Νέα

Τάβλι: τύχη πιο πολύ ή τέχνη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pligomenos11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 589
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

πορτεσ πλακωτο η φευγα

• πορτεσ

Ψήφοι: 45 34,1%
  • πλακωτο

Ψήφοι: 28 21,2%
  • φευγα

Ψήφοι: 59 44,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    132
OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Τα ζάρια είναι τέχνη, μικρέ
Γι'αυτό εγκατέλειψα τάβλι, χρηματιστήριο και επικίνδυνες επενδύσεις και παίζω μόνο μπαρμπούτι πούναι και σίγουρο   :cheesy:
ναι αληθεια εχουν καποια τεχνη αν ξερεισ να τα παιζεισ χαχαχα

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
γεια σασ και παλι σημερα επαιξα με εναν παιχτη που επαιζε backgammon το ταβλι για αυτον ειναι το παθοσ του ειναι αρκετα
λεπτομερησ παικτησ αλλα και απολυτοσ στισ αποψεισ του πανω στο ταβλι με κερδισε 5-0 στο πρωτο σετ τον κερδιζω 5-4 στο δευτερο εγω κ με ξανακερδιζει 5-0 εχασα με συνολικο σκορ 14-5 κατι που κατα την αποψη μου ειναι πλασματικο το σκορ δεν λεω
επρεπε να χασω αλλα 2 με τρια παιχνιδια μου τα εκλεψε κυριολεξικα αυτοσ ειναι 60 χρονων κ παιζει ταβλι απο τα 12 οπωσ μου ειπε κ ειναι αρωστοσ με αυτο το παιχνιδι μου πε πωσ κανενασ παιχτησ εκτοσ του backgammon δεν το εχει κερδισει σε διαρκεια και αυτο ειναι αληθεια οσεσ φορεσ τον εχω δει να παιζει βγαινεισ κερδισμενοσ εκαι στο καφε που παμε κ παιζουμε επισησ μου πε για μενα οτι παιζω (ταβλακι) και πωσ στα 100 παιχνιδια δεν υπαρχει περιπτωση να τον περασω  :headbang: εγω κατα την αποψημου ειμαι ενασ αρκετα δυνατοσ παικτησ αυτοσ απλοσ εχει ποιο εμπειρια γιατι επαιζε σε πρωταθληματα αλλο εγω πιστευω οτι μπορω να κερδισω οποιοδηποτε παικτη αν το ζαρι ειναι 50-50 αλλα το 14-5 με πηραξε ρε πουστη μου . εσεισ τι λετε την
επομενη φορα που θα παιξουμε θα καταφερω να τον παρω  :think: ο πουστησ τα υπολογιζει ολα λεπτομεροσ μου πε πωσ αν καταφερω να τον κερδισω εστω 2 φορεσ την ιδια μερα θα κοψει το ταβλι . δεν ξερω αν θα τα καταφερω επισησ μου ειπε πωσ οι πορτεσ ειναι το παιχνιδι τησ στρατιγηκησ και το ποιο τεχνικο το φευγα κ το πλακωτο λεει ειναι ανυπαρκτα μπροστα στισ πορτεσ κατι που το βρισκω πολλυ παραξενο εσεισ τι λετε?

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
χρονια πολλα σε ολουσ προκτεσ επαιξα με εναν κυριο παιζαμε φευγα ειχα μαζεψει 2-3 πουλια και αυτοσ ειχε 2 πουλια εξω και το παρατισε μονο γιατι το παρατησε ηταν σιγουρο οτι θα το περνα εγω? κ αλλεσ φορεσ ετσι κανει αμα εχω μαζεψει  3-4 πουλια το παραταει?

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
παιδια ποιο παιχνιδι πιστευεται οτι ειναι το ποιο τυχερο πορτεσ πλακωτο η φευγα? κ ποιο το λιγοτερο τυχερο αν θελεται πητε γνωμεσ
γιατι εχω καποιεσ αντιρισεισ με κατι κυριουσ :rockon:

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
είναι τύχη αλλά είναι και θέμα στατιστικής για τους πολύ ψαγμενους, πάντα κάποια νούμερα και κάποιοι συνδυασμοί είναι ποιο πιθανοί από άλλους
ναι εχεισ δικιο το αθροισμα 7 ερχεται ποιο συχνα δλδ 4-3 ,6-1,5-2 στισ ζαριεσ γιατι κατω απο τον 1 ειναι το 6,κατω απο το 2 ειναι το 5 , κατω απο το 4 ειναι το 3  ;)

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
για σασ ξερετε ποιο ειναι το καλυτερο ξυλο για ταβλι π,χ μασιφ ,ελλια δρυσ ,καπλαμασ ,τρυανταφυλια κτλ.στο μοναστιρακη εχω βρει πολλα ταβλι με 100, 200,ακομη και 400 ευρω οποιοσ ξερει ποια ειναι τα καλυτερα ταβλι ποιοτητα ξυλο ασ πει η ασ βαλει φωτο? ευχαριστω

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
καλημερα ξερετε αν υπαρχουν λεσχεσ που να παιζουν ταβλι με λεφτα κ αν υπαρχουν  :think: σε κατι καφενεια παιζουν ποκερ με λεφτα
για ταβλι ξερετε αν υπαρχει?

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475

Οποιος παρει τα περισσοτερα στα 100, εχει σαφως ανωτερο skill...

Στα 10 και στα 20 παιχνιδια, η στατιστικη ειναι ακομα αδυναμη.

Παρεμπιπτοντως, το σκακι εχει "ασαφη" στρατηγικη.
Δεν εχω δει ποτέ τις επιλογες ενος Η/Υ, αλλά νομιζω πως, οταν παιζουν ανθρωποι, δεν ειναι πάντα ξεκαθαρο τι πρεπει να κανεις (οσο εμπειρος κι αν εισαι).

Αν κανω λαθος, πειτε μου.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475

Δηλαδη, ενω στο σκακι οι επιλογες ειναι πολλαπλασιες (αρα, και οι καλες κινησεις), στο ταβλι διακρινονται δυσκολοτερα.

Εγώ ποτε δεν καταλαβα 100% πότε πρεπει να αναπτυχθω, ή να μαζευτω, ή να τρεξω κλπ.

Στο σκακι δεν ειμαι καλος, αλλά καταλαβαινω τη θεση μου.

Δεν ξερω γιατι.

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Οποιος παρει τα περισσοτερα στα 100, εχει σαφως ανωτερο skill...

Στα 10 και στα 20 παιχνιδια, η στατιστικη ειναι ακομα αδυναμη.

Παρεμπιπτοντως, το σκακι εχει "ασαφη" στρατηγικη.
Δεν εχω δει ποτέ τις επιλογες ενος Η/Υ, αλλά νομιζω πως, οταν παιζουν ανθρωποι, δεν ειναι πάντα ξεκαθαρο τι πρεπει να κανεις (οσο εμπειρος κι αν εισαι).

Αν κανω λαθος, πειτε μου.
στισ 100 παρτιδεσ θα επικρατησει ο καλυτεροσ στισ λιγοτερεσ παρτιδεσ το ζαρι θα βγαλει νικητη εκτοσ και αν ειναι μεγαλη διαφορα κλασησ των παικτων αμα οι παικτεσ ειναι ισαξιοι τοτε το ταβλι γινεται θεμα ζαριου και λιγοτερων λαθων ετσι πιστευω εγω . :think: . επισησ στο παγκοσμιο πρωταθλημα παιζουν μονο πορτεσ :think:οσοι εχεται αποψη για πορτεσ και τα αλλα παιχνιδια δλδ φευγα πλακωτο γραψτε αποψη κανονικα στο πρωταθλημα στο μοντε καρλο δεν θα επρεπε να τα παιζουν ολα ?
οι πορτεσ ειναι το μονο παιχνιδι δλδ εμενα μα ρεσουν ολα εσασ οποιο πρωτιματε ψηφιστε.

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Γιαα σασ ειμαι σκασμενοσ και εκνευρισμενοσ σημερα επαιξα ταβλι  και εχασα 5 παριδεσ με βαρια σκορ 5_0,6_0  ,5_1 ,5_2, 5_2 δεν ειχα καθολου ζαρι και τσαντιζομε εσπασα το ταβλι ο πατερασ μου μου λεει π σ ειναι διασκεδαση το ταβλι αλλα εγω χαλιαμε οταν χανω εσεισ τι λετε να το κοψω; σασ εχει τυχει κατι αναλογο εσασ; :idiot:

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Το ξέρετε ότι μπορείτε να νικήσετε κάποιον που σας έχει πιάσει τη μάνα? :think:

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.711
Πόντοι
2.606
τυπε εχουμε θρεντ για ημερησια ενημερωση για χεσιμο και φοβερα ξυλογλυπτα αν ενδιαφερεσαι   :grin:   :rockon:

Τυπε τον εστειλες τον τυπο. :S :S :S
Σιγουρα δεν θα πιστευε οτι παιζει τετοια ποιοτητα εδω μεσα.  :rockon: :rockon: :rockon:

ΨΑΡΑΚΑΣ_2

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
87
Πόντοι
16
Το ξέρετε ότι μπορείτε να νικήσετε κάποιον που σας έχει πιάσει τη μάνα? :think:
βεβαιως και ισχυει !!! Και μάλιστα υπάρχουν πολλες περιπτώσεις .!! Πχ να έχει τα αλλα 13 πουλια του στο εξαρι και να του έχεις πιασει ενα πουλι στο πενταρι του !!! θα φέρει ασσους και θα το μαζεψει υποχρεωτικα  απο τη μανα αρα σε ξεπλακωνει !! στη συνεχεια φερνεις εξαρες και βαζεις την μανα μεσα στη περιοχη μαζεματος σου κ σπας και το πουλι που ειχες στο πενταρι του !!το καλυτερο στησιμο στη περιοχη σου απο τον αντιπαλο που τα εχει ολα στο εξαρι σου δινει τη νικη !!!

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
βεβαιως και ισχυει !!! Και μάλιστα υπάρχουν πολλες περιπτώσεις .!! Πχ να έχει τα αλλα 13 πουλια του στο εξαρι και να του έχεις πιασει ενα πουλι στο πενταρι του !!! θα φέρει ασσους και θα το μαζεψει υποχρεωτικα  απο τη μανα αρα σε ξεπλακωνει !! στη συνεχεια φερνεις εξαρες και βαζεις την μανα μεσα στη περιοχη μαζεματος σου κ σπας και το πουλι που ειχες στο πενταρι του !!το καλυτερο στησιμο στη περιοχη σου απο τον αντιπαλο που τα εχει ολα στο εξαρι σου δινει τη νικη !!!
Ωραιος ο Ψαρακας. Βέβαια μπορεί να νικήσεις θεωρητικα και χωρίς να του έχεις πιασει τίποτε εσυ στην πλευρά του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom