Εντάξει, αυτά περί "Μεγάλης Αλβανίας" τα ακούω βερεσέ. Ειλικρινά τα ακούω βερεσέ.
Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω μαζί σου.
1)
Θα συμφωνήσω στο "Γι αυτο βλεπει κανεις το φαινομενο τα 9 στα 10 παιδια να μιλανε μονο ελληνικα και αντε αλβανικα να μιλησουν με τους γονεις τους. Και οχι παντα."
2)
Θα διαφωνήσω στο "-Μαθαινεις αλβανικα στα παιδια σου; -Α,οχι,οι Ελληνες ειναι πολυ ρατσιστες και τους πατανε τους ξενους."
Είχαμε μία Αλβανίδα, Αλβανίδα από τα Τίρανα και έρχοταν και καθάριζε το σπίτι μας 1 φορά την εβδομάδα. Χωρισμένη μητέρα (ετών 31) δύο παιδιών (14 και 11).
Μουσουλμάνα και όχι Χριστιανή αλλά από ότι κατάλαβα μόνο στα χαρτιά ήταν διότι δεν την ενδιέφερε η θρησκεία.
Σε ερώτηση μου εάν μιλάει στα παιδιά Αλβανικά μου απάντησε....
- Οχι δεν τους μιλάω. Εγώ έφυγα από την Αλβανία γιατί αυτή η χώρα δεν είχε τιποτα να μου προσφέρει. Ήρθα στην Ελλάδα και έφτιαξα την ζωή μου. Μένω σε μία χώρα
η οποία με "ταίζει", έχω δουλειά, τα παιδιά μου μεγαλώνουν ανθρώπινα και το λιγότερο που μπορώ να κάνω σε αυτή την χώρα που μένω είναι να την σεβαστώ και να
μιλάω την γλώσσα της. Άλλωστε τα παιδιά μου νιώθουν Έλληνες και όχι Αλβανοί.
Σε δεύτερη ερώτηση μου που της έκανα εάν πηγαίνει κανένα ταξίδι πίσω στα Τίρανα μου απάντησε....
- Στα τόσα χρόνια που είμαι εδώ... έχω πάει 2 φορές. Τα παιδιά μου τα έστειλα μερικές φορές όταν ήταν μικρά, αλλά πλέον δεν θέλουν με τίποτα να πηγαίνουν εκεί.
Νιώθουν ότι δεν ανήκουν εκεί και άλλωστε ποιος θα ήθελε να αφήσει την Ελλάδα καλοκαίρι και να πάει αλλού?
Αυτά...