Εγω γλυκεία μου Άντζελα ένα έχω να πω. Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Το ότι κάνετε αυτό το επάγγελμα/λειτούργημα δε σημαίνει ότι μπορείτε να "διαβάσετε" το μυαλό του άλλου...
Το ότι ο "απλός" κόσμος, ο πιεσμένος, αυτός ο οποίος πιέζεται και κάνει μηχανιστική εργασία, αυτός που "δουλεύει" και όχι "εργάζεται", αυτός που διατηρεί μία σχέση που δεν τον γεμίζει γιατί απλώς μετά τον ανυσυχεί το τι θα βρει μετά και αν θα βρει, αυτός ο οποίος είναι χαλαρός και ο τρόπος ζωής του είναι "λίγο ποδόσφαιρο, λίγο σεξ, δουλίτσα, και καμιά εκδρομή" κλπ κλπ μπορεί άνετα να την "πατήσει" μπροστά σε μια έμπειρη κοπέλα. (κι αντιστοίχως ισχύει και για τις γυναίκες).
Πάντα θα του αρκεί αυτό που έχει, το μέτριο το απλό και θα επαναπαύεται... Θα βρίσκει εύκολες λύσεις για τον εαυτό του πχ σπίτια, θα λέει εύκολες διακαιολογίες και θα νομίζει ότι είναι πιστευτές και θα έχει μία προβλέψιμη συμπεριφορά που δε θα χρειάζεται να έχεις την πείρα που αποκτάτε από τη δουλειά σας στο να "κόβετε φάτσες".
Ο πραγματικός "κίνδυνος", αυτός που θα σε κάνει να "την πατήσεις και να τα δώσεις όλα" είναι εκείνος που δεν του φαίνεται, δε το δείχνει, δεν έχει κάποιο δήθεν στυλ,ταμπέλα, τρόπο ζωής αλλά ένα και μόνο πράγμα.
Είναι απολύτως ενθουσιώδης, άστατος χαρακτήρας , ανήσυχο πνεύμα και γλυκός... Πολύ γλυκός άνθρωπος....
Δυστυχώς ένας τέτοιος θα ζει μαζί σου την κάθε μέρα, δε θα βαριέται ΠΟΤΕ κάθε μέρα θα επιδιώκει μία αλλαγή, δε θα ξέρεις από που θα σου έρθει, δε θα μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει τέτοιο άτομο, δε θα πιστεύεις ότι σου "έκατσε" τέτοιο άτομο, και μετά θα αρχίσεις τα γνωστά γυναικεία...
Θα τον θες,θα τον αγαπήσεις, θα τον νοιάζεσαι,δε θα μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν κι εκεί εκείνος θα ΒΑΡΕΘΕΙ... θα πάει για άλλα κι αναλόγως του χαρακτήρα του είτε θα σου δώσει τη χαριστική βολή και θα μείνει λυπημένη και με μιά καλή ανάμνηση που θα εύχεσαι να μην την είχες, είτε θα σε ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, θα γίνονται τα πράγματα μέσα στα μάτια σου κι εσύ δε θα πιστεύεις ότι τα είδες...
Δε λέγεται ούτε βλακεία ούτε ηλιθιότητα αυτό. Έρωτας αγάπη λέγεται και δυστυχώς συμβαίνει και στον πιο ευφυή άνθρωπο.
Και δυστυχώς αυτά τα άτομα έχουν τόσα να ζήσουν μαζί σου, έχουν γεμίσει τόσο πολύ τη ζωή σου και μέχρι να σε βαρεθούν νομίζεις ότι δίνουν όλο τους τον εαυτό για σένα αλλά τελικά αυτό που γίνεται είναι να σε "ξεζουμίσουν" συναισθηματικά και μετά bye...
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένας πιο απλός άνθρωπος, που αρκείται στο απλό στο εύκολο, αυτός που νομίζει ότι κοροιδεύει τους άλλους ενώ κοροιδεύει τον εαυτό του πιάνεται στα πράσσα, λέει δικαιολογίες για βενζινάδικα, μπαταρίες κινητού φίλους κλπ κλπ...
Ο "άλλος" δε λέει τίποτα. Του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη και έχει πάρει καιρό να χτιστεί μέσα σου αυτή η εμπιστοσύνη... Και μόλις σε κάνει και "ανοίξεις όλα τα χαρτιά σου" και δείξεις αυτή την εμπιστοσύνη τότε απλά ΒΑΡΕΘΗΚΕ...
Και ούτε για τα λεφτά σου θα νοιαστεί, ούτε θα πάει να σε εκμεταλευτεί ποτέ γιατί κάποια στιγμή όταν θα πετύχει η συνταγή θα θέλεις εσύ να σε εκμεταλευτεί και δε θα το βλέπεις σαν εκμετάλευση...
Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου.
Απλώς για προσωπικούς λόγους θεωρώ τη δουλειά σας πολύ δύσκολη και σημαντική και τα λέω εντελώς καλοπροαίρετα και σε καμία περίπτωση δεν είμαι εγώ ο άντρας αυτός που περιγράφω. (μακάρι να ήμουν)!!!
Τα ίδια ισχύουν και για μια γυναίκα με τέτοι χαρακτήρα. Απλώς εμείς οι άντρες είμαστε πιο ευκολόπιστοι σε σχέση με εσάς τις γυναίκες που είστε σχεδόν πάντα "ένα βήμα μπροστα".
Αυτά από μένα, θα τα πούμε σύντομα γλυκειά μου Άντζελα.