Διαβάζω μερικούς εδώ μέσα που δίνουν συμβουλές του τύπου "μην τρέχετε" , "βάλτε ζώνη" , "φοράτε κράνος" , "μην πίνετε" και τα σχετικά και μου έρχονται γέλια.Επίσης μου έρχονται γέλια όταν λένε για πιο αυστηρή αστυνόμευση και πιο τσουχτερά πρόστιμα.
Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το πρόβλημα δεν λύνεται με τέτοιες απαρχαιωμένες τακτικές.Ειδικά ο Έλληνας οδηγός είναι απείθαρχος , απαίδευτος και ακοινώνητος.Δεν μπορείς να πεις πχ στον φίλο σου "βάλε ρε μαλάκα τη ζώνη.Θα σε σώσει" και ξαφνικά να γίνει το θαύμα και να σε ακούσει όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει μάθει να μην τη φοράει.
Δεν μπορεί να βρίσκεται η αστυνομία σε κάθε σημείο του δρόμου να παίζει το ρόλο του μπαμπούλα , ούτε το τσουχτερό πρόστιμο θα αλλάξει τα μυαλά που κουβαλάει ένας ακαλιέργητος άνθρωπος που δεν τον νοιάζουν οι ζωές των γύρων του.
Δυστυχώς το κράτος μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια φρόντισε για την αμορφωσιά μας , τη βλακεία μας , την απειθαρχία μας.
Λύσεις που χτυπάνε στη ρίζα το πρόβλημα υπάρχουν και είναι και πολύ περισσότερο αποτελεσματικές.Αλλά για να εφαρμοστούν θέλουν άτομα με μεγάλες κοχόνες και δυστυχώς ο τόπος μας δεν αφήνει να μπουν στις σωστές θέσεις.Ένα μικρό παράδειγμα ο Ιαβέρης που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει μαλιάσει η γλώσσα του να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης στα σχολεία από μικρή ηλικία.Τον γράφουν κανονικά οι ιθύνοντες.Δεν τους ενδιαφέρει ρε αδερφέ αν πάρεις το τιμόνι στο χέρι και πάρεις και άλλους 5 μαζί σου στο χάρο.Ίσα ίσα που αυτό επιδιώκουν.Να μείνουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι σε αυτή τη ρημαδοχώρα.
Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά , θα υποχρέωναν τον κάθε τσόγλανο γκαζιάρη που είτε τον έποιανε η τροχαία μεθυσμένο να οδηγάει , είτε έκανε σοβαρή παράβαση , και θα του έλεγε :" Ή πληρώνεις 100.000 ευρώ πρόστιμο ή υποχρεώνεσαι σε 100ώρες κοινωνικής εργασίας σε νοσοκομείο".Θα τον έπαιρναν λοιπόν από το χεράκι και θα τον πήγαιναν ως προσωρινό βοηθό νοσηλευτή αποκλειστικά και μόνο σε σοβαρά περιστατικά τροχαίων.Να δει από κοντά νεαρά άτομα με κομμένα χέρια , πόδια , με λάμες στο σώμα τους , με καμμένα πρόσωπα που δεν επανέρχονται ούτε με 200 πλαστικές.Να καθήσει να τους φάει από κοντά στη μάπα για 100 ωρίτσες να μάθει την ιστορία τους και μετά άντε σπιτάκι σου αγόρι μου και κάνε οτι σε φωτίσει ο θεός.Στο επόμενο όμως παρόμοιο παράπτωμα , ούτε 100.000 πρόστιμο ή 100ώρες κοινωνική εργασία.Κατευθείαν φυλακή μη εξαγοράσιμη.Από τους 100 οι 99 θα είχαν έρθει στα συγκαλά τους και θα είχαν συμμορφωθεί.Υπάρχουν βέβαια πάντα και οι αμετανόητοι οι οποίοι πάντα θα κάνουν ότι τους λέει το ξερό τους το κεφάλι.Εκεί , κατευθείαν μέσα και αντιμετώπιση ως δολοφόνου.Γιατί ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.Αυτό με την κοινωνική εργασία γίνεται χρόνια στο εξωτερικό.Δεν το έβγαλα από την κοιλιά μου.Και πολλά άλλα μέτρα , όπως πχ οτι σε αναγκάζουν να γίνεις υποχρεωτικά δωρητής οργάνων και πολλά άλλα.
Σε μερικές μέρες,ή μήνες , πάλι θα γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο με κάποιον διάσημο πάλι και θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.Και η ζωή συνεχίζετε....Ζωή σε λόγου μας....