ΔΟΙΑΔΩΣΤΑΙ!!!
Προσπαθώντας πριν λίγες ώρες να μπω στο λογαριασμό μου στο Facebook, εμφανίστηκε μια σελίδα από το Facebook Meta, στην οποία μου ανακοινώθηκε, ότι για να μπορέσω να ξαναχρησιμοποιήσω το λογαριασμό μου έχω 2 επιλογές :
- είτε να γίνω συνδρομητής πληρώνοντας $9,99 το μήνα χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά μου δεδομένα για διαφημίσεις
- είτε να συνεχίσω τη δωρεάν χρήση, δίνοντας την συγκατάθεσή μου για χρήση προσωπικών δεδομένων για διαφημίσεις.
Δηλώνω, λοιπόν, ρητά (αφού δεν μου δόθηκε αλλιώς η επιλογή να το κάνω) ότι :
- ΔΕΝ δίνω την άδειά μου στο Facebook για καμία μηνιαία χρέωση χρημάτων,
- ΔΕΝ δίνω την άδειά μου για καμία χρήση προσωπικών δεδομένων μου και φωτογραφιών μου, που είναι προσωπική ιδιοκτησία μου και προστατεύεται από το Νόμο. Οτιδήποτε αντίστοιχο συμβεί χωρίς την έγγραφη άδειά μου, θα θεωρηθεί παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής και θα χρήζει άμεσης νομικής επέμβασης.
Σε περίπτωση που έχετε λάβει κι εσείς αντίστοιχη ειδοποίηση, δικηγόρος μας συμβούλεψε να δημοσιεύσετε κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση.
Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μπορεί να τιμωρηθεί από τον νόμο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Facebook Meta είναι πλέον δημόσιος φορέας.
Όλα τα μέλη πρέπει να δημοσιεύσουν ένα σημείωμα σαν αυτό. Εάν δεν δημοσιεύσετε μια δήλωση τουλάχιστον μία φορά, θα γίνει τεχνικά κατανοητό ότι επιτρέπετε τη χρήση των φωτογραφιών σας, καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στις ενημερώσεις κατάστασης του προφίλ σας.
Παρακαλώ κάνετε αντιγραφή και επικόλληση,