You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γιώργος Ξύδης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2011
- Κριτικές
- 9
- Like
- 4.698
- Πόντοι
- 1.830
Επισκέπτης
:oπέρα απ τα όρια του γουέστερν μια απ τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
μαν η ρετσινιά λειτουργεί στα πάντα, στις ταινίες, στους ανθρώπους, στα πάντα, κάποιος κόλλησε σε αυτήν την ταινία την "ρετσινιά" ότι είναι γαμιστερή ενώ είναι απλώς πάρα πολύ καλή, σαν να σου χρεώσω τώρα ότι είσαι κλώνος τράβα μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι, η ρετσινιά θα σ'ακολουθεί για πάντα σε όλα τα θρεντ, με πιάνεις ;)
Επισκέπτης
Τσάρκας4
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιαν 2009
- Like
- 877
- Πόντοι
- 96
Νομίζω ότι λειπει ένα πολύ καλό του Λεόνε, το Για μια χούφτα δυναμίτη ή αλλιώς Σκύψε κοροιδο με Κόμπερν και Στάιγκερ.Το πετσόκοψε η λογοκρισία αλλά τώρα το παίζουν άκοφτο σε dvd.Φοβερή μουσική του Μορικόνε και ίσως το καλύτερο ουέστερν του Λεόνε αν και παραγνωρισμένο λόγω των πολιτικών του αναφορών.
Ακόμη καλό είναι το O άνθρωπος που τον λέγαν άλογο με τον Χάρις και την δικιά μας Τσοπέη που είχε βγει μις κόσμος.Έπαιζε την ιδιάνα πολύ καλά.
Τέλος το Φτερό του Αετού με Καιτελ , Μάρτιν Σιν (πατέρα)και Γουότερσον.ένας Ινδιάνος κλέβει ένα ταχύτατο άσπρο άλογο και τον κυνηγούν οι λευκοί να το πάρουν πίσω.Φοβερή ταινία με απροσδόκητο τέλος.
Ακόμη καλό είναι το O άνθρωπος που τον λέγαν άλογο με τον Χάρις και την δικιά μας Τσοπέη που είχε βγει μις κόσμος.Έπαιζε την ιδιάνα πολύ καλά.
Τέλος το Φτερό του Αετού με Καιτελ , Μάρτιν Σιν (πατέρα)και Γουότερσον.ένας Ινδιάνος κλέβει ένα ταχύτατο άσπρο άλογο και τον κυνηγούν οι λευκοί να το πάρουν πίσω.Φοβερή ταινία με απροσδόκητο τέλος.
PeterAndrews
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2012
- Κριτικές
- 2
- Like
- 13
- Πόντοι
- 16
Νομίζω ότι λειπει ένα πολύ καλό του Λεόνε, το Για μια χούφτα δυναμίτη ή αλλιώς Σκύψε κοροιδο με Κόμπερν και Στάιγκερ.Το πετσόκοψε η λογοκρισία αλλά τώρα το παίζουν άκοφτο σε dvd.Φοβερή μουσική του Μορικόνε και ίσως το καλύτερο ουέστερν του Λεόνε αν και παραγνωρισμένο λόγω των πολιτικών του αναφορών.
O ελληνικός τίτλος ήταν ΄Κάτω τα κεφάλια' A FISTFUL OF DYNAMITE ο αγγλικός.Το είχα δει και στο σινεμά,δεν ήταν λογοκριμένο.
Πωπω!!!!!!! Που το θυμήθηκες αυτό ρε παλικάρι!!!!!!! Το είχα δει πριν από καμιά 15αριά χρόνια. Αξιόλογη ταινία όντως και με φοβερή ατμόσφαιρα και τέλος. Ο Γουότερστον ήταν εκπληκτικός. Έχω ξεχάσει πολλά, αλλά θυμάμαι την αίσθηση που είχα όταν τελείωσε. Σου μένει. Θα ήθελα να κάνω άλλη μια θέαση. Αξίζει. Επίσης μία ταινία που δεν περίμενα να είναι τόσο καλή, αλλά μου άφησε άριστες εντυπώσεις και είχε βαθύτερους συμβολισμούς, με επίσης φοβερό φινάλε ήταν αυτό με Μπρόσναν και Νίσον :Νομίζω ότι λειπει ένα πολύ καλό του Λεόνε, το Για μια χούφτα δυναμίτη ή αλλιώς Σκύψε κοροιδο με Κόμπερν και Στάιγκερ.Το πετσόκοψε η λογοκρισία αλλά τώρα το παίζουν άκοφτο σε dvd.Φοβερή μουσική του Μορικόνε και ίσως το καλύτερο ουέστερν του Λεόνε αν και παραγνωρισμένο λόγω των πολιτικών του αναφορών.
Γιατί λείπει το Silverado???
Το Silverado εμπίπτει μάλλον σε πιο ελαφρά κατηγορία,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται σαν παραγωγή των προαναφερθέντων. Για μένα ήταν ένα πραγματικά διασκεδαστικό χορταστικό και άκρως ψυχαγωγικό γουέστερν, αλλά σίγουρα όχι από τα καλύτερα που έχω δει. Έλειπε η εμβάθυνση σε χαρακτήρες και η ατμόσφαιρα. Βέβαια σε αυτό το στύλ έχουν βγει εκατοντάδες πολύ καλά γουέστερν, όπως π.χ. οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του Ρίτσαρντ Μπρουκς ή το Scalphunters του Σίντνει Πόλακ(και τα δύο με τον Μπαρτ Λάνκαστερ) και άλλα πολλά που είναι πολύ καλογυρισμένα και με πινελιές χιούμορ, που μπορείς να τα δεις πολλές φορές και να ευχαριστηθείς χωρίς να βαρεθείς σε καμία περίπτωση.
Και φυσικά μία από τις αγαπημένες μου ταινίες ever, όχι επειδή είναι κάνα αριστούργημα, αλλά ακριβώς επειδή μπορώ να την δω άπειρες φορές χωρίς να βαρεθώ είναι η ιστορική συνύπαρξη Νιούμαν-Ρεντφορντ στους ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ(τραγικός Ελληνικός τίτλος.......) : .
Παρότι άκρως διασκεδαστικό, που κάποιες στιγμές φτάνει στα όρια της κωμωδίας, κρύβει μεγάλη δόση μελαγχολίας. Φοβερό το πρωταγωνιστικό δίδυμο, με απίστευτη χημεία, εξαιρετική σκηνοθεσία και ένα μεγαλειώδες πραγματικά σάουντρακ. Κλασσικό και Must see για τους νεότερους.
geo65
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 57
- Πόντοι
- 6
Οσο για τη λίστα θα επέλεγα οπσδήποτε την Αγρια Συμμορία και το Pat Garrett and Billy the Kid του Peckinpah,Ολες του Σερτζιο Λεόνε,
τους Magnificent Seven to Johny Guitar,to Big Little Man,to High Noon χωρίς να θέλω να υποτιμήσω και τις υπόλοιπες ταινίες της λίστας
τους Magnificent Seven to Johny Guitar,to Big Little Man,to High Noon χωρίς να θέλω να υποτιμήσω και τις υπόλοιπες ταινίες της λίστας
kostakis_ss
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 29
- Like
- 197
- Πόντοι
- 1.390
οι ταινιες με τον κλιντ ιστγουντ και τελευταια μ αρεσε το django
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
τζανγκο και αντιρατσιστικες μαλακιες....γουεστερν με μαυρους και κινεζους βλ τζακι τσανοι ταινιες με τον κλιντ ιστγουντ και τελευταια μ αρεσε το django
εγω αμα δεν ειναι τζον γουειν να καθαριζει βρωμιαρηδες ερυθροδερμους δεν τα θεωρω αυτα καν γουεστερν
kostakis_ss
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 29
- Like
- 197
- Πόντοι
- 1.390
βασικα το τζανγκο ηταν λιγο υπερβολικο παρουσιαζε ολους τους ασπρους σαν κακους ενω δν ηταν ετσι..απλα το ειδα περυσι και μ ψιλοαρεσε
καλος ο γουειν
καλος ο γουειν
the trasure of the sierra madre
Πολύ καλή ταινία αλλά................ρε παιδιά δεν είναι γουέστερν!!!!!!!! Όταν λέμε γουέστερν, μιλάμε για ταινίες που διαδραματίστηκαν στην εποχή του φαρ-ουεστ στην Αμερική, βαριά μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μιλάμε για Ινδιάνους και γελαδάρηδες, κοπάδια και Εμφύλιο, δουλεία για τους μαύρους, πιστολίδι κπλ κλπ.....
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 248
- Εμφανίσεις
- 38K
- Απαντήσεις
- 73
- Εμφανίσεις
- 40K
- Απαντήσεις
- 58
- Εμφανίσεις