Eιναι υποκριτικο και ανοητο να θεωρειται εγκληματιας καποιος επειδη βλεπει αυτο το ειδος τα βιντεο.
Αντι να πανε να βρουν αυτους που τα παραγουν πιανουν αυτον που τα βλεπει.
Κυκλωμα παιδικης πορνογραφιας ειναι αυτοι που το παραγουν, οχι αυτοι που το παρακολουθουν.
Ξανασυζητήθηκαν αυτά, και νομίζω ότι αν ανατρέξεις πίσω θα δεις πως διατυπώθηκαν οι διάφορες θέσεις.
Το να δεις κάτι, όντως δεν είναι έγκλημα. Δεν έχω δει ποτέ μου τέτοια, αλλά αν πέσει κάποιο στα χέρια μου, δε θα αρνηθώ να το δω επειδή θα εγκληματίσω κοιτώντας το. Θα το δω, από περιέργεια, και για να εδραιώσω ακόμη περισσότερο το αίσθημα σιχαμάρας που μου δημιουργεί αυτού του είδους η ενασχόληση. Μια, δυο φορές, όχι παραπάνω.
Είναι η ίδια περιέργεια που με κάνει να θέλω να επεξεργαστώ ένα πλαστό χαρτονόμισμα, πιάνοντάς το στα χέρια μου και τρίβοντάς το.
Είναι το ίδιο αίσθημα νοσηρής περιέργειας που με έκανε να δω σε video και τον αποκεφαλισμό αιχμαλώτου (omirou) από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές (παίχτηκε στο διαδίκτυο πριν 3-4 χρόνια).
Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ για να βλέπω τέτοια (και να τα στοκάρω και στο HDD μου) υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.
Τη διαφορά αυτή προσπαθούμε να εντοπίσουμε, και την εντοπίζουμε με διάφορους τρόπους, και τη διατυπώνουμε λέγοντας ότι πληρώνοντας, ενισχύεις αυτή τη βιομηχανία.
Δε ξέρω αν τα ποσά που παράθεσε ο συνάδελφος (δις $) είναι αληθινά (μου φαίνονται κάπως υπερβολικά), αλλά έστω και ένα € να δώσει κάποιος για τέτοια υπόθεση, τον κάνει υπόλογο απέναντι στο νόμο (έτσι πιστεύω εγώ) και στη συνείδηση ημών των υπολοίπων ότι "έχει εμπλοκή" σε συτή την υπόθεση.
Αυτή η εμπλοκή ΠΡΕΠΕΙ να διώκεται.
Και καλώς διώκεται. Αυτό μου λέει το δικό μου περί δικαίου αίσθημα, και δεν αρκούμαι στο ότι μόνο αυτός που βιάζει το παιδάκι είναι ο εγκληματίας.