Νέα

Σπάνιοι δίσκοι βινυλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ακροατής_
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 502
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.276
Πόντοι
11.146
Στά πικάπ πού παίζουμε είναι εταιρείας, οι κεφαλοβελόνες είναι ειδική παραγγελία.
Εγώ στά δικά μου παίζω μέ απλές ελλειπτικές τής Audio technica, απλές φθηνές...καί γαμάτες!!
....εγω παντως θυμαμαι τις ωραιες εποχες οπου βαζαμε δεκαρικα πανω στην κεφαλη για να μην πηδαει :cheesy::cheesy::cheesy:

gpap@13

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Νοε 2018
Κριτικές
7
Like
9.126
Πόντοι
1.336
Όχι μόνο αυτό, αλλά και δεν έχει γούστο ο Πετρίδης. Ποτέ δεν είχε. Ο αληθινός μύστης από τους γνωστούς είναι ο μέγιστος Πολυχρονίου.
Ε όχι, ντροπή... Ο Πολυχρονίου ήταν πάρα πολύ καλός γνώστης της μαύρης μουσικής, αλλά ο Πετρίδης μύησε γενιές στο ροκ και σε ακούσματα κυρίως πιο μικρών εταιρειών που δεν ήταν εύκολο να ακουστούν αλλού

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.102
Πόντοι
17.085
Ντάξει ήμουν υπερβολικός. Απλά συμπαθώ τον G-Poly περισσότερο.

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Ε όχι, ντροπή... Ο Πολυχρονίου ήταν πάρα πολύ καλός γνώστης της μαύρης μουσικής, αλλά ο Πετρίδης μύησε γενιές στο ροκ και σε ακούσματα κυρίως πιο μικρών εταιρειών που δεν ήταν εύκολο να ακουστούν αλλού
ο καημένος ο Πετρίδης είχε πάθει μεγάλη νίλα κάποτε...έτρεχε έναν φιαγωνισμό με τα καλύτερα τραγούδια ever σε ψηφορορία στο ραδιόφωνο κ στο Νο2 βγήκε το Stairway to Heavem ...
Περίμενα κ γω να βγει το Νο1 κάτι ροκ, κανα Pink Floyd, τίποτα Beatles, Doors κλπ....και βγάλανε George Michael - Careless whispers !
Κατάπιε τη γλώσσα του ο άνθρωπος.....χα χα...
έχει πολλές γνώσεις ο συγκεκριμένος και κατά καρούς έχει παίξει τρομέρές μουσικές αλλά μου μοιάζει περισσότερο σαν τον Σωτηρακόπουλο στο speaking ποδοσφαίρου...δλδ πολύ ακαδημαϊκός ...σε κάθε περίπτωση είναι μορφή...

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Στά πικάπ πού παίζουμε είναι εταιρείας, οι κεφαλοβελόνες είναι ειδική παραγγελία.
Εγώ στά δικά μου παίζω μέ απλές ελλειπτικές τής Audio technica, απλές φθηνές...καί γαμάτες!!
εγώ να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν έχω ιδέα από αυτά....
το Rega p 3.24 που πήρα το 2010 έχει ρυθμισμένα βραχίονα, κεφαλή κ παίζει η ίδια βελόνα από τότε.
Βέβαια δεν παίζει συχνά, αλλά δεν έχω πειράξει τίποτα....
μη βαράτε όλοι μαζί, ένα ένας ρε !

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
αυτό εδώ το 10ιντσο που έχω στη συλλογή μου, αν και είναι 2ο Press του 1954 το θεωρώ ότι καλύτερο διαθέτω,
όχι επειδή είναι σπάνιο , το έχω πάρει κ σχετικά φθηνά , αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 120 ευρώ, σε εξαιρετική κατάσταση,
αλλά επειδή ο Parker & Gillespie παίζουνη τα κέρατά τους...δεν έχω ξανακούσει καλύτερη μουσική από οποιονδήποτε...
οι ηχογραφήσεις είναι όλες από το 1949 και το 1950 αλλά τυπώθηκε αρχές δεκαετίας '50 η ρπώτη κόπια και η 2η το 1954 που έχω κι εγώ....
μουσικάράδες με όρχεις μέχρι το πάτωμα....

My03Nzg4LmpwZWc.jpeg

MC03MTc4LmpwZWc.jpeg

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Ντάξει ήμουν υπερβολικός. Απλά συμπαθώ τον G-Poly περισσότερο.
είναι αρκετά επικοινωνιακός ο συγκεκριμένος και ευχάριστος στο άκουσμα, αλλά μόνο μαύρα έχει ( soul, funk, R&B Κλπ )..
ο άλλος έχει περάσει τα πάντα ....μέχρι και τις Τρυ΄πες υπέγραψε στη Virgin το 1987 και έγινε χαμός....

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Πάντως στο παρελθόν δεν έλειψαν και οι απατεώνες από τέτοια μαγαζιά. Το αντίθετο θα έλεγα. Σεβαστοί «γκουρού» με κάποιο όνομα στην πιάτσα που πουλούσαν όσο ήθελαν, όσο σε έκοβαν ότι μπορούσες κλπ. κλπ.
Αρκετοί ήταν (και είναι έτσι). Θέλει μύτη για να τους ξεχωρίσεις και ειδικό χειρισμό για να μη σε γδυσουν. Εγώ πάντως συζητώντας διαχρονικά με παίκτες του αθλήματος δεν έχω βρει σημαντικές διαφοροποιησεις σε ποιους χαρακτηριζουν απατεώνες και ποιους εντάξει εμπόρους.

Leon k

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2019
Κριτικές
1
Like
232
Πόντοι
20

Συνημμένα

• crazy-love-live-ab-s.jpg
    crazy-love-live-ab-s.jpg
    12,9 KB · Εμφανίσεις: 20

Leon k

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2019
Κριτικές
1
Like
232
Πόντοι
20
Την εποχή που η καλύτερη βίζιτα ήταν στα 20 καφετιά

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Όχι μόνο αυτό, αλλά και δεν έχει γούστο ο Πετρίδης. Ποτέ δεν είχε. Ο αληθινός μύστης από τους γνωστούς είναι ο μέγιστος Πολυχρονίου.
Ο Πετρίδης είχε επιτυχία στίς συνεντεύξεις του, μέ τόν Rory Gallagher-Joe Cocker-Roxy Music κτλ
Σάν παραγωγός αρκετά καλός ήταν δυνατός θά έλεγα, ο G-Poly είχε χαβαλέ καί ειδικός σέ Soul-Funk-Disco,
από τά άλλα είδη υστερούσε...σέ σχέση μέ τόν Γιάννη!!
-Ολα αυτά γιά Ελλάδα στό εξωτερικό δέν είχαν νά πούν σχεδόν τίποτα,οι πραγματικοί γνώστες από μουσική,
βρίσκονται στίς δισκογραφικές σέ διάφορα πόστα,θέσεις-

Πετρίδη εσύ;; η Πολυχρονίου;;:grin: έχεις αγοράσει γκαρσονιέρα η 2άρι για τα βύνιλια;; :grin:
Οχι ευτυχώς τά περισσότερα, τά έχω στό σπίτι μου στήν Ελλάδα,
καί αρκετά δισκάκια...στίς Η.Π.Α.

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.337
Πόντοι
1.056

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Να βάλω κ ένα ελληνικό αλλά με ελλιπείς φωτογραφίες.
Παρεμπιπτόντως αξίζει κ το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πρόσφατα αφού ο Jay Z πήρε μια σύνθεση τους για την βάλει σε ένα κομμάτι του που έκανε πωλήσεις και ξεθαφτηκε το γκρουπ για να εισπράξει τα ποσοστά του
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Artist: ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
Label: LP Venus V 1013
RecordsCountry: ΕΛΛΑΔΑ
Released: 1976
Genre: RockStyle: Psychedelic Rock
Price: 2300 ευρώ
a_lifo_greek_2.jpg
Τύπε που το βρήκες τόσο, γιατί κυκλοφορεί πιο χαμηλά.
Αυτό πάντως μαζί με το δισκάκι Διάφανα ειναι για να τα παρεις απο τους χιπστεράδες.
Αυτά πάντως είναι πιο ακριβά:
Σωτήρης Κοματσιούλης ‎– Επιδρομή Από Τον Άρη / Σαν Τον Άνεμο

Κώστας Κουκουτάρας – Από Που Και Που....​

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
40.000 δρχ στο πεζοδρόμιο πάνω από την Ηφαίστου την εποχή που ήταν ο Βινυλιος ακόμη εκεί.
Σε δάγκωσε αγρια η κουφαλίτσα. 5000 δρχ. είχα δώσει τη δική μου κόπια του crazy love το 1998.

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Από Ελληνική μουσική δέν γνωρίζω,αλλά αυτός ο δίσκος τού Μίμη Πλέσσα μού είχαν πεί,
στήν Original Version ήταν από τούς πιό ακριβούς, άν κάποιος ξέρει άς πεί κάτι...διότι είμαι άσχετος!!

k1.png
k2.png
k3.png
k4.png

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Από Ελληνική μουσική δέν γνωρίζω,αλλά αυτός ο δίσκος τού Μίμη Πλέσσα μού είχαν πεί,
στήν Original Version ήταν από τούς πιό ακριβούς, άν κάποιος ξέρει άς πεί κάτι...διότι είμαι άσχετος!!

k1.png
k2.png
k3.png
k4.png
Απο τα πιο ακριβά ελληνικά, οντως.

Μετριος δισκος μουσικά κατάτην άποψή μου, αν και εχει μια καποια γοητεία λογω του πρωροποριακου για την εποχή παιξιματος δημοτικων σε jazz rock σκηνικό.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Στόν ήχο πολλές φορές τήν "Πατάμε" αγοράζοντας πανάκριβα μηχανήματα,
ενώ ο χώρος πού θά τά βάλουμε νά λειτουργήσουν...είναι ακατάλληλος!!!
είπες μεγάλη κουβέντα.
ο χώρος διαμορφώνει το ηχητικό αποτέλεσμα σε ποσοστό περισσότερο από 50%.
δυστυχώς (συνήθως) είναι πάρα πολύ δύσκολο να επέμβουμε στο χώρο (κυρίως επειδή χρησιμοποιούμε το σαλόνι ή τεςπα μέρος του σπιτιού που μπασοπαγίδες, ηχητικά πάνελ κλπ είναι "απαγορευμενα" - βλέπε αισθητική και γυναίκα).
οπότε μεγάλο μέρος των χρημάτων μας πάει χαμένο και επίσης (δυστυχώς) ακούμε χειρότερο αποτέλεσμα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom