Νέα

Ρυθμισμα βαλβιδων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papitsoulos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

papitsoulos

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
1
Πόντοι
1
Γεια σας παιδια, εχω ενα hornet 600 2004 εχει κανεις αποψη κανενα εμπιστο συνεργειο για ρυθμισμα βαλβιδων, αλλα περισσοτερο μ ενδιαφερει το κοστος αν ξερει κανεις πανω κατω

NBAZ

Μέγας
Εγγρ.
15 Οκτ 2010
Κριτικές
38
Like
1.910
Πόντοι
4.457
Καλησπέρα, η ρύθμιση βαλβίδων σε αυτά τα μηχανάκια, απαιτεί το άνοιγμα του καπακιόυ του κινητήρα και την αφαίρεση των εκεντροφόρων καθώς και των καπελοθηκών, για να γίνει η ρύθμιση η η αλαγή των καπελότων, που κοστίζουν δυστυχώς 6-8 ευρώ το καθένα. 16 βαλβίδες 16 καπελότα αλλά συνήθως ανάλογα την χρήση η την μη περιοδική συντήρηση του μοτέρ αλάζεις 4-8 το πολύ. Τώρα η εργάσια που περιγράφω για έναν καλό μάστορα που ξέρεις και εμπιστεύεσαι, δεν ειναι δύσκολη (κανα μισάωρο) και μην προτιμάς επίσημα συνεργεία γιατί βαριούνται και αλάζουν μπουζί και λάδια μόνο (οχι όλοι υπάρχουν και σωστοί). Κόστος για σωστό γενικό σέρβις (Λάδια μπουζί καθαρ τροφοδοσίας έλενχος λίπανση) περίπου 200-300 ευρώ που όταν μπορείς, αξίζει να τα δώσεις για την δίτροχη αγαπημένη.....

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.064
Πόντοι
2.696
NBAZ είσαι υπερβολικός.Για να ρυθμίσεις τις βαλβίδες αρκεί να βγει το τεπόζιτο και να ανοίξει το καπάκι της κεφαλής.Εκεί είναι τα "κοκοράκια" των βαλβίδων στα οποία ρυθμίζεται το διάκενο.Πάντως φίλε papitsoulos αν δε χτυπάνε οι βαλβίδες δε θέλουν ρύθμισμα.Και σε πολλές μηχανές είναι αυτόματες οπότε δε θέλουν ποτέ ρύθμισμα.

NBAZ

Μέγας
Εγγρ.
15 Οκτ 2010
Κριτικές
38
Like
1.910
Πόντοι
4.457
NBAZ είσαι υπερβολικός.Για να ρυθμίσεις τις βαλβίδες αρκεί να βγει το τεπόζιτο και να ανοίξει το καπάκι της κεφαλής.Εκεί είναι τα "κοκοράκια" των βαλβίδων στα οποία ρυθμίζεται το διάκενο.Πάντως φίλε papitsoulos αν δε χτυπάνε οι βαλβίδες δε θέλουν ρύθμισμα.Και σε πολλές μηχανές είναι αυτόματες οπότε δε θέλουν ποτέ ρύθμισμα.
Ο άνθρωπος έχει Hornet 600 όχι XT....

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.184
Πόντοι
11.585
To cb600 δεν εχει κοκορακια, εχει καπελωτα οπως λεει ο nbaz.

boulonis

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
0
Οπως τα γραφει ο nbaz. Ποσα χλμ εχει ? και ποτε λεει το manual οτι πρεπει να ρυθμισεις ?
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να πας για ελεγχο -λογικα στα 24κ που αντεχεται οικονομικα- και μετα ρυθμιση αν χρειαζεται.

OP
OP
P

papitsoulos

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
1
Πόντοι
1
Παιδια καπελωτα εχει, ξερω να το κανω και μονος μου, αλλα δεν εχω ορεξη και βασικα ροποκλειδο για να σφιξω το καπακι μετα, απλα επειδη δε πηγαινω σε μηχανικους κανω τα παντα, εκτος απο αυτο ρωτησα μηπως καποιος ξερει μονο για ελεγχο και ρυθμισμα αν χρειαζεται ποσο κοστιζει.
Στα 24κ λεει οντως εγω την πηρα με 15κ και εχω τωρα 38κ. Ακουω εναν ηχο αλλα δεν ειναι οι βαλβιδες ο CCT χτυπαει, αλλα ελεω manual και για ψυχολογικους παραγωντες ηθελα να τις τσεκαρο.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Παιδια καπελωτα εχει, ξερω να το κανω και μονος μου, αλλα δεν εχω ορεξη και βασικα ροποκλειδο για να σφιξω το καπακι μετα, απλα επειδη δε πηγαινω σε μηχανικους κανω τα παντα, εκτος απο αυτο ρωτησα μηπως καποιος ξερει μονο για ελεγχο και ρυθμισμα αν χρειαζεται ποσο κοστιζει.
Στα 24κ λεει οντως εγω την πηρα με 15κ και εχω τωρα 38κ. Ακουω εναν ηχο αλλα δεν ειναι οι βαλβιδες ο CCT χτυπαει, αλλα ελεω manual και για ψυχολογικους παραγωντες ηθελα να τις τσεκαρο.
τυπε πάρε τηλέφωνο κάνα συνεργείο να μάθεις τιμές. ....εγώ την άλλη εβδομάδα θα την πάω στον Γεωργουση. ....εχω άκουσα ότι κάνει καλή δουλειά. ...

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Και τον τεντωτήρα να τον αλλάξεις μόνος σου....παιχνιδάκι ειναι

NBAZ

Μέγας
Εγγρ.
15 Οκτ 2010
Κριτικές
38
Like
1.910
Πόντοι
4.457
Θέλει σίγουρα βαλβίδες (καπελώτα 6-8 ευρώ έκαστο.) Αν είσαι μερακλής λοιπόν, πάρε ένα ροπόκλειδο κατέβασε με λίγο ψάξιμο το workshop manual, (είναι καμιά πεντακοσαριά σελίδες) και βούρ με προσοχή. Στο manual λέει και για τεντωτήρα και αν ψάξεις έχει και στο youtube tutorials. Στέλνω ένα αντίστοιχο με το δικό σου για παράδειγμα. Θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα αλλά προσοχή να είσαι σίγουρος για τις κινησεις που θα κάνεις, για να μη γίνει ζημιά στο μοτέρ και έχεις άλλα κοστολόγια καλή επιτυχία...

gustom2008

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
5
Πόντοι
1
γεωργουσης???μεγαλος κλεφτης!πηγε φιλος με cbf 250 να ρωτησει για ρυθμιση βαλβιδων και του ζητησε 200 ευρω!! :2funny:

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
γεωργουσης???μεγαλος κλεφτης!πηγε φιλος με cbf 250 να ρωτησει για ρυθμιση βαλβιδων και του ζητησε 200 ευρω!! :2funny:
το θέμα είναι η σωστή δουλειά. ...αν και 200 που λες για cbf 250...μου ακούγεται  υπερβολικό

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom