Όντως δεν το άνοιξα.Αυτό που παρέθεσα ήταν ένα απόσπασμα με τα ερωτήματα και δικά μου σχόλια. Ως φαίνεται δεν μπήκες στο λινκ.
Το άρθρο ξεκινούσε έτσι:
Ο Νίκος Παππάς είπε κάτι σοβαρό στη ΔΕΘ: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού τραπεζικού δανεισμού, ώστε να βρει κεφάλαια να λειτουργήσει κανονικά ως κόμμα.
Καλή σκέψη – κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αξιοποιήσει λελογισμένα αυτή τη δυνατότητα εδώ και χρόνια, αρκεί να μην το κάνει όπως η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα. [...]
Και τελείωνε έτσι:
[...]
Μόνο που οι τράπεζες χωρίς να δουν καταστατικό δεν εγκρίνουν καμία δανειοδότηση σε νομικό πρόσωπο. Είτε πρόκειται για εταιρείες, είτε για κόμματα, ακόμα και για συλλόγους τραχανοπλαγιάς, που θα εμφανιστεί να ζητήσει δάνειο.
Α, συνήθως τα καταστατικά που θέλουν οι τράπεζες για να δουν με ποιον και με τι έχουν να κάνουν, για να εγκρίνουν δάνεια, τα εξετάζουν με τη βοήθεια νομικών συμβούλων. Ενίοτε και… συνταγματολόγων!
Νομίζω ότι αν είχες μπει στο λινκ θα καλυπτόσουν.
Το δικό μου σχόλιο αλλού το πήγε. Ότι οι τράπεζες ΑΝ λειτουργούσαν νόμιμα και με τα προεβλεπέμενα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δανείσουν. Ξαναδιάβασε κυρίως το σχόλιό μου (2) προσεκτικά και θα καταλάβεις...
Γιατί επιμένω, για να έρθει ο τραπεζίτης να σου ζητήσει καταστατικά και να βάλει το προσωπικό του να τα ελέγξει πρέπει πρώτα και καλύτερα να έχει ενδιαφέρον να σε δανείσει.
Για λόγους ευγένειας μπορεί να σου πετάξει "υπάρχει το χ θέμα με το καταστατικό" αλλά την απάντηση την έχεις ήδη καταλάβει.
Που να θυμηθεί πως σε αυτό το κόμμα "ανδρώθηκαν" Ζωή, Μπαρουφ και Λαφαζάνης και τις εξυπνάδες που ακούγονταν ένα κάποιο διάστημα για επονείδιστα, απεχθή και παράνομα χρέη........
Οι τράπεζες λειτουργούν κάπως νόμιμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόζεται το "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ" αλλά το "ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ".