Τι να λέμε τώρα …
Εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε απ το Δημοτικό . Να μάθουμε πρώτα τις έννοιες των όρων και μετά να πάμε πιο κάτω ….
Αφού μάθαμε το τι είναι «εισπήδηση» , ας μάθουμε τώρα τι σημαίνει «κανονική Σύνοδος» …
Η μάλλον , για να γράφεις
«Κανονική δε θεωρείται μια σύνοδος που αποτελείται από Ιεράρχες που εξελέγησαν επί κοινοβουλευτικού πολιτεύματος» , πάει να πεί πως ξέρεις και τι θεωρείται κανονική Σύνοδος . Δε μας λές λοιπόν να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς περί τα εκκλησιαστικά ;
Εγώ αυτό πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι οι Ιεράρχες προ του 1967 είχαν εκλεγεί επί Βασιλικού πολιτεύματος . Και μη βάζεις στο στόμα μου φράσεις που δεν είπα ποτέ !
Λες , άλλα είναι τα κριτήρια κανονικότητας . Δε μας τα λες καλύτερα !!! Θα χαρώ πολύ να τα μάθω !
Λες μετά τι είπε ο Σεραφείμ στον Ιερώνυμο τον Α΄. Δεν έμαθες για το Χουντικό Νόμο , περί «έξωθεν καλής μαρτυρίας Ιεραρχών» και το ότι όσοι δεν πήγαιναν με τα «νερά» της Χούντας , δημιουργούσαν ψεύτικα επεισόδια στις επαρχίες τους και με οργανώσεις όπως η «Ζωή» και ο «Σωτήρ» τους κατασυκοφαντούσαν …… με αποτέλεσμα να απολέσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και με ΒΔ να εκθρονισθούν ;
Σε μια περίοδο που εκθρονίσθηκαν (1967-1973) με το συγκεκριμένο νομοθέτημα και με το νόμο περί ορίου ηλικίας Αρχιερέων 26 Αρχιερείς , είναι δυνατόν να έλεγε ο Σεραφείμ στον Ιερώνυμο τον Α , ότι δεν τον αναγνωρίζει ως Αρχιεπίσκοπο ;;; Nα μαστε και λίγο σοβαροί ….
Άλλο όμως τι είπε (πχ Σας αναγνωρίζουμε) και άλλο το τι συνέβαινε πραγματικά . Άντε και τον αναγνώριζε τον Ιερώνυμο ο Σεραφείμ ως Αρχιεπίσκοπο ……. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών παύει να τελεί εν χηρεία ; Η εκλογή Ιερωνύμου θεωρείται κανονική και ο Χρυσόστομος ο Β εκθρονίζεται νόμιμα; Aς ξανασοβαρευτούμε …
Επειδή εγώ κουτσομπολιά δεν ξέρω. Ποιος δίγαμος χειροτονήθηκε; Tι βλαστάρια λές … δε σε πιάνω καθόλου. Γίνε σαφέστερος ν απαντήσω (αν και δεν το βλέπω … μ έχεις κουράσει πραγματικά)
Οι Συντακτικές Πράξεις 3 και 7 , έπρεπε να ισχύσουν για να έχουμε ομαλή μεταδικτακτορική πορεία εντός των κόλπων της Εκκλησίας . Όχι δεν εντάσσονται στο κανονικό Δίκαιο , καθώς χωρίς απολογία και χωρίς Δίκη στερήθηκαν των επαρχιών τους «Ιερωνυμικοί» Μητροπολίτες (1967-1973) λόγω του ότι εξελέγησαν από Αριστίνδην Σύνοδο .
Οι Συντακτικές όμως αυτές Πράξεις , εκδόθηκαν μετά σύμφωνον γνώμην της Ιεραρχίας και όχι παρά την αντίθετη γνώμη της , πράγμα το οποίο συνέβη με τις Συντακτικές Πράξεις του 1967 , του 1968 και 1969 !
Ειλικρινά δεν ξανασυμμετάσχω σε τέτοια θέματα . Ορισμένοι παντογνώστες πηδάτε από θέμα σε θέμα , πετάτε κορώνες , ασυνέχεια λόγων , τι είπε ο ένας κι ο άλλος … τι έγραψε η τάδε εφημερίδα και δεν ξέρω και τι άλλο …. κι άντε μετά ο άλλος να κάτσει ν απαντήσει και να χάσει τόσο χρόνο …
Καληνύχτα και χάρηκα !