sxoinobaths,
Προβληματισμένο σε βλέπω, αλλά νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει μερικά πράματα για τη χώρα που ζεις (και το site το οποίο επισκέπτεσαι εδώ).
Διάβασε τη δική μου άποψη:
1) Το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" γαλούχησε εκατομμύρια Ελλήνων στο παρελθόν, και εξακολουθεί να προσφέρει τις "ιδανικές αρχές" του και σήμερα. Το ποσοστό των συμπολιτών μας που πιστεύουν σε αυτά είναι πολύ μεγάλο.
2) Το τρίπτυχο το εκμεταλεύονται διάφοροι καιροσκόποι για να αποκομίζουν ωφέλη. Καλυμμένοι πίσω από αυτά τα ιδανικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την απελευθέρωση διαφόρων πραγμάτων (μεταξύ των οποίων και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την πορνεία), ώστε να υπάρχει η απαγόρευση, να καταστρατηγείται ο νόμος, και να αποκομίζουν ωφέλη τα διάφορα διεφθαρμένα κυκλώματα (στα οποία προφανώς αυτοί έχουν συμφέροντα - αλλιώς γιατί αντιδρούν?). Κάτι αντίστοιχο με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική του 1935 δηλαδή. Αντί να κονομάει το κράτος (δηλαδή όλοι) από τους φόρους στα ποτά, κονομάγανε μόνο μερικοί από την παράνομη διακίνησή τους.
3) Κάτι αντίστοιχο γίνεται και τώρα εδώ με την πορνεία (και με τα ναρκωτικά), και "μερικοί" κονομάνε από αυτή την υπόθεση. Αντιδρούν στο να αλλάξουν τα πράματα. Γιατί θα χάσουν την κονόμα. Μη με ρωτάς "πως γίνεται αυτό", δε ξέρω να σου απαντήσω (δεν είμαι του κυκλώματος), αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ΑΥΤΟ συμβαίνει, μετά βεβαιότητος.
4) Επομένως μην ονειρεύεσαι αλλαγή του καθεστώτος. Πήδα όσο μπορείς με το υπάρχον καθεστώς, και άσε τα "δεν κάνουμε όλοι κάτι για ν' αλλάξουν οι αντιλήψεις κι η νομοθεσία", γιατί ό,τι και να κάνεις, δε θα πετύχεις τίποτα ( * 1 ).
5) "...τα ινστιτούτα αισθητικής κι οι κομμώτριες... Υπηρεσίες προσφέρουν οι μεν, υπηρεσίες προσφέρουν κι οι δε..."
Ναι, αλλά υπάρχει μια διαφορά: Στις υπηρεσίες που λες, δεν εμπλέκεται σπέρμα. Στην πορνεία, εμπλέκεται (η μάλλον "εξέρχεται") σπέρμα. Υπάρχει αυτή η διαφορά. Επομένως, να ο λόγος για τον οποίο οι δραστηριότητες αυτές αντιμετωπίζονται διαφορεικά από το νομοθέτη! Δε σου φτάνει αυτό?
6) Και τέλος, για να σου λύσω και την τελευταία σου απορία:
ΝΑΙ, ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ οι Γερμανοί. Το ξέρει όλος ο κόσμος. Εσένα πως σου διέφυγε? Εμείς εδώ είμαστε οι έξυπνοι.
(Φαντάζομαι ότι αυτό το ξέρεις).
(*1) Οι λόγοι για τους οποίους δε θα πετύχεις τίποτα, είναι δύο: Πρώτος, ότι τα "ιδανικά" του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" είναι πολύ βαθειά ριζωμένα στη συνείδηση του κόσμου, και άρα πολύ δύσκολο να τα κλονίσεις. Και δεύτερος, ότι τα συμφέροντα στην υπόθεση (της διαφθοράς) είναι πολύ μεγάλα, άρα εσύ πολύ αδύναμος για να τα βάλεις μαζί τους.
Συμπέρασμα (το ξαναλέω): Πήδα όσο μπορείς με το υπάρχον καθεστώς