yannisrock
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Αυγ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
1. Πολυ ευκολο........διαφωνω και τι εννοεις πολυ ευκολο? Εκτος απο τα δυο πρωτα, τα αλλα ειναι μεν ΣΜΝ αλλα κολλανε και χωρις σεξουαλικη πραξη. Οποτε.....δεν ειναι εξ ολοκληρου αφροδισια........κανω λαθος?
2. Παρα πολυ ευκολο, ακομη και οταν δεν υπαρχουν ελκη? Που το ακουσες εσυ αυτο?
3. Καλα, παπαριες, η ερευνα βγηκε πριν 6 μηνες περιπου και ξαφνικα ολοι λενε οτι μεταδιδεται κιολας. Στειλε μου το αρ8ρο που λεει για την μεταδωση, οχι για το αν ο ιος επιβιωνει στο λαιμο! Μην πηγαινεις απο το Α στο Ω, χωρις στοιχεια φιλε!
4. Σωστος!
5. Υπαρχουν εμβολια νεας γενιας χωρις παρενεργειες.
Π
Φίλε μου ξέρεις να διαβάζεις, οπότε η απάντησή σου δεν έχει νόημα...Για την ακρίβεια:
Στο 4 συμφωνείς μαζί μου! Ωραία! Στο 5 γράφεις κάτι που είπα και εγώ παραπάνω.Φυσικά υπάρχει καινούργιο εμβόλιο αλλά υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που δεν το έχουν κάνει.Σε παραπέμπω σε στοιχεία του Υπ.Υγείας για τα έτη που προανέφερα.
Για το 3 τώρα...Συμφωνούμε ότι ο ιός επιβιώνει στο λαιμό και στη στοματική κοιλότητα γεβικότερα (αρκετές υποθέσεις με κονδύλωμα στη γλώσσα - ψάξε στο νετ ιατρών για φωτογραφίες). Συμφωνούμε ακόμα ότι ο ιός μεταδίδεται πανεύκολα με την άμεση/έμμεση επαφή με το κονδύλωμα. Και εδώ εννοώ είτε πέος-κονδύλωμα, είτε χέρι σε κονδύλωμα και μετά το χέρι στο πέος.Αφού λοιπόν μεταδίδεται τόσο εύκολα και αφού επιβιώνει στο στόμα, πως δεν κολλάει???Δε θέλει να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις αυτό. Απλή λογική θέλει...
Στο 2 τώρα, ίσως δεν ήμουν σαφής εγώ. Κολλάει ο ιός του έρπη πολύ εύκολα όταν υπάρχουν έλκη ΑΛΛΑ υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που κόλλησε κάποιος τον ιό ενώ δεν υπήρχαν έλκη... Θυμάμαι πριν κανένα χρόνο ένας φίλος εδώ το είχε γράωει κάπου στο φόρουμ και φυσικά μετά μιλήσαμε και με πμ...Ορκίζονταν ότι δεν είχε έλκη η κοπέλα και ότι για 14μέρες δεν είχε άλλη σεξ.επαφή εκτός από αυτήν με την ιερόδουλη.
Για το 1 τώρα, δεν κάνεις 100% λάθος, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τι θα πει αυτό!!! Εμείς μιλάμε για σμν και εφόσον όλα αυτά μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή συγκαταλέγονται σε αυτά. Δεν κατάλαβα τη λογική σου και δεν ειρωνεύομαι τώρα. Και το hiv μεταδίδεται πιο δύσκολα με το σεξ από ότι με αίμα. Αυτό δεν το κάνει σμν? Τέλος πάντων, να σου εξηγήσω λοιπόν το λάθος σου που είναι. Ουρεόπλασμα-Τριχομονάδες-Μύκητες και κάποια άλλα, ΝΑΙ τα κολλάμε ΚΑΙ από τουαλέτες-θάλασσα. Τα κολλάμε και από το σεξ όμως. Όσον αφορά τα χλαμύδια και τη βλενόρροια, λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά μεταδίδονται ΚΥΡΙΩΣ με τη σεξουαλική επαφή. Σχεδόν αδύνατο από τουαλέτα και αδύνατο από θάλασσα. Λέω ΚΥΡΙΩΣ με τη σεξουαλική επαφή καθώς είναι δυνατή η μετάδοσή των στα μάτια από τα χέρια (σπάνια βέβαια αλλά έχει συμβεί).
Για τα χλαμύδια που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, είναι προφανές ότι αν κόλλησε κόλλησε από σεξουαλική επαφή (αν έκανε στοματικό έρωτα χωρίς προφυλάξεις τότε από εκεί)...Για να σας εξηγήσω γιατί οι γιατροί είναι καθυησυχαστική γενικότερα είναι γιατί όλα αυτά περνάνε με αντιβιώσεις και αν τα προλάβεις δεν αφήνουν μόνιμο πρόβλημα. ΗPV λίγο πολύ όλοι είμαστε υποψήφιοι φορείς... Το χειρότερο από όλα είναι ο ΕΡΠΗΣ...Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο σμν...Το χειρότερο από τα light φυσικά! Νο 1 πάντα το hiv (για το οποίο οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι σε 5χρόνια θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα εμβόλιο και μακάρι και αγωγή εναντίον του ιού), Νο 2 η Hep-B και Νο2 η σύφιλη (που επίσης μεταδίδεται με στοματικό σεξ αν εμφανιστεί συφιλικό έλκος στη γλώσσα)...
Δυστυχώς δεν μπορείς να δεις τα πμ που μου έχουν στείλει πάνω από 120φίλοι για μετάδοση χλαμυδίων-βλενόρροιας από ελεύθερο στοματικό σε οίκους ανοχής στην Αθήνα (και μάλιστα οι περισσότεροι "γνωρίζουν" και πότε και από ποια το κόλλησαν, καθώς στους περισσότερους τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 4-7μέρες μετά από τα επικίνδυνα περιστατικά)! I rest my case here! Όποιος κατάλαβε κατάλαβε και ελπίζω να μη συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε για αυτά πλέον. Από τη δική μου πλευρά πάντως δεν πρόκειται να ξανακούσετε για αυτό το θέμα.Έχουν χιλιογραφτεί, οπότε όποιος θέλει ας ανατρέξει στις πίσω σελίδες και να ενημερωθεί (και φυσικά να βγάλει όποιο συμπέρασμα θέλει/τον βολεύει)! Εγώ αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου...
ΥΓ Μπορείτε όλοι να πάτε στη βιβλιοθήκη της Ιατρικής της Αθήνας που είναι ανοιχτή για τον οποιδήποτε και να διαβάσετε εκεί κανένα βιβλίο σχετικό με το θέμα. Κάποτε που έψαχνα στο νετ (σαν φοιτητής ακόμα) είχα βρει και σε pdf διάφορα βιβλία/μελέτες/διπλωματικές σχετικές με το θέμα (χωρίς τρομακτικές λεπτομέρειες αλλά διαβάζονται εύκολα από τον καθένα!).Τέλος μπορείτε να βρείτε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τη μετάδοση των σμν στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Συγγρός... Η κατάσταση ξεκίνησε να ξεφεύγει από το 2007. Ένα παράδειγμα θα σας πω μόνο και θα κλείσω. Το 2006 είχαμε 83 κρούσματα σύφιλής στο νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ το 2007 είχαμε 345!!! Τα ακριβή νούμερα δεν τα θυμάμαι καλά αλλά πάνω κάτω τέτοια ήταν η διαφορά (στη καλύτερη περίπτωση, καθώς θυμάμαι για το 2007 ότι εμφανίστηκαν 500κάτι νέα κρούσματα αλλά δεν είμαι σίγουρος...). Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας...