Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 232K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αυτος τουλαχιστον καταλαβε οτι τα φιδια που φροντιζε ως τοτε, επρεπε να τσακιστούν πριν τον δαγκωσουν. Αν το Ισραηλ εσφαζε 30.000 παλαιστινιους στην ψυχρα, θα ηταν το γεγονος της χιλιετιας. Οταν ομως τους εσφαξε ο Χουσειν, ηταν απλως ενας δροσερος (μαύρος) Σεπτέμβρης.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Αυτος τουλαχιστον καταλαβε οτι τα φιδια που φροντιζε ως τοτε, επρεπε να τσακιστούν πριν τον δαγκωσουν. Αν το Ισραηλ εσφαζε 30.000 παλαιστινιους στην ψυχρα, θα ηταν το γεγονος της χιλιετιας. Οταν ομως τους εσφαξε ο Χουσειν, ηταν απλως ενας δροσερος (μαύρος) Σεπτέμβρης.

Εδω τα γράφει πολυ αναλυτικά πως έφτασε στο σημειο να τους γαμησι τα πρέκια ο Χουσεΐν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

Εδω τα γράφει πολυ αναλυτικά πως έφτασε στο σημειο να τους γαμησι τα πρέκια ο Χουσεΐν.
Αδικο ειχε?
Τους μαζεψε, τους προστατεψε, τους εδωσε εξουσίες και αρμοδιοτητες μεσα στο κρατος του, κι αυτοι επιχειρησαν να τον ανατρεψουν ως "δικτάτορα". Και μετα κλαιγανε γιατι η Αιγυπτος και η Συρια δεν σπεύσανε να τους σωσουνε

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Like
903
Πόντοι
81
Mεχρι ομως τα ισλαμοπιθηκια της χαμας να φτασουν να εχουν τοσο θρασος απεναντι και στους δικους τους, οι ιδιοι οι δικοι τους επέδειξαν πληρη ανοχη. Επομενως ναι, ειναι συνενοχοι. Οπως συνενοχος ηταν και ολος ο γερμανικος λαος επι τριτου ράιχ. Τα παραμυθακια για αθωους λαους και ενοχες ηγεσιες ειναι ομορφα αλλά δεν εχουν δρακο.
Σαν να λέμε ότι έχεις ζήσει σαν Γερμανός πολίτης επί Χίτλερ και σαν παλαιστήνιος επί Αραφάτ...και έτσι συμπεραίνεις ότι δεν υπάρχουν αθώοι λαοί και ενοχές κυβερνήσεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Σαν να λέμε ότι έχεις ζήσει σαν Γερμανός πολίτης επί Χίτλερ και σαν παλαιστήνιος επί Αραφάτ...και έτσι συμπεραίνεις ότι δεν υπάρχουν αθώοι λαοί και ενοχές κυβερνήσεις.
Οχι, αθώοι λαοι και ενοχες κυβερνησεις δεν υπαρχουν.
Δεν χρειαζεται να εχω ζησει επι Χιτλερ ή επι Αραφατ στα εθνη τους για να το αντιληφθω. Ειναι περισσοτερο απο προφανες.
Ηγεσίες που δεν στηριζονται απο τους λαους τους, ειναι αδυνατο να προκαλεσουν τοσο κακο. Και ειλικρινως απορω γιατι δεν το αντιλαμβανεσαι

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931

Σαν εχθές τέλειωσε και ο εμφυλιος του Λιβανου.

Pookierock

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2023
Like
225
Πόντοι
21

Σαν εχθές τέλειωσε και ο εμφυλιος του Λιβανου.
Σωστος

69fil

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2022
Like
138
Πόντοι
0
και γιατι πρεπει να εισαι με καποιον??? θα καλυτερευσει η ζωη σου αν κανουν κρατιδιο ή οχι,οι Ουιγουροι????
Νοιαστηκε η Κινα για εμας οταν βαρεσαμε χρεωκοπια??? συγκινηθηκε κανεις???
Νοιαστηκε το Ισραηλ οταν χρεωκοπησα??? Θα ερθει να με βοηθησει αν μπουκαρει η Τουρκια???
Υποψιν οτι το Ισραηλ ηταν ΥΠΕΡ της εισβολης στην Κυπρο....δεν το ηξερες....

(Μη μου κολησεις ταμπ
και γιατι πρεπει να εισαι με καποιον??? θα καλυτερευσει η ζωη σου αν κανουν κρατιδιο ή οχι,οι Ουιγουροι????
Νοιαστηκε το Ισραηλ οταν χρεωκοπησα??? Θα ερθει να με βοηθησει αν μπουκαρει η Τουρκια???

(Μη μου κολησεις ταμπελα οτι ειμαι υπερ παλαιστινιων)...θα το ξαναπω....ΖΜΠΟΥΤΣΑΜ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!

ελα οτι ειμαι υπερ παλαιστινιων)...θα το ξαναπω....ΖΜΠΟΥΤΣΑΜ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!τα πεσ ολ

(Μη μου κολησεις ταμπελα οτι ειμαι υπερ παλαιστινιων)...θα το ξαναπω....ΖΜΠΟΥΤΣΑΜ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!
τα πες ολα τεραστιο respect

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.682
Πόντοι
506
Kι επείδη αρχίζουν και λενε οτι για την αυξηση τιμων του αεριου και του πετρελαίου φταιει ο πόλεμος

Κοιτώντας τους δείκτες τιμων φ.αεριου στο σάιτ της δεδδηε βλεπουμε 1χρόνο πριν τη μερα της ρωσικής εισβολής αύξηση του δεικτη κατα 1000%.
Η μεγαλυτερη αύξηση κατα τον πόλεμο εγινε τον περασμενο Σεπτεμβρη στο 60% και μετα ξαναεπεσε

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.277
Πόντοι
2.456
Ένα χρόνο μετά την σφαγή των Παλαιστινίων..
Τον Φεβρουάριο του 1983, μια επιτροπή υπό την προεδρία του Σον ΜακΜπράιντ, βοηθού του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εκείνη την εποχή, που εξέταζε τις αναφερόμενες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από το Ισραήλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη του στρατοπέδου, έφερε την ευθύνη για τη σφαγή. [19] Η επιτροπή κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η σφαγή ήταν μια μορφή γενοκτονίας. [20]

Τον Φεβρουάριο του 1983, η Ισραηλινή Επιτροπή Κάσαν, που διορίστηκε να ερευνήσει το περιστατικό, διαπίστωσε ότι το ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό, γνωρίζοντας ότι μια σφαγή βρισκόταν σε εξέλιξη, δεν είχε λάβει σοβαρά μέτρα για να την σταματήσει. Η επιτροπή έκρινε το Ισραήλ ως έμμεσα υπεύθυνο και τον Αριέλ Σαρόν, τότε υπουργός Άμυνας, ότι έφερε προσωπική ευθύνη για την αγνόηση του κινδύνου αιματοχυσίας και εκδίκησης, αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Δυστυχώς, οι όμηροι είναι ζωντανοί-νεκροί, όπως ανακοινώνεται.

Σιγά-σιγά θα φαίνεται η λανθασμένη και τραγική κίνηση της Χαμάς.

Π

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Δυστυχώς, οι όμηροι είναι ζωντανοί-νεκροί, όπως ανακοινώνεται.

Σιγά-σιγά θα φαίνεται η λανθασμένη και τραγική κίνηση της Χαμάς.

Π
Aπό πιθήκους μην περιμενεις συνθετη σκεψη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

Αν αντιλαμβανομαι σωστα την αποψάρα σου, "αγγελε της αβύσσου" (μη χεσω), πρεπει να ειμαστε αδιαφοροι αν οι τρομοκρατες αποκεφαλίζουν μωρα, επειδη οταν χρεωκοπησαμε δεν εσπευσαν να μας δωσουν οι εβραιοι κανενα φραγκο.
Μπραβο τύπε, πολυ ενδιαφερουσα αποψη. Θα την επεξεργασθω.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Να γράψουμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Ακόμα και με το τελευταίο χτύπημα της Χαμάς, η αναλογία νεκρών Ισραήλ Παλαιστίνιων είναι τουλάχιστον 1 προς 20 τα τελευταία 30 χρονια.

Τους έχουν κλείσει μέσα στο γκέτο και χτυπάνε εκ του ασφαλούς.

Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν όλη την πολιτική ηγεσία και όχι μόνο τους ηγέτες της Χαμάς, των Παλαιστινίων έναν έναν είτε με πύραυλο στο αυτοκίνητο είτε με πύραυλο στο σπίτι είτε με δηλητήριο όπως τον Αραφάτ. Να μην αναφέρω ότι τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά τα μισά.

Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό με την επίθεση της Χαμάς. Δεν είναι κατι παράλογο η περίεργο.

Ας φάνε το ακατο όλοι μαζί τώρα.

Εμένα η προσωπική μου άποψη είναι εκτός από τα γεωπολιτικά συμφέροντα και για τους δύο πολέμους Ρωσία Ουκρανία και Ισραήλ Παλαιστίνη πιστεύω ακράδαντα ότι επιδιώκουν τους πολέμους και για ένα πολύ πιο μοχθηρό σκοπό.
Θέλουν να κρατούν τους νέους τους ετοιμοπόλεμους, να συμμετέχει ενεργά ο νέος στον πολεμο ώστε να έχει αξιόμαχο ο στρατός τους και να διατηρούν την κυριαρχία τους. Μιλώ για Πούτιν και Ντενταναχιου. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την στάση τους.

Απλά η ανθρωπότητα δεν διαφέρει το 2023 από το 1945 ή από το 1918 ή το έτος 1 ή το 400πΧ.

Η επί του όρους ομιλία του Χριστού θα μπορούσε να είχε εκφωνηθεί σήμερα 2000 έτη μετά και ισχύει εις τους αιώνες των αιώνων.

Αν δεν την λάβει υπόψιν της, η ανθρωπότητα δεν θα έχει καλο τέλος.

Πίνω την σαββατιακη μπυρουλα μου σας αγαπάω αλλά δεν υπογράφω το χαρτί για κανένα.....

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Να γράψουμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Ακόμα και με το τελευταίο χτύπημα της Χαμάς, η αναλογία νεκρών Ισραήλ Παλαιστίνιων είναι τουλάχιστον 1 προς 20 τα τελευταία 30 χρονια.

Τους έχουν κλείσει μέσα στο γκέτο και χτυπάνε εκ του ασφαλούς.

Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν όλη την πολιτική ηγεσία και όχι μόνο τους ηγέτες της Χαμάς, των Παλαιστινίων έναν έναν είτε με πύραυλο στο αυτοκίνητο είτε με πύραυλο στο σπίτι είτε με δηλητήριο όπως τον Αραφάτ. Να μην αναφέρω ότι τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά τα μισά.

Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό με την επίθεση της Χαμάς. Δεν είναι κατι παράλογο η περίεργο.

Ας φάνε το ακατο όλοι μαζί τώρα.

Εμένα η προσωπική μου άποψη είναι εκτός από τα γεωπολιτικά συμφέροντα και για τους δύο πολέμους Ρωσία Ουκρανία και Ισραήλ Παλαιστίνη πιστεύω ακράδαντα ότι επιδιώκουν τους πολέμους και για ένα πολύ πιο μοχθηρό σκοπό.
Θέλουν να κρατούν τους νέους τους ετοιμοπόλεμους, να συμμετέχει ενεργά ο νέος στον πολεμο ώστε να έχει αξιόμαχο ο στρατός τους και να διατηρούν την κυριαρχία τους. Μιλώ για Πούτιν και Ντενταναχιου. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την στάση τους.

Απλά η ανθρωπότητα δεν διαφέρει το 2023 από το 1945 ή από το 1918 ή το έτος 1 ή το 400πΧ.

Η επί του όρους ομιλία του Χριστού θα μπορούσε να είχε εκφωνηθεί σήμερα 2000 έτη μετά και ισχύει εις τους αιώνες των αιώνων.

Αν δεν την λάβει υπόψιν της, η ανθρωπότητα δεν θα έχει καλο τέλος.

Πίνω την σαββατιατικη μπυρουλα μου σας αγαπάω αλλά δεν υπογράφω το χαρτί για κανένα.....

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Είναι πολύ καλό που ο καθένας μπορεί να γράφει ότι του κατέβει. Σε 104 σελίδες, έχουμε στρατηγούς, δημοσιογράφους, ιστορικούς και φυσικά, φανατικούς.

Υπάρχει κανείς που μπορεί να στείλει, έαν έχει, ένα λινκ από έναν Παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Λωρίδα της Γάζας που να καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς προς τους πολίτες του Ισραήλ?

Μετά, λογικά θα έχουμε και πικ του με τα αρχίδια του στο στόμα. Δεν προδικάζω κάτι.

Π

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456

Τα ανακατεύεις στο κεφάλι σου τύπε
Πρώτον, καμία χώρα δεν νοιάστηκε για τη χρεωκοπία της οποιασδήποτε άλλης. Καμία όμως
Δεύτερον, ποιός σου είπε οτι Κίνα, Ισραήλ και ένας σωρός άλλες χώρες δεν βοήθησαν, έμμεσα και χωρίς απαραίτητα να το θέλουν, μέσα απο κούρεμα χρεών, και κεφάλαια ενίσχυσης, που τους φόρτωνς το ΔΝΤ;
Τρίτον, γιατί έχει παραπέσει το θέμα Κύπρος...
Όταν οι Τούρκοι έκαναν την εισβολή, όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και όλα τα μέλη του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ... γιατί Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Υπήρχαν τρείς εγγυήτριες δυνάμεις. Εμείς, η Βρετανία και η Τουρκία. Η συμφωνία έλεγε, οτι, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του πολιτικού καθεστώτος του νησιού, οι εγγυήτριες δυνάμεις ήταν υποχρεωμένες να παρέμβοθυν... μάντεψε λοιπόν τί έγινε... ο Ππαδόπουλος έκανε πραξικόπημα να πέσει ο Μακάριος, έβαλε τον Σαμψών για ανδρείκελο κυβερνήτη, και ο ίδιος ο Μακάριος πήγε στην έδρα του ΟΗΕ και ζήτησε την επέμβαση των δυνάμεων εγγύησης... και, μιας και εμείς είχαμε κάνει τη μαλακία μας, οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία ... με τις ευλογίες του πλανήτη.
Διαβάστε ρε λίγο Ιστορία, σας βγάζει απο δύσκολες θέσεις.

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Οχι, αθώοι λαοι και ενοχες κυβερνησεις δεν υπαρχουν.
Δεν χρειαζεται να εχω ζησει επι Χιτλερ ή επι Αραφατ στα εθνη τους για να το αντιληφθω. Ειναι περισσοτερο απο προφανες.
Ηγεσίες που δεν στηριζονται απο τους λαους τους, ειναι αδυνατο να προκαλεσουν τοσο κακο. Και ειλικρινως απορω γιατι δεν το αντιλαμβανεσαι
Μπουμπού
41% (ή 25%) πήρατε.

Για όποιες μαλακίες του Μητσοτάκη και της Νουδούλας, δεν φταίμε όλοι.

Απόλυτη εφαρμογή του "Τι καλά που τα κάναμε, τι σκατά που τα έκανες"
Βέβαια για τα σκατά φταίνε πάντα οι άλλοι.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Μπουμπού
41% (ή 25%) πήρατε.

Για όποιες μαλακίες του Μητσοτάκη και της Νουδούλας, δεν φταίμε όλοι.

Απόλυτη εφαρμογή του "Τι καλά που τα κάναμε, τι σκατά που τα έκανες"
Βέβαια για τα σκατά φταίνε πάντα οι άλλοι.

Είναι ωραία δικαιολογία από αρχαίων χρόνων ότι αποφασίζει ο λαός για τους πολέμους....

όταν οι κυβερνήσεις τον κρατούν τον λαο επίτηδες σε επίπεδο βιοπορισμού ώστε να ασχολείται με το αν θα έχει να φάει και να κοιμηθεί...αντί να μπορεί να σκεφτεί τα ''υψηλά'' ζητήματα αυτά....τα σκέφτονται αυτοί που τα έχουν όλα λυμένα και αποφασίζουν.....χωρίς να λαμβάνουν μέρος οι ίδιοι και τα παιδιά τους στον πόλεμο.

Ο πούτιν και ο ζελένσκι βλέπουν τον πόλεμο από το κινητό τους και οι ουκρανοί καταστράφηκαν και οι Ρώσοι στέλνουν κόσμο να πεθάνει ή να καταστραφεί ψυχολογικά.

Αποφασίζουν οι άρχοντες ότι η λύση είναι ο πόλεμος και πάνε οι μαλάκες να σκοτωθούν για τα πετρέλαια των ολιγαρχών και το φυσικών αέριο των προθυπουργών και για το αν ο ανκλ σαμ θα έχει περισσότερες βάσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom