια αντι να διαδηλωσουν για την ιδια τους τη ζωη δεν ειναι εξισου ηλιθιοι, και ποιος σας ειπε οτι ολοι οι Αριστεροι αγκαλιαζουν τετοιες κινησεις? Ετσι σας βολευει να τα παρουσιαζετε ε?