arisk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 12
- Like
- 93
- Πόντοι
- 2.935
Ήμουν Βουκουρέστι το προηγούμενο ΣΚ... Το νόμισμά τους είναι περίπου 4 προς 1 σε σχέση με το ευρώ και ο μισθός τους περίπου 250 ευρώ απ'ότι μου είπαν... Σχεδόν κάθε φορά που έπαιρνα ταξί το βράδυ έπεφτε πρόταση απο τον ταξιτζή να μου κανονίσει κάτι καλό για παρέα όπως έλεγαν με τα μάπα αγγλικά τους... Οι τιμές όμως δεν ήταν δα και δελεαστικές... Απ'ότι παρατήρησα, ότι προϊόν απευθυνόταν στους Ρουμάνους ήταν φθηνό (πχ στα ΜακΝτόναλντς με 4 ευρώ κόντεψα να ξεράσω απο το πολύ φαγητό), ότι όμως απευθυνόταν στους ξένους ήταν ακριβό για τα δικά τους δεδομένα, σε τιμές κοντά στις Ελληνικές... Η βιζιτοκατάσταση λοιπόν δεν ήταν δα και κακή, δεν ήταν όμως και ελκυστική... Και μιας και πήγαινα ξεβράκωτος στα αγγούρια είπα να φυλάξω τον ποπό μου και έμεινα πιστός στο ρητό: "όλο μέλι και απο τηγανίτα τίποτα"... Αυτό όμως που μου κίνησε το ενδιαφέρον, ήταν το γεγονός ότι οι Ρουμάνες ήταν αρκετά "πεταχτούλες" μιάς και το μάτι τους έπαιζε αρκετά... Και δεδομένης της φτώχιας που επικρατεί εκεί, ένας έλληνας θα ήταν περιζήτητος στόχος για αυτές (όπως και για τίποτα απαγωγείς βέβαια )...