[size=14pt]ΕΧΘΕΣ 16/06/2020 ΕΚΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
[/size]
Αλλά εχθές συνέβη και κάτι άλλο πρώτα το οποίο με επηρέασε ψυχολογικά και έτσι δεν ευχαριστήθηκα και πολύ αυτή την πρώτη μου εμπειρία με γυναίκα. Βασικά ούτε και μου άρεσε, νιώθω πολύ ουδέτερος για αυτήν και είναι σαν να την έχει κάνει άκρη το μυαλό μου.
Για παράδειγμα σήμερα όλη μέρα δεν την είχα σκεφτεί καθόλου μέχρι τώρα απογευματάκι που θα σας γράφω. Ενώ εγώ περίμενα ότι όταν θα είχα τέτοια εμπειρία θα με σημάδευε... τεσπα... θα σας την περιγράψω παρακάτω αλλά πρώτα θα σας πω για την εμπειρία που είχα στη δουλειά και με επηρέασε το πρωί της χθεσινής ημέρας.
Οπότε αν θέλετε να πάτε κατευθείαν στην εμπειρία με τη γυναίκα πηγαίνετε προς τα κάτω στο δεύτερο μέρος της περιγραφής μου.
[size=10pt]
1ο μέρος - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ[/size]
Έχοντας γυρίσει/παραιτηθεί από τη Μύκονο που βρισκόμουν σαν σεκιούριτι και όντας άνεργος πάλι, μετά την καραντίνα άρχισα να στέλνω βιογραφικά και η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο είχα αρκετή επιτυχία.
Αφού πέρασα μία ημέρα από γνωστή παραλία της βουλιαγμένης ως beach boy/εργάτης (παραιτήθηκα μία ώρα αργότερα από την υπογραφή της σύμβασης...), βρήκα μία άλλη δουλειά μετά από μία εβδομάδα περίπου.
Με πήρε μία κυρία και μου είπε ότι ψάχνουν υπάλληλο γραφείου με γραφιστικές γνώσεις και ότι ενδιαφέρονται για άμεση πρόσληψη καθώς τους άφησε ξαφνικά η προηγούμενη γραφίστρια που είχαν.
Η συγκεκριμένη κυρία ακουγόταν πολύ οικεία/φιλική από το τηλέφωνο αφού μάλιστα μου είπε ότι δίνουν το βασικό και κάποια επιπλέον χρήματα μαύρα... lol
Τεσπα πήγα την επόμενη από εκεί και συμφωνήσαμε να πάω 4 μέρες δοκιμαστικά, μετά να μου κάνουν σύμβαση ενός μήνα και μετά σύμβαση αορίστου χρόνου.
Εμένα η δουλειά μου άρεσε πολύ, ήταν κάτι που έψαχνα και μπορούσα να κάνω, και στο οποίο έχω εμπειρία... δηλαδή τηλέφωνα/εξυπηρέτηση και γραφιστικά (απλά), άσχετα που μετά κάθε μέρα μου πρόσθεταν και επιπλέον πράγματα και κατάλαβα ότι σε αυτή την επιχείρηση όλοι ξέρουν/κάνουν τα πάντα...
Αυτοί στην ουσία ήθελαν άτομο γιατί στην καραντίνα είχαν τρελή δουλειά και φοβούνται μήπως ξανα γίνει το ίδιο...
Ξεκίνησαν όλα καλά... πολύ καλή/φιλική σχέση με όλους, εγώ εννοείται πως μαθαίνω γρήγορα κτλπ, με πλήρωσε στο χέρι για αυτές τις 4 μέρες και υπογράψαμε σύμβαση για ένα μήνα.
Εγώ μετά τους έλεγα ότι θέλω να μείνω και μου έλεγαν και αυτοί ότι τους κάνω και θέλουν να με κρατήσουν.
Μάλιστα επειδή το συγκεκριμένο eshop/αποθήκη/γραφεία είναι στην περιοχή που μένω, αλλά εγώ με τα λεωφορεία έκανα πολύ ώρα και ειδικά το μεσημέρι στην επιστροφή (με ένα λεωφορείο που έρχεται από το ζεφύρι οπότε έπρεπε να μπαίνω σε λωφορείο γεμάτο με ναρκωμανείς και τσιγγάνους, κολλημένοι σαν σαρδέλες μεταξύ μας, τώρα το καλοκαίρι, χωρίς aircondition - ελπίζω να πιάσατε έστω και λίγο την αίσθηση από αυτή την περιγραφή), άρχισα να κοιτάζω για σπίτια σε εκείνη την περιοχή. Σκεφτόμουν δηλαδή ότι αν υπογράφαμε σύμβαση αορίστου θα νοίκιαζα εκεί δίπλα να πηγαίνω με τα πόδια στη δουλειά μου και να έχω και σπίτι να κάνω και τα μασάζ μου κτλπ...
Αυτοί εν τω μεταξύ σαν κύρια αρμοδιότητα από εμένα ήθελαν, εκτός από τα τηλέφωνα, να ασχολούμαι με το Newsletter, και με τα social media, facebook, instagram κτλπ. Και εντυπωσιάστηκα και εγώ με τον ευατό μου και η γυναίκα αφεντικό, όταν είδαμε ότι εξοικειώθηκα με το πρόγραμμα του Newsletter και τους έφτιαξα ένα ωραίο Newsletter σε μία ημέρα/βάρδια ενώ η άλλη "γραφίστρια" δίπλα μου τρία χρόνια στην εταιρεία ακόμα έψαχνε πράγματα σε αυτό...
Εχθές... βρήκα κάτι σημαντικό για εμένα (πως να ποστάρω ιστορία στο instagram και να δημοσιεύεται αυτόματα και στο facebook και να τα κάνω και post) κάτι που θα με γλύτωνε από πολύ κόπο και χρόνο στο μέλλον και ήμουν ενθουσιασμένος με αυτό...
και πάνω που είχα ενθουσιαστεί με αυτό και τους έγραφα ότι τα κατάφερα, με φωνάζουν στο γραφείο, και άρχισαν να μου λένε κάτι ασυναρτησίες, ότι ο άντρας αφεντικό, δεν θέλει να πειράζω πράγματα στον υπολογιστή - να τον ρωτάω για ότι κάνω στον υπολογιστή κτλπ... αλλά τίποτα συγκεκριμένο, και δεν κατάλαβα χριστό!!! κατάλαβα όμως ότι έχουν κάποιο θέμα που δεν μου λένε ευθέως οπότε και δεν βλέπω να συνεχίζεται αυτή η συνεργασία...
Αμέσως μετά η άλλη κοπέλα/γραφίστρια μου ζήτησε να τις δείξω αυτό που μόλις είχα καταφέρει με το instagram, αρνήθηκα... (δόξα το θεώ που μου έκοψε!!!) και της λέω... όσο είμαι εγώ εδώ θα το κάνω εγώ... δεν χρειάζεται να το μάθεις. Σηκώνεται, πάει κάτω στα αφεντικά, ανεβαίνει ο άντρας αφεντικό, μου λέει το μόνο που θέλω είναι να δείξεις και στην τάδε αυτό που έμαθες σήμερα. Δεν απάντησα, τελειώνε το ωράριο μου και έφυγα.
Εδώ να σημειώσω... ότι μετά τις 10 μέρες στη δουλειά παρήγγειλα δικά μου ακουστικά (μονό ακουστικό με μικρόφωνο) που έκαναν 50 ευρώ, (γιατί τα δικά τους ήταν διπλά και πολύυυ πολύ σφιχτά για εμένα για να τα φοράω όλη μέρα) και επίσης μετά τις 10 περίπου μέρες άρχισα να παίρνω ταξί στο σχόλασμα (υπολόγισα ότι με διαδρομή 5ευρώ καθημερινά - δηλαδή 150 το μήνα) για να βρίσκομαι σπίτι μου σε 10 λεπτά, χωρίς την ταλαιπωρία που σας περιέγραψα παραπάνω με τα λεωφορεία θα άξιζε... και άλλωστε μέχρι να έβρισκα κάποιο σπίτι εκεί κοντά για να νοικιάσω.
Αυτά βασικά... οπότε εγώ όταν έφυγα από εκεί εχτές... ήμουν σαν χαμένος! από εκεί που έχω βρει μία δουλειά που επιτέλους μου αρέσει - μπορώ να την κάνω - δεν με αγχώνει καθόλου - είμαι υπέρ ικανός για αυτήν και ευχαριστημένος με όλα μέχρι στιγμής ΚΑΙ ενθουσιασμένος για αυτό που μόλις ανακάλυψα - μου σκάει αυτή η συζήτηση με τα αφεντικά προς το τέλος της βάρδιας σαν κεραμίδι. Ένιωθα σαν χαμένος. Στην ουσία μετά άρχισα να κάνω υποθέσεις και όπως είμαι και παρορμητικός σαν χαρακτήρας, θα έλεγα πως είμαι σαν το γυαλί... άπαξ και ραγίσει για εμένα δεν ξανα κολάει. Γνώριζα ήδη... ότι μετά από αυτή τη συζήτηση εγώ δεν θα ήθελα να δουλέψω άλλο μαζί τους.
Και φυσικά άρχισα να κάνω υποθέσεις και σενάρια.
Εδώ να σημειώσω ότι η γυναίκα αφεντικό με την οποία είχα περισσότερη επικοινωνία, μου είχε πει όταν τη ρώτησα γιατί κάνουν σύμβαση ενός μήνα και τους φόβους μου, ότι μπορεί να με θέλουν όσο παίρνουν άδειες οι παλιοί κτλπ μου είπε ότι το κάνουν επειδή δεν θέλουν να κάνουν απολύσεις σε περίπτωση που δεν τους κάνει ο άλλος, γιατί θα χάσουν κάποιες ελαφρύνσεις από το κράτος ή θα υποστούν κυρώσεις, κάτι τέτοιο.
Εχτές σκεφτόμουν δύο πράγματα
1) ότι ίσως η προηγούμενη "γραφίστρια" (μεγαλύτερης ηλικίας) έχει πάρει κάποιου είδους άδεια (εγκυμοσύνης/αναρρωτική κτλπ) και θέλουν κάποιο άτομο μέχρι να ξανα γυρίσει, διότι όλα άρχισαν όταν είπα στον άντρα αφεντικό αν μπορεί να αλλάξει το όνομα της (Ειρήνη) από το προφίλ χρήστη των windows και να μου βάλει το δικό μου, όπως επίσης και στο λογιστικό πρόγραμμα softone που χρησιμοποιούν όπου μέχρι τώρα έμπαινα με το λογαριασμό της.
Αυτός το πήρε αρχικά στην πλάκα, μου έλεγε γιατί... Ειρήνη ωραίο όνομα, παγκόσμια ειρήνη κτλπ... Εγώ του απάντησα "εμένα όμως αυτό το όνομα μου θυμίζει το παρελθόν και εγώ θέλω να κοιτάζω στο μέλλον" και αμέσως μετά από αυτό με φώναξαν κάτω!!!
και
2) ότι η άλλη η πουτάνα γραφίστρια που είχα τόσες μέρες δίπλα μου (+ μία άλλη Αλβανίδα, άρα 3 ήμασταν καθημερινά στο ίδιο δωμάτιο που σηκώναμε τηλέφωνα, δύο αυτές και ένας εγώ) ό,τι έλεγα και ό,τι συζητούσαμε όλον αυτό τον καιρό πήγαιναν και τα μετέφεραν όλα στα αφεντικά!!! Βασικά δεν είχα βρίσει ποτέ... απλά έλεγα ότι ο βασικός για όλα αυτά που ζητάνε από έναν υπάλληλο είναι πολύ λίγα και διάφορα τέτοια, οπότε είχαν καταλάβει ότι εγώ δεν είμαι από αυτούς που κάνουν τα πάντα/τον σκλάβο για τον βασικό μισθό και ούτε θα συμβιβαζόμουν με το να μου αναθέτουν όλο και νέες/περισσότερες αρμοδιότητες οπότε και με έδιωξαν.
Αλλά σήμερα 17/06/2020 νομίζω ότι κατάλαβα ποιός είναι ο λόγος που με έδιωξαν
Όπως είπα
- μέσα στις πρώτες μέρες αγόρασα δικά μου ακουστικά 50 ευρώ
- με έβλεπαν να φεύγω από εκεί καθημερινά με ταξί
- έβλεπαν ότι έχω δύο κινητά
- τους είπα ότι όταν θα μου έκαναν σύμβαση αορίστου χρόνου θα πλήρωνα και 100 ευρώ για να αλλάξουν θέση στο κλιματιστικό γιατί τώρα έπεφτε πάνω μου όλη μέρα και κρύωνα
- τους είχα πει ότι έχω μία επιχειρηματική ιδέα που θέλω να ξεκινήσω και άλλη μία που ήδη έχω ξεκινήσει
αυτοί μου είχαν δώσει όλους τους κωδικούς για τα πάντα (ώντας μικρή επιχείρηση και τα δύο αφεντικά 33χρ, εγώ 35 σε λίγο) ίσως δεν τα είχαν σκεφτεί καλά όλα αυτά, ή δεν είχα προσλάβει μέχρι τώρα κάποιον που να γνωρίζει από υπολογιστές... οι άλλες δύο ήταν άσχετες και τα άλλα παιδιά ήταν αποθηκάριοι, και ίσως σκέφτηκαν...
μήπως αυτός δεν έρχεται για τα χρήματα? μήπως είναι ανταγωνιστής? μήπως θέλει να φτιάξει δική του εταιρεία και έρχεται εδώ για να μάθει πως λειτουργούμε? μήπως μας πάρει πελατεία (αφού είχα πρόσβαση στη λίστα των newsletter (μιλάμε για χιλιάδες πελάτες) facebook κτλπ), μάλιστα με την πρόσβαση που μου είχαν δώσει/κωδικούς, εγώ θα μπορούσα άνετα να αλλάξω κωδικούς ή να τους προκαλέσω ζημιά... (πράγματα που φυσικά δεν μου είχαν περάσει καν από το μυαλό εμένα μέχρι τότε, και μάλιστα τους είχα δώσει ήδη συμβουλές για το πως να οργανωθούν καλύτερα εκεί μέσα, και έγραφα και άλλες συμβουλές για να τους έδινα αργότερα - τόσο πολύ μου άρεσε να δουλεύω εκεί και να τους βοηθούσα να μεγάλωναν κι' άλλο).
Οπότε θεωρώ ότι αυτό σκέφτηκαν, για αυτό φοβήθηκαν και για αυτό με έδιωξαν σήμερα.
Πείτε μου κι εσείς τι πιστεύετε. Ελπίζω να μη σας κούρασα, αλλά εδώ πέρα εγώ χρησιμοποιώ το θρεντ σαν ημερολόγιο μου, τα γράφω για εμένα κυρίως και όποιος άλλος θέλει τα διαβάζει.
Πως με απέλυσαν σήμερα
Συνήθως άνοιγε την επιχείρηση μία ημέρα ο άντρας αφεντικό και μία ημέρα η γυναίκα ενναλάξ περίπου. Σήμερα ήρθε ο άντρας αφεντικό, και με το που άνοιξε την πόρτα μου λέει Στράτο μην ανοίξεις τον υπολογιστή μέχρι να έρθω πάνω. Και μάλιστα φώναξε και στην άλλη (την κυρία από την Αλβανία, είσαι υπεύθυνη, να μην πειράξει τίποτα μέχρι να έρθω πάνω)
(εδώ ξέχασα να σας πω... ότι εμένα όλο μου το άγχος την προηγούμενη ημέρα ήταν τι θα γινόταν με τα ακουστικά μου! διότι έκανα την βλακεία και τους άφησα να μου τα παραγγείλουν αυτοί με τιμολόγιο και εγώ τους πλήρωσα με μετρητά, οπότε φοβόμουν μήπως μου τα κρατήσουν ότι και καλά είναι δικά τους)
και καλά έκανε το αφεντικό και δεν με άφησε να ανοίξω τον υπολογιστή γιατί εγώ κρατούσα ήδη το usb στα χέρια μου και σκόπευα με το που άνοιγα το pc να έπαιρνα έναν φάκελο όπου αποθήκευα τα πάντα που έφτιαχνα εγώ όλο αυτό το διάστημα
Μάζεψα τα ακουστικά μου και κάτι άλλα πράγματα, τα έβαλα στην τσάντα μου και περίμενα. Μετά ανέβηκε αυτός έκατσε σε μία καρέκλα δίπλα μου και μου λέει "όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι ευχαριστημένος από εσένα"
Εγώ κοιτούσα το κινητό μου και δεν τον κοίταζα καν. Τον άφηνα να μιλάει. (Γενικά αυτός είναι πολύ περίεργος σαν άνθρωπος, και εκείνη τη στιγμή πρέπει να ένιωθε πολύ άβολα/αμήχανα). Άρχισε να μου λέει κάτι για το ότι έκανα δουλειές από το σπίτι, και ότι αυτοί δεν μου είχαν ζητήσει να δουλεύω από το σπίτι και κάτι τέτοια, του λέω "με κατηγορείς για κάτι?"
- όχι μου λέει, απλά συζήτηση κάνουμε
- του λέω "δεν ήρθα εδώ για συζήτηση αλλά για δουλειά" "αν δεν είσαι ευχαριστημένος απέλυσέ με" "για οτιδήποτε άλλο θέλεις να μου πεις παρακαλώ να το κάνεις γραπτώς"
- οκ μου λέει και σηκώθηκε κατέβηκε κάτω και μετά ανέβηκε με τα χαρτιά μου είπε ότι θα πληρωθώ όλο το ποσό, ότι θα πάρω και δώρο χριστουγέννων και κάτι τέτοια, εγώ του είπα ότι μου χρωστάνε και άλλη μία ημέρα σε μαύρα, μου έδωσε επιτόπου 30 ευρώ
μετά περιμέναμε να μπει να μου βάλει τα χρήματα στην εθνική, να τα δω στο λογαριασμό μου και έπειτα να υπογράψω.
Τώρα το χαρτί έγραφε πάνω δήλωση/βεβαίωση και κάτι τέτοια είχε τα στοιχεία μας και τέλος έλεγε ότι απολύθηκε για άλλους λόγους οπότε εμένα μου αρκούσε.
Με το που βλέπω τα χρήματα στο κινητό μου, υπογράφω, λέω "Έγινε" και φεύγω!
Το αφεντικό γενικά σήμερα ήταν πολύυυ πολύ ευγενικός και ήρεμος κτλπ, πολύ φιλικός (εγώ σε αντίθεση εντυπωσιάστηκα με τον ευατό μου, πόσο ψυχρό με έχουν κάνει όλα αυτά τα ζώα και πως μπόρεσα να κρατήσω τόσο σκληρή στάση), με το που σηκώνομαι να φύγω (χωρίς να κοιτάξω ή να χαιρετήσω κανέναν όπως πχ την Αλβανίδα δίπλα μου), το αφεντικό ερχόταν από πίσω μου στη σκάλα και μου λέει "να χαιρετηθούμε τουλάχιστον; τόσο καιρό γνωριστήκαμε" όχι ήμαστε εντάξει του είπα εγώ χωρίς καν να τον κοιτάξω... πήγα στην πόρτα και έφυγα.
Υποθέτω ότι η γυναίκα αφεντικό δεν ήρθε σήμερα επειδή αυτή με ήθελε στην εταιρία... αλλά μάλλον δεν με ήθελε μόνο ο άντρας αφεντικό, που στην τελική στο όνομα του είναι η επιχείρηση, οπότε ίσως ήρθαν σε σύγκρουση και προφανώς αυτή δεν ήθελε να με αντικρύσει; Δεν ξέρω...
Τελικά έλαβα περισσότερα χρήματα σε 3 εβδομάδες που κράτησε όλο αυτό από ότι θα πληρωνόμουν αν έμενα εκεί όλο το μήνα. (80 ευρώ ήταν για δώρο χριστουγέννων...)