υπαρχουν αλλοι λογοι μειωσης της εγκληματικοτητας, αν συμβαινει. ο κοσμος ειναι κολλημενος μπροστα απο μια οθονη, πιο μαλθακος απο ποτε, τα χρηματα πλεον ειναι ηλεκτρονικα σε τεραστιο ποσοστο αρα οι ληστειες αυτοματα ειναι ασυμφορες εως και παντελως αχρηστες, τυχαια παραδειγματα. Επισης η αμερικη βρισκεται σε πολυ καλυτερη οικονομικη κατασταση απτην ελλαδα (ας το πουμε αναπτυξη) και εχει αναλογικα σαφως πιο μετρημενη εισροη -φτωχων- μεταναστων που θα αναγκαστουν να εγκληματησουν
Δεν ειναι οτι επειδη ολοι εχουν οπλα η εγκληματικοτητα μειωνεται απο φοβο, με αυτη τη λογικη καποιες ασφαλεις βορειοευρωπαικες χωρες που δεν οπλοφορουν ουτε οι μπατσοι θα επρεπε να βρισκονται στο χειλος του εμφυλιου πολεμου καθε μερα, ή αντιθετα στην παλια Αγρια Δυση της αμερικης θα επρεπε να μην κουνιεται φυλλο μιας και ολοι οι πιστολερο ειχαν 5 οπλα ο καθενας απτα 10 τους.....
Με την ιδια λογικη, εφοσον η πλειοψηφια πληρωνει τον Ενφια σημαινει οτι ολοι συμφωνουν με την υπαρξη του. Λαθος. Μεγαλο ποσοστο οσων παρουν οπλα θα γινει απο φοβο για να προστατευτουν απο τους αλλους που πηραν οπλα. Εγω ειμαι κατα της ελευθερης οπλοκατοχης, αν γινει νομιμη και παρει η Σαρα και η Μαρα ενα assault rifle για να κανει το χαβαλε της, προφανως θα προμηθευτω αντιστοιχα και εγω οπλο για την προστασια μου. Δεν συμφωνω μεν, ειμαι υποχρεωμενος να αγορασω ενα δε. Δεν ειναι αναγκη να εισαι χιπης ειρηνιστης.
Η σωστη νομοθεσια υπαρχει για να προλαβαινει ατυχηματα, οχι για να τα λυνει αφου παρουσιαστουν. Το οτι δεν μας επιτρεπονται οπλα δεν ειναι απλα "λογικη", ειναι προληψη. Απαξ και νομιμοποιηθουν σε ενα κρατος σαν το δικο μας που δεν μπορουμε να τηρησουμε ουτε τις βασικες αρχες του ΚΟΚ, τοτε απλα θα εχουμε ανοιξει τον ασκο του Αιολου. Μονο απτα ατυχηματα των ηλιθιων θα γεμισουν τα νοσοκομεια, ποσο μαλλον απτα εγκληματα.