Λοιπόν, δεν είμαι μεν ειδικός αλλά επειδή διαβάζω εδώ μερικά πράγματα που με βάση όσα ξέρω δεν είναι ακριβή να πω και εγώ ένα δύο λεπτομέρειες για να τις έχει υπόψη του όποιος πάει να το παίξει επενδυτής σε εταιρείες τυχερών παιγνίων. Τα λέω για να μην βρεθεί κανένας φίλος εδώ μέσα να δώσει χρήματα σε τρίτους για να μπει σαν συνεταίρος σε τέτοια πρακτορεία χωρίς να τα διευκρινίσει πρώτα και κλαίει μετά τα λεφτά του.
1ον Η στάνλευ μπετ έχει άδεια λειτουργίας παιχνιδιών στοιχήματος στην Αγγλία. Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου επέτρεψε στην στάνλεϊ μπετ να εισπράττουν οι αντιπρόσωποι της στην ιταλία το στοιχηματισμό των ιταλών χωρίς να απαιτήται να έχει και την άδεια διεξαγωγής παιχνιδιών στοιχηματισμού και από τις Ιταλικές αρχές. Η απόφαση δεν σημαίνει ότι όποιος δεν έχει παρόμοια άδεια αθλητικού στοιχήματος από κάποια χώρα της Ε.Ε. μπορεί να ανοίξει πρακτορεία.
2ον Ακόμα στο θέμα της Ελλάδας δεν έχει παρόμοια απόφαση, απλά υπάρχει απόφαση που λέει ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στα Ελληνικά δικαστήρια επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσουν τα δύο υποκαταστήματα που έχουν κλείσει. Αν βγει απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων που τελικά δεν επιτρέπει την λειτουργία τους θα πρέπει να ξαναμπεί στην διαδικασία να ξαναπροσφύγει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια αυτή την φορά.
3ον κουλοχέρηδες, λαχεία και λοιπά παιχνίδια, όπως και τα καζίνο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις άδειες λειτουργίας εταιρειών αθλητικού στοιχήματος. Με λίγα λόγια δεν είναι καλή ιδέα να πάει να στήσει κάποιος κουλοχέρη ή να αρχίσει λαχειοφόρες αγορές γιατί πολύ απλά δεν καλύπτεται από καμία δικαστική απόφαση που έχει βγει μέχρι τώρα. Αν καλυπτόταν θα το είχε κάνει ήδη ο Κόκκαλης.