«…Ελάτε, πείτε την αλήθεια! Όταν είδατε το 1.50 της Αργεντινής μπήκατε σε πειρασμούς. Σε μεγάλους πειρασμούς! Είμαι σίγουρος ότι την ψάξατε στις τράπεζες για διαφόρων ειδών δάνεια. Καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά κ.ο.κ.
Πιάσατε γνωστούς και φίλους και αρχίσατε το παραμύθι ότι δεν έχετε να δώσετε γαλατάκι στο παιδάκι σας μήπως και σας δανείσουν κανένα ψιλό. Εκβιάσατε γνωστούς και φίλους που είναι παντρεμένοι και έχουν κάνει διάφορα παραστρατήματα ότι θα τα «ξεράσετε» όλα στη σύζυγό τους αν δεν σας δώσουν ένα σεβαστό ποσό.
Πείτε επίσης την αλήθεια: Αν εσείς ήσασταν μπουκ και θα έπρεπε να πληρώσετε τους παίκτες σε τυχόν σωστή πρόβλεψή τους, τι απόδοση θα δίνατε στο Αργεντινή – Ελλάδα; 1.15 ο κύριος στη γωνία! 1.15 ένα, 1.15 δύο, 1.30 ο κύριος με τη λευκή μπλούζα που δένει από πίσω! 1.30 ένα, 1.30 δύο, 1.30 τρία και ο πλειστηριασμός μόλις τελείωσε και τον κέρδισε ο συμπαθής κύριος με το απλανές βλέμμα!
Φίλες και φίλοι από την ώρα που είδα αυτήν την απόδοση οι δύο εαυτοί μου έχουν αρχίσει να διαπραγματεύονται μαζί μου. Ο τυχοδιωκτικός και ριψοκίνδυνος Φώντας, μου τριβελίζει συνέχεια το μυαλό στο να πουλήσω όλα μου τα υπάρχοντα και να τα ποντάρω πάνω στην Αργεντινή. Ο φιλήσυχος και συντηρητικός Φώντας, μου λέει να φερθώ συνετά και το πολύ πολύ να παίξω μια τριαδούλα που να εμπεριέχει το διπλό της Αργεντινής.
Τη βλέπω εγώ τη δουλειά με αυτό το παλιοπαίχνιδο! Ή που θα πάω από την επόμενη εβδομάδα διακοπές στους Κανάριους Νήσους, ή που θα πάω διακοπές σε μέρη που θυμίζουν άλλου είδους πτηνά όπως ο Κορυδαλλός…
Πάντως για να σοβαρευτούμε λίγο, αν το παιχνίδι αυτό γινόταν την δεύτερη αγωνιστική και μετά το ματς με την Κορέα, ο ΟΠΑΠ ευχαρίστως θα έδινε 1.50 στην Αργεντινή, με την προϋπόθεση όμως ότι η εθνική μας θα είχε 3-4 γκολ πλεονέκτημα. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Η Αργεντινή είναι αδιάφορη και ο τρελομαραντόνα θα κάνει σίγουρα κάποιες αλλαγές προκειμένου να δώσει ανάσες στους βασικούς του παίκτες για την κρίσιμη συνέχεια. Οι αναπληρωματικοί της Αργεντινής βέβαια, αν έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της Σούπερ Λίγκα.
Εδώ όμως μπαίνει ο σπουδαιότατος παράγοντας κίνητρο. Η εθνική μας ομάδα αν πάρει έστω ένα Χ προκρίνεται στην επόμενη φάση αν την ίδια ώρα οι Κορεάτες χάνουν από τους Νιγηριανούς. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η βασική προϋπόθεση για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, είναι να μην κερδίσει η Κορέα τη Νιγηρία, γιατί τότε την …κάτσαμε τη βάρκα. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η Κορέα είναι το φαβορί, καθώς η αφρικανική ομάδα δεν θα ήθελε να αποχωρήσει από αυτό το παγκόσμιο κύπελλο χωρίς ούτε έναν βαθμό στις αποσκευές της.
Επανέρχομαι όμως στα δικά μας. Ωραίες οι πατριωτικές κορώνες, αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ της δικής μας ομάδας και της Αργεντινής. Όλα (ή σχεδόν όλα) εξαρτώνται από τα κέφια και την διάθεση των παικτών του Μαραντόνα.
Η λογική πάντως βροντοφωνάζει ότι το 1.50 είναι ο 14ος μισθός που μας έκοψε το ΔΝΤ… Βάλτε τα κάτω, ζυγίστε τα, και αποφασίστε. Προσωπικά και είμαι ειλικρινέστατος για αυτό, δεν έχω ακόμα αποφασίσει τι να κάνω με αυτό το παιχνίδι. Τη στιγμή αυτή πάντως οδεύω προς το ποντάρισμα του διπλού, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό για να φτάσω στο σημείο την άλλη εβδομάδα να σας λέω τη γνώμη μου για το φαγητό των φυλακών…»