- Οι Εβραίοι σαν πλειοψηφία έκαναν κουμάντο στη χώρα του Ισραήλ, όπως εδώ κάνουν οι Έλληνες Ορθόδοξοι στην Ιταλία οι Ιταλοί Καθολικοί κτλ. Ζήτησαν την Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσα για ιστορικούς λόγους. Το Αλ Άσκα χτίστηκε πολύ αργότερα. Οι Εβραίοι δεν ξεκίνησαν κανένα πόλεμο. Όπως και σε κάθε περίοδο της ιστορίας ,σε κάθε χώρα που πήγαιναν τους πολέμησαν επειδή είχαν δική τους θρησκεία, δικές τους παραδόσεις, δικές τους αντιλήψεις. Πείραξαν όμως κάποιον Άραβα ή τους επιτέθηκαν πρώτοι; Εσείς οι προοδευτικοί αριστεροί είστε σίγουρα με τους κατατρεγμένους;
Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να κρίνουμε εμείς κάποιες καταστάσεις, από τόσο μακριά και χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει. Και βλέπουμε ότι και με την πάροδο των χρόνων, η ιστορία αλλάζει κατά πώς βολεύει κάποιους, ακόμα και τον Κολοκοτρώνη τον είχαν βγάλει σφαγέα ή ρωτάνε εντέχνως "γιατί ο Κολοκοτρώνης να είναι ελευθερωτής και όχι η Χαμάς;"
Πιθανό να κάνω κι εγώ λάθος, αλλά το μόνο που μπορώ να προσάψω σε Εβραίους, είναι η παράνομη εποίκιση περιοχών, που απ' ότι διάβαζα κάπου, ακόμα και το κράτος τους δεν την αναγνωρίζει. Κατά τ' άλλα, δεν κάνουν κάτι, παρά να προφυλάσσουν αυτό που πήραν νόμιμα το 1948.
Δεν ξέρω, ίσως είμαι λάθος σε κάποια πράγματα, διορθώστε ελεύθερα.