Νέα

Σπάνιοι δίσκοι βινυλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ακροατής_
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 502
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.085
Πόντοι
10.446
τι λέει ρε!!! :cheesy::cheesy::cheesy: αν είχα τόσα λευτα περισεμα , επαναλαμβάνω περισεμα, για δίσκους η δεν θα επερνα δίσκο η θα επερνα όλα τα λευτα δίσκους αλλά max 50-60 τον καθένα. θέλω να τους ακούω πρώτα και όχι να λέω έχω 1 κομμάτι από τα ... 50 που βγήκαν... δεν βλέπω τον λόγο. Ναι θέλω οπότε μπορώ να αγοράσω lp , αλλά για να τα ακούω πάνω απ όλα. τώρα αν με το πέρασμα του χρόνου αρκετά από αυτά που έχω έχουν γίνει αρκετά ακριβά, είναι γιατί τα επερνα καινούργια όταν έβγαιναν. δεν το θεωρώ λογικό να δίνεις τόσα λευτα για ένα δίσκο.... να μου πεις δίνουν για πίνακες.... βιβλία.... και αλλές μορφές τέχνης. περί ορέξεως... κολοκιθοπιτα
ή και σε πουτάνες...πληρώνεις μια μπασαβιόλα 300 ευρώ μια ώρα, για μια πίπα...
μην ξεχνιόμαστε, στο bou είμαστε .....

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
αυτός γιατί πάει τόσο ψηλά ?
Ούτε το Blue Train του Coltrane δεν πάει τόσο ...
Είναι ελάχιστα έως καθόλου τά διάθεσιμα τεμάχια, μέ σχετικά υψηλή ζήτηση,
άν όμως δέν τόν αγοράσουν, λογικά...θά ρίξουν τήν τιμή!!
-Ετσι καί αλλιώς στά βινύλια είναι όπου σέ πιάσουν πού λέμε-

gpap@13

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Νοε 2018
Κριτικές
7
Like
9.126
Πόντοι
1.336
Έχω το sticky fingers των stones σε πρώτη έκδοση με το αληθινό φερμουάρ. Είμαι περίεργος το ποσό κοστίζει αλλά δεν το σκοτώνω. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά μου...

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Έχω το sticky fingers των stones σε πρώτη έκδοση με το αληθινό φερμουάρ. Είμαι περίεργος το ποσό κοστίζει αλλά δεν το σκοτώνω. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά μου...
Εχει πολλές Version γράψε κωδικό καί χώρα...μήπως τό βρούμε!!

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.085
Πόντοι
10.446
το αμερικάνικο κανα εβδομηντάρι ευρώ έχει...νομίζω τόσο το είχα πάρει...

LTI2MzcuanBlZw.jpeg

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.085
Πόντοι
10.446
Αυτό παίζει από 15-20 ευρώ σέ G+ κατάσταση έως 150 ευρώ σέ NM
αα με σένα δεν χρειάζεται να σπάω το κεφάλι μου πόσο κοστίζει, τι press είναι κλπ...
αν θέλω να πάρω κάτι, θα σε ρωτάω κ τέλος ...
χα χα...σωστός.

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Παγκόσμια πρότυπα αξιολόγησης δίσκων βινυλίων -Κατάσταση δίσκων-

Φτωχός -Poor
Η εγγραφή έχει σπάσει, έχει παραμορφωθεί άσχημα ή δεν αναπαράγεται χωρίς παράβλεψη ή επανάληψη. -Δηλαδή κολλάει-

Εκθεση - Fair
Η εγγραφή έχει σπάσει, έχει παραμορφωθεί άσχημα ή δεν αναπαράγεται χωρίς παράβλεψη ή επανάληψη. -Δηλαδή κολλάει-

Καλό - Good
Μπορεί να παίξει χωρίς παράλειψη. Σημαντικές γρατζουνιές, θόρυβος επιφάνειας και φθορά αυλακώσεων.

Καλό + Good +
Μπορεί να παίξει χωρίς παράλειψη. Σημαντικές γρατζουνιές, θόρυβος επιφάνειας και φθορά αυλακώσεων.

Πολύ καλό - Very Good
Αισθητή φθορά αυλακιού και ελαφριές γρατσουνιές. Ο επιφανειακός θόρυβος δεν θα υπερισχύσει της μουσικής.

Πολύ καλό+ Very Good+
Θα δείξει κάποια σημάδια ότι παίχτηκε και χειρίστηκε διαφορετικά από προηγούμενο ιδιοκτήτη που το φρόντισε καλά.

Σχεδόν Τέλειος - Near Mint NM
Ενας σχεδόν τέλειος δίσκος. Το αρχείο δεν πρέπει να δείχνει εμφανή σημάδια φθοράς.

Τέλειος - Mint
Απόλυτα τέλειο από κάθε άποψη. Σίγουρα δεν παίχτηκε ποτέ. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ ως βαθμός.

Sealed - Σφραγισμένος - Καινούργιος

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.812
Πόντοι
3.506
το λοιπόν,

έκανα λάθος, το γειτονάκι δεν έχει γράψει βιβλιο για σπανια βινυλια, αλλά εχει γραψει βιβλια για μπαντες απο διαφορες μουσικες που ακουει ο ιδιος και ειναι και συλλεκτης

Τον πετυχαινω συχνα στην γειτονια με δεματα, και παντα εχει δισκους, αλλα ζουσε πολλα χρονια και εξωτερικο απο οσο ξερω, οποτε φανταζομαι οτι ειναι αρρωστακι.

αυτα τα βιβλια εχει γραψει...γκουγκλαρε ρε μου ειπε
Eίναι γνώστης του punk και του hardcore ο Αλέξανδρος και τα δύο βιβλία που έχει γράψει είναι υποδειγματικά. Πολλά χρόνια στο Λονδίνο και έκανε γερά κονέ. Ο punk ιστορικογράφος και πρώην μέλος των Decadence Within, Ian Glasper τον έσπρωξε να τα κυκλοφορήσει.

Τελευταία τροποποίηση:

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.812
Πόντοι
3.506
αυτός γιατί πάει τόσο ψηλά ?
Ούτε το Blue Train του Coltrane δεν πάει τόσο ...
Είναι η πρώτη μονοφωνική κόπια. Γενικά, όσα Blue Note έχουν ηχογραφηθεί με μηχανικό ήχου τον Rudy Van Gelder έχουν εκτινάξει τιμές τα τελευταία 15 χρόνια που έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων γενιών μουσικόφιλων για την jazz.

Τελευταία τροποποίηση:

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
18.975
Πόντοι
25.036
Ανεβάζω ένα μέρος τής συλλογής μου από 45rpm,
αυτά τά δισκάκια είναι περίπου...20000 τεμάχια!!

IMG_20231129_142840.jpg
IMG_20231129_142848.jpg
IMG_20231129_142901.jpg
IMG_20231129_142905.jpg
IMG_20231129_142912.jpg
IMG_20231129_142925.jpg
IMG_20231129_142953.jpg
IMG_20231129_143000.jpg
IMG_20231129_143009.jpg
IMG_20231129_143153.jpg
IMG_20231129_143204.jpg
IMG_20231129_143212.jpg
IMG_20231129_143348.jpg
IMG_20231129_143354.jpg
Respect φίλε μου, είσαι πρότυπο ανθρώπου μερακλή. Ειδικά αυτό με το μπάνιο με έστειλες τελείως αδιάβαστο...

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.085
Πόντοι
10.446
Είναι η πρώτη μονοφωνική κόπια. Γενικά, όσα Blue Note έχουν ηχογραφηθεί με μηχανικό ήχου τον Rudy Van Gelder έχουν εκτινάξει τιμές τα τελευταία 15 χρόνια που έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων γενιών μουσικόφιλών για την jazz.
και το label με το lexington avenue νομίζω είναι μόνο σε μονοφωνικές κόπιες ....

SexShopBlueBox

Sex Shop
Εγγρ.
27 Ιουλ 2021
Like
88
Eίναι γνώστης του punk και του hardcore ο Αλέξανδρος και τα δύο βιβλία που έχει γράψει είναι υποδειγματικά. Πολλά χρόνια στο Λονδίνο και έκανε γερά κονέ. Ο punk ιστορικογράφος και πρώην μέλος των Decadence Within, Ian Glasper τον έσπρωξε να τα κυκλοφορήσει.

Α τον τσογλανο...εκανα μια αναζητηση προχειρη το ονομα του και μου εβγαλε συνεντευξεις και κολπα.

Ωραιος ειναι, βγαζει μια τρελα σαν παιδι αλλα ειναι πολυ φιλικος. Δεν το γλυτωνει το δουλεμα ομως τωρα, πρωι στον φουρνο στην γωνια οποτε τον τρακαρω θα φαει φουλ καζουρα Η ΦΙΡΜΑ :grin::grin:

Παρε κανενα κιλοτακι κανενα ωραιο κολπο βρε μαλακα, τα λεφτα σου τα τρως σε δισκους!!!

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.812
Πόντοι
3.506
Δεν είναι ακριβό, αλλά κράτα το να το ακούς και να τη καταβρίσκεις. Είναι κλασσικό διαμάντι.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.812
Πόντοι
3.506
Α τον τσογλανο...εκανα μια αναζητηση προχειρη το ονομα του και μου εβγαλε συνεντευξεις και κολπα.

Ωραιος ειναι, βγαζει μια τρελα σαν παιδι αλλα ειναι πολυ φιλικος. Δεν το γλυτωνει το δουλεμα ομως τωρα, πρωι στον φουρνο στην γωνια οποτε τον τρακαρω θα φαει φουλ καζουρα Η ΦΙΡΜΑ :grin::grin:

Παρε κανενα κιλοτακι κανενα ωραιο κολπο βρε μαλακα, τα λεφτα σου τα τρως σε δισκους!!!
Νομίζω ότι είναι παντρεμένος και έχει και παιδάκι. Τελευταία φορά που τον είδα είναι αυτό το καλοκαίρι που ανέβηκα μια καταδρομική στη Σαλονίκη. Στο cult μπιφτεκάδικο του πρωην πάνκη που διοργάνωνε και συναυλίες.

SexShopBlueBox

Sex Shop
Εγγρ.
27 Ιουλ 2021
Like
88
Νομίζω ότι είναι παντρεμένος. Τελευταία φορά που τον είδα είναι αυτό το καλοκαίρι που ανέβηκα μια καταδρομική στη Σαλονίκη. Στο cult μπιφτεκάδικο του πρωην πάνκη που διοργάνωνε και συναυλίες.

παντρεμενος ειναι οντως, εχει και παιδακι.

δεν εχω καταλαβει παντως ποτε ειναι εδω, και ποτε ειναι στο εξωτερικο, ειναι συνεχεια σε κινηση, δηλαδη τυχαινει να περνανε και 1-2 μηνες και δεν τον βλεπω, και μετα συνεχομενα

Αφηστε τους δισκους ρε και παρτε κανενα κολπο, μου φυγαν και τα (λιγοστα) μαλλια που μου μειναν, ακου 2 και 3 χιλιαρικα για εναν δισκο, αντε παμε λιγο Blue Box Sex Shop :cheesy::cheesy::cheesy:

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Είχα αγοράσει αυτό τό πικάπ τής Audio Technica καί είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Οικονομική λύση καί τό μηχάνημα...επαγγελματικό!!
Μέ λίγα λεφτά γαμεί καί δέρνει παίζει καί 78rpm καί έχει πρόγραμμα μετατροπής τών δίσκων σέ ψηφιακό ήχο.
Η μετάδοση είναι Direct μέ γρανάζι δέν έχει ούτε κάν ιμάντα.

σσς.png

soylakostas72

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2023
Like
202
Πόντοι
21
Εχω ένα παλιο πικαπ . Που ρωτάω για βελόνα? Νομίζω δεν είναι γνωστή μάρκα αλλά έπαιζε καλά.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
πω ρε παιδιά θεμα!! οταν εμενα αθήνα θυμάμαι τον γνωστο ζαχαρία στο μοναστηράκι. ξεκίνησε να πουλάει δισκους με 2 τελάρα και εστησε επιχείρηση. ενας φίλος μου εψαχνε παντού ενα διπλό αλμπουμ του donny osmond. εδινε οσο οσο ειχε φάει τον κόσμο να το ψαχνει τίποτα. παω στο ζαχαρία-που ήταν ήδη στην στοα- του δίνω το ονομα του δίσκου μιλάμε για 1998 τωρα. σε 2 βδομάδες τον βρηκε και του τον εδωσε 15000 τοτε. εγω εχω στην συλογη μου γυρω στους 2000 δισκους βινυλίου ως επί το πλείστον disco kai electropop που με αυτά μεγάλωσα κυριως maxi singles .σχεδόν ολα τα απεκτησα από επιδρομές σε δισκάδικα σεχδον σε όλη την ελλάδα .μαυρα τα δαχτυλά μου χα χα. μιά φορά σε δισκάδικο της χαλκιδας εκατσα 7 ωρες . πρεπει να εψαξα κι εγω δεν ξερω πόσα βιυλια για να πάρω καμιά 30ρια τελικά που με ενδιεφεραν. ωραίες εποχές. τα τιμώ ακόμα οπως τους αξίζει με πικαπ μκ2 και κεφαλες ortofon. αγορασμένα πολλά πολλά χρονια πριν με δουλειές του καλοκαιριού κυριως στις οικοδομες.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
Είχα αγοράσει αυτό τό πικάπ τής Audio Technica καί είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Οικονομική λύση καί τό μηχάνημα...επαγγελματικό!!
Μέ λίγα λεφτά γαμεί καί δέρνει παίζει καί 78rpm καί έχει πρόγραμμα μετατροπής τών δίσκων σέ ψηφιακό ήχο.
Η μετάδοση είναι Direct μέ γρανάζι δέν έχει ούτε κάν ιμάντα.

σσς.png
χαχα ιδιο μκ2. οτν εχεις το στροβοσκοπιο στο μηδεν, κανονικά πρεπει στο φως να βλέπεις ακινητη την τριτη σειρα στο πλατω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom