Balkan cowboy
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2023
- Like
- 7.720
- Πόντοι
- 1.056
Δίκαιο είναι να συγκρίνουμε πόλεις και μέρη με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Εννοείται ότι σαν τα βαριά χαρτιά της Ελλάδας, δεν υπάρχουν αντίστοιχα στο μπλοκ.
Αλλά πόσοι Έλληνες μένουν/έχουν σταθερή παρουσία σε τέτοια;
Αν συγκρίνεις ελληνικές πόλεις με αντίστοιχου μεγέθους και χαρακτηριστικών τσέχικες ή αυστριακές,
οι ελληνικές είναι 100 χρόνια πίσω. Ξεχαρβαλωμένες βαλκανοκαταστάσεις με νότες αραβοπακιστάν πλέον..
Ακόμη και η Θεσσαλονίκη που την κατάντια της βλέπω πιο συχνά,
δεν μπορεί πλέον να σταθεί σε καμία σύγκριση.
Κατεβαίνει ο τουρίστας αεροδρόμιο Μακεδονία και ή θα πέσει στα δόντια του ταρίφα ή θα πάρει το σαράβαλο λεωφορείο, χωρίς κλιματισμό, χωρίς δυνατότητα να αγοράσεις εισιτήριο με app ή κάρτα, χωρίς να μπορεί να διαβάσει ποια είναι η επόμενη στάση..
Αυτά από λόγια τουριστών..
Πού να δεις Πάρο.Ελάχιστα λεωφορεία για τις πιο δημοφιλείς παραλίες,να στιβάζονται οι μισοί όρθιοι και να μην έχουν κλιματισμό.Στις στάσεις να μην έχει καν σκέπαστρο να καίγονται από τον ήλιο για ώρες.Και ταξί ανύπαρκτο στις παραλίες.Σαντορίνη νομίζω έχει 25 ταξί όλο το νησί τη νύχτα στα Φηρά να γίνεται χαμός ποιος θα πρωτοπάρει το ταξί,μόνο μπουνίδια δεν πέφτανε.Σαν Ελληναράς βέβαια χώθηκα πρώτος και θαύμασε η Σλοβάκα.Τώρα θα μου πουν οι τουρίστες πώς παίζει η φάση στη χώρα μου της λέω.Οι τύποι να ωρύονται.