Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Μηνύματα
1.108
Like
1.758
Πόντοι
216
Δεν ξέρω τι γράφετε εσείς, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο Πούτιν έχει πιάσει το μολύβι και γράφει στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας με χρυσά γράμματα, το πορτρέτο του θα κοσμεί δίπλα στα κάδρα των ηρώων. Όλοι εμείς μέχρι να γράφουμε σε ένα μπουρδελοσάιτ είμαστε ικανοί, οπότε ας κρατήσουμε λίγο τα προσχήματα. :hi:
 

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.154
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Άντε κάνε το εμβόλιο ρε τούβλο μην καταλήξεις μακαρίτης σαν τον κατσαπλιά.
τον αραπη τον εμβολιασες μωρη χοντρη?μη σε κολλησει κανα εμπολα και ξεβρωμισουμε απο σενα
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.962
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Μπαιντεν στελνει λεει επιπλεον δυναμεις στην Γερμανια,ικανος να βομβαρδισει καμια Μυανμαρ :confused: :confused: :confused:
Θα τονε γαμησει η Ευρωπαικη Ενωση τον Πουτινα τυπε...ηδη ετοιμαζει τον στρατο της.

1645731763018.png
 

bloom5

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Μηνύματα
658
Like
9.288
Πόντοι
1.046
Παιδιά, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Είναι πρώτη μέρα του πολέμου. Και δε λέω, η ρωσική νίκη είναι αναπόφευκτη, αλλά μην ξεχνάτε πως η Ουκρανία είναι πολύ μεγάλη. Στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος στους Σοβιετικούς να την πάρουν πίσω από τους Γερμανούς. Θα μου πείτε, η ναζιστική Γερμανία δεν ήταν σχεδόν άοπλη σαν τους Ουκρανούς, αλλά ούτε η σημερινή Ρωσία είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν οι Σοβιετικοί (επιτίθεται σήμερα με 200 χιλιάδες άντρες, όταν τον Αύγουστο του 1943 έριξε στη μάχη 2,5 εκατομμύρια). Θα δούμε πόσο θα διαρκέσει και πώς θα τελειώσει. Δεν υπονοώ ότι οι Ουκρανοί έχουν αξιόλογες ελπίδες, απλά εννοώ το εξής: η Ουκρανία είναι πολύ μεγάλη και αν δεν βρεθεί τρόπος να παραλύσει γρήγορα η ουκρανική άμυνα, τότε θα πάρει κάμποσους μήνες να καταληφθεί η χώρα (και πιστεύω θα καταληφθεί ολόκληρη).

Πολύ έξυπνο και πολύ τολμηρό το σχέδιο των Ρώσων να αποβιβαστούν στο αεροδρόμιο. Είναι παρόμοιο με τον τρόπο που επιτέθηκαν το 1978 στο Αφγανιστάν και το 1968 στην Πράγα. Από τα βίντεο που έχω δει, μου κάνει εντύπωση ότι η Ρωσία δεν έριξε όλη την αεροπορία στη μάχη. Μόνο σε επιλεγμένους στρατιωτικούς στόχους. Προφανώς προσπαθούν να αποφύγουν απώλειες στους αμάχους, ώστε οι Ουκρανοί να μην νιώσουν ότι παλεύουν για την επιβίωσή τους και αμυνθούν λυσσαλέα. Πολύ ωραία η ιδέα να ορμήξουν αμέσως προς το Κίεβο. Πιστεύω ο στόχος είναι να το περικυκλώσουν γρήγορα ώστε να αναγκαστεί η ουκρανική ηγεσία να δει τι θα κάνει με τον εγκλωβισμένο άμαχο πληθυσμό και να συνθηκολογήσει. Αν το Κίεβο συνθηκολογήσει, η άμυνα σε όλες τις υπόλοιπες ουκρανικές περιοχές θα διασπαστεί και θα σταματήσει γρήγορα.

Από την απέναντι πλευρά, το σχέδιο των Ουκρανών δεν είναι λανθασμένο: αποφεύγουν τις αρματομαχίες στην ύπαιθρο και έχουν πιάσει τις πόλεις. Αν οι Ρώσοι τους αντιμετωπίσουν εκεί, θα πρέπει να βομβαρδίσουν αμάχους και να μπλέξουν σε οδομαχίες. Βέβαια, άμυνα σε πόλεις όταν ο εχθρός έχει κυριαρχία στην ύπαιθρο είναι καταδικασμένη να αποτύχει κάποια στιγμή (το δοκίμασε ο Χίτλερ το 1945 και δεν έπιασε). Εντύπωση μου έκανε και η αποτελεσματικότητα των αντιαρματικών που δώσαν στους Ουκρανούς οι δυτικοί. Έχω να παρατηρήσω όμως ότι η αεραπόβαση στο αεροδρόμιο τους έπιασε απροετοίμαστους. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει γίνει αντεπίθεση.

Πιο πολλή εντύπωση μου κάνει πάντως ότι σήμερα πετούσε για ώρες πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εντελώς ανενόχλητο.
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
8.094
Like
4.681
Πόντοι
506
Το στοιχημα για την Ρωσσια τωρα ειναι να αντεπεξελθει στις οικονομικες κυρώσεις που θα φαει. Το χρηματοοικονομικο της συστημα ειναι ευαλωτο διοτι η οικονομια της ειναι σχετικα μικρη. Εδω θα παιξει μεγαλο ρολο η Κινα η οποια ηδη δειχνει οτι δεν θα πει το ιδιο τραγουδι με τους Δυτικους. Απο την αλλη για την Ρωσσια ειναι «απο τη Σκυλα στη Χαρυβδη» αλλα ουσιαστικα δεν εχει και αλλο περιθωριο.
το σχεδιο των Δυτικων να στειλουν τη Ρωσσια σε εναν οικονομικο Μεσαιωνα θα εξαρτηθει κατα πολυ απο το αν οι Κινεζοι θα το στηριξουν ή οχι….πραγμα που δεν βλεπω.
Οι Κινεζοι θα εχουν ομως πλεον σχεση ισχυος με τους Ρώσους.
Καποιοι στο Πεκινο πρεπει να εχουν αυτη τη στιγμη ενα τεραστιο χαμογελο στα χειλη, ειναι οι μεγαλοι ευνοημενοι απο το ολο σκηνικο.
Μεγαλη χαμενη η Ευρωπη: ακριβη ενεργεια, αμυντικη εξαρτηση απο τους Αμερικανους, χαμενες ευκαιριες για επενδυσεις στη Ρωσσια, εσωστρεφεια, οικονομικη καμψη.
αν παλι δεν αντεξει ο Πουτιν και η Ρωσια αποσταθεροποιηθει τα πράγματα θα γινουν πολυ επικινδυνα λογω πυρηνικων.
Γενικως ενας χειροτερος πλανητης απο σημερα.
Oι κυρώσεις θα χρειαστούν 13-18 μηνες για να αποδώσουν συμφωνα με τις εκτιμήσεις. Μεχρι τοτε δε ξερουμε που θα εχει φτάσει αύτος και σε τι διαπραγματευτικη θέση θα βρισκεται
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.396
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
ερτ1 τωρα προσπαθει να παρουσιασει κατι δυναμιτακια που πετανε Ουκρανοι πιτσιρικαδες σαν εκρηξεις απο εχθροπραξιες :confused: :confused: :confused:
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.732
Like
3.157
Πόντοι
506
Ρεύμα με 40 ευρώ στη Γερμανία, πάνω από 200 στην Ελλάδα

Καταρρέουν οι τιμές του ρεύματος στη Γερμανία, με «βουτιά» κατά 66%, ενώ η Ελλάδα παραμένει σταθερά η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, με τιμές πάνω από 200 ευρώ, πληρώνοντας την αύξηση χρήσης του πανάκριβου φυσικού αερίου, αλλά και τα «καπέλα» στις τιμές χονδρικής, εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές του ρεύματος για τις επόμενες ημέρες στην Ευρώπη υποχωρούν σημαντικά, καθώς οι ήπιες καιρικές συνθήκες μειώνουν τη ζήτηση, ενώ η αύξηση των ανέμων ανεβάζει σημαντικά την παραγωγή από αιολικές μονάδες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γερμανίας, όπου καταγράφεται παραγωγή από αιολικά από τις υψηλότερες στην ιστορία, με αποτέλεσμα η τιμή χονδρικής να καταρρέει κατά 66% και να διαμορφώνεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Bloomberg, με βάση την ανάλυση του αιολικού δυναμικού, αύριο αναμένεται διπλασιασμός παραγωγής από τα αιολικά πάρκα της Γερμανίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία ακολούθησε εντελώς διαφορετική πολιτική από την Ελλάδα για το ενεργειακό της μείγμα, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγή από άνθρακα το 2021, καθώς η εξωπραγματική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατέστησε φθηνότερη τη «βρώμικη» παραγωγή ενέργειας σε σχέση με την παραγωγή από μονάδες φυσικού αερίου.

Αντίθετα, η Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής για το 2022 η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη με βάση τη μέση τιμή χονδρικής, που εξακολουθεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ/μεγαβατώρα. Έμπειροι παρατηρητές της αγοράς σημειώνουν ότι αυτό σχετίζεται με την αυξημένη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μείγμα παραγωγής και τις σοβαρές στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, που επιβαρύνουν τις τιμές με μεγάλα «καπέλα» σε σχέση με το κόστος παραγωγής, προς όφελος των τεσσάρων παραγωγών ενέργειας, με πρώτη τη ΔΕΗ.

 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.732
Like
3.157
Πόντοι
506
H χρονιά έχει ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Η γερμανική εμπειρία στη χρησιμοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ελληνική δέσμευση υλοποίησης ενός προγράμματος πράσινης ανάπτυξης διευρύνουν το πεδίο πιθανών συνεργασιών αμοιβαίου οφέλους. Ο δυναμικός τομέας της πράσινης ενέργειας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών, μεγάλων εταιρειών αλλά και της κοινωνίας των πολιτών που σταδιακά προσαρμόζεται στα καινούρια δεδομένα. Η γερμανική εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα όχι μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αλλά και της προσπάθειας της χώρας να ανακάμψει μετά την πανδημία με σταθερά βήματα που θα εξασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Η Γερμανία, άλλωστε, εφάρμοσε τον πρώτο της νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήδη από το 2000.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια, μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει το μείγμα της ενεργειακής της πολιτικής και να στηριχθεί περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η γερμανική τεχνογνωσία στο πεδίο αυτό είχε ήδη αρχίσει να αξιοποιείται πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, τουλάχιστον επιχειρηματικά. Από το Δεκέμβριο του 2016 και μετά, όμως, οι συμπράξεις έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του Διμερούς Σχεδίου Δράσης. Το πλάνο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως παρουσιάστηκε το 2018 από την τότε ελληνική κυβέρνηση θέτει συγκεκριμένους στόχους, που εξυπηρετούνται καλύτερα μέσα από μία ενισχυμένη ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Αυτά όμως δεν αρκούν: Η ελληνική κοινωνία και ιδίως οι νέοι επιθυμούν επιτέλους την υλοποίηση των εξαγγελιών. Είναι θετικό, λοιπόν, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει έμφαση στα θέματα αυτά και παρουσιάζεται φιλόδοξος για τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Αυτό αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια για την Κλιματική Αλλαγή που κατέθεσε η χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2019, το οποίο επισπεύδει την απολιγνιτοποίηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχουν αποφασίσει από την πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2019 να ενώσουν δυνάμεις. Έτσι, στις αρχές Μαρτίου του 2020 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα, που έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις από τις δύο χώρες να ανταλλάξουν απόψεις παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.

Η αυξημένη ελληνογερμανική συνεργασία δεν συμβάλλει απλώς στη δημιουργία ενός νέου τρόπου πράσινης διαβίωσης αλλά ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και για τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας.

Η Γερμανία θεωρείται διεθνώς, άλλωστε, μοντέλο παραγωγής πράσινης ενέργειας και εγγύησης βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, μπορεί να συμβάλλει σε μία καλύτερη κατανόηση των νέων προκλήσεων από την κοινή γνώμη, που ίσως οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπευθυνότητα των πολιτών και σε έναν τρόπο ζωής με περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερη μόλυνση και ενεργότερη συμμετοχή στην κυκλική οικονομία.

 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.962
Like
24.931
Πόντοι
6.256
Ρεύμα με 40 ευρώ στη Γερμανία, πάνω από 200 στην Ελλάδα

Καταρρέουν οι τιμές του ρεύματος στη Γερμανία, με «βουτιά» κατά 66%, ενώ η Ελλάδα παραμένει σταθερά η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, με τιμές πάνω από 200 ευρώ, πληρώνοντας την αύξηση χρήσης του πανάκριβου φυσικού αερίου, αλλά και τα «καπέλα» στις τιμές χονδρικής, εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές του ρεύματος για τις επόμενες ημέρες στην Ευρώπη υποχωρούν σημαντικά, καθώς οι ήπιες καιρικές συνθήκες μειώνουν τη ζήτηση, ενώ η αύξηση των ανέμων ανεβάζει σημαντικά την παραγωγή από αιολικές μονάδες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γερμανίας, όπου καταγράφεται παραγωγή από αιολικά από τις υψηλότερες στην ιστορία, με αποτέλεσμα η τιμή χονδρικής να καταρρέει κατά 66% και να διαμορφώνεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Bloomberg, με βάση την ανάλυση του αιολικού δυναμικού, αύριο αναμένεται διπλασιασμός παραγωγής από τα αιολικά πάρκα της Γερμανίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία ακολούθησε εντελώς διαφορετική πολιτική από την Ελλάδα για το ενεργειακό της μείγμα, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγή από άνθρακα το 2021, καθώς η εξωπραγματική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατέστησε φθηνότερη τη «βρώμικη» παραγωγή ενέργειας σε σχέση με την παραγωγή από μονάδες φυσικού αερίου.

Αντίθετα, η Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής για το 2022 η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη με βάση τη μέση τιμή χονδρικής, που εξακολουθεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ/μεγαβατώρα. Έμπειροι παρατηρητές της αγοράς σημειώνουν ότι αυτό σχετίζεται με την αυξημένη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μείγμα παραγωγής και τις σοβαρές στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, που επιβαρύνουν τις τιμές με μεγάλα «καπέλα» σε σχέση με το κόστος παραγωγής, προς όφελος των τεσσάρων παραγωγών ενέργειας, με πρώτη τη ΔΕΗ.

Εμεις ειμαστε Πρασινη χωρα ρε...οχι σαν τους μπιχλες τους Γερμαναραδες.
 

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
Oι κυρώσεις θα χρειαστούν 13-18 μηνες για να αποδώσουν συμφωνα με τις εκτιμήσεις. Μεχρι τοτε δε ξερουμε που θα εχει φτάσει αύτος και σε τι διαπραγματευτικη θέση θα βρισκεται
Τυπε το παγωμα περιουσιων και καταθεσεων καθως και η τεραστια αυξηση του κοστους δανεισμου ειναι αμεσα. Βεβαια αν εχει κανει σωστη προετοιμασια μπορει να κινηθει μηνες χωρις μεγαλη επιπτωση, συμφωνω σε αυτο.
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.749
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Παιδιά, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Είναι πρώτη μέρα του πολέμου. Και δε λέω, η ρωσική νίκη είναι αναπόφευκτη, αλλά μην ξεχνάτε πως η Ουκρανία είναι πολύ μεγάλη. Στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος στους Σοβιετικούς να την πάρουν πίσω από τους Γερμανούς. Θα μου πείτε, η ναζιστική Γερμανία δεν ήταν σχεδόν άοπλη σαν τους Ουκρανούς, αλλά ούτε η σημερινή Ρωσία είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν οι Σοβιετικοί (επιτίθεται σήμερα με 200 χιλιάδες άντρες, όταν τον Αύγουστο του 1943 έριξε στη μάχη 2,5 εκατομμύρια). Θα δούμε πόσο θα διαρκέσει και πώς θα τελειώσει. Δεν υπονοώ ότι οι Ουκρανοί έχουν αξιόλογες ελπίδες, απλά εννοώ το εξής: η Ουκρανία είναι πολύ μεγάλη και αν δεν βρεθεί τρόπος να παραλύσει γρήγορα η ουκρανική άμυνα, τότε θα πάρει κάμποσους μήνες να καταληφθεί η χώρα (και πιστεύω θα καταληφθεί ολόκληρη).

Πολύ έξυπνο και πολύ τολμηρό το σχέδιο των Ρώσων να αποβιβαστούν στο αεροδρόμιο. Είναι παρόμοιο με τον τρόπο που επιτέθηκαν το 1978 στο Αφγανιστάν και το 1968 στην Πράγα. Από τα βίντεο που έχω δει, μου κάνει εντύπωση ότι η Ρωσία δεν έριξε όλη την αεροπορία στη μάχη. Μόνο σε επιλεγμένους στρατιωτικούς στόχους. Προφανώς προσπαθούν να αποφύγουν απώλειες στους αμάχους, ώστε οι Ουκρανοί να μην νιώσουν ότι παλεύουν για την επιβίωσή τους και αμυνθούν λυσσαλέα. Πολύ ωραία η ιδέα να ορμήξουν αμέσως προς το Κίεβο. Πιστεύω ο στόχος είναι να το περικυκλώσουν γρήγορα ώστε να αναγκαστεί η ουκρανική ηγεσία να δει τι θα κάνει με τον εγκλωβισμένο άμαχο πληθυσμό και να συνθηκολογήσει. Αν το Κίεβο συνθηκολογήσει, η άμυνα σε όλες τις υπόλοιπες ουκρανικές περιοχές θα διασπαστεί και θα σταματήσει γρήγορα.

Από την απέναντι πλευρά, το σχέδιο των Ουκρανών δεν είναι λανθασμένο: αποφεύγουν τις αρματομαχίες στην ύπαιθρο και έχουν πιάσει τις πόλεις. Αν οι Ρώσοι τους αντιμετωπίσουν εκεί, θα πρέπει να βομβαρδίσουν αμάχους και να μπλέξουν σε οδομαχίες. Βέβαια, άμυνα σε πόλεις όταν ο εχθρός έχει κυριαρχία στην ύπαιθρο είναι καταδικασμένη να αποτύχει κάποια στιγμή (το δοκίμασε ο Χίτλερ το 1945 και δεν έπιασε). Εντύπωση μου έκανε και η αποτελεσματικότητα των αντιαρματικών που δώσαν στους Ουκρανούς οι δυτικοί. Έχω να παρατηρήσω όμως ότι η αεραπόβαση στο αεροδρόμιο τους έπιασε απροετοίμαστους. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει γίνει αντεπίθεση.

Πιο πολλή εντύπωση μου κάνει πάντως ότι σήμερα πετούσε για ώρες πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εντελώς ανενόχλητο.
Ειδες το αεροπλάνο και σου έκανε εντύπωση;
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
H χρονιά έχει ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Η γερμανική εμπειρία στη χρησιμοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ελληνική δέσμευση υλοποίησης ενός προγράμματος πράσινης ανάπτυξης διευρύνουν το πεδίο πιθανών συνεργασιών αμοιβαίου οφέλους. Ο δυναμικός τομέας της πράσινης ενέργειας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών, μεγάλων εταιρειών αλλά και της κοινωνίας των πολιτών που σταδιακά προσαρμόζεται στα καινούρια δεδομένα. Η γερμανική εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα όχι μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αλλά και της προσπάθειας της χώρας να ανακάμψει μετά την πανδημία με σταθερά βήματα που θα εξασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Η Γερμανία, άλλωστε, εφάρμοσε τον πρώτο της νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήδη από το 2000.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια, μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει το μείγμα της ενεργειακής της πολιτικής και να στηριχθεί περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η γερμανική τεχνογνωσία στο πεδίο αυτό είχε ήδη αρχίσει να αξιοποιείται πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, τουλάχιστον επιχειρηματικά. Από το Δεκέμβριο του 2016 και μετά, όμως, οι συμπράξεις έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του Διμερούς Σχεδίου Δράσης. Το πλάνο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως παρουσιάστηκε το 2018 από την τότε ελληνική κυβέρνηση θέτει συγκεκριμένους στόχους, που εξυπηρετούνται καλύτερα μέσα από μία ενισχυμένη ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Αυτά όμως δεν αρκούν: Η ελληνική κοινωνία και ιδίως οι νέοι επιθυμούν επιτέλους την υλοποίηση των εξαγγελιών. Είναι θετικό, λοιπόν, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει έμφαση στα θέματα αυτά και παρουσιάζεται φιλόδοξος για τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Αυτό αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια για την Κλιματική Αλλαγή που κατέθεσε η χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2019, το οποίο επισπεύδει την απολιγνιτοποίηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχουν αποφασίσει από την πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2019 να ενώσουν δυνάμεις. Έτσι, στις αρχές Μαρτίου του 2020 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα, που έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις από τις δύο χώρες να ανταλλάξουν απόψεις παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.

Η αυξημένη ελληνογερμανική συνεργασία δεν συμβάλλει απλώς στη δημιουργία ενός νέου τρόπου πράσινης διαβίωσης αλλά ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και για τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας.

Η Γερμανία θεωρείται διεθνώς, άλλωστε, μοντέλο παραγωγής πράσινης ενέργειας και εγγύησης βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, μπορεί να συμβάλλει σε μία καλύτερη κατανόηση των νέων προκλήσεων από την κοινή γνώμη, που ίσως οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπευθυνότητα των πολιτών και σε έναν τρόπο ζωής με περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερη μόλυνση και ενεργότερη συμμετοχή στην κυκλική οικονομία.


Οι Ρώσοι πάντα στρατιωτικούς στόχους χτυπάνε.Δεν είναι σαν τους πουσταράδες τους Αγγλοσάξωνες να βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό.
 

Pornofan

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
5.728
Like
8.456
Πόντοι
2.356
Mας έπρηξαν στις μαλακίες για την ενέργεια όλα τα κομμούνια που ονειρεύονται κρατική χρεοκοπημένη ΔΕΗ. Ενδεικτικά μόνο με τη ΔΕΗ ασχολούνται η οποία παράτυπα εκβιάστηκε να πάρει ζημιές 600 εκατομμυριων ευρω για να επιδοτήσει τον "λαό" στο όνομα του Κούλη, ενώ δεν έχουμε πια μονοπώλιο και υπάρχουν ένα κάρο πάροχοι και όλοι πλέον είναι ιδιωτικές εταιρείες.

Αν κάποιος έπρεπε να φωνάζει είναι οι μέτοχοι της εντελώς ιδιωτικής ΔΕΗ που την εκβιάζουν τα μπλε κομμούνια να μειώνει τις τιμές κάτω του κόστους. Το οποίο κόστος το προκάλεσαν τα βρωμοκομμούνια της ΕΕ με τις πράσινες μαλακίες τους και ο μάλαξ ο Κούλης ο πρασινούλης.
 

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Μηνύματα
19.117
Like
21.104
Πόντοι
6.056
Εμεις ειμαστε Πρασινη χωρα ρε...οχι σαν τους μπιχλες τους Γερμαναραδες.
Εμεις θα σωσουμε τον πλανητη,τα παμε,τα ξαναπαμε,θα τα ξαναπουμε.Βεβαια μπορουμε να συνεργαστουμε με τους Γερμανους που καινε καρβουνο για να καλυψουν τις αναγκες τους,να δουλευουν τα εργοστασια τους που κατασκευαζουν φωτοβολταικα για να τα αγοραζουμε μετα εμεις απ αυτους που εχουν εμπειρια:rockon:μας προμηθευσαν και με αλλα προϊοντα στο παρελθον(αν θυμαστε :undecided: ):hi::confused::confused::confused:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom