έχω ρίξει απίστευτα χεσίδια σε οικοδομές(λόγω καλοκαιρινής εργασίας) αλλά το καλύτερο είχε συνδυαστεί και με απίστευτο σκηνικό με έναν από το συνεργείο.
πάμε κάποια μέρα το καλοκαίρι σε οικοδομή που έχουμε ήδη περάσει σωληνώσεις, πέρασαν οι πλακάδες και οι μπογιατζήδες και οι ξυλουργοί και οι γκαρσονιέρες της οικοδομής ήταν έτοιμες για ενοικίαση τον επόμενο σεπτέμβρη, μόνο τα είδη υγιεινής λείπανε και ο νεροχύτης που βάζαμε εμείς.
πιάνω μία γκαρσονιέρα στον 1ο, μπαίνω μέσα και αρχίζω περνάω το νεροχύτη, μπαταρίες και λειπές μαλακίες, εκτός της λεκάνης που θα την έβαζα μετά.
κάποια στιγμή με πιάνει ένα τρελλό χέσιμο το οποίο πάλευα καμιά ώρα να το τιθασεύσω αλλά εις μάτην, ήταν πολύ δυνατό για να πεθάνει.
Τέλος πάντων, τσιμπάω την αρμάθα με τα κλειδιά που είχα και έψαχνα στην οικοδομή άλλη γκαρσονιέρα στην οποία κάποιος να έχει προλάβει να βάλει τη λεκάνη.
Παπάρια.
Τέλος πάντων μετά από κανένα 5λεπτο ψαξίματος, μπαίνω σε μία μέσα, πιάνω μια σακούλα από τα υλικά που είχε ξεμείνει, αδειάζω μούφες/γωνιές/ρακόρ/κ.ο.κ. σε μια άκρη, την απλώνω στο μέσω του υπνοδωματίου και αρχίζω να αδειάζω. Τελειώνω σκουπίζομαι(δε θυμάμαι με τι, μάλλον με εφημερίδοειδές χαρτί που είχε αφήσει ο μπογιατζής), κάνω μπαλάκι τη σακούλα, την πετάω στη ντουλάπα
και κλειδώνω και πάω πίσω για δουλειά.
Τελειώνει εκείνη η μέρα, χωρίς τίποτα άλλο περίεργο.
Περνάνε 2-3 βδομάδες και ξαναπάμε να τελειώσουμε και τις υπόλοιπες γκαρσονιέρες.
Μπαίνουμε σε μια γκαρσονιέρα και μου λέει το παιδί που είχαμε στη δουλειά, "Που είναι ρε μαλάκα η σακούλα με τα εξαρτήματα;" Του λέω κοίτα στο δωμάτιο ή στην κουζίνα.
Πάει στην κουζίνα, τίποτα.
Πάει στο δωμάτιο, βρίσκει κάποια στο πάτωμα και ανοίγει τη ντουλάπα μήπως έχει κι άλλα.
Με το που ανοίγει τη ντουλάπα, σκάει μία βρώμα σε όλο τον όροφο μέσα σε δευτερόλεπτα και τον βλέπω να βγαίνει από την πόρτα βήχοντας και έτοιμος να ξεράσει.
Του λέω τι έγινε; ξεσκέπασε καμία αποχέτευση;
Όχι μου λέει, κοίταξα στη ντουλάπα να δω αν είναι εκεί η σακούλα με τα εξαρτήματα και κάποιος έχει χέσει εκεί μέσα.
Μιλάμε ότι δεν ήταν απλή βρώμα, ήταν βρώμα από σκατά βαθιάς ωρίμανσης σε διαμερίσματα 24/7 κλειστά που πιάνανε 30-35 βαθμούς το μεσημέρι.
Πρέπει να έχουνε περάσει 10 χρόνια από τότε, δε νομίζω να το έχει ξεχάσει ακόμα.