Καλά αυτά με τους φοιτητές που γαμούσανε αβέρτα ήτανε και ψιλομύθος.Αμα δεις Τσεχία από όσους σπουδάσανε ούτε το 5% δεν έμαθε τσέχικα που σημαίνει οτι δεν είχαν Τσέχα γκόμενα.Πολωνία τις καλές εποχές δεν υπήρχαν αγγλόφωνα πανεπιστήμια και Ρωσία,Ουκρανία,Λευκορρωσία δεν αναγνωρίζονταν τα πτυχία οπότε πάπαλα.Ουγγαρία σιγά τα γαμήσια που ρίχνανε οι τύποι.
Αρα μένουν μόνο τα Βαλκάνια πρακτικά δηλαδή η Ρουμανία όπου ισχυρίζονται οτι έπεφταν τα απίστευτα γαμήσια από φοιτητές τη δεκαετία του 90.
Εγώ μετάνιωσα που δεν πήγαινα π.χ. Τσεχία ή Πολωνία τα καλοκαίρια.Τότε μπορούσες να νοικιάσεις στις εστίες τα δωμάτια που αφήναν οι ντόπιοι φοιτητές το καλοκαίρι πάμφθηνα μιλάμε για 2-5 ευρώ ημερησίως σε καλές πόλεις.Θα άραζα π.χ. όλο το καλοκαίρι Πράγα,Πίλσεν,Μπρνο ή Βρότσλαβ,Πόζναν ψώλαρχος κι έτσι.Τότε το καμάκι ήταν πανεύκολο οι γκόμενες απίστευτα προσιτές.
Χοντρομύθος ήταν..
Όπου και αν είχα πάει και υπήρχαν Έλληνες φοιτητές,από Αγγλία μέχρι Ιταλία,μεταξύ τους την ψάχνανε,άντε και με καμιά Κύπρια.
Καλά,ο μέσος Έλληνας και σαν μετανάστης,πάλι με ελληνίδες την ψάχνει...
Εγώ έχω δώσει δείγματα ότι δεν θα ήμουν τέτοιος φοιτητής.
Αλλά ναι,έχεις δίκιο.
Από διάφορες ιστορίες όταν έμενα Πράγα,έμαθα ότι υπήρξαν Έλληνες που πέρασαν και δεν άγγιξαν.
Και μιλάμε για χρόνια που ήταν η θάλασσα αφρός.
Ομοίως και Μπρατισλάβα που είχε πολλούς.
Ρουμανία είχε "σπουδάσει" ο γιατρός που είχαμε στο στρατόπεδο και όντως ήταν πολύ καλύτερα.