Νέα

Στα Σκόπια γκρεμίζουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 198
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Ενώ στην συνέχεια (1950-90) επιδείξαμε την απαιτούμενη προσοχή  :jerking: :jerking: :jerking:

Είπα το αντίθετο; Αλλά μετά ήταν αργά. Και η Γιουγκοσλαβία ήταν πάντα σε διάσταση με τον Στάλιν λόγω των αποσχιστικών τάσεων του Τίτο οπότε την χάιδευε το Νάτο και εμείς σαν καλά παιδιά δεν έπρεπε να τη δυσαρεστήσουμε και να χαλάσουμε το φλερτ. Αμαρτωλή ιστορία που δεν αναλύεται μέσω σχολίων...

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Είπα το αντίθετο; Αλλά μετά ήταν αργά. Και η Γιουγκοσλαβία ήταν πάντα σε διάσταση με τον Στάλιν λόγω των αποσχιστικών τάσεων του Τίτο οπότε την χάιδευε το Νάτο και εμείς σαν καλά παιδιά δεν έπρεπε να τη δυσαρεστήσουμε και να χαλάσουμε το φλερτ. Αμαρτωλή ιστορία που δεν αναλύεται μέσω σχολίων...

Δε ξέρω έχω φτάσει σε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορώ πλέον να καταλάβω τη υπέρ έχουμε και είχαμε με το να ενταχθούμε στην Βορειοατλαντική συμμαχία...

Μόνο καλό το ότι δεν είχαμε κομμουνισμό...

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Όταν ολόκληρη Μεγάλη Βρετανία αλλάζει το όνομα της και μετονομάζεται σε Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας εξαιτίας των πιέσεων της Γαλλίας για ένα γαλλικό χωριό, το να παρακαλάει η Ελλάδα τους σκοπιανούς για μια συμβιβαστική λύση, δείχνει πόσο μικροί είμαστε (ακόμα και τώρα) πολιτικά διεθνώς.

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Όταν ολόκληρη Μεγάλη Βρετανία αλλάζει το όνομα της και μετονομάζεται σε Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας εξαιτίας των πιέσεων της Γαλλίας για ένα γαλλικό χωριό, το να παρακαλάει η Ελλάδα τους σκοπιανούς για μια συμβιβαστική λύση, δείχνει πόσο μικροί είμαστε (ακόμα και τώρα) πολιτικά διεθνώς.

Πάντα είχαμε το σύνδρομο του μικρού που μπλέκεται στα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων και φοβάται ακόμη και τον ίσκιο του. Παντού βλέπουμε συνωμοσίες και εχθρούς, κάποιες φορές υπάρχουν όντως αλλά αυτό ποτέ δεν μας σταμάτησε όταν είχαμε πίστη στις δυνάμεις μας, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει συχνά.

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Δε ξέρω έχω φτάσει σε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορώ πλέον να καταλάβω τη υπέρ έχουμε και είχαμε με το να ενταχθούμε στην Βορειοατλαντική συμμαχία...

Μόνο καλό το ότι δεν είχαμε κομμουνισμό...

Πήραμε δωρεάν μουλάρια από τις ΗΠΑ με το σχέδιο Μάρσαλ. Χαχαχα...

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
  αλλά αυτό ποτέ δεν μας σταμάτησε όταν είχαμε πίστη στις δυνάμεις μας...
Νομίζω πάντα μας σταματούσε

Όλα τα επαναστατικά ή απελευθερωτικά κινήματα άντεχαν 1-2 χρόνια. Μετά άρχιζαν οι εσωτερικές εμφυλιακές έριδες

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Νομίζω πάντα μας σταματούσε

Όλα τα επαναστατικά ή απελευθερωτικά κινήματα άντεχαν 1-2 χρόνια. Μετά άρχιζαν οι εσωτερικές εμφυλιακές έριδες

Και μετά αρχίζαμε να παρακαλούμε τις Μεγάλες Δυνάμεις να νικήσουν στο Ναβαρίνο τους Τούρκους, την Αντάντ να μας σώσει στον Σαγγάριο, τις ΗΠΑ να σταματήσουν τον Αττίλα στην Κύπρο και ξανά προς τη δόξα τραβάμε...

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Και μετά αρχίζαμε να παρακαλούμε τις Μεγάλες Δυνάμεις να νικήσουν στο Ναβαρίνο τους Τούρκους, την Αντάντ να μας σώσει στον Σαγγάριο, τις ΗΠΑ να σταματήσουν τον Αττίλα στην Κύπρο και ξανά προς τη δόξα τραβάμε...
Ακριβώς

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.826
Πόντοι
6.265

Στα λινλτ εμαθες ιστορια?  :2funny:

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Στα λινλτ εμαθες ιστορια?  :2funny:

Να σε ενημερώσω ότι η κυβέρνηση Γούναρη παρακαλούσε τους Άγγλους να επέμβουν και να πείσουν τους Τούρκους να υπογράψουν ανακωχή. Αφού πρώτα είχε φέρει τον γερμανόφιλο βασιλιά και τους έδωσε την αφορμή να μας αγνοήσουν εντελώς και να τα κάνουν πλακάκια με τον Κεμάλ. Προηγουμένως το ίδιο είχαν κάνει Γάλλοι και Ιταλοί. Και οι Τούρκοι απέρριψαν την πρόταση ανακωχής και τι ακολούθησε είναι γνωστό. Οπότε άσε τις ειρωνείες φίλε μου...

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.826
Πόντοι
6.265
Εγω να σε ενημερωσω οτι ειχανε σπασει οι 4 απο τις 5 αμυνες ζωνης που ειχανε οι τουρκοι
ειχες φτασει μερικες δεκαδες χιλιομετρα εξω απο την αγκυρα
και ξαφνικα δοθηκε εντολη να σταματησει η προελαση

εσυ βγες και πες οτι παρακαλουσαμε να μας σωσουνε στον σαγγαριο ακουστηκες

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Like
24.297
Εγω να σε ενημερωσω οτι ειχανε σπασει οι 4 απο τις 5 αμυνες ζωνης που ειχανε οι τουρκοι
ειχες φτασει μερικες δεκαδες χιλιομετρα εξω απο την αγκυρα
και ξαφνικα δοθηκε εντολη να σταματησει η προελαση

εσυ βγες και πες οτι παρακαλουσαμε να μας σωσουνε στον σαγγαριο ακουστηκες

Οκ, όταν ξαναγράψεις τα βιβλία ιστορίας, θα αγοράσω ένα...

The_Greek

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Κριτικές
4
Like
841
Πόντοι
376
Κάντε της και μια τρίτη Ερώτηση...
Αν ποτέ η Αλβανία εμπλακεί σε πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα έστω σαν σύμμαχος της Τουρκίας... τα παιδιά σου θα πολεμήσουν κατα της μητέρας πατρίδας? Η θα χύσουν το αίμα τους για την Ελλάδα?

Προσωπική άποψη είναι πως περισσότερο Ελληνας είναι κάποιος που έχει έστω και έναν γονιό Έλληνα κι ας έχει μεγαλώσει εξωτερικό κι ας μην ξέρει λέξη Ελληνικά παρά κάποιο παιδί αλλοδαπων γονιών μεγαλωμένο εδώ!
Είναι πλέον αποδεδειγμένο οτι όλα τα προβλήματα συν η επιστροφή στις ρίζες αυτών των παιδιών εμφανίζονται στην ...τρίτη Γενιά!
Και αυτο φαίνεται στις χώρες που έχουν ήδη αναθρέψει τέτοια παιδιά και δέχονται το ευχαριστώ... με σφαίρες,βίδες, καρφιά και μπουλόνια...
Εμείς(Εσείς μάλλον, όχι εγώ ο "ρατσιστής και φασίστας") αναθρέφουμε τώρα την δεύτερη γενιά !
Κληρονομιά των πατεράδων μας στα παιδιά τους!
Ελπίζω να μας προλάβει άλλη καταστροφή πιο γρήγορη πριν απο το να μας σφάζουν αλβανάκια στα σπίτια

Συμφωνό και μαζί σου... αλλά αυτά που λες είναι για σηζήτηση με πάρα πολλές μπύρες..!!
Θα σταθώ στο βασικό σκέλος... όχι δεν πιστεύω ότι θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Τουλάχιστον η μεγαλύτερη πλειοψηφία θα είναι εναντίον μας. Δυστηχώς και ευτυχώς..!!

The_Greek

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Κριτικές
4
Like
841
Πόντοι
376
εχω ακουσει από μεγαλύτερους ότι και πριν 50-60 χρονια οι ευρωπαιοι μακεντόνια το αποκαλουσαν  :S

Λογικό, αφού δημιουργήθηκε ως επαρχία από τον Τίτο αμέσως μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου. Εμείς τότε εν μέσω εμφυλίου που να ασχοληθούμε...  

Ακριβώς έτσι φίλε iuakoya... από το στόμα μου το πήρες..!!

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.826
Πόντοι
6.265
Οκ, όταν ξαναγράψεις τα βιβλία ιστορίας, θα αγοράσω ένα...

Μαλλον εσυ δεν εχεις ιδεα απο τι εγινε εκεινη την περιοδο στην μικρασιατικη εκστρατεια

οι τουρκοι ετοιμαζοτανε να εγκαταλειψουνε την αγκυρα και να πανε στα βαθη της ασιας οπως παραδεχτηκε ο κεμαλ στην εθνοσυνελευση τους
και εσυ μας λες οτι παρακαλουσαμε να μας σωσουνε

ας ειναι καλα τα προδοτοπουστρακια τυπου μπενιζελ-καραμαν-αλη
που ειναι παρομοια με αυτα που δωσανε την εντολη να σταματησει η προελαση ενω ειχες φτασει σχεδον στο τερμα

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Να σε ενημερώσω ότι η κυβέρνηση Γούναρη παρακαλούσε τους Άγγλους να επέμβουν και να πείσουν τους Τούρκους να υπογράψουν ανακωχή. Αφού πρώτα είχε φέρει τον γερμανόφιλο βασιλιά και τους έδωσε την αφορμή να μας αγνοήσουν εντελώς και να τα κάνουν πλακάκια με τον Κεμάλ. Προηγουμένως το ίδιο είχαν κάνει Γάλλοι και Ιταλοί. Και οι Τούρκοι απέρριψαν την πρόταση ανακωχής και τι ακολούθησε είναι γνωστό. Οπότε άσε τις ειρωνείες φίλε μου...

Έχοντας διαβάσει επί του θέματος ο βασιλιάς δεν ήταν Γερμανόφιλος, αυτό ήταν κατηγορία του Βενιζέλου που βρήκε πρόσφορο έδαφος στου Γάλλους που δεν ήθελαν βασιλεία. ο βασιλιάς ήταν Αγγλόφιλος αλλά όχι άνθρωπος του Αγγλικού κοινοβουλίου όπως ήταν ο Βενιζέλος. Η αντάτ μας πρόδωσε επειδή λόγω του Γεωργίου του πρώτου είχαμε ιστορία κατά την οποία γέρναμε στην Ρωσία, κίνηση του ιδίου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους Άγγλους, κάτι που το βάσιζε στην εμπειρία της Δανίας με την κυβέρνηση αυτού του λαού. Σημειωτέον κι αυτός Αγγλόφιλος έγινε λόγω ανάγκης μετά το φιάσκο στην Κρήτη όπου εκδιώχθηκε ο γιος του από προβοκάτωρες των Εγγλέζων, μάλλον, τους οποίους οι Ρώσοι δεν τους κατέπνιξαν μάλλον για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την Αγγλία.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.018
Πόντοι
3.656
Μπορεί να έχουμε κι ένα πρόσκαιρο υπέρ με την υπερίσχιση των Αλβανών στα Σκόπια...

Τότε όμως θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία μεγάλης Αλβανίας!
αυτο βλεπω κ φοβαμαι..οι ματσεντονι ηταν απλα μια γραφικη ιστορια
οι κωλοαλβανοι ομως θα δημιουργησουν προβληματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom