Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.000
Πόντοι
2.606
Ρωσικό μήνυμα στο απολωλός πρόβατο τους Ουκρανούς.Στο τέλος οι Ρώσοι θα τους συγχωρέσουν.

 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Ενδιαφέρουσες απόψεις για μια ακόμα φορά.
Πάνω- κάτω συμφωνώ.
Όντως η "μικρή- Ρωσία" Ουκρανία στο δυτικό κόσμο, θα αποτελούσε ένα δείγμα γραφής και για τη μεγάλη Ρωσία.
Βέβαια και στη Ρωσία ο δυτικός τρόπος ζωής υπάρχει. Δεν ζούνε σε τίποτα σπηλιές. Είναι μια "δυτική χώρα" , ευρωπαική η Ρωσία.
Αυτό το τελευταίο με την πτώση του καθεστώτος πώς το αναλύεις πρακτικά και σε τί χρονικό ορίζοντα ;
τυπε αυτες οι αποψεις δεν ξερω αν ειναι ενδιαφερουσες αλλα σιγουρα στηριζονται σε αυτη τη θεωρια,οτι δηλαδη οι ρωσοι ζουν σε σπηλιες και ξαφνικα θα δουν τους Ουκρανους να κυκλοφορουν με φεραρικα και θα τρεξουν να ριξουν τον Πουτιν για να αποκτησει ο καθενας τους και απο ενα,απο το 14 που κανανε το Μαιντανι οι ουκρανοι δε τα καταφεραν βεβαια να γινουν γαματοι και να τους ζηλευουν οι ρωσοι, το αντιθετο μάλλον,επίσης αυτες οι αποψεις ειναι ολιγον τι ΓΤΠ γιατι οι Ρωσοι ξερουν τι γινεται στον εξω κόσμο ενω συνορευουν και αμεσα με δυση , φινλανδια και βαλτικες .Το προβλημα της Ρωσιας ειναι άλλο,οτι δηλαδη αυτη η Ουκραϊνα ειναι μια χωρα που εκτος απο πουτανες εχει και παρα πολλους χοντροκεφαλους τραμπουκους, ναζί και μη, που μπορει πολυ φτηνα να εξαγορασουν οι Δημοκρατικοι για να κανουν την πιο μεγαλη μαλακια εναντιον της,πραγμα που δε μπορουν να κανουν χρησιμοποιωντας πχ φλώρους εσθονους ή ξενέρωτους λιθουανούς
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Πήγαινε στη Συγγρού να στήσεις κώλο σε κάναν πάκη μωρή χρυσαυγίτικη βρωμοποδαρούσα μπας και σταματήσει να βρωμάει το χνώτο σου από την πείνα.
ακομα εδω εισαι μωρη σάπια,τραβα μωρη και ασε μας να μιλήσουμε λέμε...
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.803
Like
14.559
Πόντοι
3.656
Καλά, εδώ υπάρχουν αυτοί που μετά από 5 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς λένε ότι δεν κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν είναι δοκιμασμένο.
τι θέλεις να πούνε τύπε; είμαι ενήλικος, αλλά φοβάμαι πως το τρύπημα της βελόνας θα μου κάνει βαβά;
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
hqdefault.jpg
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.366
Κριτικές
1
Like
35.442
Πόντοι
6.256
Ανοιξε την αγκαλια του ο μηταρακης.
Θα απολυσει και 7000 υγειονομικους θα βαλει και εκατο ευρω προστιμο στα γεροντια που δεν πανε για εμβολιο
Ομως εχει μεγαλη αγκαλια για τους ουκρανους
Τα γνωστα σκουλήκια της νδ .
Μονο για τους ελληνες δεν εχουν αγκαλια
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.742
Like
24.572
Πόντοι
6.256

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.498
Κριτικές
1
Like
7.517
Πόντοι
2.306
Πρεπει λιγο να δουμε μερικα γεγονοτα και να ξετυλιξουμε το κουβαρι για να καταλαβουμε τι ακριβως συμβαινει , πως ειναι ο συσχετισμος και η διαταξη συμφεροντων, οικονομικων κοινωνικων, πολιτικων, ποια η φυση του πουτινικου καθεστωτος πως απο αυτην προκυπτει ο πολεμος και οτι τα "περι ΝΑΤΟ" ειναι μερος της ρωσικης προπαγανδας που απευθυνεται μαλιστα στο εσωτερικο τους κυριως.

Οταν το 1991 διαλυθηκε η ΕΣΣΔ, τα εναπομειναντα κρατη, μεταξυ αυτων η Ρωσια, εμειναν με πολυ πλουτο, υποδομες απο την ΕΣΣΔ. Πεπαλαιωμενες μεν αλλα στην τοτε εποχη ακομη ανακτησιμες. Μονο που υπηρχε ενα θεμα: επρεπε πλεον αυτος ο πλουτος να "τρεξει" στα πλαισια της ελευθερης οικονομιας. Ομως... ποιος Ρωσος θα μπορουσε να το κανει αυτο; Διευθυνταδες, κομματικοι και καγκεμπιτες ηταν οι ανθρωποι, οχι επιχειρηματιες.
Επομενως στη φαση αυτη θα επρεπε να ερθουν οι Δυτικοι να τρεξουν τις βιομηχανιες. Η ρωσικη βιομηχανια μπορουσε να παραγει κυριολεκτικα τα παντα: απο διαστημοπλοια, πυραυλους, αεροπλανα και ελικοπτερα μεχρι καρφιτσες.
Ομως υπηρχαν καποια θεματα: 1. Αν οι δυτικοι εριχναν χρημα να κινησουν τη ρωσικη βιομηχανια εστω και ως δικες τους επενδυσεις (οπως στην Κινα), στη Ρωσια συντομα με την αφθονια ενεργειας και πρωτων υλων η ρωσικη βιομηχανια θα εκτοξευοταν η συσσωρευση θα συντελουταν με ταχεις ρυθμους και συντομα θα σχηματιζοταν και εσωτερικα κεφαλαιο ικανο να απειλησει την πρωτοκαθεδρια της Δυσης.
Και 2) οι κομματικοι, διευθυντες, καγκεμπιτες συντομα θα εχαναν τα ηνια απο μια εσωτερικη εθνικη αστικη βιομηχανικη ταξη που να ανεβαινε γρηγορα και θα τους παραγκωνιζαν.

Βρηκαν επομενως ενα modus viventi οι κομματικοι και καγκεμπιτες που αρπαξαν το ρωσικο πλουτο με τους δυτικους: εμεις θα παρουμε την ενεργεια, πρωτες υλες κλπ θα σας εφοδιαζουμε με αξιοπιστια για να μη διαταρασσονται οι αγορες και η βιομηχανια σας. Και τη βιομηχανια μας θα την κανουμε απλα για την εσωτερικη αγορα και το sub-contracting θα το εχετε εσεις. Και εμεις και εσεις κερδισμενοι.

Μεχρι να συμβουν αυτες οι μοιρασιες, ανακαταταξεις οικονομικα και πολιτικα στο μεταξυ η Ρωσια εφτασε στη χρεοκωπια το καλοκαιρι του 1998. Με ευθυνη κυριως του Γελτσιν. Ο πρωθυπουργος Πριμακοφ εκανε κινησεις να ανεβασει τη ρωσικη οικονομια, μονο που ηταν εκτος ελεγχου της ολιγαρχιας που ειχε "παγιωθει" να κυβερνησει οπως ειχε συμφωνηθει με τους δυτικους ( με εκπροσωπο κυριως τον μεγιστανα των ΜΜΕ Μπερεζοφσκι).
Δειγμα της ρηξης Πριμακοφ-Δυτικων ηταν οταν ο πρωτος εφυγε απο τη συναντηση με τον Κλιντον με προσχημα την εναρξη του βομβαρδισμου της Σερβιας.
Επομενως τι εγινε μετα. Ο Γελτσιν, βρηκε ως διαδοχο του τον αρχηγο της ΚΑΓΚΕΜΠΕ, FSB οπως πλεον λεγεται.
Στην ουσια βεβαια η ιδια η FSB πηρε την εξουσια , απλα για το τυπικο φανηκε οτι ο Γιελτσιν επελεξε τον αρχηγο της FSB. Ο οποιος δεν ηταν αλλος απο τον κυριο Βλαδιμηρο Πουτιν. Ο Πουτιν δηλαδη θα εβαζε σε εφαρμογη του modus viventi που περιεγραψα παραπανω.
Ο οποιος σα καγκεμπιτης τι εκανε; εχοντας φακελωμενο ολο το πολιτικο προσωπικο, βουλευτες, κυβερνητες, πηρε ολους τους βουλευτες του Πριμακοφ με το μερος του. Ο Μπερεζοφσκι με τα ΜΜΕ του εκανε πολεμο στον Πριμακοφ. Ιδρυσε το "Γιεντιναγια Ροσιγια" ενα ακροδεξιο κομμα δηλαδη στυλ Καρατζαφερη.
Και πηρε βουλευτες, το ΚΚΡ το οποιο εκανε δυναμικη αντιπολιτευση το απονευρωσε (πλεον ο Ζιουγκανοφ ειναι μια γραφικη καρικατουρα στη Δουμα ).
Αλλαξε τα συστηματα περιφερειακης διοικησης. Και το τελευταιο βημα για να εδραιωσει την εξουσια του;
Ο πολεμος της Τσετσενιας. Μετα τις προβοκατσιες με τις πολυκατοικιες ξεκινησε ανηλεη βομβαρδισμο του Γκροζνι. Πολη που ανηκε στη Ρωσικη Ομοσπονδια, με Ρωσους πολιτες υποτιθεται την ισοπεδωσε στην κυριολεξια. Φυσικα η Τσετσενια η οποια απλα ηθελε ανεξαρτησια αμεσως μετα τη διαλυση της ΕΣΣΔ ( ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ) δεν ηθελε να μπει σε κανενα ΝΑΤΟ...
Στο αιμα και τα ερειπια της Τσετσενιας ειναι θεμελιωμενη η εξουσια του Πουτιν. Στη συνεχεια δρωντας ως εκπροσωπος των ολιγαρχων του πετρελαιου-αεριου εδραιωσε την εξουσια του.Στη δουμα, στο συνταγμα, το συστημα εκλογων, τον ελεγχο περιφερειων. Ο Πουτιν στην Κυβερνηση η KGB στην εξουσια. Με τις ευλογιες της Δυσης.
Φυσικα σε καιριες θεσεις μπηκαν εμπιστοι καγκεμπιτες απο την Αγια Πετρουπολη, οπως ο σημερινος συμβουλος Ασφαλειας Νικολαι Πατρουσεφ. Το κοινοβουλιο ειχε παντα πλειοψηφια απο το Εντιναγια Ροσια και ουσιαστικα μονη αντιπολιτευση παραμενει το γραφικο Κομμουνιστικο Κομμα του Ζιουγκανοφ, που πιο πολυ καταπιεζει πραγματικες αντιπολιτευτικες φωνες, παρα την εξουσια του Πουτιν.
Η Εκκλησια κατευθειαν εγινε οργανο ιδεολογικης κατηγησης της εξουσιας. Ο αλλος πολος ιδεολογικης κατηχισης εγιναν οι νεοναζιστικες θεωριες του Ντουγκιν περι " ευρασιατισμου".
Στην ουσια αυτα ηταν για το ποπολο: το οικονομικο συστημα ηταν , πουλαμε στη Δυση πετρελαιο, αεριο, υλες, εισαγουμε βιομηχανικα προιοντα, οι δορυφοροι μας μας προμηθεουν απαραιτητα προιοντα (πχ η Λευκορωσια εχει μια καποια βιομηχανια που προμηθευει τη ρωσικη οικονομια).
Για να παραμεινει βιωσιμο αυτο το συστημα επρεπε να εσοδα να διατηρουνται ψηλα και οι βιομηχανικες χωρς της Ευρωπης να παραμενουν εξαρτημενες.
Με τη Δυση δεν υπηρχε καμια αντιπαλοτητα. Συναιτερακια ηταν στη βαση της συμφωνιας που ειχαν πετυχει. Σου πουλαω ενεργεια μου πουλας βιομηχανια.Βεβαια υπηρχαν ανταγωνισμοι σε αυτο το μοτιβο, αλλα οχι στρατηγικοι. Στις δυτικες επεμβασεις ελεγαν κατι ρητορικα, αν δεν εκανανα τελειως την παπια. Δε θα μπροουσαν για παραδειγμα να κανουν οτι εκαναν τα αραβικα κρατη το 73 με το πετρελαιο; Το ιδιο οι δυτικοι τον αφηναν να σφαγιαζει τσετσενους, γεωργιανους, μολδαβους , να κραταει το καθεστως Λουκασενκο στη Λευκορωσια και δεν αντιδρουσαν.
Τα τελευταια χρονια βεβαια το καθεστως ηθελε να διεκδικησει αυτονομια ,σε ενα συστημα αναλογο με την Ιερα συμμαχια του 19ου αιωνα. Συμφωνιες με Κινα, δολλαριο κλπ κλπ.
Ο ελεγχος της Ουκρανιας ηταν κλειδι για να κρατηθει ο ελεγχος στο εσωτερικο. Οπως εγραψα και πριν η Ουκρανια αρχικα με τον Κουτσμα και μετα με τον Γιανουκοβιτς, κρατιοταν στη ρωσικη σφαιρα και καταπιεζε καθε " δυτικοφιλες" φωνες. Ο Ουκρανικος λαος ομως ολοενα και περισσοτερο ηθελε στροφη στη Δυση. Εβλεπε τους γειτονες, Πολωνους, Τσεχους, Λιθουανους. Ετσι ηρθε το Μαινταν.
Μετα απο αυτο, οταν ειδαν οτι οι οικονομιες του Ντονμπας και Λουγκανσκ κατερρευσαν, η δυτικοφιλη ταση αρχισε να γινεται πιο εντονη.
Η ρωσικη κατεστημενη ταξη δε μπορουσε να το δεχτει αυτο.Οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ, μια δευτερη Ρωσια στο νοτο , με προσβαση στη θαλασσα, με βιομηχανια (εχει υποδομες η Ουκρανια) με σχεσεις με Δυση ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ηταν επικινδυνη. Μια "δυτικη ρωσια" οπως παλιοτερα η Δημοκρατια του Νοβγκοροντ, εναντια σε μια αυταρχικη κρατικιστικη Μοσχα. Με το Κιεβο να μπορει να επηρεασει τους ρωσικους πληθυσμους, ειδικα τους ευρωπαικους, ενω η Μοσχα να μη μπορει να ελεγξει το Κιεβο. Με επενδυσεις, εμπορικες σχεσεις εκατερωθεν. Οι κινδυνοι για το πουτινικο καθεστως που ειχε διαμορφωθει θα ηταν πολλοι. Η Ρωσικη αστικη παραγωγικη ταξη αλλα και η εργατικη, θα εβρισκαν πλεον διεξοδο στο Κιεβο αντι για τη Μοσχα. Θα μπορουσαν να συσσωρευσουν και αυτοι πλουτο και αν η Μοσχα επενεβαινε θα υπηρχαν προβληματα. Η εσωτερικη ολιγαρχια θα κινδυνευε. Οι Ρωσοι της Μοσχας θα αρχισαν να αναρωτιουνται γιατι οι Ρωσοι νο.2 του Κιεβου ζουν ετσι, ενω αυτοι ειναι σε αυτη την κατασταση και τους περιορισμους.
Το συστημα αυτο λοιπον εσωτερικα δε θελει ουτε ελευθερια, ουτε εμποριο, ουτε αναπτυξη, ουτε παραγωγη, ουτε βιομηχανια. Θελει υποταγμενους λαους, να υπηρετουν αυτο το συστημα.Ρωσους, Ταταρους, Τσουβασιους, Τσετσενους, Λευκορωσους, Καζακους, Αρμενιους, Ουκρανους. Ο καθε ενας ιεραρχικα με το ρολο του στην Αυτοκρατορια.
Αυτο ειναι το πουτινικο καθεστως, αυτη ειναι η φυση του για αυτο εκανε τον πολεμο, υπαρξιακα. Αλλα αυτο ηταν και το μοιραιο λαθος του ,ανοιξε τους ασκους του Αιολου και θα καταρρευσει με παταγο...
Παντως αν δεχθουμε αυτη την αρκετα εκτεταμενη αναλυση που εκανες ( δεν εχω αρκετες γνωσεις να την αξιολογησω) το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι η σημερινη κατασταση μεταξυ Ρωσσιας και Δυσης ειναι μια συμφωνια εκμεταλλευτων και δικτατορων που πηγε ασχημα.
Απο τη μια οι Δυτικοι ηθελαν καποια «καλα παιδια» για να τους παρεχουν αφθονες πρωτες υλες, απο την αλλη τα «καλα παιδια» απεκτησαν σταδιακα δικη τους ατζεντα και αρχισαν «να μην τα λενε και πολυ καλα».
Σε αυτο πραγματικα συμφωνω, δεν υπηρξε ποτε προθεση απο κανενα για ολοκληρωση της Ρωσσιας στον Δυτικο κοσμο, παρα τις αρχικες «ιδεαλιστικες» θεσεις καποιων θεωρητικων του καπιταλισμου που ειδαν την καταρρευση της ΕΣΣΔ ως την ευκαιρια για επικρατηση των αρχων της ελευθερης αγορας, συνδεοντας τη με τη Δημοκρατια (τοτε που οι Ρωσσοι πολιτες με τα σαμοβσρια στα χερια συνωστιζονταν στους σιδηροδρομικους σταθμους για να πουλησουν τιποτα σε συναλλαγμα να εχουν να φανε).
Με λιγα λογια, οι ολιγαρχες οπως λες, δεν ξεφυτρωσαν την παραμονη της μπουκας στην Ουκρανια, υπηρχαν για πολλα χρονια και η Δυση εκανε πολυ καλες δουλειες μαζι τους.
οταν ομως οι μπιζνες της Ουκρανιας ετεθησαν εν αμφιβολω (βλεπε δουλιτσες του γιου Μπαϊντεν) τα πραγματα αγριεψαν και ο «κινδυνος για τη Δημοκρατια» εγινε ορατος και αμεσος.
αν λοιπον μιλαμε για turf war, προς τι οι ηθικολογιες για «αυτοδιαθεση της Ουκρανιας» και για το «δικαιωμα της να ανηκει στον Δυτικο κοσμο».
η Φινλαδια ειναι η χωρα με τη μικροτερη διαφθορα στπν κοσμο , η Ουκρανια εχει την μεγαλύτερη δισφθορα στην Ευρωπη, πως τα εξισωνουμε αυτα?
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.890
Like
4.211
Πόντοι
506
Ερωτηση σε Σκρεκα για το πως θα αναπληρωθεί το φ αεριο απο τη Ρωσσια. Μια εικόνα 1000 λέξεις
IMG_20220320_075041.jpg
 

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Μηνύματα
1.160
Κριτικές
1
Like
1.289
Πόντοι
216
Βγαζει ήρωες, επι κουλη ,η ελλας
Στην προσπαθεια σου να πεις κατι για τον Κουλη είπες μεγαλη μαλακια
Η Ελλας ειναι χώρα ηρωων
Ηλιακης

Καραθανάσης, Βλαχάκος Γιαλοψός​

 

poutsolis

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Μηνύματα
465
Κριτικές
22
Like
1.107
Πόντοι
4.360
Ουκρανία νικήτρια Eurovision 2022 δίνει απόδοση 2 !
Πιο στανταράκι από αυτό δεν πρέπει να υπάρχει...
Δεν υπάρχει καν λόγος να γίνει. Ας τους στείλουν συστημένο από τώρα το βραβείο.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.281
Πόντοι
8.006
Γιατί οι μπαχαλακηδες που καίνε τη μαρφιν και σπανε καταστήματα για το κάθε κλεφτρονι Ζακ, είναι υπάλληλοι του συστήματος που σήμερα στηρίζει την ξενοδουλη κυβερνηση
Εγω δεν μιλησα για μπαχαλακηδες, μιλησα για λαϊκή οργή.
Ειναι διαφορετικα πραγματα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom