Βρέθηκα σε γάμο.
Μεταξύ των καλεσμένων,
3 χαραμοφάηδες κανακάρηδες ρεμπεσκέδες,
από αυτούς που ζούνε εισπράτωντας ενοίκια από ακίνητα της μάνας τους,
είναι παντρεμένοι με ανατολικές.
Τους έβαλαν όλους στο ίδιο τραπέζι.Εγω καθόμουν στο διπλανό.
Στο δικό μου τραπέζι , καθόταν ηλικωμένο ζευγάρι.
Ο παππούς , τρελή μορφή , μεγάλος γαμίκος στα νιάτα του.
Τον ξέρω από παλιά , τώρα είναι 80+.
Αφού κάτσαμε ,
ρίχνει μια ματιά στο διπλανό τραπέζι
και μου λέει:
"νόμισα ότι με είχαν στο διπλανό τραπέζι,
αλλά έκανα λάθος, σκέφθηκα ότι επειδή ήμουν πουτανιάρης νεότερος,
με εβαλαν να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ ... "
Τα είπε όλα ο γέρος ...
Κοιτάξατε, λαμβάνετε ὡρισμένας κραυγαλέας περιπτώσεις καὶ προσπαθεῖτε νὰ ταῖς προσδώσητε κύρος γενικῆς ἀρχῆς. Παραβλέπετε βασικὰ σημεῖα, ἦτοι:
1. Οἱ γεννηθέντες τὴν δεκαετίαν τοῦ '60 Ἕλληνες ἀντεμετώπισαν εἰς τὴν ἐφηβείαν καὶ τὴν πρώτην νεότητα τεραστίαν ξηρασίαν εἰς τὸ θέμα τοῦ γενετησιασμοῦ. Ὅτε ἦσαν 25-27 ἐτῶν ἐπέδραμαν αἱ ἀνατολικαί. Εὑρέθησαν (εὑρέθημεν) εἰς τὴν θέσιν πεινῶντος εἰσελθῶντος αἴφνης εἰς τὸ πρόγευμα (brunch) τοῦ "Χίλτον". Δὲν ἦτο ὑψηλὴ μαγειρική, ἀλλ' ἦτο παρασάγγας ἀνώτερον τῶν γευμάτων τῆς φοιτητικῆς ἑστίας.
2. Αἱ Ῥωσσίδαι εἶναι αἱ ὡραιώτεραι γυναὶ τῆς ὑφηλίου. Ἡ ἠθικὴ των εἶναι ἀλλο θέμα.
3. Εἶναι ἐν γένει εὐφυέστεραι τῶν ἡμετέρων. ΔΕΝ εἶναι πλεόν μεμορφωμέναι διότι ἡ ἐκπαίδευσις ἐν Ῥωσσία συμπυκνοῦται κυρίως εἰς τὸν χρηματισμὸν τῶν ἐκπαιδευτικῶν.
4. Μολονότι εἶναι ὄντως κακαὶ σύζυγοι, εἶναι λίαν καλαὶ μητέραι. Οἰ λόγοι ἐπεσημάνθησαν εἰς προτέραν ἀνάρτησιν τοῦ ὑποφαινομένου.
5. Ἐν Ῥωσσία καὶ ἰδίᾳ ἐν ἐπαρχίᾳ αὐτῆς δὲν θὰ συναντήσητε διαφόρους γελοίους τύπους οἴτινες παρεπιδημοῦσι παρ' ἡμῖν ἐν ἀφθονίᾳ: "Ράστα", "Ἦμο", 80ούτεις μὲ πιλίσκον "τζόκεϋ", διακεκηρυγμένοι ὁμοφυλόφιλοι, "χὶπ - χὸπ" κ.τ.λ. ἐκεὶ δὲν θὰ ἐνοχλήσωσι τὸ ὀπτικὸν σας πεδίον.
Συνολικῶς ἡ σχέσις μετ' ἀνατολικῆς καὶ ἰδίᾳ Ῥωσσίδος δίδει εἰς τὸν μέσον Ἕλληνα ἄνδρα κατὰ κανόνα θετικὰς ἐμπειρίας.