άντε θα κάνω την απόπειρα
πατριώτης είναι αυτός που κοιτάζει την πατρίδα του
εθνίκι είναι αυτός που κοιτάζει τους γύρω και νομίζει ότι ασχολείται με την πατρίδα του
Καταπληκτικόοοοοοοοοοοοοοοοο ευγε
άντε θα κάνω την απόπειρα
πατριώτης είναι αυτός που κοιτάζει την πατρίδα του
εθνίκι είναι αυτός που κοιτάζει τους γύρω και νομίζει ότι ασχολείται με την πατρίδα του
Ο κάθε εθνικιστής (εθνίκι για τους αντιπάλους) θεωρεί ότι είναι υπέρμαχος του έθνους του,
ότι το έθνος του είναι ανώτερο των άλλων (κυρίως των γειτονικών) εθνών
και ότι όλα τα δίκια του κόσμου είναι με το δικό του έθνος.
Το ερώτημα είναι:
Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εθνικιστών (εθνικιών) κάθε χώρας;
Ειδικά στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια, που, λίγο πολύ, γνωριζόμαστε όλοι....
εθνίκια είναι όλοι αυτοί αυτοί που νομίζουν ότι είναι Ρεάλ Μαδρίτης και οι γύρω τους Ρεάλ Κωλοπετινίτσας!
Στους μεγαλους ανθρωπους τι να πεις, τι να τους μαθεις :- :- δικαιωμα τους ειναι βασικα και καλα κανουν
Ο πατριωτισμος ικανοποιει την θεμελιωδη αναγκη του ανθρωπου για κοινωνικη συμμετοχη και κοινωνικη αλληλεγγυη.
υποψιαζομαι οτι ειναι δυο διαφορετικες εννοιες....με βαση τη δικη μου φιλοσοφια παντα....οποτε ας μην παρεξηγηθουν οι απαντησεις μου...
ο πατριωτης κοιταει το συμφερον της πατριδας χωρις να βαζει πανω απο αυτο τις δικες του προσωπικες αντιπαθειες ή συμπαθειες....το εθνικι με καλυμμα την πατριδα προβαλλει τα δικα του προσωπικα απωθημενα....
βαριεμαι πολυ να κανω αναλυση σορρυ το λεω οσο πιο απλοϊκα μπορω...
ο πατριωτης θα επιχειρηματολογισει ως προς το με ποιο τροπο μπορει η πατριδα του να διαχειριστει τους μεταναστες για παραδειγμα ακομα και αν το πορισμα ειναι οτι πρεπει να φυγουν αρκετοι απο αυτους....δε θα πει ομως ποτε δε θα γινεις ελληνας ποτε αλβανε....
το εθνικι ναι μεν μπορει να μασουλησει την καραμελα των επιχειρηματων (που εντεχνως εχουν πασαρει οι λαϊκιστες ηγετες του) αλλα θα μειωσει/αμφισβητησει τον λαο/τον πολιτισμο/γλωσσα/θρησκευμα του αλλου....στο μυαλο του εθνικιου υπαρχει ενα συνοθυλευμα αρχαιου ελληνικου πολιτισμου, χριστιανισμου, φασιστικης ιδεολογιας, οπαδικα καταλοιπα κτλ κτλ κτλ....
επισης αλλο φασιστας και αλλο εθνικι....κατ' εμε...
το ενα υποδηλωνει πολιτικη κατασταση και εχει υποσταση...
το αλλο ειναι ενα συνοθυλευμα λαϊκιστικων παραδοχων που αναμασουν ατομα συνηθως με λιγα ερεθισματα....
Επισης οφειλω να προσθεσω οτι και οι 3 οροι που χρησιμοποιησα: πατριωτης, εθνικιστης, φασισμος εχουν κακοποιηθει και χρησιμοποιηθει κατα το δοκουν απο αυτους που εχουν τη δυναμη να κακοποιουν τις λεξεις και να τις πασαρουν στο κοινο....
αυτή είναι άραγες η μόνη διαφορά;
Μπράβο μανδάμ !
Λοιπόν οι κερίες του σάιτ
Μπούμπα , μουνίτσα , ον δη ρόουντ , ροχάλα κ.λπ.
Καλά τα λένε .
Keep on the good work sista's
ναι πες κι άλλα, φασιστάκι
Η βασικη αυτη ειναι. Ψευτοιδεολογια, ψευτοκουλτουρα, παραποιημενες αρχες, πυρηνας με διαφορους παρατρεχαμενους μπερδεμενους, εξυπηρετηση συμφεροντων.. εχουν ολοι, λιγο πολυ.
Δεν εχω δει πουθενα ακροδεξιους τοσο φοβισμενους και τοσο καλα κρυμμενους πισω απο τους κρατικους μηχανισμους, οσο στο Ελλαδισταν.
στην ΕΣΣΔ, στην Κινα, στην Αλβανια δεν ειχε μεγαλους ανθρωπους? ξερεις εσυ καποιους απο αυτους να εκκλησιαζονταν και δεν το ξερω?
ειναι γελοιο να βλεπεις την Παπαρηγα να πηγαινει στην εκκλησια και να κανει το σταυρο της....σορρυ κι ολας....
μονο στην Ελλαδα εχω δει κομμουνιστες που εκκλησιαζονται
και αυτο δεν ειναι θεμα ηλικιας....
τα σεβη μου
η παπαρηγα ποτε!ουτε τον θανατο του αγιου Χριστοδουλου δεν σεβαστηκε το κουμμουνι!!
το εχω ξαναπει και ειχα πλακωθει με μελος για αυτο....
ο φασιστας και ο αριστερος πολλες φορες εχουν ΤΟΣΑ κοινα σημεια που με κανουν να γελαω
Ξαναρωτάω πάπιε, μη κάνεις τη πάπια.....
Σε τι διαφέρουν οι κομμουνιστές της Ελλάδας από αυτούς των γύρω χωρών;
Δεν σε "πιάνω"...δηλαδή η φασιστική προσέγγιση είναι "προνόμιο" μόνο των δεξιών?
Επισης οφειλω να προσθεσω οτι και οι 3 οροι που χρησιμοποιησα: πατριωτης, εθνικιστης, φασισμος εχουν κακοποιηθει και χρησιμοποιηθει κατα το δοκουν απο αυτους που εχουν τη δυναμη να κακοποιουν τις λεξεις και να τις πασαρουν στο κοινο....
Πως έχετε μανδάμ ?
Κομ α ντ α λε βου ?
Μπιέν ?
( Είδες πως μου τα μαθε τα φρατσεζικα η Σενεγαλέζα ? )