Νέα

Στάση πληρωμών και παραμονή στο ευρώ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα james070
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 43
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)
OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Έλα παραδέξου ότι ο Τσίπρας τον έκανα πουτάνα τον Μπενύ κ το ΠΑΣΟΚ.....
δεν αντιλέγω....απλά μου ήρθε να ξεράσω ακούγοντας αυτήν την ψιλοπουστρέ φωνή, οπυ θυμίζει μαστουρωμένο που μόλις ξύπνησε! :zombie:

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ναι λέω,αύριο θα μπουν κ οι πιο ειδικοί από εμένα το φοιτητάκο να στο επιβεβαιώσουν.

Δεν παίζει να γίνει πτώχευση με το e,δεν είναι η Ε.Ε. ένα κράτος αλλά σύνολο κρατών.

Έλα παραδέξου τώρα ότι ο Τσίπρας τον έκανε πουτάνα τον Μπενύ κ το ΠΑΣΟΚ..... :grin: :grin: :grin:
ε, μάλλον στους γερμανούς πρέπει να το επιβεβαιώσουν...δεν είναι δική μου ιδέα...!

αλλά ας περιμένουμε... :coffee:

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
α και ακούγοντας τον Τσίμπλα να λέει ότι "δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας απ την ευρωζώνη", αναρωτήθηκα (και γω) αυτόματα....γιατί δεν συνεχίζει την σκέψη του?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
ε, μάλλον στους γερμανούς πρέπει να το επιβεβαιώσουν...δεν είναι δική μου ιδέα...!

αλλά ας περιμένουμε... :coffee:
Οι Γερμανοί το υποστηρίζουν αυτό δηλαδή;;;

Και πώς τους εξυπηρετεί ακριβώς από το να μην βουλιάξει η οικονομία τους λόγω πτώχευσης κράτους μέλος στο κοινό νόμισμα;;;

Τελοσπάντων λεπτομέρειες,απ'όσο κατάλαβα παραφιλολογία αναπαράγεις κ όχι κάτι ουσιαστικό ακόμα,σαν την δραχμή ένα πράγμα.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
α και ακούγοντας τον Τσίμπλα να λέει ότι "δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας απ την ευρωζώνη", αναρωτήθηκα (και γω) αυτόματα....γιατί δεν συνεχίζει την σκέψη του?
Την συνέχισε,είπε ότι ο πρωθυπουργός κ η κυβέρνηση ξεβρακώθηκε που υποστηρίζει ότι δεν έχουμε περιθώρια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ακόμα περισσότερη διαπραγμάτευση στους όρους. ;)

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Οι Γερμανοί το υποστηρίζουν αυτό δηλαδή;;;

Και πώς τους εξυπηρετεί ακριβώς από το να μην βουλιάξει η οικονομία τους λόγω πτώχευσης κράτους μέλος στο κοινό νόμισμα;;;

Τελοσπάντων λεπτομέρειες,απ'όσο κατάλαβα παραφιλολογία αναπαράγεις κ όχι κάτι ουσιαστικό ακόμα,σαν την δραχμή ένα πράγμα.
δεν τους εξυπηρετεί, το τρέμουν αυτό το σενάριο!
η πραγματική τους επιθυμία είναι κατάρευση του ευρώ και επιστροφή στο αγαπημένο τους, ισχυρό μάρκο!

Γυσικά μιλάμε για παραφιλλολογία και απλές γνώμες πολιτών!
Όπως ακριβώς και η άλλη εναλλακτική, της επιστροφής στη δραχμή, έξοδο απ την ευρωζώνη κοκ.
απλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει για κάτι τέτοιο. Είτε πολιτικός, είτε απλός πολίτης.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
δεν τους εξυπηρετεί, το τρέμουν αυτό το σενάριο!
η πραγματική τους επιθυμία είναι κατάρευση του ευρώ και επιστροφή στο αγαπημένο τους, ισχυρό μάρκο!

Γυσικά μιλάμε για παραφιλλολογία και απλές γνώμες πολιτών!
Όπως ακριβώς και η άλλη εναλλακτική, της επιστροφής στη δραχμή, έξοδο απ την ευρωζώνη κοκ.
απλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει για κάτι τέτοιο. Είτε πολιτικός, είτε απλός πολίτης.
Να μιλήσουν στην Ελλάδα για την παραφιλολογία της Γερμανίας;;; :rolleyes:

Πάντως θα έχει ενδαιφέρον αν ακουστεί έντονα η διάλυση της Ε.Ε. από την Γερμανία που είναι ουσιαστικό το boss...

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Την συνέχισε,είπε ότι ο πρωθυπουργός κ η κυβέρνηση ξεβρακώθηκε που υποστηρίζει ότι δεν έχουμε περιθώρια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ακόμα περισσότερη διαπραγμάτευση στους όρους. ;)
είδες λοιπόν ότι επειδή το άκουσες από μένα δεν είναι και τόσο μαλακία....μια και (τα μισά) τα λέει κι ο Τσίμπλας?
κατάλαβέ το!
αυτή τη στιγμή, έχουμε και το μαχαίρι αλλά και το καρπούζι!
αν η Ελλάδα βγει απ το ευρώ χρεοκοπημένη, θα τινάξει στον απερα όλη την Ευρώπη και ίσως και πολύ παραπέρα!

Οπότε μια "απλή" στάση, χωρίς έξοδο απ το ευρώ, πολύ λιγότερους κλιδωνισμούς θα έφερνε στις αγορές!

μπορεί και να μην ισχύει βέβαια, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που θα άξιζε να εξεταστεί!
δεν νομίζεις?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
είδες λοιπόν ότι επειδή το άκουσες από μένα δεν είναι και τόσο μαλακία....μια και (τα μισά) τα λέει κι ο Τσίμπλας?
κατάλαβέ το!
αυτή τη στιγμή, έχουμε και το μαχαίρι αλλά και το καρπούζι!
αν η Ελλάδα βγει απ το ευρώ χρεοκοπημένη, θα τινάξει στον απερα όλη την Ευρώπη και ίσως και πολύ παραπέρα!

Οπότε μια "απλή" στάση, χωρίς έξοδο απ το ευρώ, πολύ λιγότερους κλιδωνισμούς θα έφερνε στις αγορές!

μπορεί και να μην ισχύει βέβαια, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που θα άξιζε να εξεταστεί!
δεν νομίζεις?
Απλά εδώ κολλάω,δεν νομίζω ότι στάση πληρωμών κ πτώχευση μέσα στο e έχει διαφορά με στάση πληρωμών κ πτώχευση με επιστροφή στην δραχμή,είναι το ίδιο πράγμα κ σημαίνει το τέλος της Ε.Ε. κ του e με τεράστια ζημιά για την ευρωπαϊκή οικονομία,ίσως κ παγκόσμια....

Οπότε μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο κ απίθανο σενάριο(εκτός αν βρουν κάποιον τρόπο να εξασφαλιστούν).

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Απλά εδώ κολλάω,δεν νομίζω ότι στάση πληρωμών κ πτώχευση μέσα στο e έχει διαφορά με στάση πληρωμών κ πτώχευση με επιστροφή στην δραχμή,είναι το ίδιο πράγμα κ σημαίνει το τέλος της Ε.Ε. κ του e με τεράστια ζημιά για την ευρωπαϊκή οικονομία,ίσως κ παγκόσμια....

Οπότε μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο κ απίθανο σενάριο(εκτός αν βρουν κάποιον τρόπο να εξασφαλιστούν).
όχι βέβαια!
φυσικά και δεν είναι το ίδιο!

αλλά σταμάτα τις μαλακίες και γράψε πμ.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

:sunglasses:......

Αυτο τωρα αν το εγραψε παιδακι θα παω να γινω παπας στο Αγιον Ορος !!!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
περιορίζεται σε δύο και μόνο περιπτώσεις:

1. η Ελλάδα χρεοκοπεί, οπότε φεύγει απ το ευρώ (ίσως κι απ την ΕΕ)
2. Η Ελλάδα (επι)μένει στα δάνεια και το ΔΝΤ, δεν χρεοκοπεί, οπότε μένει ΚΑΙ στην ΕΕ, αλλά ΚΑΙ στο ευρώ.

την γνώμη σας.

1) Κανείς δε μπορεί να μας πει "φύγε από το ευρώ". Ούτε έχει ξαναγίνει, ούτε προβλέπεται (νομικά) αυτό.

2) Αυτό που μπορούν να πουν (και θα το κάνουν - εγώ λέω σίγουρα) είναι να πουν:  "Κι άλλο δάνειο? (δόση, ενίσχυση, όπως θες πες το) Ε, όχι! Θα τα καταφέρετε μόνοι σας".

3) Στην περίπτωση αυτή θα γίνουν δυο πράματα:
Α) Θα σταματήσουν να πληρώνονται οι προς τα έξω υποχρεώσεις. Και ναι, αυτό είναι credit event, θα κλονίσει (αλλά δε θα διαλύσει) τους υπόλοιπους, θα πέσουν τα CDS, θα αλλάξουν οι ισοτιμίες, θα, θα, θα, αλλά το σύστημα κάποια στιγμή θα ξαναβρεί την ισοροπία του, και θα συνεχίσει χωρίς να μας λαμβάνει εμάς υπ' όψη του και ΧΩΡΙΣ να μας πληρώνει άλλο. Το τι θα γίνει μετά από 2, 3, 4, χρόνια στο σύστημα ευρώ δεν μπορώ να το προβλέψω. Εγώ μιλάω για το τι θα γίνει σε 1, 2, 3 μήνες το πολύ.
Β) Θα σταματήσουν να πληρώνονται ΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ υποχερώσεις. Σημείωσε, ότι (εν μέρει) αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει.
Πως θα αντιμετωπίσει (το κράτος, η κυβέρνηση) αυτό το (Β) πρόβλημα?
Θα τυπώσει κάποιου είδους χαρτιά (που θα τα ονομάσει νόμισμα) και θα τα μοιράσει εσωτερικά. Αυτό (έστω Β1) έχει αρχίσει ΗΔΗ να συμβαίνει (το κράτος πληρώνει με ομόλογα κάποιες απ' τις υποχρεώσεις του), και (Β2) θα θέσει περιορισμούς στη διακίνηση ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ (και το ευρώ θα είναι "συνάλλαγμα" πλέον).

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς: "Χρεοκοπεί", "φεύγει απ' το ευρώ", "μένει στα δάνεια", και άλλες, δεν είναι συγκεκριμένοι οικονομικοί όροι, και χρησιμοποιώντας τους δε διευκολύνεις μια συζήτηση.  Δίνεις (στον καθένα) το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, γιατί άλλα εννοεί ο ένας άμα τη λέει ή τη διαβάζει, και άλλα εννοεί ο άλλος.

Αυτά με πολύ λίγα λόγια, έχουμε και δουλειές.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
43
Like
691
Πόντοι
6.755
Δεν υπήρχε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να γίνει αυτό,Αμέσως ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,και ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ενοώ την πιέση που θα ασκούσαν ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ Ο ΜΕΡΚΟΖΙ?.Μια απειλή σε ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΗ,απο την ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΙΤ,δεν μπορούσε να ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ όπως αναφέρω και σε άλλα ΠΟΣΤ αγαπητοί εδω  ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ με ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ δυσκολα τα πράγματα.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΕΕΤ(ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ)

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ανοίγω αυτό το θέμα που μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά απορώ γιατί δεν το έχει θίξει κανένας μέχρι τώρα.

Όλη η ιστορία γύρω απ την χρεοκοπία της χώρας περιορίζεται σε δύο και μόνο περιπτώσεις:

2. Η Ελλάδα (επι)μένει στα δάνεια και το ΔΝΤ, δεν χρεοκοπεί, οπότε μένει ΚΑΙ στην ΕΕ, αλλά ΚΑΙ στο ευρώ.

Από κανέναν όμως δεν άκουσα την άλλη περίπτωση:

Η Ελλάδα κυρήττει στάση πληρωμών....ΑΛΛΑ.... δεν φεύγει ΟΥΤΕ απ την ΕΕ, αλλά ούτε κι απ το ευρώ!!!! :o :o :o :sunglasses:

δεν ξέρω τι άποψη θα μπορούσε να εκφέρει ο καθένας από σας, αλλά στη Γερμανία αυτό που σιγοψυθυρίζεται είναι ΑΥΤΟ το σενάριο!
τις προσεχείς μέρες θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποια στοιχεία από γερμανικές εφημερίδες που ούτε λίγο ούτε πολύ, δίνουν την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς το προφανές, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να το σκεφτούν στην Ελλάδα....

την γνώμη σας.

Αλλος ενας που κλαιει και ακουγεται δυνατα!

Γελαμε μαζι σου!

OP
OP
james070

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
τι να γελάσεις συ ρε μπαγλαμά!
σου γαμώ και σένα και την χώρα πού 'χεις στο αβατάρι σου γελοίε! :thefinge:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Ανοίγω αυτό το θέμα που μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά απορώ γιατί δεν το έχει θίξει κανένας μέχρι τώρα.

Όλη η ιστορία γύρω απ την χρεοκοπία της χώρας περιορίζεται σε δύο και μόνο περιπτώσεις:

Από κανέναν όμως δεν άκουσα την άλλη περίπτωση:

Η Ελλάδα κυρήττει στάση πληρωμών....ΑΛΛΑ.... δεν φεύγει ΟΥΤΕ απ την ΕΕ, αλλά ούτε κι απ το ευρώ!!!! :o :o :o :sunglasses:

δεν ξέρω τι άποψη θα μπορούσε να εκφέρει ο καθένας από σας, αλλά στη Γερμανία αυτό που σιγοψυθυρίζεται είναι ΑΥΤΟ το σενάριο!
τις προσεχείς μέρες θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποια στοιχεία από γερμανικές εφημερίδες που ούτε λίγο ούτε πολύ, δίνουν την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς το προφανές, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να το σκεφτούν στην Ελλάδα....

την γνώμη σας.

δεν μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό που λες, όση λογική μας έχει μείνει πια...

Kostas99

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Κριτικές
32
Like
1.263
Πόντοι
3.425
Το νομισμα μεσα στο 2012 θα ειναι αυτο :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• 297749_10150377841117264_695602263_7958880_973830617_n.jpg
    297749_10150377841117264_695602263_7958880_973830617_n.jpg
    158,3 KB · Εμφανίσεις: 22

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom