Ώχου μωρε με τις μαλακίες σου.
Λες μια μαλακία, επιμένεις και πατάς πάνω σε αυτή μέχρι να κουραστεί ο άλλος (βλέπε ρατσιστικά εγκλήματα κλπ).
Λοιπόν η αρχική μου τοποθέτηση είναι ότι στην Ολλανδία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ναρκωτικά, σε σχέση με την Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη φράση μου:
«
Εκτός αυτού, εσύ θεωρείς πως αν περπατήσεις βράδυ στην Αθήνα (πόλη με πολύ πιο σκληρές πολιτικές για ναρκωτικά), τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα; Εγώ σου λέω είναι πολύ χειρότερα».
Ισχύει και δεν την παίρνω πίσω. Εσύ ξεκίνησες να λες ποια ναρκωτικά είναι διαθέσιμα στους δρόμους χωρίς κονέ και, ω ναι, με νίκησες γιατί στην Ολλανδία μπορείς να βρεις πιο πολλά.
Ωραια και; Αυτό χαρακτηρίζει μια κατάσταση; Αυτό σημαίνει ότι είναι χειρότερα να περπατάς στο Άμστερνταμ απ ότι στην Ελλάδα; Σαφώς και όχι και όποιος έχει περπατήσει και στις δύο πόλεις το αντιλαμβάνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.
α)Η σχετιζόμενη με ναρκωτικά εγκληματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
β)Οι τοξικομανείς που κυκλοφορούν σαν ζόμπι και χτυπιούνται όπου βρουν, είναι πολύ περισσότεροι στην Αθήνα (στην πραγματικότητα στην Ολλανδία δεν υπάρχουν καν).
γ)Οι ασθένειες σχετιζόμενες με χρήση ναρκωτικών είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένες στην Ελλάδα απ ότι στην Ολλανδία (μάλιστα η Ελλάδα, μαζί με την Ρουμανία το 2013 είχαν την θλιβερή πρωτιά νέων μολύνσεων HIV ανάμεσα στους χρήστες ενεσίμων ναρκωτικών ουσιών ενώ η μετάδοση της ηπατίτιδας C είναι ανεξέλεγκτη
)
δ)Ο μέσος όρος ηλικίας χρηστών ηρωίνης είναι πολύ μεγαλύτερος στην Ολλανδία απ ότι στην Ελλάδα κάτι που σημαίνει δύο πράγματα, η θνησιμότητα των ηρωινομανών είναι πολύ μικρότερη ενώ οι νέοι χρήστες ηρωίνης/σκληρών ναρκωτικών μειώνονται σε σχέση με την Ελλάδα.
Όλα τα σκληρά μοντέλα έχει αποδειχθεί ότι γιγαντώνουν το λαθρεμπόριο, την σχετιζόμενη εγκληματικότητα, την νόθευση των ουσιών και τις βλάβες που προκαλούνται στον χρήστη ενώ αντιθέτως πιο φιλελεύθερες πολιτικές καταφέρνουν να προσεγγίσουν το θέμα πολύ πιο ρεαλιστικά δίνοντας πραγματικές λύσεις πέρα από ταμπού, προκαταλήψεις, ηλίθιους συντηρητισμούς και κομπλεξισμούς.
Αντίκρουσε τώρα όλα αυτά με το γαμάτο σου επιχείρημα ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να βρεις lsd ή μανιτάρια χωρίς κονέ και βρίσε με κιόλας.