Νέα

Ρουσόπουλος(Βατοπέδι)-Η πλήρης δικαίωση!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 240
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
Τύπε Ραοπου, μην μπερδεύεσαι. Όταν λεει το δικαστήριο "Ακόμα και αν υποτεθεί αληθής", επικουρική θεμελίωση κάνει. Προφανώς το ομπιτερ ντικτουμ ειναι άλλο.

Τεσπα, η απόφαση εχει ήδη αναιρεθεί, όποτε περιμένουμε τι θα (ξανά)αποφασιστεί αμετακλήτως.
όχι δεν κανει καμια επικουρικη θεμελιωση..πουθενα στην αποφαση δεν αναφερει που ανηκει η κυριοτητα της λιμνης (ειτε στο δημοσιο ειτε στη μονη)...και αυτό γιατι το δικαστηριο εκεινο δεν τον ενδιαφερει η κυριοτητα της λιμνης..κρινει άλλες μεταβιβάσεις..
λεει δηλαδή "δεν ξερω και δεν με νοιαζει που ανηκει η λιμνη..ακομα και να ανηκει στο δημοσιο δεν με νοιαζει, γιατι εγω κρινω άλλες μεταβιβάσεις"

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
και από αντιφατικές αποφάσεις μας έχουν συνηθίσει τα δικαστήρια ειδικά όταν πρόκειται περί παραλλήλων δικών (με διαφορετικούς διάδικους) με το ίδιο όμως αντικείμενο...
αυτό είναι το ζητουμενο : δεν είναι επι του ιδιου αντικειμενου, γι αυτό μπερδευεται ο κοσμος..

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206

Eσύ δεν έχεις δική σου κρίση να καταλάβεις πως αυτό που γράφει ο παπάρας αυτός είναι μπαρούφα, αλλά μου τον παραθέτεις ως εάν επρόκειτο περί απόψεων του Αριστοτέλη τον μεσαίωνα;
Τα ποινικά δικαστήρια ΔΕΝ επιλύουν ιδιοκτησιακές διαφορές λέμε!!!

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
όχι η προχθεσινη αποφαση είναι ποινικη και δεν εχει καμια σχεση με την κυριοτητα...η κυριοτητα της λιμνης υπερ του δημοσιου κριθηκε τελεσιδικα με την  υπ΄ αριθ. 197/2015 του Τριμελούς Εφετείου Θράκης
οι αποφασεις που παρεθεσε ο τυπος δεν κρινουν επ ουδενι την κυριοτητα της λιμνης..αυτό που λενε επιγραμματικα είναι το εξης : η μονη ανταλλαξε τη λιμνη με ακινητα του δημοσιου..στη συνεχεια αυτά τα ακινητα του δημοσιου που πηρε τα ανταλλαξε με αλλα ακινητα το δημοσιου...το δημοσιου με τις αγωγες που παρεθεσε ο τυπος ζηταει την ακυρωση αυτων των τελευταίων ανταλλαγων επειδή ισχυρίζεται ότι οι αρχικες ανταλλαγες (δηλαδή η λιμνη) ηταν ακυρες...και το δικαστηριο λεει οτι "Ακόμη και αν υποτεθεί αληθής ο ισχυρισμός του ενάγοντος Ελληνικού Δημοσίου - του οποίου, σημειωτέον, η ουσιαστική βασιμότητα είναι αδιάφορη για την κρίση του παρόντος Δικαστηρίου.....τούτο δεν επιφέρει την ακυρότητα ούτε της ενοχικής σύμβασης ανταλλαγής, ούτε των εμπράγματων συμβάσεων περί μεταβίβασης της κυριότητας των ανταλλαγέντων ακινήτων, παρά μόνο καθιστά άνευ εννόμου αποτελέσματος και γεννά ενοχικές αξιώσεις ", δηλαδή λεει ότι δεν μας ενδιαφερει η αρχικη ανταλλαγη της λιμνης, αν αυτή κριθει ακυρη στο μελλον το δημοσιο θα εχει ενοχικες αξιωσεις και δεν επηρεάζονται οι μεταγενέστερες ανταλλαγες..

Τις αποφάσεις δεν τις έγραψα εγω αλλά η Βικιπαίδεια.  

Απο εκεί και πέρα, προφανώς και το δικαστήριο αν έκρινε ότι η κυριότητα των εκτάσεων ανήκε στο δημόσιο θα το σημείωνε σαν ομπιτερ ντικτουμ. Αλλά προτίμησε το "δεν μας παρατάτε, ακόμα κι έτσι, άδικο έχετε".

Όσον αφορά το εφετείο, ειναι ξεκάθαρος ο τοπικιστικές χαρακτήρας της απόφασης. Ελπίζω ο ΑΠ να σταθεί στο ύψος του, γιατί στο στρασβουργο υπάρχει ήδη νομολογία για τα μοναστηριακά θέματα (Ιερές Μονές κατα Ελλαδος) και θα ξεφτιλιστούμε πάλι με καμια καταδίκη.

Το πιο πιθανό ειναι να την αναιρέσει και να δώσει το σκεπτικό της απόφασης στο εφετείο, ώστε αυτό να πει ότι η κρίση δεν ηταν δίκη του αλλά του ΑΠ, ώστε να γλιτώσει και τις ντομάτες.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
Τις αποφάσεις δεν τις έγραψα εγω αλλά η Βικιπαίδεια.  

Απο εκεί και πέρα, προφανώς και το δικαστήριο αν έκρινε ότι η κυριότητα των εκτάσεων ανήκε στο δημόσιο θα το σημείωνε σαν ομπιτερ ντικτουμ. Αλλά προτίμησε το "δεν μας παρατάτε, ακόμα κι έτσι, άδικο έχετε".

Όσον αφορά το εφετείο, ειναι ξεκάθαρος ο τοπικιστικές χαρακτήρας της απόφασης. Ελπίζω ο ΑΠ να σταθεί στο ύψος του, γιατί στο στρασβουργο υπάρχει ήδη νομολογία για τα μοναστηριακά θέματα (Ιερές Μονές κατα Ελλαδος) και θα ξεφτιλιστούμε πάλι με καμια καταδίκη.

Το πιο πιθανό ειναι να την αναιρέσει και να δώσει το σκεπτικό της απόφασης στο εφετείο, ώστε αυτό να πει ότι η κρίση δεν ηταν δίκη του αλλά του ΑΠ, ώστε να γλιτώσει και τις ντομάτες.
το δικαστηριο δεν μπορουσε να κρινει παρεμπιπτοντως για ένα τοσο συνθετο θεμα (σε ποιον ανηκει η λιμνη) που δεν ειχε καμια επιδραση στην υποθεση που δικαζε...ηταν νομικα αδυνατο, γι αυτό και ανεφερε ότι δεν τον ενδιαφερει σε ποιον ανηκει η λιμνη....
η κυριοτητα της λιμνης εχει κριθει με μια και μονη αποφαση, την υπ΄ αριθ. 197/2015 εφετειου θρακης...εννοείται φυσικα ότι  εκκρεμει η αναιρεση στον ΑΠ όπως σωστα λες...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ρε γιατρέ, σουρωμένος είσαι; Για ποιόν παπάρα μιλάς, δεν είναι άρθρο αυτό, είναι η είδηση για την απόφαση του εφετείου Θράκης που αναφέρθηκε παραπάνω.

Δεν διαβάζω το κάθε λινκ ρε σύ, άλλη δουλειά δεν είχα!
Για την χθεσινή απόφαση δεν είχες μιλήσει πιο πάνω, ή το ξέχασες; Αυτή προφανώς ισχύει ως έχει μέχρι να κριθεί στον Άρειο Πάγο...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, το δικαστήριο αποφάσισε (και) χθες ότι η Βιστωνίδα ανήκει στο Δημόσιο. Τέλος.
Σ' αυτό σου απάντησα πίξι μου και υπέθετα πως επ' αυτού θα μου απαντούσες κι εσύ, αλλά μου την έκανες γυριστή. :P

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
το δικαστηριο δεν μπορουσε να κρινει παρεμπιπτοντως για ένα τοσο συνθετο θεμα (σε ποιον ανηκει η λιμνη) που δεν ειχε καμια επιδραση στην υποθεση που δικαζε...ηταν νομικα αδυνατο, γι αυτό και ανεφερε ότι δεν τον ενδιαφερει σε ποιον ανηκει η λιμνη....
η κυριοτητα της λιμνης εχει κριθει με μια και μονη αποφαση, την υπ΄ αριθ. 197/2015 εφετειου θρακης...εννοείται φυσικα ότι  εκκρεμει η αναιρεση στον ΑΠ όπως σωστα λες...

Ποστάρισα πιο πανω και το κείμενο που εχει συντάξει το δικηγορικό γραφείο της μονής σχετικά με το διαχρονικό ζήτημα της κυριότητας.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Σε άλλα νέα, έκπληξη προκαλεί το πόσο φανατικά υπερασπίζονται το παπαδαριό τα "φιλελεύθερα" μέλη ενός φόρουμ που ασχολείται με την πορνεία.
Ή μήπως δεν θα πρεπε;

Εμένα βρήκες να το πεις αυτό που έχω δηλώσει άθεος; Απλά κι εγώ και το ποινικό δικαστήριο απεφάσισαν πως δεν είναι παράνομο να φτάνεις σε συμβιβασμό με τον αντίδικό σου εκκρεμούσης αποφάσεως αστικού δικαστηρίου η οποία θα τελεσιδικήσει οριστικά μάλλον το 2019, ενώ ο συμβιβασμός είχε επιτευχθεί το 2005-2006.

Πληροφοριακά έχω ταχθεί και υπέρ της αποφυλάκισης του Άκη τώρα που είναι άρρωστος (πόσο μάλλον της Σταμάτη, εδώ και πολύ καιρό!) υποστηρίζοντας πως η δικαιοσύνη δεν πρέπει να φέρεται εκδικητικά. Γι αυτή μου τη θέση με βρίζανε "Αληταρά Πασοκτζή" να ξέρεις, πάει να πει δεν υποστηρίζω ΜΟΝΟ όσους συμπαθώ, μου φτάνει να νομίζω πως κάποιοι αδικούνται. 
Ο Άκης στο μυαλό μου αντιπροσώπευε πάντα το χειρότερο και απεχθέστερο είδος Πασόκου, αλλά τώρα είναι γέρος κι άρρωστος κι έχει το δικαίωμα να πεθάνει σπίτι του.
Κι ο Εφραίμ λαμόγιο είναι, δήθεν καλόγερος αλλά ουσιαστικά "επιχειρηματίας", αλλά αυτό δεν φτάνει να τον βάλει στην φυλακή επειδή θέλεις εσύ να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τα περί σκανδάλου...

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
Καλά, και ο Τσίπρας δηλώνει άθεος αλλά μόλις του τσαμπουκαλεύτηκε ο Ιερώνυμος για τα θρησκευτικά έτρεξε να του φιλήσει το χέρι και έστειλε το Φίλη σπίτι του.΄

Όσο για το αν είναι σκάνδαλο, βάζω το σχόλιο ενός φίλου πολύ γνωστού δικηγόρου από το φατσοβιβλίο:

Σε μια Αφρικανική χώρα ,σε μια πολύκροτη υπόθεση το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρόκειται για σκανδαλαρα ολκης για την οποία ευθύνονται οι πολιτικοί αλλά αθώωσε τους ιδιώτες διότι εκτελούσαν πολιτικές αποφάσεις ..μετά από αυτό το χαστούκι οι πολιτικοί που το έφαγαν ανακοίνωσαν θριαμβικα ότι επιτέλους δικαιώθηκαν!!!!!
Κουίζ -πλούσια δώρα :για ποιαν αφρικανική χώρα μιλάμε;επι περισσότερων νικητών θα διενεργηθεί αδιάβλητος κλήρωση....
παντως χωρις καποιος να εχει μελετησει την δικογραφια και πριν καθαρογραφει η αποφαση, πως μπορει και κανει τέτοιες κρισεις??????
το μονο που ξερουμε είναι ότι αθωωθηκαν επειδή δεν στοιχειοθετηθηκε δολος...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ποιοί Δ.Υ. μωρέ; Ο Δούκας είχε δείξει θετική εισήγηση του νομικού συμβουλίου του κράτους! Τους την είχε υπαγορεύσει λες;
Ακόμα και σήμερα επί Σύριζα κάποιοι θεσμοί εξακολουθούν να δουλεύουν, όσο έκπληξη και να προκαλεί αυτό στην Γιδοβασίλη ας πούμε. Μην γίνεσαι σαν αυτήν λοιπόν!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Και για να δεις πόσο αντικειμενικός είμαι, μια φίλη μου στο φατσοβιβλίο, δικηγόρος και της "κλίκας" μας στη Ν.Δ. (των προεδρικών, εναντίον των παλαιοκομματικών-κρατιστών) λέει περίπου τα ίδια μ' εσένα!
Πως αθωώθηκαν (ορθώς) υπηρεσιακοί παράγοντες διότι δεν κατέστη δυνατόν η έρευνα να φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα.
Βέβαια δεν μπορούμε να προδικάσουμε πως αν έφταναν στο δικαστήριο πολιτικοί θα καταδικάζονταν, εσύ ο ίδιος ανέφερες πως ο Αλογοσκούφης είχα "μαζέψει" την υπόθεση νομικά, ώστε να μην στοιχειοθετείται δόλος.

Επίσης, κατά την άποψή μου, το συνολικό διακύβευμα σε απόλυτα νούμερα ήταν ασήμαντο για να ρίξει μια κυβέρνηση! Σχετικά δε με τα όσα είχε φάει ο Άκης κι ο Λαλιώτης, σταγόνα στον Ωκεανό!

Αλλά οι ΔΙΚΕΣ σας ατασθαλίες μας στοιχειώνουν ακόμα! Οι συριζαίοι λένε για τον Κυριάκο πως είναι παιδί της Ζήμενς, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση όταν έπεφταν κατά δεκάδες εκατομμύρια οι μίζες. Στον Κυριάκο ένα μικρό δώρο είχαν κάνει ευτελούς αξίας, που τους το πλήρωσε όταν μαθεύτηκε το σκάνδαλο. Ο Μαντέλης τα μύρια τα επέστρεψε αλήθεια;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ασήμαντο το Βατοπέδι, ασήμαντα τα δομημένα ομόλογα, ασήμαντα τα εμβόλια του Αβραμόπουλου.

σε σχέση με την μίζα που άρπαξε ο Αντρέας από τα F16 & Mirage από τις φρεγάτες B&V από την Siemens και οι επίγονοι του από την KMW είναι παρωνυχίδα...

για να μην πούμε το φαγοπότι με τα Ολυμπιακά Εργα (αλήθεια θυμάσαι την λεωφόρο Μαραθώνος που όταν πήγε ο Σουφλιάς να επιθεωρήσει το έργο τέσσερις μήνες πριν από τους αγωνες κόντεψε να πάθει έμφραγμα)...

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Άει χάσου μωρή κατσαρίδα που πιάνεις στο βρωμόστομα σου και μανάδες. Λες και ξεχάσαμε τι λαμόγιο είσαι, που πήγαινες στους δίπλα, έβριζες τον Αντισθένη και έλεγες ότι δεν πρόκειται να ξαναγράψεις στο μπου ακόμη και να σε παρακαλάνε.
Γελοίο υποκείμενο.

Τατιάνα εσύ;

Και πασόκος, ενδεχομένως και πουτάνας γιος, και κουτσομπόλης;

Τόσο έλληνας; Χαχαχα. Δεν παίζει να υπάρχει άτομο που να μην έχω βρίσει, μην τρελαίνεσαι.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
σε σχέση με την μίζα που άρπαξε ο Αντρέας από τα F16 & Mirage από τις φρεγάτες B&V από την Siemens και οι επίγονοι του από την KMW είναι παρωνυχίδα...

για να μην πούμε το φαγοπότι με τα Ολυμπιακά Εργα (αλήθεια θυμάσαι την λεωφόρο Μαραθώνος που όταν πήγε ο Σουφλιάς να επιθεωρήσει το έργο τέσσερις μήνες πριν από τους αγωνες κόντεψε να πάθει έμφραγμα)...

"Αυτοί που διέλυσαν τη χώρα" λένε τα συριζόνια σήμερα, εννοώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ξεχνώντας πρώτον πως η ΝΔ στα 28 χρόνια κυβέρνησε τα 7 και το ΠΑΣΟΚ τα 21 και δεύτερον (και κυριότερον) πως από το 36% που πήρε ο Σύριζα τουλάχιστον το 25% ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν, όσο τους μπούκωναν για να μην μιλάνε που κλέβανε οι Πασόκοι.
Γι' αυτό τώρα κι ο Σύριζα κλέβει μόνος του και δεν δίνει σε κανέναν τίποτα, αντιθέτως μας έχει ξεσκίσει όλους! Μήπως κι ελπίζει να ξαναβγεί;  

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.237
Πόντοι
5.506
Ναι, οκ, ασχοληθείτε με το Βατοπέδι gate εσείς.

Και τα καθήκια συνεχίζουν να αλωνίζουν.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ο εισαγγελέας Κολιουσης, μιας και τον ανέφερες, ειναι ξάδελφος του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργού Γεωργίας, Αχιλλέα Κολιουση. Επιπλέον, εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1983.

Enough said.

Όσο για την δίωξη στον Αγγέλου, ο ίδιος ο Βαξεβάνης είχε αναφέρει ότι ειναι προϊόν πολιτικής κόντρας:

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
ΠΕΛΩΡΙΑ μαλακια που δεν πηρα σπιτι με δανειο
να μενω μεσα τσαμπατζε
Τωρα πληρωνω και ενοικια και φορους για ανακεφαλαιοποιησεις
τραπεζων εξαιτιας των πιστολαδων :headbang: :headbang:
Έτσι ακριβώς. Βαράω το κεφάλι μου στο τοίχο που με έχει γαμήσει το ενοίκιο, ενώ θα μπορούσα να είμαι άρχοντας με την σπιταρόνα μου και να μη μπορεί να με κυνηγήσει κανένας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom