Ανανέωση: Πέμπτη 24/6 12.30μμ
Καλημέρα σας. Από την αρχική μου σκέψη, αφαίρεσα τελικά τον άσσο και θα κρατήσω το διπλό, το under και την ενδεχόμενη έκπληξη.
Αρχικά είχα ως άσσο την Παραγουάη, μετά όμως σκέφτηκα καλύτερα και αποφάσισα να μην ρισκάρω σε μια τόσο μικρή απόδοση, από τη στιγμή που η Παραγουάη περνά περίπατο στην επόμενη φάση ακόμα και με Χ.
Διπλό θα παίξω τους Ιταλούς, αν και ομολογώ ότι δεν τους εκτιμώ καθόλου σαν ομάδα. Προσέξτε για να μην παρεξηγηθώ. Δεν μιλάω για τη διαχρονική τους πορεία και παρουσία στον χώρο, αναφέρομαι στην τωρινή τους ομάδα η οποία είναι πολύ κατώτερη των προηγουμένων. Έχουμε όμως δύο δεδομένα. Πρώτον, οι Σλοβάκοι είναι εμφανώς κατώτεροι και δεύτερον, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μείνουν έξω από τους 16 οι Ιταλοί σε έναν αστείο όμιλο. Δεν θα τους αφήσει ούτως ή άλλως η ΦΙΦΑ και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Ιταλοί θα σπρωχτούν αν και εφόσον χρειαστεί. Θα μου πείτε, και αν ακούν την ίδια ώρα ότι οι Νεοζηλανδοί χάνουν από την Παραγουάη, για ποιο λόγο να σκιστούν να κερδίσουν αφού προκρίνονται και με Χ.
Εδώ θα αντιπαραθέσω τρία πράγματα. Πρώτον, και αν δεν κερδίζει η Παραγουάη; Δεύτερον, οι Ιταλοί δεν είναι χαζοί. Αν το παιχνίδι το πάνε στο λάου λάου και είναι π.χ. 0-0 στο 70, πως είναι τόσο βέβαιοι ότι δεν θα γίνει κανένα τσαφ και βάλουν κανένα γκολ οι Σλοβάκοι; Άντε μετά στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσεις. Τρίτον, οι Ιταλοί δίνουν τεράστια σημασία στον παράγοντα ψυχολογία. Το να περάσουν στους 16 έχοντας φέρει τρεις ισοπαλίες δεν θα δώσει καμία απολύτως ψυχολογική ώθηση στους παίκτες της ομάδας. Με μια νίκη όμως σήμερα, στρώνουν κάπως τα πράγματα, ενώ θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και από τον Τύπο της χώρας τους που τους έχει κατατροπώσει το τελευταίο διάστημα.
Under θα παίξω το Δανία – Ιαπωνία. Από τη στιγμή που οι Ιάπωνες προκρίνονται και με Χ, καταλαβαίνετε τι είδους ποδόσφαιρο θα παίξουν. Η Ιαπωνία δεν έχει κανένα σπουδαίο ταλέντο, έχει όμως πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Επίσης μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση η αλληλοκάλυψή τους. Προσέξτε σήμερα το παιχνίδι και θα δείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εκεί που θα πηγαίνει η μπάλα να μην βρίσκονται ένας με δύο Ιάπωνες. Παρατηρήστε το και θα δείτε ότι έχω δίκιο. Είναι ακούραστοι παίκτες, πρεσάρουν συνεχώς και πάνω από όλα είναι απίστευτα συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Η Ολλανδία που έχει εξαιρετική επιθετική λειτουργία, έφτυσε αίμα για να τους βάλει ένα γκολ και να τους κερδίσει. Οι Δανοί στο φινάλε δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα του παρελθόντος και θεωρώ ότι θα δυσκολευτούν πολύ για να κάμψουν την αντίσταση της Ιαπωνίας.
Να σας πω και κάτι άλλο όμως; Άντε και η Δανία βάζει ένα γκολ και προηγείται με 1-0. Πως θα το γυρίσουν μετά οι Ιάπωνες για να γίνει over το παιχνίδι; Είπαμε ότι είναι πολύ καλοί αμυντικά. Από επιθετικής απόψεως όμως είναι χειρότεροι και από εμάς. Αυτοί κάνουν ευκαιρία και βγαίνουν οι Ιάπωνες στην κεντρική πλατεία του Τόκιο για να πανηγυρίσουν…
Πιθανή έκπληξη έχω το Καμερούν – Ολλανδία. Η Ολλανδία έχει ήδη προκριθεί και μαθηματικά, ενώ κατά 80% έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση ακόμα και με ήττα. Για ποιο λόγο λοιπόν να τα δώσει όλα για τη νίκη που δεν έχει να της αποφέρει απολύτως τίποτα; Για να τερματίσει σίγουρα πρώτη; Ε, και; Ο πρώτος του πέμπτου ομίλου διασταυρώνεται με τον δεύτερο του έκτου ομίλου. Δεύτερη στον έκτο όμιλο θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ιταλία. Εσείς αν ήσασταν Ολλανδοί, με ποιόν θα προτιμούσατε να παίξετε; Με την Παραγουάη, ή με τους μαφιόζους; Προσοχή λοιπόν γιατί αυτό το 1.75 μπορεί κάλλιστα να σπάσει, ειδικά από τη στιγμή που το Καμερούν θα αγωνιστεί πλέον χωρίς κανένα άγχος καθώς έχει αποκλειστεί και μαθηματικά.
Ψάχνοντας για τις υψηλότερες αποδόσεις στο διαδίκτυο για τα τρία παιχνίδια που προανέφερα βρήκα τις εξής:
ΙΤΑΛΙΑ TO ΔΙΠΛΟ (1.53 στην BET365)
ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΤΟ 1Χ (4.75-3.50 στην BWIN)
ΔΑΝΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ UNDER (1.65 στην INTERWETTEN)