Νέα

Τεκνοθεσία Ομόφυλων Ζευγαριών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 79K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

• Υπέρ

• Κατά, δεν το συζητάω καν

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Γιατί όμως πάντα ξεφεύγεις από το θέμα και απαντάς άσχετα; Μάλλον αποτελεί μέρος της δουλειάς σας αυτό το κόλπο. Είπα εγώ ότι δεν αποτελεί μέρος του αστικού κώδικα; Πότε πρωτοεπεβλήθη είπα και γιατί, τί ανάγκες εξυπηρετούσε.
Σου απαντησε ο πεζοπόρος.
Μεστά και τεκμηριωμενα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ξανα οχι. Ποτε δεν ειπωθηκε κατι τετοιο.

Ειπα οτι η ιδεα οτι θα σταματησω το μπουλινγκ με κοινωνικους κανονες και εκπαιδευση και μαθημα αποτυγχανει και θα αποτυγχανει παντοτε. Αυτο ειπα.

Στα λογια μου ερχεσαι αθελα σου. Κλεφτες παντα θα υπαρχουν γι αυτο και χρησιμοποιουμε βια και επιβολη και νομους, αλλιως δε θα υπηρχε ποτε κανενας κλεφτης ουτε εγκληματιας γιατι θα ειχαμε ολοι θα τα ειχαμε ξεπερασει καθολικα με "εκπαιδευση".

[Δηλαδη χρησιμοποιεις νομιμη βια εναντιον της βιας για το κοινο καλο, δηλαδη το ιδιο εργαλειο που λες οτι θελει εκπαιδευση - το κρατος αυτο χρησιμοποιει για το κοινο καλο ;) ]

Πως εχει παει ακριβως η στρατηγικη σας τη σημερινη μερα? Μηπως εχει μειωθει το μπουλινγκ η μηπως εχει αυξηθει εκθετικα? Μαλλον δε λειτουργει και πολυ καλα η σουπερ καμπανια ενημερωσης σας...

Ολο αυτο θα ειχε νοημα εαν υποθεταμε οτι ειμασταν απολυτως ελλογα οντα, με πληρη συνειδηση και καθε πραξη περναγε απο ελεγχο και κομπιουτερακι χωρις συναισθημα, ορμονες και νευροδιαβιβαστες. Πραγμα στο οποιο διαφωνω στη ριζα του.

Εσυ σαν δικηγορος δε μπορεις ποτε να συμφωνησεις με αυτο που λεω γιατι ολο το νομικο συστημα καλως (για να κρατηθει η κοινωνια) στηριζεται σχεδον στο οτι ο ανθρωπος και οι πραξεις του ειναι απολυτως συνειδητες. Πραγμα που διαφωνω εντελως.
Θα με ενδιεφερε καποια στιγμη να κανουμε αυτην την τεραστια συζητηση, θα ηταν κατι πολυ εποικοδομητικο. Μου αρεσει να συζητω με ανθρωπους οπως εσυ. Μια παρατηρηση μονο. Εσυ διαχωριζεις την "εκπαιδευση" απο την "ποινή", παραβλεποντας ότι η ποινή έχει παντοτε και προληπτικό - εκπαιδευτικο χαρακτηρα. Αρα το ενα δεν αποκλειει το αλλο. Προφανως δεν αποκλειω την επισειομενη ποινή, από το "πακετο" της εκπαιδευσης. Απλώς σιγουρα κατα τη γνωμη μου δεν αρκεί μονο αυτο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Σου απαντησε ο πεζοπόρος.
Μεστά και τεκμηριωμενα.
Αλήθεια; Δεν το εξέλαβα έτσι.
Πάλι υπεκφεύγεις πάντως αναδεικνύοντας ως "σοφή" κάθε άποψη που σε βολεύει και απαξιώνοντας όποια δεν σου αρέσει. Είσαι προβλέψιμος πλέον.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ειναι ακριβως αυτο.

Ειναι συμπεριφορα επιβολης και επικρατησης και παγιωσης του status ειδικα σε young teenage males που ακομα διαμορφωνουν το pecking order σε φρεσκιες κοινωνικες ομαδες που πρωτοδιαμορφωνουν οπως σε ενα σχολειο/

Διαβαζεις Sapolsky - Behave the biology of humans at our best and worst απο τον θρυλο στον τομεα η οποιοδηποτε μαθημα stanford (free online) για behavioral biology και aggression .

Δε μπορω να κανω κατι γι αυτο μακαρι να ηταν διαφορετικα.
Τωρα ολοι οι των κοινωνικων επιστημων πειτε τα αλλιως μεταξυ σας.
Sorry not sorry
Οχι αγαπητέ μου. Για μενα, δεν ειναι "εκφραση της κοινωνικης ιεραρχιας" αλλά "στρεβλωση της κοινωνικης ιεραρχιας". Ή αν θέλεις, "κατάχρηση" της ιεραρχιας. "Συμπτωμα" της ανορθολογικης της δομής. Το μπούλινγκ ουσιαστικα ειναι "αχρηστη" βια. Και η ιεραρχια δεν ειναι εύλογο να δρα "αχρηστα".
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Πάλι υπεκφεύγεις πάντως αναδεικνύοντας ως "σοφή" κάθε άποψη που σε βολεύει και απαξιώνοντας όποια δεν σου αρέσει. Είσαι προβλέψιμος πλέον.
Βρε μην εχεις νεύρα. Θεωρησα οτι εχεις καλυφθεί

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Γιατρε μου, ξερεις ποσο σε εκτιμω. Ειμαι στη διαθεση σου να συζητησω ο,τιδηποτε. Αλλά το επιχειρημα οτι ο Αστικος Κωδικας ειναι του 1945, ειναι ακυρο. Γιατι δεν ειναι καν του 1945, ειναι πολλών αιωνων, ειναι συνεχεια ουσιαστικα του βυζαντινορρωμαικου δικαιου. Ειναι προιον ζυμωσης αιωνων. Και σου εδωσε ο πεζοπορος ενα καλο παραδειγμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Αυτό δεν υπάρχει καν σαν πιθανότητα. Έχει κλείσει ξεκάθαρα την πορτα και θα εξαντλήσει την τετραετία.
Παρότι τον στολίζω σε κάθε ευκαιρία, εδώ του δίνω εύσημα. Τον εξέλεξε ο λαός και θα τιμήσει την ψήφο όσων των εξέλεξαν.
Για τη θέση του Μισέλ πιέζουν το Ντραγκι, που όμως δε δείχνει θετικός αυτή τη στιγμή, για τη θέση της χαζο Ούρσουλα αναφέρουν το Ρούτε.
Ο Μητσοτάκης θα κάνει παιχνίδι με το Ρουσόπουλο.
Να θυμισω, οτι η Ελλαδα εχει την προεδρια της ΕΕ το δευτερο εξαμηνο του 2027. Δηλαδη ΠΕΡΑΝ της τωρινης τετραετιας. Γι αυτο θεωρω οτι ο Κουλης θα διεκδικησει (και θα παρει) και την τριτη τετραετια, αλλά δεν ειμαι βεβαιος οτι θα την ολοκληρωσει. Μαλλον θα αποχωρήσει μόνος του καπου στο 2029, κρατωντας το τροπαιο του "αηττητου", εχοντας γραψει ιστορια ως ο μονος πρωθυπουργος της Ελλαδας που εμεινε στο Μαξιμου επι μια συναπτή δεκαετια.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Γιατρε μου, ξερεις ποσο σε εκτιμω. Ειμαι στη διαθεση σου να συζητησω ο,τιδηποτε. Αλλά το επιχειρημα οτι ο Αστικος Κωδικας ειναι του 1945, ειναι ακυρο. Γιατι δεν ειναι καν του 1945, ειναι πολλών αιωνων, ειναι συνεχεια ουσιαστικα του βυζαντινορρωμαικου δικαιου. Ειναι προιον ζυμωσης αιωνων. Και σου εδωσε ο πεζοπορος ενα καλο παραδειγμα.
Μα δεν μιλάω για το ΣΥΝΟΛΟ του αστικού κώδικα, εσύ το κάνεις αυτό. Για τον συγκεκριμένο νόμο μιλάω.
Το βυζαντονορωμαϊκό δίκαιο δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα προσπαθείς να μου πεις;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Αυτο το κομμα Νικη τι κανει; πολυ ησυχο. Για ενα τετοιο θεμε νομιζα θα ειχαμε τζερτζελο, παραξενα πραγματα!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Να θυμισω, οτι η Ελλαδα εχει την προεδρια της ΕΕ το δευτερο εξαμηνο του 2027. Δηλαδη ΠΕΡΑΝ της τωρινης τετραετιας. Γι αυτο θεωρω οτι ο Κουλης θα διεκδικησει (και θα παρει) και την τριτη τετραετια, αλλά δεν ειμαι βεβαιος οτι θα την ολοκληρωσει. Μαλλον θα αποχωρήσει μόνος του καπου στο 2029, κρατωντας το τροπαιο του "αηττητου", εχοντας γραψει ιστορια ως ο μονος πρωθυπουργος της Ελλαδας που εμεινε στο Μαξιμου επι μια συναπτή δεκαετια.
Ο Κούλης έχει κάνει ένα πολύ απλό κόλπο με το οποίο έχει πάρει τα σώβρακα των αριστερών. Βρίσκεται επικεφαλής μιας συντηρητικης παράταξης και εφαρμόζει αριστερή πολιτική. Δεν είναι ο μόνος που το κάνει αυτό στην Ε.Ε. αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει με τόση επιτυχία διότι δεν έχει σοβαρούς αντιπάλους ούτε στα αριστερά του ούτε στα δεξιά του ενώ στην Ε.Ε. αναδεικνύονται πολύ σοβαρά πραγματικά δεξιά κόμματα. Γιατί το πως είναι δεξιό κόμμα η ΝΔτΚ είναι αστείο από μόνο του.
Όσο συνεχίσει να έχει την τύχη με το μέρος του μπορεί να κοιμάται ήσυχος πως θα κυβερνά όσο θέλει.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ο "σκληρος Δεξιος" Κυρανακης, αλλα και ο Αδωνις, ειναι υπερ του νομοσχεδιου. Τοσο, που λενε οτι δεν κατανοουν τυχον αντιδρασεις.
Για τη καρεκλα τους θα κανουν τα παντα, οπως εχει ειπωθει.
Αλλα βλεπω οτι ο Καιριδης και ο Κακλαμανης, εχουν παρει εργολαβια τη προωθηση του νομοσχεδιου. Και ποσο πολυ συμφωνουν. Και πως η ΝΔ δεν πρεπει να μεινει πισω στις κοινωνικες εξελιξεις.
Θυμαμαι πολυ καλα εδω και χρονια, να ειρωνευονται τον Νικητα Κακλαμανη ως Δημαρχο Αθηναιων, ως υπουργο, ως Προεδρο της Βουλης, για την ιδιαιτεροτητα του, κι εγω να τον υπερασπιζομαι, οτι δεν μας νοιαζουν οι προσωπικες του προτιμησεις και επιλογες, η πολιτικη του πρεπει να μας νοιαζει μονο, εχει πατριωτικες θεσεις και αποψεις.
Αποδειχθηκε ομως οτι ακριβως αυτη η ιδιαιτεροτητα του, επηρεαζει και καθοριζει και την πολιτικη του κριση.
Το ιδιο ισχυει και για τον Καιριδη.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.965
Πόντοι
6.946
Αυτο το κομμα Νικη τι κανει; πολυ ησυχο. Για ενα τετοιο θεμε νομιζα θα ειχαμε τζερτζελο, παραξενα πραγματα!
Νίκη, Σπαρτιάτες και ΚΚΕ(που είπαν ήδη ότι είναι αντίθετοι) , ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Μα δεν μιλάω για το ΣΥΝΟΛΟ του αστικού κώδικα, εσύ το κάνεις αυτό. Για τον συγκεκριμένο νόμο μιλάω.
Το βυζαντονορωμαϊκό δίκαιο δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα προσπαθείς να μου πεις;
Μιλας για το κεφαλαιο της υιοθεσιας. Οκ.
Μα κι αυτο εχει υποστει αλλαγες κατα καιρους τα τελευταια χρονια (δυνατοτητα υιοθεσιας ενηλικων, όρια ηλικιας υιοθετούντων και υιοθετουμενων, συναινεσεις και ακροασεις συγγενων κλπ).
Το οτι μπορει ΕΝΑ ατομο να υιοθετησει μονο του, ειναι προφανώς αδυνατο να αλλαξει, γιατι αποτελεί δικαίωμα, και ενα δικαιωμα δεν ειναι νοητό νομικά να ισχυει μονο αν ασκειται απο περισσοτερους. Συμφωνουμε? Αρα ειναι αδυνατον να θεσπισθει υιοθεσια ΜΟΝΟ για ζευγαρια.
Παμε παρακατω. Επίσης ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τεθει ο σεξουαλικος προσανατολισμός ως κριτηριο για την εγκριση υιοθεσιας, γιατι θα αποτελούσε ρατσισμό, ήτοι απόδοση δικαιωματος με βαση θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικο προσανατολισμό. Αρα ενας ομοφυλοφιλος μπορει να υιοθετησει, ειναι αδυνατο να απαγορευθει νομικα. Επισης ειναι αδυνατο να πεις στον ομοφυλοφιλο οτι αν εχει υιοθετησει παιδι, πρεπει να του απαγορευθει να ζησει με τον συντροφό του, συνιστά παραβίαση της αρχής της ελευθεριας της προσωπικοτητας. Αυτα αναλύω τοσες μερες, πάντα με την υποσημειωση ότι προσωπικά ειμαι αρνητικά διακείμενος στην ομοφυλοφιλία. Επιπλέον, δεν μπορω να παραβλέψω το επιχείρημα, οτι ενας ομοφυλοφιλος αρνείται κατ' αρχην την φυση του, άρα αφού την αρνείται, είναι ανακόλουθο να θελει παιδια, που προυποθετουν την ΦΥΣΙΚΗ διαδικασία. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη, που δεν μπορω να την θεμελιωσω νομικα.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Οχι αγαπητέ μου. Για μενα, δεν ειναι "εκφραση της κοινωνικης ιεραρχιας" αλλά "στρεβλωση της κοινωνικης ιεραρχιας". Ή αν θέλεις, "κατάχρηση" της ιεραρχιας. "Συμπτωμα" της ανορθολογικης της δομής. Το μπούλινγκ ουσιαστικα ειναι "αχρηστη" βια. Και η ιεραρχια δεν ειναι εύλογο να δρα "αχρηστα".

Ε διαφωνω καθετα.

Δεν ειναι στρεβλωση γιατι εαν ηταν στρεβλωση θα σημαινε οτι καποτε δεν ηταν και ολα ηταν καλα πραγμα που δεν ισχυει.

Ειναι αυτο που ειναι. It is what it is. Αυτο δε μπορει να δεχτει ποτε ενας ανθρωπος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Αυτο παλι, που περιμενετε τοσα χρονια κατι απο τα μικρα κομματα του καθε γραφικου, με ξεπερναει. Ακομη δεν εχετε καταλαβει οτι δεν μπορειτε να περιμενετε τιποτα απο αυτους? Ούτε ο κατακερματισμος επι μνημονιων και η αποτυχια καθε μορφωματος που εμφανιστηκε τοτε, σας επεισε?
Τι ακριβως δηλαδη περιμενατε απο αυτο το κομματιδιο? Να οδηγησει την Ελλαδα στην επανασταση και την ευημερια? Μα σοβαρα τωρα? Απο Νατσιούς και Βελοπουλους και Στιγκες περιμενετε να δειτε προκοπη?

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.419
Πόντοι
3.936
Ευχομαι ολοψυχα στους πολιτικους δηλαδη σε ολους αυτους που θα το ψηφισουν τα τεκνα τους να φερουν εναν πακιστανο σπιτι για γαμπρο και να υιοθετησουν ενα αφρικανακι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ε διαφωνω καθετα.

Δεν ειναι στρεβλωση γιατι εαν ηταν στρεβλωση θα σημαινε οτι καποτε δεν ηταν και ολα ηταν καλα πραγμα που δεν ισχυει.

Ειναι αυτο που ειναι. It is what it is. Αυτο δε μπορειτε να δεχτειτε ποτε σαν ανθρωποι.
Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε. Κάθετα οντως

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Μιλας για το κεφαλαιο της υιοθεσιας. Οκ.
Μα κι αυτο εχει υποστει αλλαγες κατα καιρους τα τελευταια χρονια (δυνατοτητα υιοθεσιας ενηλικων, όρια ηλικιας υιοθετούντων και υιοθετουμενων, συναινεσεις και ακροασεις συγγενων κλπ).
Το οτι μπορει ΕΝΑ ατομο να υιοθετησει μονο του, ειναι προφανώς αδυνατο να αλλαξει, γιατι αποτελεί δικαίωμα, και ενα δικαιωμα δεν ειναι νοητό νομικά να ισχυει μονο αν ασκειται απο περισσοτερους. Συμφωνουμε? Αρα ειναι αδυνατον να θεσπισθει υιοθεσια ΜΟΝΟ για ζευγαρια.
Παμε παρακατω. Επίσης ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τεθει ο σεξουαλικος προσανατολισμός ως κριτηριο για την εγκριση υιοθεσιας, γιατι θα αποτελούσε ρατσισμό, ήτοι απόδοση δικαιωματος με βαση θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικο προσανατολισμό. Αρα ενας ομοφυλοφιλος μπορει να υιοθετησει, ειναι αδυνατο να απαγορευθει νομικα. Επισης ειναι αδυνατο να πεις στον ομοφυλοφιλο οτι αν εχει υιοθετησει παιδι, πρεπει να του απαγορευθει να ζησει με τον συντροφό του, συνιστά παραβίαση της αρχής της ελευθεριας της προσωπικοτητας. Αυτα αναλύω τοσες μερες, πάντα με την υποσημειωση ότι προσωπικά ειμαι αρνητικά διακείμενος στην ομοφυλοφιλία. Επιπλέον, δεν μπορω να παραβλέψω το επιχείρημα, οτι ενας ομοφυλοφιλος αρνείται κατ' αρχην την φυση του, άρα αφού την αρνείται, είναι ανακόλουθο να θελει παιδια, που προυποθετουν την ΦΥΣΙΚΗ διαδικασία. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη, που δεν μπορω να την θεμελιωσω νομικα.
Oπότε τόσον καιρό παραβιάζαμε ανθρώπινα δικαιώματα; Τί μου συζητάς τώρα; Ο Τούριγκ κλείστηκε σε ψυχιατρείο και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία μετά το 1950 στη Μεγάλη Βρετανία, η υιοθεσία παιδιών τους έλειπε!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ευχομαι ολοψυχα στους πολιτικους δηλαδη σε ολους αυτοι που θα το ψηφισουν τα τεκνα τους να φερουν εναν πακιστανο σπιτι για γαμπρο και να υιοθετησουν ενα αφρικανακι.
Ποσο παιδικό ρε φιλε...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Oπότε τόσον καιρό παραβιάζαμε ανθρώπινα δικαιώματα; Τί μου συζητάς τώρα; Ο Τούριγκ κλείστηκε σε ψυχιατρείο και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία μετά το 1950 στη Μεγάλη Βρετανία, η υιοθεσία παιδιών τους έλειπε!
Ειναι περηφανη η Βρετανια για την αυτοκτονια του Τουρινγκ?

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.419
Πόντοι
3.936
Ποσο παιδικό ρε φιλε...
Τι παιδικο friend κανεις τη νυχτα μερα με διαφορα τρυκ και προσπαθεις να τετραγωνισεις τον κυκλο που δεν τετραγωνιζεται και τωρα σε πειραξε αυτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom