Σηκωθηκα πρωι (πρωτη φορα μετα απο μηνες), κι ειχα πρωινες καβλες
Ηθελα να δω κατι ξεκαρδιστικο, για να γελασω λιγο και να ξυπνησω γρηγοροτερα
Εβαλα στο WebTV της ΝΕΤ, την ομιλια Σαμαρα στο Αιγαλεω
Πραγματικα, δεν λυπηθηκα για τη Νεα Δημοκρατια, αλλα για τη χωρα και το λαο μου
Πιστευα οτι η κριση θα μας αλλαζε, αλλα κατεληξα στην ιδια διαπιστωση μ' ενα φιλο (λιγο πιο μισανθρωπο απο μενα): Ο λαος θα ταρακουνηθει μονο μετα απο θανατους, μαζικη ασιτια, πολεμους και πανουκλες. Τα PSI και τα ροκανισματα μισθων- συνταξεων καμια δυναμικη δεν εχουν στη συλλογικη συνειδηση
Εβαλα,λοιπον, το WebTV και χαζεψα Αιγαλεω
Αν μη τι αλλο, ανεμενα να βγει ο Σαμαρας με σεμνοτητα, σχετικα ηπιους τονους, μετρημενο λογο κλπ κλπ κλπ (ως ενας εν δυναμει πρωθυπουργος, που θα αναλαβει τη χωρα λιγο πριν τον πατο... κι αρα θελει να προλειανει το εδαφος ενοψει Ιουνιου!)
Αντιθετως, βγηκε ως μεσσιας, με τα πληθη (οννεδιτες) να τον αποθεωνουν απο κατω, και φωναζε "ειμαι συγκλονισμενος, ειμαι συγκλονισμενος... ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!"
Καλα ρε μαλακα, ποιος σου ειπε οτι μας νοιαζουν τα συναισθηματά σου; Δεν αντιληφθηκες οτι κοσμος αυτοκτονει στο Συνταγμα, οτι παιδια πεινανε στα προαυλια των σχολειων? Ο υπουργος σου, ο Αρβανιτοπουλος, παρεστη σε εγκαινια φιλανθρωπικου ιδρυματος της εκκλησιας, που εχει σκοπο να ΘΡΕΨΕΙ τον πληθυσμο. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΙΔΩΣ.
Κι εσυ βγαινεις και ευχαριστεις τους αυλικους σου για την υποδοχη τους; Και μιλας για τα συναισθηματά σου;
ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ!
Αν μη τι αλλο, θα περιμενα τετοιου ειδους φανφαρες να μεινουν οριστικα στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Οι πολιτικοι να μιλανε ηπια, συγκροτημενα, χωρις προσωπικα παραληρηματα του παρελθοντος- μιας και, καλως ή κακως, οι εποχες Αντρεα-Καραμανλη ΠΕΘΑΝΑΝ. Και διανυουμε την εποχη Παπαδημου
Στη συνεχεια, ο Σαμαρας εξηγουσε, με το ιδιο αμετροεπες υφος, οτι μονο αυτος ειναι η ελπιδα της χωρας, κι οτι πρεπει να κυβερνησει... Και φωναζε "διωξαμε τον Γιωργο Παπανδρεου, θα διωξουμε τωρα και το ΠΑΣΟΚ!"
Παροξυσμος και παλι απο τους ΟΝΝΕΔιτες. Θριαμβος!
Ρε ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ, ποιος νοιαζεται αν θα φυγει ή θα μεινει το ΠΑΣΟΚ; (που θα μεινει, δηλαδη, αλλα λεμε τωρα...)
Τι θα αλλαξει στη ζωη σας? Ακομα δεν εχετε παρει πρεφα οτι εχετε ακριβως το ιδιο προγραμμα εξουσιας??? (εγγυημενο, μαλιστα, στους δανειστες)
Πιστευετε οτι θα το εφαρμοσει καλυτερα ο Σαμαρας;
Δεν καταλαβαινω απο πού πηγαζει μια τετοια αισιοδοξια, αλλα και παλι, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ σας χαροποιει απο την ορθη κι απαρεκκλιτη εφαρμογη του σκληροτερου προγραμματος λιτοτητας στα παγκοσμια χρονικα???
Καλα, μετα ο Σαμαρας ειπε οτι θα φερει και την αναπτυξη, κι εκει πια δεν αντεξα. Το εκλεισα.
Οι ΟΝΝΕΔιτες πανηγυριζαν με καθαρα οπαδικο αερα, και αυτο μου θυμισε εντονα καποια σκηνικα απο νικες ΔΑΠ στη σχολη μου. Ειχα την αισθηση πως οι κομματικες νεολαιες απαρτιζονται απο λαϊκα στοιχεια, αλλα θεωρω οτι αυτη τη φορα, οσοι ηταν εκει μεσα και χοροπηδουσαν ειναι βολεμενοι. Ολοι, ενας προς εναν. Δεν μπορει ενας ανθρωπος με σοβαρο βιοποριστικο προβλημα να εχει τετοια διαθεση και τετοιο κεφι. Εκτος αν ειναι τοσο καθυστερημενος, ωστε να αδυνατει να καταλαβει οτι... οι ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ. Κι οτι ουτε ξεροκομματο δεν θα περισσεψει γι' αυτον.
Εν τελει, ενα ειναι το συμπερασμα: ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! Ως λαος, ως πολιτικο συστημα, ως πολιτες
Ειμαστε καταδικασμενοι στην υποκουλτουρα, τη μπαρουφα και το ψεμα. Και θα καταστραφουμε. Η πορεια προς την ολοκληρωτικη συντριβη της χωρας ειναι αναποδραστη. Και περναει μεσα απο ΑΥΤΟ το πολιτικο συστημα, μεσα απο τον Σαμαρα συγκεκριμενα. Γιατι, πιθανοτατα, αυτος θα κυβερνησει. (Ακομα, κι ο Καρατζαφερης μου φαινεται πιο σαβαρος στις ομιλιες του. Οχι ως περιεχομενο, αλλα ως αερα και στυλ... Εχει συναισθηση της καταστασης, αν μη τι αλλο)
Θεωρω οτι ο Σαμαρας ειναι αυτο ακριβως που αξιζει στη δεξια, αυτο που αξιζει στη χωρα
Δωστε του 30% να τελειωνουμε (ειλικρινα, θα το χαρω)
Και μετα, θα χαρω να πεσει κομιτης και να μας στειλει ολους στο ΔΙΑΟΛΟ. Αντρες, γυναικες και παιδια. Ελληνες και Γερμανους. Αριστερους, δεξιους και ΠΑΣΟΚους
Κουραστηκα