Νέα

Σημανση για τυφλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lefteris38
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Αντί να σου φταίνε οι ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ που οδηγανε στα πεζοδρόμια και μπορούν να χτυπήσουν ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, τυφλούς, σου φταίει το κράτος.
Αντί να σου φταίει ο μπάτσος, εσύ και ο συνάνυρωπός σου μου δεν κάνει βίδες το μηχανάκι που είναι παρκαρισμένο στη διάβαση τυφλών, φταίει το κράτος που έφτιαξε αυτή τη γαμημσνη λωρίδα.
Κάτι σαν την Αρχαία Σπάρτη που τα ΑΜΕΑ πηγαίνανε στον Καιάδα...

Το κράτος φταίει σε άλλα. Φταίει πχ όταν η διάβαση τυφλών κάνει ζικ Ζακ μέσα από καφετέριες, περίπτερα, δέντρα.
Φταίει όταν υπάρχουν σπασμένα πλακάκια.

Το κράτος όμως δεν είναι ο μπαμπούλας. Το κράτος είσαι εσύ που δεν κάνεις τίποτα, εγώ που τσακώνομαι με καθυστερημένους καθημερινά γιατί νομίζουν ότι η κίτρινη λωρίδα είναι χώρος στάθμευσης...

Το ότι ο τυφλός μπορεί να είναι και αυτός καθυστερημένος, και να θέλει να διασχίσει τον δρόμο χωρίς διάβαση, δεν σημαίνει ότι θα τον αφησεις...

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
για μένα όποιο αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο κλπ είναι παρκαρισμένο ώστε να εμποδίζει διάβαση ΑΜΕΑ θα πρέπει να οδηγείται απευθείας στην πρέσσα και σε ανακύκλωση ανεξάρτητα από την αξία του... ούτε πρόστιμα ούτε τίποτε...

γερανός και πρέσσα ...
Δικός μας είσαι..εγώ τα ρίχνω κλωτσηδον

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
εξαφανιστηκε ο leuteris38  γιατι ξερει πως αν αρχισει να απαντα θα φαει πολύ κραξιμο.

OP
OP
lefteris38

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
εξαφανιστηκε ο leuteris38  γιατι ξερει πως αν αρχισει να απαντα θα φαει πολύ κραξιμο.

Δεν εξαφανιστηκα καλοπαιδο, κι ουτε σκοπευω ναρθω σε κοντρα με καποιο για το θεμα αυτο.
Απλα επαναλαμβανω οτι κατ εμε οι διαβασεις αυτες ειναι πεταμενα λεφτα- δεν εχω δει ποτε μου κανενα να τις χρησιμοποιει - και αλοιμονο στον τυφλο που δεν εχει οικονομικο στηριγμα ή καποιον να τον βοηθαει...

Rotem

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
70
Πόντοι
1
Το κράτος όμως δεν είναι ο μπαμπούλας. Το κράτος είσαι εσύ που δεν κάνεις τίποτα, εγώ που τσακώνομαι με καθυστερημένους καθημερινά γιατί νομίζουν ότι η κίτρινη λωρίδα είναι χώρος στάθμευσης...
Δηλαδή το κράτος δεν φταίει όταν ενώ έχει φτιάξει την ρημάδα τη διάβαση για τους τυφλούς μετά από λίγο κάνει έργα και φυτρώνει εκεί πέρα μια κολώνα της ΔΕΗ,αφήνει τον περιπτερά να κάνει το περίπτερο μωλ,βάζει τηλεφωνικούς θαλάμους ακριβώς μες τη μέση της διάβασης.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Δηλαδή το κράτος δεν φταίει όταν ενώ έχει φτιάξει την ρημάδα τη διάβαση για τους τυφλούς μετά από λίγο κάνει έργα και φυτρώνει εκεί πέρα μια κολώνα της ΔΕΗ,αφήνει τον περιπτερά να κάνει το περίπτερο μωλ,βάζει τηλεφωνικούς θαλάμους ακριβώς μες τη μέση της διάβασης.
και το κρατος φταιει τυπε αλλα και οι πολιτες.
όπως ειπες φυτρωνουν μια κολωνα της δεη πανω στη διαβαση αλλα και οι πολιτες παρκαρουν τα μηχανάκια πανω στη διαβαση,οποτε φταινε και οι δυο.
είναι θεμα παιδειας και πολιτισμου.
ενας βλαχος μια φορα παρκαρε σε θεση αναπηρου και πηγε να φυγει του λεω τυπε είναι η θεση για αναπηρο εδώ αρχιζε και με εβριζε και μου το παιζε τσαμπουκας του λεω αν δεν το παρεις τωρα θα σε κανω κοτα μου λεει ελα να με κανεις παω κοντα του και του λεω παρτο αμαξι αλλιως θα σε κανω να κλαψεις και μου χωνει σπρωξιά δυο βηματα πισω παταω γερα δεξι ποδι τρωει δεξι κροσε και τον πηγα δεξι αριστερο δεξι δεν προλαβε να κανει κιχ και μετα πηγα και του κλωτσαγα το αμαξι το πηρε αρων αρων ενώ ταυτόχρονα εβριζε.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Αντί να σου φταίνε οι ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ που οδηγανε στα πεζοδρόμια και μπορούν να χτυπήσουν ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, τυφλούς, σου φταίει το κράτος.
Αντί να σου φταίει ο μπάτσος, εσύ και ο συνάνυρωπός σου μου δεν κάνει βίδες το μηχανάκι που είναι παρκαρισμένο στη διάβαση τυφλών, φταίει το κράτος που έφτιαξε αυτή τη γαμημσνη λωρίδα.
Κάτι σαν την Αρχαία Σπάρτη που τα ΑΜΕΑ πηγαίνανε στον Καιάδα...
Το κράτος φταίει σε άλλα. Φταίει πχ όταν η διάβαση τυφλών κάνει ζικ Ζακ μέσα από καφετέριες, περίπτερα, δέντρα.
Φταίει όταν υπάρχουν σπασμένα πλακάκια.
Το ότι ο τυφλός μπορεί να είναι και αυτός καθυστερημένος, και να θέλει να διασχίσει τον δρόμο χωρίς διάβαση, δεν σημαίνει ότι θα τον αφησεις...

Από τη δεκαετία του 1980 έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι οι Σπαρτιάτες έριχναν στον Καιάδα τα ΑΜΕΑ. Ενημερώσου, πριν συνεχίσεις την προπαγάνδα Ο μύθος του Καιάδα. Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα ασθενικά παιδιά, αλλά προδότες, εγκληματίες και αιχμαλώτους...  πηγή  

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Φυσικά και φταίει το κράτος. Αλλά το κράτος είσαι εσύ κι εγώ που απλά μουρμουριζουμε.
Διάβαση τυφλών πέρναγε μέσα από καφετέρια. Δεν με απασχολεί αν το κράτος/δήμος έκανε τη μαλακια η αυτός.
Περνάω, φωνάζω τον υπεύθυνο, και τον ρωτάω:
Συγγνώμη, η καφετέρια είναι για τυφλούς;
Όχι
Τότε γιατί τα τραπεζάκια είναι πάνω την λωρίδα των τυφλών;
Όταν άρχισε να μου πουλάει πνεύμα... φύγανε τα τραπεζάκια κάτω...
Επί μήνες έπαιρνα τηλέφωνο τις αρχές και επί μήνες το ίδιο τροπάριο...εκεί τα τραπεζοκαθίσματα...
Πες μου τώρα ποιος φταίει...

Αυτός που τα βάζει στην λωρίδα των τυφλών
Το κράτος που δεν κάνει τίποτα
Ο μπάτσος που δεν επιβάλει το νόμο
Εσύ που κάθεσαι στο τραπεζάκι που εμποδίζει τη διέλευση
Αυτός που σφυρίζει αδιάφορα και απλά μουρμαραει και λέει...στην Ελλάδα ζούμε. Ναι το ξέρω, έχω και gps που μου το δείχνει.

Όποιος ψήνεται για ομάδα δράσης, με κοινωνικό-χιουμοριστικο χαρακτήρα, ας μου στείλει πμ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom