Νέα

Ταξίδι στο εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KingEdward
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
για να επιστρεψεις τωρα απο πολωνια θες τεστ. και το τεστ στη βαρσοβια παει 150€

1)καταρχης 48 ωρες πριν αναχωρισει απο την Ελλαδα θα πρεπει να συμπληρωσει την φορμα στον ιστοτοπο travel.gov.gr για το που θα παει

επισης και κατα την επιστροφη του θα πρεπει να κανει ακριβως το ιδιο.

2) θα πρεπει να εχει μαζι του μοριακο τεστ για τον covid-19 72 ωρων οπως επισης και κατα την επιστροφη του θα πρεπει να βρει καποιον φορεα εκει να πληρωσει για να κανει το τεστ ωστε να μπορεσει να εισελθει στην ελλαδα.

ναι αλλα στην ελλαδα το τεστ το κανεις με 70 € και υπαρχουν νοσοκομεια που δεσμευονται να στο δωσουν εγκαιρα. αλλα στη βαρσοβια ειναι πανακριβο και επειδη μιλαμε για 72 ωρες πριν δεν εγγυωνται να σου το δωσουν. οποτε πριν πας πρεπει να εχεις βρει που θα κανεις το τεστ για να φυγεις.παντως εγω που ρωτησα δεν πηρα καποια εγγυηση οτι θα το παρω εγκαιρα.και καποια διαγνωστικα δεν δουλευουν ΣΚ οποτε αν γυρισεις σαββατο πρεπει να εχεις παρει αποτελεσματα παρασκευη και να κανεις τεστ πεμπτη.και απλα περιμενω μηπως αλλαξουν τα δεδομενα απο την αλλη εβδομαδα για να παω. και αν δεν εχω παρει απαντηση απο καποιο διαγνωστικο οτι εγγυωνται το αποτελεσμα απλα δεν θα παω.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Το ζητημα είναι να φτάσεις στο αεροδρόμιο ,απο Ελ Βεν θες να φύγεις; Δεν ρωτάει κανείς που πας.

πλέον στην ΕΕ επιτρεπονται μονο ταξιδια για επαγγελματικους (η σοβαρους οικογενειακους) λογους. αν πας στο αεροδρομιο για να πας εξωτερικο θελει βεβαιωση της εταιρειας οτι ταξιδευεις για επαγγελματικους λογους. και το ιδιο ισχυει για πολλες χωρες. γερμανια μου εστειλαν μυνημα απο το ξενοδοχειο οτι αν δεν εχω βεβαιωση οτι ταξιδευω για δουλεια δεν μπορω να κανω check in.
και φυσικα αρκετες χωρες σου απαγορευουν την αφιξη αν εχεις επισκεφτει 14 ημερες πριν κοκκινη χωρα.
μπειτε στο site της aegean εχει για καθε χωρα τι χρειαζεται και συνδεσμο για να δεις τους κανονες τοπικα.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Καλησπέρα σκέφτομαι και εγώ να πάω σε χώρες που είναι ανοιχτές..πχ η Ιταλία ;Πολωνία ;για τετραήμερο
Υπάρχει δυνατότητα ;απλά κάνεις το τέστ;τα καταλύματα είναι ανοιχτά κανονικά πάντως σχεδόν σε όλη την Ευρώπη

ανοικτα ειναι, να μεινεις για λογους αναψυχης δεν μπορεις.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Τι έγραψες;;
Δεν υπάρχουν καταλύματα σε άλλες χώρες ανοιχτά;

Ποιός το λέει;
Ρε πάτε καλά;;

η μερκελ το λεει.διαβασε. μεχρι 20 δεκ τα ξενοδοχεια δεχονται μονο επισκεπτες για επαγγελματικους λογους.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Τα ξενοδοχεια ειναι ανοιχτα αυτη τη φορα,μονο ομως για στελεχη εταιρειων,για τουριστες ειναι κλειστα.Γι αυτο εγραψα με τη μια ειναι κλειστα,να κλεισεις τετραημερο ταξιδακι αναψυχης,απλα το ξεχνας.Ομως εαν κοιμηθεις σε γνωστα ή σε κανα μωρο :knockinb: τοτε αλλαζει

νομιζω οτι γερμανια αυτο απαγορευεται.ΙΣΩΣ αν πας σε συγγενη πρωτου βαθμου.απαγορευεται η εισοδος στη χωρα για σκοπους αναψυχης. αρα θα σου ζητησουν βεβαιωση.και φυσικα αν η ελλαδα ειναι χαρακτηρισμενη κοκκινη καραντινα.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Ελ Βεν Gatwick στις 14-11 με wizz στις 22:10 .Κανένας δεν ρωτησε που πάμε και γιατί..Μονο τα plf έψαξαν σε 2 με 3 άτομα.Σε άλλους τόσους το μέγεθος της βαλίτσας και τέλος.Επιβίβαση. Στην Αγγλία παρολο που οι ερχόμενοι απο Ελλάδα υπόκεινται σε καραντίνα πλέον ,εκτός απο κάτι νησιά,μόνο αν έχω πάει Δανία με ρώτησαν στον έλεγχο διαβατηρίων.Στο premier inn που είναι ακριβώς απο εξω απο το αεροδρόμιο με ρωτησαν απο που έρχομαι αλλά ουτε και εκεί είπαν κάτι....Τip μην κλείσετε δωμάτιο απο booking κλπ αλλα απο την σελίδα τους,είναι πιο φτηνά.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Για αναψυχή πάντως δεν είναι εποχή για ταξίδια.Με τα lockdown κλπ τι να δεις;Και αν κολλήσεις κατι να σε βάλουν σε νοσοκομείο που δεν μπορείς να συνεννοηθείς;Και να σε ψάχνουν στις αναγγελίες του Ερυθρού Σταυρού.

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Ελ Βεν Gatwick στις 14-11 με wizz στις 22:10 .Κανένας δεν ρωτησε που πάμε και γιατί..Μονο τα plf έψαξαν σε 2 με 3 άτομα.Σε άλλους τόσους το μέγεθος της βαλίτσας και τέλος.Επιβίβαση. Στην Αγγλία παρολο που οι ερχόμενοι απο Ελλάδα υπόκεινται σε καραντίνα πλέον ,εκτός απο κάτι νησιά,μόνο αν έχω πάει Δανία με ρώτησαν στον έλεγχο διαβατηρίων.Στο premier inn που είναι ακριβώς απο εξω απο το αεροδρόμιο με ρωτησαν απο που έρχομαι αλλά ουτε και εκεί είπαν κάτι....Τip μην κλείσετε δωμάτιο απο booking κλπ αλλα απο την σελίδα τους,είναι πιο φτηνά.

Ισχυει αυτο και για βαρκελωνη, μου ηρθε κανα 20αρικο πιο φτηνα τη βραδια. Συν δωρεαν παρκινγκ

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Τι έγραψες;;
Δεν υπάρχουν καταλύματα σε άλλες χώρες ανοιχτά;

Ποιός το λέει;
Ρε πάτε καλά;;

η μερκελ το λεει.διαβασε. μεχρι 20 δεκ τα ξενοδοχεια δεχονται μονο επισκεπτες για επαγγελματικους λογους.

Και επειδή το λέει η Μέρκελ εσύ έβγαλες συμπέρασμα για όλη την Ευρώπη;
Σκέφτηκες πολύ για να κάνεις τέτοια γενίκευση;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Ρε μαγκες αυτο το κορονα τεστ που πρεπει να κανουμε το εχει κανει κανεις?
Μπορει καποιος να το βγαλει φωτο να δω πως ειναι? Δεν ψηνομαι να σκασω το 150αρι που κοστιζει εδω και προτιμω να κανω καμια πουστια με φωτοσοπ. Τι αρχιδι που ειμαι ε?

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Το έχω κάνει 2 φορές.
Τι Φώτος θέλεις δηλαδή;

Ένα στικ σου χώνουν μέσα στο στόμα για σάλιο και μετά μέσα βαθιά στο ρουθούνι για υλικό και από εκεί.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Μπορει καποιος να το βγαλει φωτο να δω πως ειναι? Δεν ψηνομαι να σκασω το 150αρι που κοστιζει εδω και προτιμω να κανω καμια πουστια με φωτοσοπ. Τι αρχιδι που ειμαι ε?

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Το έχω κάνει 2 φορές.
Τι Φώτος θέλεις δηλαδή;

Ένα στικ σου χώνουν μέσα στο στόμα για σάλιο και μετά μέσα βαθιά στο ρουθούνι για υλικό και από εκεί.
To αποτελεσμα θελει να το φοτοσοπαρει με τα δικα του στοιχεία.ΠουσταΑλεκος λέμε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 201246

Επισκέπτης
Καλησπέρα σε όλους! Εντός ημερών σκοπεύω να ταξιδέψω Δουβλίνο. Μήπως γνωρίζει κανείς τι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώσω πριν ταξιδέψω; Όσοι ταξιδεύετε και γνωρίζετε, βοηθήστε παρακαλώ!

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
•Φορμα συμπληρωσης για την αφιξη σου Δουβλινο
•Φορμα συμπληρωσης για την εξοδο σου απο Ελλαδα,το γνωστο PLF

•Τεστ αρνητικο που το δειχνεις κατα την επιβιβαση σου Ελλαδα

Γραφει επισης αμα τη αφιξει σου 14 ημερη καραντινα ή μετα απο 5μερες κανεις τεστ το οποιο αν ειναι αρνητικο δεν χρειαζεται να κανεις καραντινα τις υπολοιπες μερες.

Επισης γραφει οτι για τουριστικους λογους δεν γινονται ταξιδια,παρα μονο για ειδικους,εργασια,ιατρικους

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Το έχω κάνει 2 φορές.
Τι Φώτος θέλεις δηλαδή;

Εχεις το χαρτι που ειναι για ταξιδια? Δηλαδη PCR test στο οποιο αναγραφεται το αποτελεσμα στα Αγγλικα και ο αριθμος ταυτοτητας ή διαβατηριου σου?
Αν ναι, μπορεις να μου το στειλεις κρυβοντας τα στοιχεια σου προφανως, για να δω πως ειναι και να βαλω το δικο μου ονομα πανω?
Επισης, το ελεγξαν ποτε οπως ταξιδευες ή στα αρχιδια τους? Κατα τον ελεγχο κοιτανε απλα αν εισαι αρνητικος ή εχει κανενα qr code και το σκαναρουν?
Ευχαριστω καυλιαρη!
Έλα τώρα είδα το ποστ.
Το PCR test καμία σχέση δεν έχει με τα αεροδρόμια οπότε κανένα διαβατήριο δεν υπάρχει τυπωμένο πάνω.

Επίσης θες να μαγειρέψεις τεστ PCR για να γλυτώσεις τι 60€??
Και να σε πιάσουν να σε σκίσουν για τέτοια μαλακια;
Προφανώς και τα ελέγχουν στο αεροδρόμιο και μπορεί και από διαφορετικά άτομα στο ίδιο ταξίδι

Δ

Διαγραμμένο μέλος 201246

Επισκέπτης
•Φορμα συμπληρωσης για την αφιξη σου Δουβλινο
•Φορμα συμπληρωσης για την εξοδο σου απο Ελλαδα,το γνωστο PLF

•Τεστ αρνητικο που το δειχνεις κατα την επιβιβαση σου Ελλαδα

Γραφει επισης αμα τη αφιξει σου 14 ημερη καραντινα ή μετα απο 5μερες κανεις τεστ το οποιο αν ειναι αρνητικο δεν χρειαζεται να κανεις καραντινα τις υπολοιπες μερες.

Επισης γραφει οτι για τουριστικους λογους δεν γινονται ταξιδια,παρα μονο για ειδικους,εργασια,ιατρικους
Σας ευχαριστώ!

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
996
Πόντοι
206
αν θελει καποιος να ταξιδεψει απο Ελλαδα σε χωρα του εξωτερικου,ξέρει κανεις μεχρι πόσα χρηματα μπορει να εχει σε μετρητά πάνω του?

eteros_ego

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Απρ 2014
Like
6.367
Πόντοι
1.056
αν θελει καποιος να ταξιδεψει απο Ελλαδα σε χωρα του εξωτερικου,ξέρει κανεις μεχρι πόσα χρηματα μπορει να εχει σε μετρητά πάνω του?
αν δεν με απατα η μνημη μου εως 7K εκτος εαν εχει αλλαξει κ αυτο , αλλα υπαρχουν τροποι για αμεσο ρευστο να μην τα κουβαλας τοσα πανω σου :hi::coffee:

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.432
Πόντοι
206
Νεκρανάσταση νήματος από την εποχή του κόβιντ για άλλο λόγο αυτή τη φορά. Η περίοδος της καραντίνας μου φαίνεται σαν πριν από σαράντα χρόνια πριν, σαν όνειρο αμφιλεγόμενο

piko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
1.524
Πόντοι
216

Εδώ είσαι

Η μεταφορά αυτούσιου χρήματος εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - e-forologia - Φορολογική, Λογιστική και Εργατική Ενημέρωση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom