Ο παππούς μου που πολέμησε τόσο στην Μικρά Ασία όσο και τους Ιταλούς το 40, μου είχε πει πως εκείνοι που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς αλλά και τους Βούλγαρους στη Μακεδονία, ήταν Έλληνες που υποστήριζαν πάνω κάτω τα ίδια με τον Tsambo. Έλεγαν δηλαδή πως αν οι Γερμανοί έχουν ένα καλύτερο όραμα για την χώρα από τον Μεταξά, τότε δεν μπορούμε παρά να τους ακολουθήσουμε και για τους Βούλγαρους ειδικά έλεγαν πως αν δεν ήταν οι χαζές πολιτικές φιλοδοξίες του Βενιζέλου, τώρα θα ήμασταν αδέλφια με τους Βούλγαρους.
Αν ποτέ γινόταν ένας πόλεμος. Άνθρωποι σαν τον Tsambo, θα επιβίωναν εύκολα…
Ο δικός μου ο παππούς δεν πολέμησε στην Μικρά Ασία.. όμως πολέμησε ο προ-πάππους μου εκεί, ο οποίος είδε και κατέγραψε όλα τα καλά του απελευθερωτικού πολέμου. Και βιασμούς από Έλληνες, και σφαγές Τούρκων για να λεηλατηθεί η περιουσία τους αλλά και τακτικές καμένης γης. Ο πόλεμος είναι και βίαιος και βρώμικος και άσχημος, όποιος και να τον κάνει! Θηριωδίες θα υπάρχουν πάντα σε κάθε διαμάχη. ΔΕΝ υπήρξε ποτέ "καθαρός" πόλεμος, αλλά σίγουρα δεν ΜΟΥ φαίνεται λογικό να πεθαίνει Τσετσένος μέσα σε Τσετσενικό/αμφισβητούμενο έδαφος από Ρώσο γεννημένο στην άλλη άκρη της στέπας.
Όσο για την πίστη του "νεομάρτυρα" κανένας δεν την αμφισβήτησε, πέθανε για αυτήν. Αλλά τον ανθρωπισμό του τον αμφισβητώ εγώ! Εγώ που δεν έχω πυροβολήσει ποτέ κανέναν, εγώ που δεν έχω εισβάλει σε κανένα ξένο κράτος και εγώ που δεν έκαψα το σπίτι κανενός "ακολουθώντας διαταγές" εξαναγκάζοντας σε προσφυγιά 500,000 κόσμου. Aπό άποψη ηθικής, βλέπω μια τρομακτική ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ στα λεγόμενα του Χριστιανού και τα πεπραγμένα του. Πεθαίνει αλλά και σκοτώνει για την πίστη του? Και μετά έχουμε το θράσος να στιγματίζουμε τους μουσουλμάνους για το ίδιο ακριβώς γεγονός? Ή μήπως ήταν μέσα στα ιδανικά του παιδιού να σκοτώνει Τσετσένους? Ή μήπως πήγε Τσετσενία για να τους προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια? Η θρησκεία είναι η νούμερο 1 αιτία πολέμου ιστορικά! ΑΝ ΟΧΙ, τότε κάτι θα κρύβεται πίσω από την "Θρησκεία" που όλοι προβάλουν ώς αφορμή.. Μήπως είναι απλά εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται για να ελέγχει και να καθοδηγεί?
Και για όσους πολύ λογικά θα αναρωτιούνται τι θα κάνανε αν βρισκόντανε στην θέση του αδικοχαμένου, για μένα είναι απλό. ΑΝ ήμουν χριστιανός και "αγαπούσα αλλήλους" δεν θα συμφωνούσα να πατήσω άρβυλο σε ξένη χώρα για να επιβληθώ. Το "σπίτι" μου και όσα αγαπώ θα τα υπερασπιζόμουν με το αίμα μου, αλλά από την στιγμή που θα έπαιρνα το αεροπλάνο για να εισβάλλω σε μια χώρα 1000χλμ μακρυά από το σπίτι μου, να σκοτώσω κάποιον εκεί και να του πάρω την γή, δεν θα περίμενα να χυθεί ούτε δάκρυ για εμένα. Όσο για τον Σταυρό, θα τον είχα αφήσει σπίτι, και θα έπαιρνα κάτι πιο χρήσιμο μαζί, όπως ένα Desert Eagle .50 .
Στο τεράστιο αυτό thread βλέπω εκατοντάδες αηδιαστικά πράγματα. Εκτός από την φρίκη του θανάτου ενός νεαρού παιδιού, βλέπω ότι μερικοί από εσάς είστε έτοιμοι να κάνετε ακριβώς το ίδιο που κάνανε οι φονιάδες αυτού του παιδιού. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε βία για να κάνετε τους άλλους να συμφωνήσουν με την άποψή σας.. Ή αλλιώς θα "πέσουνε φάπες". Και ξαφνικά οι αντιφρονούντες γίνανε "άπλυτοι" και βρομιάρηδες (λόγια που χρησιμοποιόταν και για "αλλόθρησκους"). Και ξαφνικά οι αντιφρονούντες γίνανε κίνδυνος και "προδότες" και καλύτερα να "το αφήσουν γιατί αλλιώς...".. Γιατί αλλιώς τι??? ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙΑ? Για ρίχτε μια πιο ψύχραιμη ματιά στο πώς φέρεστε εσείς στο "διαφορετικό" και μετά τα βάζετε με τους φονιάδες.. Ή μήπως υπάρχει διάκριση στο πόσο σημαντική είναι κάθε "διαφωνία"? Αν είναι έτσι, πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιος έψαξε και βρήκε να ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ενός άλλου μέλους για να τον κάνει να "προσέχει" τι λέει? Εδώ που πληκτρολογούμε, πήγε κάποιος και βρήκε έρεισμα στην προσωπική ζωή του αλλουνού για να τον τρομοκρατήσει (φωτογραφία) και μετά κατακρίνουμε τους άλλους, πάνω στα βουνά, που ενώ σκοτώνουν όλη μέρα με το καλάσνικωφ στο χέρι, ξαφνικά σκοτώνουν με μαχαίρι? Φανταστείτε τι θα έκανε αυτός με έναν αντιφρονούντα αιχμάλωτο και ένα μαχαίρι στο χέρι. Τόσο προσποιητός και ψεύτικός μου φαίνεται ο ανθρωπισμός και η ηθική συμ-φορουμιτών.