Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τι περιμενει δηλαδη ακριβως?
Τίποτα. Επιβάλλει την ισχύ της. Ποιός να αντισταθεί και με ποιές δυνάμεις; Οι Φιλιππίνες; Παρά τη στήριξη των ΗΠΑ και παρά τη νίκη τους στη Χάγη υποχώρησαν στην πρακτική των Κινέζων.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
Μόνος σου απαντάς. Δεν τον ενοχλησαν οι Βαλτικές που ΜΠΗΚΑΝ στο ΝΑΤΟ και τον ενοχλησε η Ουκρανια που ΜΠΟΡΕΙ καποτε να μπει?
Για την Αμερικη και το Ιρακ ειναι αλλη συζητηση, κακώς χρησιμοποιειται ως επιχειρημα εν προκειμενω. Και οταν λεγαμε οτι κακώς μπηκε η Αμερικη στο Ιρακ, λεγανε παλι καποιοι ναι αλλά μπηκε η Ρωσια στο Αφγανιστάν. Και οταν μπηκε η Ρωσια στο Αφγανιστάν, λεγανε γιατι μπηκε η Αμερικη στο Βιετναμ. Αρα μηδέν επιχειρημα αυτο.
Το οτι υπαρχει μια παγκοσμια αντιδραση, και να λες "ειναι ανεξηγητο", επειδη δεν συμβαδιζει με την δικη σου θεωρηση των πραγματων, σημαινει οτι μαλλον εξηγηση υπαρχει και η δικη σου θεωρηση ειναι λαθος.
Οσον αφορα τον λογο που μπουκαρε στην Ουκρανια ο Πουτιν, τον ξερει μονο αυτος, γιατι με πολιτικη ή γεωπολιτικη λογικη δεν εξηγειται σε καμια περιπτωση.
Πιθανον να εχει ξεμωραθει ή να εχει τρελαθει απο τα πολλά στεροειδή. Διαφορετικά λογικη εξηγηση δεν υπαρχει οσο κι αν την τραβαμε απο τα μαλλια
ποια ειναι η γεωπολιτικη λογικη ναπουμε???η γεωπολιτικη ειναι ο,τι πιο συνθετο υπαρχει..πιο ευκολα μαθαινει να κανεις εγχειριση ανοιχτης καρδιας παρα να αναλυσεις εναν πολεμο...αρα αυτα περι ξεμωραθηκε ειναι πουτσες μπλε...

η θεωρηση μου ειναι απολυτως σωστη : οταν η αντιδραση ειναι ιδια στις προηγουμενες 100 περιπτωσεις (αμερικη στο ιρακ, ρωσια στο αφγανισταν, αμερικη στο βιετναμ κτλ.) και στην 101η περιπτωση βλεπεις κατι τελειως διαφορετικο, τοτε κατι βρωμαει...δεν ειμαι εγω ο τρελος...

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.773
Πόντοι
1.756
Εσυ μαλλον εχει φαει αμασητο το ρωσικο σανο, το θεμα της εισοδου της Ουκρανιας στο ΝΑΤΟ ειναι παγωμενο 12 χρονια τωρα, απλως χρησιμοποιειται ως αφορμη απο τους Ρωσους ενω δεν υφισταται καν. Μπηκαν στο ΝΑΤΟ οι Βαλτικές, η Πολωνια και η Ρουμανια, αλλά με την "προοπτικη" να μπει καποτε και η Ουκρανια, μπουκαρισε ο Πουτιν για να το αποτρεψει, ναι καλα ενταξει, ωραιο το παραμυθακι αλλά εχει μπαμπούσκες μονο και οχι δρακο
Συνορευει η Πολωνια και η Ρουμανια με την Ρωσια???? Αντε συνορευουν οι Βαλτικες...αλλα ειναι μια κουτσουλια αυτα τα κρατη...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.333
Πόντοι
22.266
Στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων, έχασε την υπόθεση στη Χάγη και συνεχίζει την ίδια τακτική. Όταν δυναμώσει λίγο ακόμα η Ταιβάν θα δει τα ραδίκια ανάποδα.
Τώρα με Φιλιππίνες μιλούσα κ όντως στα βόρεια υπάρχει η κατάληψη Scarborough shoels reef

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
ποια ειναι η γεωπολιτικη λογικη ναπουμε???η γεωπολιτικη ειναι ο,τι πιο συνθετο υπαρχει..πιο ευκολα μαθαινει να κανεις εγχειριση ανοιχτης καρδιας παρα να αναλυσεις εναν πολεμο...αρα αυτα περι ξεμωραθηκε ειναι πουτσες μπλε...

η θεωρηση μου ειναι απολυτως σωστη : οταν η αντιδραση ειναι ιδια στις προηγουμενες 100 περιπτωσεις (αμερικη στο ιρακ, ρωσια στο αφγανισταν, αμερικη στο βιετναμ κτλ.) και στην 101η περιπτωση βλεπεις κατι τελειως διαφορετικο, τοτε κατι βρωμαει...δεν ειμαι εγω ο τρελος...
Αρα δεν επρεπε να γινει τιποτα, σωστα? Καμία αντιδραση δεν επρεπε να υπαρξει, ολα καλα

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.854
Πόντοι
19.795
Τώρα με Φιλιππίνες μιλούσα κ όντως στα βόρεια υπάρχει η κατάληψη Scarborough shoels reef
Στην Ταυλανδη παντως δεν θα την πεσουν οι Κινεζοι, γιατι σε κανενα δυο χρονια θα την εχουν αγορασει ολη.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Παλι τσιμπουκια μοιραζει ο Τσιπρακος , αυτη την φορά στον Χατζηνίκο... τι ειναι αυτοι ρε μαλάκα, ουτε για μια φορα δεν μπορουν να κανουν τους δημοσιογράφους

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.773
Πόντοι
1.756
Α θεμα μεγεθους ειναι?
Συνολικα οι Βαλτικες εχουν 5 μυρια πληθυσμο....τι στρατο εχουν??? Συγκρινεις με τον στρατο της Ουκρανιας που ειναι 45 μυρια κρατος??? ...και αν οι προεδροι των Βαλτικων εδωσαν διαβεβαιωση...."Πουτιν,μπαινουμε στο ΝΑΤΟ,αλλα πυραυλους δεν βαζουμε"....δεν εχουν προβλημα οι Ρωσοι.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Α θεμα μεγεθους ειναι?
Συνολικα οι Βαλτικες εχουν 5 μυρια πληθυσμο....τι στρατο εχουν??? Συγκρινεις με τον στρατο της Ουκρανιας που ειναι 45 μυρια κρατος??? ...και αν οι προεδροι των Βαλτικων εδωσαν διαβεβαιωση...."Πουτιν,μπαινουμε στο ΝΑΤΟ,αλλα πυραυλους δεν βαζουμε"....δεν εχουν προβλημα οι Ρωσοι.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
εγω το μονο που ειπα ειναι οτι ειναι αδιανοητη η συντεταγμενη και μαζικη αντιδραση ολης της δυσης....και αυτο μπορει να οδηγησει σε 3ο παγκοσμιο πολεμο γιατι απεναντι σου εχεις μια υπερδυναμη και οχι το ιρακ....
για να σου δωσω να καταλαβεις, τετοια αντιδραση θα περιμενα αν ο πουτιν βομβαρδισε το βερολινο ή το λιβερπουλ...το οτι μπηκε στην ουκρανια για να την αναγκασει να μην μπει στο νατο, μου φαινεται απο τους πιο κοινους και προφανεις πολεμους που εχω δει στην ζωη μου...
δηλαδη αν αυριο μαθευτει σχεδιο της καγκεμπε να φτιαξει βαση στο μεξικο και μπουκαρει ο αμερικανος στο μεξικο, θα υπαρξει τετοια παγκοσμια αντιδραση????
ειπαμε : οι ουκρανοι (και κυριως οι ουκρανες) ειναι αδερφια μας...οι μεξικανοι ειναι αδερφια μας...θα βαψουμε και κανα κοινοβουλιο στο χρωματα της ουκρανιας ή του μεξικου, και παμε παρακατω...μην το ψειριζουμε κιολας δηλαδη....
Το πρόβλημα είναι πως αρνούνται να σκεφτούν το προφανές. Ο Πούτιν εισέβαλε γιατί πυρηνικά στην Ουκρανία μειώνουν το χρόνο αντιδρασης της Ρωσσίας σε τέτοιο βαθμό που πρακτικά είναι απροστάτευτη και δε μπορεί να ανταποδώσει. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πήγαν οι Αμερικανοί να βουλιάξουν την Κούβα. Κι εκεί δεν υπήρξε πυρηνικός όλεθρος σε δύο περιπτώσεις από καθαρή τύχη.
Γι'αυτόν είναι προφανές πρόβλημα ασφαλείας που δε μπορεί να αφεθεί στον αυτόματο πιλότο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ε ενταξει μωρε τοτε, δεν ηξερα οτι εδωσαν διαβεβαιωση

orgasmikos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2019
Like
1.708
Πόντοι
216
Μάγκες ο Βλαντ κοντεύει να γίνει ρεζίλι. Υποτίθεται ότι έχει τον καλύτερο στρατό στον κόσμο και 8 μέρες δεν μπορεί να πάρει μια Ουκρανία δήθεν για να μην υπάρξουν άμαχοι νεκροί.

Θα μπορούσε απλά να πει άμαχοι φύγετε ξεκινάω να καταστρέφω κάθεται και χάνει τους στρατιώτες τσάμπα.

Για τρελό τον είχα αλλά αυτός μοιάζει να είναι και χαζό.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
Αρα δεν επρεπε να γινει τιποτα, σωστα? Καμία αντιδραση δεν επρεπε να υπαρξει, ολα καλα
αμα θελει η αμερικη, η ρωσια, η βρετανια, η γαλλια κτλ να τα κανουν μπουρδελο ολα και να ξαναμοιρασουν την τραπουλα, εμενα δεν μου πεφτει λογος...ας αντιδρασουν οπως τους καυλωσει...

το θεμα ειναι οτι η κοινη γνωμη εχει ξεσηκωθει σε εναν πρωτοφανη βαθμο που δεν εχουμε δει σε κανενα προηγουμενο πολεμο...και ψαχνω να βρω τι στον πουτσο τοσο πρωτοφανες ειδαμε εδω περα σε αυτον τον πολεμο ωστε να βλεπουμε τον κοσμο να πανηγυριζει που κατεσχεσαν το κοτερο του ρωσου ολιγαρχη ή επειδη διωξανε την χοντρη σοπρανο???? :think:

να πεις να βλεπαμε κανα γυμνο κοριτσακι να τρεχει καμμενο στον δρομο οπως τοτε στο βιετναμ ή κατι γενοκτονιες οπως στην σερβια, να το καταλαβω...αλλα ρε πουστη μου οσο και να το ψαξω δεν βρισκω κατι ξεχωριστο...ενας συνηθισμενος πολεμος μου φαινεται...

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96

Μόνο οι αφελείς αρκούνται στην απλοϊκή προσέγγιση που προσφέρει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και βλέπουν καλούς και κακούς σε έναν πόλεμο.

Οι πιο σοβαροί κρατάνε αποστάσεις.

Ο Κούλης και το συνάφι του είναι αντι-Πούτιν και είναι λέει σίγουροι πως είναι στη σωστή μεριά της ιστορίας. :jerking:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Το πρόβλημα είναι πως αρνούνται να σκεφτούν το προφανές. Ο Πούτιν εισέβαλε γιατί πυρηνικά στην Ουκρανία μειώνουν το χρόνο αντιδρασης της Ρωσσίας σε τέτοιο βαθμό που πρακτικά είναι απροστάτευτη και δε μπορεί να ανταποδώσει. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πήγαν οι Αμερικανοί να βουλιάξουν την Κούβα. Κι εκεί δεν υπήρξε πυρηνικός όλεθρος σε δύο περιπτώσεις από καθαρή τύχη.
Γι'αυτόν είναι προφανές πρόβλημα ασφαλείας που δε μπορεί να αφεθεί στον αυτόματο πιλότο.
Εξ οσων γνωριζω, η Ουκρανια ΕΙΧΕ πυρηνικα ως το 1994, οπότε και τα κατεστρεψε οικειοθελώς, ακριβώς για να μην προκαλεί τη Ρωσια. Και το 2022 ο Πουτιν μπαινει στην Ουκρανια, απο φοβο λεει μηπως η Ουκρανια αποκτησει πυρηνικα. Και θελετε να παρουμε στα σοβαρα αυτα τα επιχειρηματα. Ε οχι ρε τύποι, δεν θα τα παρουμε στα σοβαρα. Δεν φταιει κανενας αλλος, οι Ουκρανοι φταινε που δωσανε πίστη στους αφιλους ρώσους και καταστρεψανε τα οπλα τους. Αλλιως πολυ αμφιβαλλω αν σημερα οι κουραδομαγκες του Κρεμλινου θα τολμουσαν να εισβαλλουν.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Το κατάπιε ο alex71. Συνηθισμένος.

Το πλοιο βρισκεται στο λιμανι του Αμβουργου. Και θα παραμεινει εκει !

„Dilbar“ im Hamburger Hafen

Oligarchen-Jacht nicht beschlagnahmt - Ausreise aber dennoch untersagt

Hamburger Senator: "Es gehen keine Jachten mehr raus"​

Das heißt aber nicht, dass die "Dilbar" Hamburg verlassen kann. Der hamburgische Wirtschaftssenator Michael Westhagemann (parteilos) hatte am Dienstag versprochen, Warentransporte aus dem Hamburger Hafen nach Russland seien wegen der aktuellen Sanktionen nur noch mit Einzelgenehmigungen des Zolls erlaubt. "Sie können davon ausgehen, dass ab jetzt auch keine Jachten mehr rausgehen", so Westhagemann.

“A handover [of the yacht to its owner] is also currently not planned. No yacht is going to leave the port that is not allowed to do so.”

The Hamburg local authority said any order to seize properties subject to sanctions would have to come from higher federal customs authorities.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006
πολυ καλα εκανε ο πουτιν που μπουκαρε στην ουκρανια και πολυ καλα εκανε ο αμερικανος που τον στραγγαλιζει οικονομικα και θα τον γαμησει ασαλιωτα...αυτοι εχουν τα δικα τους συμφεροντα...
εμενα η απορια μου ειναι πως εφτασε ο κοσμος να πανηγυριζει επειδη κατασχεσαν ενα γιοτ....
:confused: :confused: :confused:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.333
Πόντοι
22.266
Στην Ταυλανδη παντως δεν θα την πεσουν οι Κινεζοι, γιατι σε κανενα δυο χρονια θα την εχουν αγορασει ολη.
Λόγω ότι οι Φιλιππίνες είναι αμερικανοφιλους λογικό είναι να έχουν εχθρό την Κίνα κ Ιάπωνες λόγω β ΠΠ

Βέβαια πλέον οι Κινέζοι κάνουν κομμάτι οικονομικά εκει

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.854
Πόντοι
19.795
αμα θελει η αμερικη, η ρωσια, η βρετανια, η γαλλια κτλ να τα κανουν μπουρδελο ολα και να ξαναμοιρασουν την τραπουλα, εμενα δεν μου πεφτει λογος...ας αντιδρασουν οπως τους καυλωσει...

το θεμα ειναι οτι η κοινη γνωμη εχει ξεσηκωθει σε εναν πρωτοφανη βαθμο που δεν εχουμε δει σε κανενα προηγουμενο πολεμο...και ψαχνω να βρω τι στον πουτσο τοσο πρωτοφανες ειδαμε εδω περα σε αυτον τον πολεμο ωστε να βλεπουμε τον κοσμο να πανηγυριζει που κατεσχεσαν το κοτερο του ρωσου ολιγαρχη ή επειδη διωξανε την χοντρη σοπρανο???? :think:

να πεις να βλεπαμε κανα γυμνο κοριτσακι να τρεχει καμμενο στον δρομο οπως τοτε στο βιετναμ ή κατι γενοκτονιες οπως στην σερβια, να το καταλαβω...αλλα ρε πουστη μου οσο και να το ψαξω δεν βρισκω κατι ξεχωριστο...ενας συνηθισμενος πολεμος μου φαινεται...
Για να πουληθουν οσο περισσοτερα οπλα μπορουν περισσοτερα, στην Ευρωπη που απειλειται, ισως;

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom