Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.597
Πόντοι
2.356
Δεν νομίζω ότι η Χαμάς διαθέτει αντιαρματικό που μπορεί να καταστρέψει ένα Merkava 4.
Σίγουρα έχει RPG και άλλα παρόμοιας ισχύος και τεχνολογίας που υπό προϋποθέσεις μπορούν να προξενήσουν ζημιά ακόμα και πρόσκαιρα να ακινητοποιήσουν ένα Merkava, αλλά να το καταστρέψουν όχι...
Το να έχουν "καταστρέψει" 60 από αυτά ούτε στα πιο υγρά τους όνειρα...
Δεν υπάρχει άρμα απρόσβλητο σε αντιαρματικά. Οι χαμασιτες έχουν και Kornet και, προφανώς, μεσω Ουκρανίας και Αφγανιστάν, μεγάλο αριθμό δυτικών αντιαρματικών. Τα kornet έχουν χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συρράξεις και έχουν στο παλμαρέ τους Μερκαβα, Αμπραμς και Λεοπαρντ. Η Χεζμπολάχ με αυτά αντιμετώπισε τα Μερκαβα κατά την εισβολή στο Λιβανο.
Η πιο γνωστή τακτική είναι να εκτοξευουν δύο σχεδόν ταυτόχρονα, ώστε να μπερδεύουν το Trophy και να μην προφταίνει να αντιδράσει. Σε προσβολή από πάνω, όπως απέδειξε η σύρραξη της Ουκρανίας, και αποδεικνύει και η της Γάζας, κανένα σύγχρονο άρμα δε μπορεί να κάνει κάτι.
Ότι παθαίνει ζημιά και φεύγει από το πεδίο κατεστραμμένο είναι. Αν μπορεί να αποκατασταθεί ή όχι η ζημιά είναι δεύτερο θέμα, που απασχολεί τα εργοστάσια βάσης. Το πρώτο είναι πως για κάθε περισυλλογή δημιουργείται ένα κενό στο πεδίο της μάχης.

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.597
Πόντοι
2.356
Merkava 4 είναι η τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση.
Πόσα τέτοια να έχουν οι Ισραηλινοί και πόσα να έχουν εκεί??
Στο σύνολο των αρμάτων όμως ο αριθμός ακούγεται αληθινός αλλά θα έπρεπε να δημοσιεύσουν και τις ανάλογες απώλειες στα πληρώματα.
Οπότε επί τρία/τέσσερα???
Δεν μπορούν να κρύψουν έτσι εύκολα 180/240 προσωπικό.
Δεν πεθαίνουν όλοι οι αρματιστες μόλις πληγεί το άρμα. Πάρα πολλοί έχουν χρόνο να διαφύγουν πριν εκραγεί.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.081
Πόντοι
4.895
Ούτε 10 δεν έχουν χάσει από τις 7/10.....

Τυπε ειναι αλήθεια, το έγραψε η Hamas press και το ειπε και το AllahUakbar news:grin:
διακρίνω μια μικρή υποψία αμφισβήτησης των πηγών του ρεσπ :think:
μην είστε τόσο κακόπιστοι, εγώ πάντως τις πιστεύω τις πηγες του κι ας τις κραταει κρυφές μην τις ματιάσουμε

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
διακρίνω μια μικρή υποψία αμφισβήτησης των πηγών του ρεσπ :think:
μην είστε τόσο κακόπιστοι, εγώ πάντως τις πιστεύω τις πηγες του κι ας τις κραταει κρυφές μην τις ματιάσουμε
Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν από τους 2.
Ειδικά τους Άραβες,που είναι οι νο2 στην προπαγάνδα παγκοσμίως.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
Δεν υπάρχει άρμα απρόσβλητο σε αντιαρματικά. Οι χαμασιτες έχουν και Kornet και, προφανώς, μεσω Ουκρανίας και Αφγανιστάν, μεγάλο αριθμό δυτικών αντιαρματικών. Τα kornet έχουν χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συρράξεις και έχουν στο παλμαρέ τους Μερκαβα, Αμπραμς και Λεοπαρντ. Η Χεζμπολάχ με αυτά αντιμετώπισε τα Μερκαβα κατά την εισβολή στο Λιβανο.
Η πιο γνωστή τακτική είναι να εκτοξευουν δύο σχεδόν ταυτόχρονα, ώστε να μπερδεύουν το Trophy και να μην προφταίνει να αντιδράσει. Σε προσβολή από πάνω, όπως απέδειξε η σύρραξη της Ουκρανίας, και αποδεικνύει και η της Γάζας, κανένα σύγχρονο άρμα δε μπορεί να κάνει κάτι.
Ότι παθαίνει ζημιά και φεύγει από το πεδίο κατεστραμμένο είναι. Αν μπορεί να αποκατασταθεί ή όχι η ζημιά είναι δεύτερο θέμα, που απασχολεί τα εργοστάσια βάσης. Το πρώτο είναι πως για κάθε περισυλλογή δημιουργείται ένα κενό στο πεδίο της μάχης.
Κόρνετ δεν έχουν.
Που τα είδες?
Και από την Ουκρανία πως θα τα πάρουν?
Δύσκολο....

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.081
Πόντοι
4.895
Δεν νομίζω ότι η Χαμάς διαθέτει αντιαρματικό που μπορεί να καταστρέψει ένα Merkava 4.
Σίγουρα έχει RPG και άλλα παρόμοιας ισχύος και τεχνολογίας που υπό προϋποθέσεις μπορούν να προξενήσουν ζημιά ακόμα και πρόσκαιρα να ακινητοποιήσουν ένα Merkava, αλλά να το καταστρέψουν όχι...
Το να έχουν "καταστρέψει" 60 από αυτά ούτε στα πιο υγρά τους όνειρα...
δες εδώ, αν και πρόκειται για τη χεζοβολα οστόσο δείχνει πως παντα θα βρίσκονται τροποι για εξουδετέρωση των συστημάτων του εχθρού

όπως και αυτό που λέει παρακάτω ο sotos71, σε πρόσφατο βίντεο τολμηρός χαμασίτης βγαίνει από λαγούμι και βάζει πάνω στο μερκαβα εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώνει το σύστημα αυτοπροστασιας Trophy. Στη συνέχεια χτυπάνε το άρμα με RPG. Παραδόξως τα άρματα ήταν μόνα τους στο χωράφι χωρίς πεζικό τριγύρω να τα καλύπτει

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.081
Πόντοι
4.895
Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν από τους 2.
Ειδικά τους Άραβες,που είναι οι νο2 στην προπαγάνδα παγκοσμίως.
εγώ θα τους πίστευα αν παρουσίαζαν τα πλήγματα σε κάποια σελίδα όπως το Oryx. Αποκλείεται να έχουν χτυπήσει τόσα άρματα και να μην τα έχουν καταγράψει, έστω τα μισά για λόγους προπαγάνδας

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
εγώ θα τους πίστευα αν παρουσίαζαν τα πλήγματα σε κάποια σελίδα όπως το Oryx. Αποκλείεται να έχουν χτυπήσει τόσα άρματα και να μην τα έχουν καταγράψει, έστω τα μισά για λόγους προπαγάνδας
Εννοείται αυτό.....
Κάθε χτυπημένο άρμα θα το διαφήμιζαν με κάθε τρόπο και κόστος....
Ειδικά Μερκάβα 4.
Τα 5 είναι επιχειρησιακά?
Νομίζω κατασκευάστηκαν ακριβώς για τέτοιου είδους πόλεμο.

Λογικά τους έχουν πάρει φαλάγγι οι άλλοι...

:coffee:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.597
Πόντοι
2.356
Κόρνετ δεν έχουν.
Που τα είδες?
Και από την Ουκρανία πως θα τα πάρουν?
Δύσκολο....
Γεμάτος ο τόπος στη Συρια. Νομίζω υπάρχει και εργοστασιο παραγωγής καποιων τύπων εκεί. Βασικό αντιαρματικο της Χεζμπολάχ. Και των Κούρδων του YPG. Το πιο εύκολο να προμηθευθουν. Από Ουκρανία και Αφγανιστάν θεωρείται ότι ήρθαν τα AT4 & τα NLAW. Εκεί υπήρχαν διαθέσιμα σε ποσότητες ικανές για λαθρεμπόριο.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
δες εδώ, αν και πρόκειται για τη χεζοβολα οστόσο δείχνει πως παντα θα βρίσκονται τροποι για εξουδετέρωση των συστημάτων του εχθρού

όπως και αυτό που λέει παρακάτω ο sotos71, σε πρόσφατο βίντεο τολμηρός χαμασίτης βγαίνει από λαγούμι και βάζει πάνω στο μερκαβα εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώνει το σύστημα αυτοπροστασιας Trophy. Στη συνέχεια χτυπάνε το άρμα με RPG. Παραδόξως τα άρματα ήταν μόνα τους στο χωράφι χωρίς πεζικό τριγύρω να τα καλύπτει
Σίγουρα χαμασίτης?
Μήπως ήταν Χεζμπολλά?
Πολύ περίεργο....

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
Γεμάτος ο τόπος στη Συρια. Νομίζω υπάρχει και εργοστασιο παραγωγής καποιων τύπων εκεί. Βασικό αντιαρματικο της Χεζμπολάχ. Και των Κούρδων του YPG. Το πιο εύκολο να προμηθευθουν. Από Ουκρανία και Αφγανιστάν θεωρείται ότι ήρθαν τα AT4 & τα NLAW. Εκεί υπήρχαν διαθέσιμα σε ποσότητες ικανές για λαθρεμπόριο.
Σωστά όσα λές.
Όμως....
Η Χεζμπολά έχει αλλά δεν νομίζω να έχουν αυτοί.
Από τους Κούρδους δεν υπάρχει ούτε 1/1000 να έχουν πάρει.
Οι Κούρδοι έχουν Ισραηλινούς "συμβούλους"....

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.081
Πόντοι
4.895
Σίγουρα χαμασίτης?
Μήπως ήταν Χεζμπολλά?
Πολύ περίεργο....

τι να σου πω δεν ξέρω , σε αυτό εδώ αναφέρομαι

ROB. C

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
19.822
Πόντοι
3.656
Στη Μαλαισια είχαν εναν πρωθυπουργο 99 χρονων.
Οι Ιαπωνες ειχαν ζητησει όταν πεθάνει να μεταφερθεί ο εγκέφαλος του σε εργαστηριο για μελέτη.
παθαίνουν μαλάκυνση και σε μικρότερη ηλικία
Πάντα παίζει ο παράγοντας να είναι φρενοβλαβείς που τους αρέσει η βαρβαρότητα
Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο,
αίμα ,χάος ,δυστυχία για λαούς,χώρες ,πολιτισμό

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.597
Πόντοι
2.356
Σωστά όσα λές.
Όμως....
Η Χεζμπολά έχει αλλά δεν νομίζω να έχουν αυτοί.
Από τους Κούρδους δεν υπάρχει ούτε 1/1000 να έχουν πάρει.
Οι Κούρδοι έχουν Ισραηλινούς συμβούλους.....
Εχουν και οι Πεσμεργκα. Που ελέγχουν οι Τούρκοι. Έχουν και οι Τούρκοι μπολικους. Έχουν και οι Ιρανοί ρωσικούς και δικής τους παραγωγής με λάισενς και νομίζω ότι τυπους του παράγουν και οι Βορειοκορεάτες, που πουλάνε σε όποιον πληρώνει, Επίσης έχει και το Κατάρ, ο μεγάλος χρηματοδότης.
Το θέμα είναι ότι οι χαμασιτες εχουν και κορυφαία δυτικά αντιαρματικά.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.398
Πόντοι
6.536
Εχουν και οι Πεσμεργκα. Που ελέγχουν οι Τούρκοι. Έχουν και οι Τούρκοι μπολικους. Έχουν και οι Ιρανοί ρωσικούς και δικής τους παραγωγή με λάισενς και νομίζω ότι τυπους του παράγουν και οι Βορειοκορεάτες, που πουλάνε σε όποιον πληρώνει, Επίσης έχει και το Κατάρ, ο μεγάλος χρηματοδότης.
Το θέμα είναι ότι έχουν και κορυφαία δυτικά αντιαρματικά.
Μέσω του Σινά λές?
Πως αλλιώς?

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.081
Πόντοι
4.895
Εννοείται αυτό.....
Κάθε χτυπημένο άρμα θα το διαφήμιζαν με κάθε τρόπο και κόστος....
Ειδικά Μερκάβα 4.
Τα 5 είναι επιχειρησιακά?
Νομίζω κατασκευάστηκαν ακριβώς για τέτοιου είδους πόλεμο.

Λογικά τους έχουν πάρει φαλάγγι οι άλλοι...

:coffee:
δυστυχώς δεν ξερω τέτοιες λεπτομέρειες, όπως είχα γράψει στο νήμα της ρωσικής εισβολής για χρόνια είχα σταματήσει να διαβάζω για εξοπλισμούς, αμυντικά νέα κλπ. μιλιταριστικά.
μόνο για το 1 και το 2 ξερω λίγες λεπτομέρειες και αυτό επειδή είχα ασχοληθεί μοντελιστικά :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom