Νέα

Σημανση για τυφλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lefteris38
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Ολοι σας εχετε παρατηρησει σε δρομους σε πλατειες, σε αεροδρομια, σε λιμανια και οπου βαζει ο νου σας σημανσεις που θα μπορουσαν να βοηθησουν ενα τυφλο να φτασει στον προορισμο του.
Πολλα εκατομμυρια για να μη πω δις σε παγκοσμια βαση.
Αραγε ποια οικονομικα συμφεροντα κρυβονται απο πισω;
Ταξιδευω συχνα...πολυ συχνα... και δεν εχω ουδεποτε συναντησει τυφλο ο οποιος περπαταει μονος του ωστε να φτασει εκει που πηγαινει. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν, εγω ομωςδεν ετυχε ποτε να συναντησω. Αρα ειναι σπανιες περιπτωσεις...
Το ενα εκατοστο των χρηματων που διαθετει το καθε κρατος για αυτες τις διευκολυνσεις αν τα εδινε σε καποιον ανεργο τοτε θα μπορουσε αυτος να μεταφερει με ασφαλεια τον τυφλο στον προορισμο του.
Αυτα ειναι ευλογα ερωτηματα -δεν εχω τιποτα με τους τυφλους - και μην αρχισει κανεις σας τις παπαριες τυπου ρατσισμου προς ΑΜΕΑ, κλπ κλπ.
Τι εχετε να πειτε;

Συνημμένα

• tufloi.JPG
    tufloi.JPG
    381,2 KB · Εμφανίσεις: 12
  • pezodromio.jpg
    pezodromio.jpg
    53,8 KB · Εμφανίσεις: 8
  • depositphotos_8282822-stock-photo-blind-man-with-stick.jpg
    depositphotos_8282822-stock-photo-blind-man-with-stick.jpg
    133,2 KB · Εμφανίσεις: 14

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
32.475
Πόντοι
5.006
Α καλά είσαι πόσους έχω δει στο δρόμο και δεν μπορούνε να περάσουν απέναντι και τους βοηθάω η τους βοηθάνε... :S

OP
OP
lefteris38

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Α καλά είσαι πόσους έχω δει στο δρόμο και δεν μπορούνε να περάσουν απέναντι και τους βοηθάω η τους βοηθάνε... :S

Αρα με επιβεβαιωνεις... Ειτε υπηρχαν σημανσεις που δεν βοηθουν, ειτε δεν μπαινουν στα καταλληλα σημεια... Ποιος ομως τυφλος παει ας πουμε στο αεροδρομιο να ταξιδεψει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Ολοι σας εχετε παρατηρησει σε δρομους σε πλατειες, σε αεροδρομια, σε λιμανια και οπου βαζει ο νου σας σημανσεις που θα μπορουσαν να βοηθησουν ενα τυφλο να φτασει στον προορισμο του.
Ταξιδευω συχνα...πολυ συχνα... και δεν εχω ουδεποτε συναντησει τυφλο ο οποιος περπαταει μονος του ωστε να φτασει εκει που πηγαινει. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν, εγω ομωςδεν ετυχε ποτε να συναντησω. Αρα ειναι σπανιες περιπτωσεις...
Το ενα εκατοστο των χρηματων που διαθετει το καθε κρατος για αυτες τις διευκολυνσεις αν τα εδινε σε καποιον ανεργο τοτε θα μπορουσε αυτος να μεταφερει με ασφαλεια τον τυφλο στον προορισμο του.
Αυτα ειναι ευλογα ερωτηματα -δεν εχω τιποτα με τους τυφλους - και μην αρχισει κανεις σας τις παπαριες τυπου ρατσισμου προς ΑΜΕΑ, κλπ κλπ.
Τι εχετε να πειτε;

το κρατος δεν δινει ουτε ενα ευρω σε πολιτισμενες χωρες ο ανθρωπος αυτος εχει στο 90% συνοδο σκυλο εκπαιδευμενο

OP
OP
lefteris38

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
το κρατος δεν δινει ουτε ενα ευρω σε πολιτισμενες χωρες ο ανθρωπος αυτος εχει στο 90% συνοδο σκυλο εκπαιδευμενο
Πηγαινε σε οποιαδηποτε "πολιτισμενο κρατος" ειτε αυτο λεγεται ΗΠΑ, ειτε Καναδας, ειτε μελος της ΕΕ, ειτε Κορεα, Ιαπωνια, Αυστραλια, κλπ κλπ κλπ και μετα πες μου...
Μιλαω για τις σημανσεις στα πεζοδρομια, σκαλες κλπ κλπ

Rotem

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
70
Πόντοι
1
Απλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές προδιαγραφές που (έτσι κι αλλιώς) πρέπει να ισχύουν για την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των ατόμων αυτών,άσχετα με το αν και πόσο γίνεται χρήση τους.
Εδώ μπορείς να δεις κάποιες απ'αυτες τις προδιαγραφές (με διαστάσεις,σχεδιαγραμματα) και μάλιστα στο τέλος υπάρχει και σχετικός σύνδεσμος του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το ίδιο θέμα:

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Πηγαινε σε οποιαδηποτε "πολιτισμενο κρατος" ειτε αυτο λεγεται ΗΠΑ, ειτε Καναδας, ειτε μελος της ΕΕ, ειτε Κορεα, Ιαπωνια, Αυστραλια, κλπ κλπ κλπ και μετα πες μου...
Μιλαω για τις σημανσεις στα πεζοδρομια, σκαλες κλπ κλπ
ξεχασες να επισημανεις κατι (δεν παρκαρουν σε σημεια που περνανε αυτοι οι ανθρωποι)οποτε κατι πολυ βασικο ειναι η  παιδεία  που στην χωρα μας δεν υπαρχει

Rotem

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
70
Πόντοι
1
ξεχασες να επισημανεις κατι (δεν παρκαρουν σε σημεια που περνανε αυτοι οι ανθρωποι)οποτε κατι πολυ βασικο ειναι η  παιδεία  που στην χωρα μας δεν υπαρχει

:thumbsup:
Μάλλον η πιο σωστή εξήγηση γιατί εδώ υπάρχουν κανόνες,προδιαγραφές,κανονισμοί και όλα τα σχετικά ενώ έξω...

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
32.475
Πόντοι
5.006
Αρα με επιβεβαιωνεις... Ειτε υπηρχαν σημανσεις που δεν βοηθουν, ειτε δεν μπαινουν στα καταλληλα σημεια... Ποιος ομως τυφλος παει ας πουμε στο αεροδρομιο να ταξιδεψει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
δύσκολο έως ακατόρθωτο στο μπουρδέλο εδώ το κρατος,αλλά και τη συμπεριφορά και τη παιδεια όλως μας...

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
:thumbsup:
Μάλλον η πιο σωστή εξήγηση γιατί εδώ υπάρχουν κανόνες,προδιαγραφές,κανονισμοί και όλα τα σχετικά ενώ έξω...
φιλε μου πηγαινε ακομη και σε χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ να οδηγησεις οπως οδηγαμε εμεις  ;) στην καλυτερη θα χασεις το διπλωμα σου μαζι με ενα βαρβατο προστιμο  :grin: :grin: στην χειροτερη πας για καγκελαριος  :headbaning2: :headbaning2:

OP
OP
lefteris38

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Βγηκατε εκτος θεματος... Ειδικα μην "Ελληνοποιητε" το θεμα...
Εγω μιλησα για καποια πεταμενα δις στους δρομους, ενω με λιγοτερα λεφτα θα μπορουσε να διατεθει ανθρωπος ή εστω σκυλος οδηγος μιας και καποιος εθιξε το θεμα "σκυλος".

Rotem

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
70
Πόντοι
1
φιλε μου πηγαινε ακομη και σε χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ να οδηγησεις οπως οδηγαμε εμεις  ;) στην καλυτερη θα χασεις το διπλωμα σου μαζι με ενα βαρβατο προστιμο  :grin: :grin: στην χειροτερη πας για καγκελαριος  :headbaning2: :headbaning2:
Δίχως δεύτερη κουβέντα,δίπλωμα το χάνεις άνετα  :hi:

Rotem

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
70
Πόντοι
1
Βγηκατε εκτος θεματος... Ειδικα μην "Ελληνοποιητε" το θεμα...
Εγω μιλησα για καποια πεταμενα δις στους δρομους, ενω με λιγοτερα λεφτα θα μπορουσε να διατεθει ανθρωπος ή εστω σκυλος οδηγος μιας και καποιος εθιξε το θεμα "σκυλος".
Ανθρωποι πολύ λίγοι θα δεχόταν να κάνουν κάτι σχετικό έστω και σαν αμειβομενη εργασία συνοδού τυφλού.
Σκύλος από την άλλη,χρειάζεται κάποια διαδικασία εκπαίδευσης και σίγουρα αρκετά σκυλιά.
Δεν ξερω λοιπόν με τι και ποια κριτήρια επιλέγεται ως πιο συμφέρον οικονομικά η κατασκευή των σχετικών διαδρομών.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Τι εχετε να πειτε;

Έχω να πω ότι έχεις μαύρη άγνοια. Και βέβαια μια πολιτισμένη Κοινωνία θα πρέπει να βοηθάει όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Και το μεγαλύτερο ποσό για τις διαβάσεις τυφλών δόθηκε από πακέτα της Κοινότητας. Και οι τυφλοί κυκλοφορούν με το μπαστούνι τους, κι έχουν την ανάγκη καθοδήγησης από σταθερά σημεία.  Δεν πρέπει να είναι θαμμένοι μέσα στα σπίτια τους

OP
OP
lefteris38

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Έχω να πω ότι έχεις μαύρη άγνοια. Και βέβαια μια πολιτισμένη Κοινωνία θα πρέπει να βοηθάει όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Και το μεγαλύτερο ποσό για τις διαβάσεις τυφλών δόθηκε από πακέτα της Κοινότητας. Και οι τυφλοί κυκλοφορούν με το μπαστούνι τους, κι έχουν την ανάγκη καθοδήγησης από σταθερά σημεία.  Δεν πρέπει να είναι θαμμένοι μέσα στα σπίτια τους

Παλι τα ιδια... Δεν αναφερθηκα ειδικα στην Ελλαδα. Σε ολο τον κοσμο συμβαινει αυτο... Επαναλαμβανω οτι εγω - που μονο μεσα δεν καθομαι - δεν εχω δει ποτε τυφλο μοναχο του να χρησιμοποιει αυτες τις διαβασεις. Τυφλους εχω συναντησει, αλλα παντα ηταν με καποιον μαζι τους. Ουτε ειπα οτι θα πρεπει ναναι θαμμενοι οπως το λες στα σπιτια τους... Απλα δεν εχω δει ποτε κανενα να χρησιμοποιει ΜΟΝΟΣ του αυτες τις διαβασεις, οποτε συμπεραινω οτι ειναι πεταμενα λεφτα και καποιοι οργανισμοι κονομανε απο αυτα.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Παλι τα ιδια... Δεν αναφερθηκα ειδικα στην Ελλαδα. Σε ολο τον κοσμο συμβαινει αυτο... Επαναλαμβανω οτι εγω - που μονο μεσα δεν καθομαι - δεν εχω δει ποτε τυφλο μοναχο του να χρησιμοποιει αυτες τις διαβασεις. Τυφλους εχω συναντησει, αλλα παντα ηταν με καποιον μαζι τους. Ουτε ειπα οτι θα πρεπει ναναι θαμμενοι οπως το λες στα σπιτια τους... Απλα δεν εχω δει ποτε κανενα να χρησιμοποιει ΜΟΝΟΣ του αυτες τις διαβασεις, οποτε συμπεραινω οτι ειναι πεταμενα λεφτα και καποιοι οργανισμοι κονομανε απο αυτα.
πεταμενα λεφτα είναι για σενα που βλέπεις αλλα για γι αυτους όχι.
περα ότι παρολο που εχουν βαλει τέτοιες ειδικες λωρίδες  για τους τυφλούς πολλες καταληγουν εδώ στην ελλαδα σε κολωνες κλπ.
στο εξωτερικο ειδικα σε χωρες σκανδιναβικες τα πραγματα είναι πολύ καλυτερα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.980
Πόντοι
3.656

Αν κυκλοφορούσες στην Καλλιθέα ή στο Κέντρο της Αθήνας, θα έβλεπες αρκετούς

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Τι εχετε να πειτε;
κανενα οικονομικο συμφέρον δεν κρυβεται.
αρχικα τα αεροδρομια και τα λιμανια είναι υποχρεωμένα να τηρουν αυτές τις προδιαγραφες <είναι διεθνεις κανονες> για την ευκολη μετακινηση των τυφλων και των αμεα,κατα τα γραφομενα σου τους αμεα πως θα τους μετακινουσαν στο αεροδρομιο αν δεν υπηρχαν τα απετουμενα μεσα για τη μετακινηση τους θα εβαζαν δυο εργαζομενους να τον πηγαινουν σηκωτο?

τωρα οι δημοι σιγα τα εξοδα που κανουν βαζουν αυτές τις ειδικες λωρίδες στα πεζοδρομια των λεωφόρων μονο,οι οποιες καταληγουν σε κολωνα η σε κανα μηχανακι παρκαρισμενο.

ενας αμεα θελει την ιδιωτικοτητα του και συναμα την ευκολη μετακινηση του.περα που πολλα μαγαζια καταστήματα δεν διαθετουν τα μεσα για την ευκολη μετακινηση τους αλλα και οι δημοι είναι πολύ πισω στις προδιαγραφες για την ευκολη μετακινηση τους.
τωρα αν ο κάθε αμεα όπως λες ειχε μονιμα διπλα του ένα εργαζομενο το κοστος είναι πολύ παραπανω από ότι να φτιαχνουν μεσα για τη μετακινηση τους.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

'εχεις συναντήσει πολλούς τυφλούς πχ στην Αγγλία που να έχουν συνοδό ????? γιατί εγώ 6 χρόνια τώρα βλέπω πολλούς τυφλούς είτε με σκύλο είτε μόνους τους να κυκλοφορούνε...

μέχρι και στα ασανσέρ έχει ηχητικά μηνύματα και τα κουμπιά έχουν τους αριθμούς ανάγλυφα ώστε να μπορούν να τους καταλαβαίνουν...

χώρια στα φανάρια που έχει ηχητικό σήμα όταν ανάβει πράσινο...

για να μην πω Λουξεμβούργο, Γερμανία κλπ ...

παντού οι ανάπηροι που μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν έχουν όλες τις δυνατότητες .. μόνο να σκεφτείς ότι οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας εκδίδονται (εφόσον κάποιος το ζητήσει) και σε γραφή μπράιγ ή ακόμη αποστέλονται στο κινητό σε ηχητικό μήνυμα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
για μένα όποιο αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο κλπ είναι παρκαρισμένο ώστε να εμποδίζει διάβαση ΑΜΕΑ θα πρέπει να οδηγείται απευθείας στην πρέσσα και σε ανακύκλωση ανεξάρτητα από την αξία του... ούτε πρόστιμα ούτε τίποτε...

γερανός και πρέσσα ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom