loudowikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Μηνύματα
- 190
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Κύριοι, η μοναρχία ήταν μια περίοδος της πολιτικής ιστορίας του τόπου η οποία έληξε. Ασχοληθείτε καλύτερα πως θα ξετρυπώσετε καμμιά πονηρή φωτό της Κέιτ Μίντλετον.
Επειδη ομως το να εισαι φιλοβασιλικος ειναι μαλλον θεωρητικο, αφου δεν τιθεται σημερα θεμα επιστροφης της βασιλειας, πολιτικά πού τοποθετεισαι?Δεν έχω διαβάσει αυτά που γραφουν οι προλαλήσαντες πιο πάνω διότι είναι πολλά.
Είμαι 32 ετώ, γεννήθηκα δηλαδή μετά την πτώση της χούντας και την έκπτωση του βασιλέα. Προέρχομαι απο οικογένεια της εργατικής τάξης η οποία δεν ήταν στην δεξιά παράταξη ούτε φιλοβασιλική.
Διαβάζοντας λίγη ιστορία και κρίνοντας απο την πείρα μου την κοινωνική και πολιτική κατάσταση του τόπου αποφάσισα πρίν μερικά χρόνια να γίνω φιλοβασιλικός. Ο λόγος είναι πως ο θεσμός της βασιλείας, πέρα απο κόμματα και πολιτικές, είναι ο θεσμός που εκφράζει την ενότητα και την συνέχεια του ελληνικού έθνους. Οι αριστεροί αντίθετα επιθυμούν σοβιετοποίηση της χώρας μας. Οι πασόκοι λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και δεν ενδιαφέρονται ούτε για πατρίδα ούτε για έθνος, παρά μόνο για την δημοσιουπαλληλική τους μονιμότητα.
Ο βασιλέας Κωνστανίνος στην συνέντευξη που έδωσε λέει "πιστέυω στον Έλληνα¨και δακρύζει απο συγκίνηση. Τον συμπαθώ!
ολοι τον θελουμεΕπειδη ομως το να εισαι φιλοβασιλικος ειναι μαλλον θεωρητικο, αφου δεν τιθεται σημερα θεμα επιστροφης της βασιλειας, πολιτικά πού τοποθετεισαι?
τελος η μοναρχια.....ζητω η μουναρχια....Κύριοι, η μοναρχία ήταν μια περίοδος της πολιτικής ιστορίας του τόπου η οποία έληξε. Ασχοληθείτε καλύτερα πως θα ξετρυπώσετε καμμιά πονηρή φωτό της Κέιτ Μίντλετον.
τι ειπε ο ανθρωπας ρετελος η μοναρχια.....ζητω η μουναρχια....
τελος η μοναρχια.....ζητω η μουναρχια....
Επειδη ομως το να εισαι φιλοβασιλικος ειναι μαλλον θεωρητικο, αφου δεν τιθεται σημερα θεμα επιστροφης της βασιλειας, πολιτικά πού τοποθετεισαι?
Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΙΤΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ (κόμης, δούκας κτλπ). Μοναδική εξαίρεση ήταν ο τίτλος του διαδόχου που αν δε κάνω λάθος ονομαζόταν Δούκας της Σπάρτης. Ο Κωνσταντίνος ο Α τον τίτλο κατά την ενηλικίωσή του το 1887. Κατά τη δημιουργία του τίτλου δημιουργήθηκε έντονη διαμάχη στη Βουλή, καθώς το Σύνταγμα απαγόρευε την απονομή ή αναγνώριση τίτλων ευγενείας σε Έλληνες. Κατ' εξαίρεση έγινε αποδεκτός ο τίτλος για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.Αυτό που λες είναι και θέση του supermouse. Την οποία δεν συμμερίζομαι.
Αυτό σημαίνει ότι αποδέχεσαι ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων και τίτλους τιμής κι ευγενείας. Είναι πολύ σημαντικό στην πολιτική σκέψη αυτό.
Εννοεις προφανως, οτι η κληρονομικοτητα στην διαδοχη του υπατου αξιωματος, αποτελει υψιστη μορφη ανισοτητας. Αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση και δεν νομιζω οτι εχει και νοημα.Αυτό που λες είναι και θέση του supermouse. Την οποία δεν συμμερίζομαι.
Αυτό σημαίνει ότι αποδέχεσαι ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων και τίτλους τιμής κι ευγενείας. Είναι πολύ σημαντικό στην πολιτική σκέψη αυτό.
Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΙΤΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ (κόμης, δούκας κτλπ). Μοναδική εξαίρεση ήταν ο τίτλος του διαδόχου που αν δε κάνω λάθος ονομαζόταν Δούκας της Σπάρτης. Ο Κωνσταντίνος ο Α τον τίτλο κατά την ενηλικίωσή του το 1887. Κατά τη δημιουργία του τίτλου δημιουργήθηκε έντονη διαμάχη στη Βουλή, καθώς το Σύνταγμα απαγόρευε την απονομή ή αναγνώριση τίτλων ευγενείας σε Έλληνες. Κατ' εξαίρεση έγινε αποδεκτός ο τίτλος για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Αυτό πρέπει να'ναι το πιο επαναστατικό σου ποστ!!!Δεν χρειάζεται να υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν αλλού. Αναγνωρίζεις κάποιον με τίτλο ευγενείας ως ανώτερο από κάποιον που δεν έχει; Έχει περισσότερα δικαιώματα αυτός; Εάν ναι, τότε δεν πιστεύεις στην ισότητα των πολιτών.
ΑΥΤΟ εννοώ. Το ίδιο πάει φυσικά και για τη βασιλική οικογένεια.
Μια βασιλεία παντως με ηγεμονα καποιον με τυπικες εξουσιες μονο, δεν νομιζω οτι συνιστα ουσιαστικο προβλημα. Και δεν το εχω πει εγω. Το εχει πει ο Βενιζελος το 1924, με την ανακηρυξη της πρωτης ελληνικης δημοκρατιας. Και μονο βασιλικο δεν λες τον Βενιζελο.
Αυτό πρέπει να'ναι το πιο επαναστατικό σου ποστ!!!
Να μη βάλω τον κ. Παπανδρέου που έβαλε το ποτηράκι της λαμπάδας στο μανουάλι, ή έλεγε καλή ανάσταση ανήμερα του Πάσχα
Ναι εχεις δικιο.Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα με το σύνταγμα του 1952 που διατηρούσε τα δικαιώματα που είχε ο Βασιλιάς στη διακυβέρνηση. Από εκεί προήλθε και η τελευταία κρίση με Γαρουφαλιά και Παπανδρέου.
Ο Βασιλιάς εκτός του να βασιλεύει μπορούσε και να κυβερνά.
ΥΓ: Γιατί λες πρώτη ελληνική δημοκρατία το 1924-1935; Δεύτερη δεν είναι; Και τρίτη από 1974 έως τώρα;
Ναι εχεις δικιο.
Ιστορικα ως πρωτη ελληνικη δημοκρατια ειναι καθιερωμενη η περιοδος των επαναστατικων κυβερνησεων του 1822-1827.
Ναι,ακριβως ετσι το λενε.
Οποτε υποδειξτε μου τι ερμηνευσα λαθος.