Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Tsiftis71

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Μηνύματα
64
Like
134
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους/ες.

Ας μοιραστώ και εγώ τις σκέψεις μου.

Καταρχάς και βάσει του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, θεωρώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (ξεκινώντας από την εισβολή στην Κριμαία), φέρει πολλές ομοιότητες με τις επιθετικές/επεκτατικές κινήσεις της Ναζιστικής Γερμανίας.

Δεν δίνω βαρύτητα στα επιχειρήματα των Ρώσων, για τον απλό λόγο ότι ήταν και είναι μαέστροι στην προπαγάνδα (όπως και τα "ξαδερφάκια" τους οι Ναζί).

Για εμένα η κίνηση της Ρωσίας έχει ένα βασικό πυλώνα (όμοιο με εκείνο της Ναζιστικής Γερμανίας και στην παρούσα με αυτό της Τουρκίας): αναζήτηση ζωτικού χώρου (στα Γερμανικά "Lebensraum").
Η αναζήτηση ζωτικού χώρου δεν έχει πραγματικά πολιτιστικά, εθνικά ή ιστορικά κίνητρα. Τυχόν πολιτιστικά, εθνικά ή ιστορικά στοιχεία εξυπηρετούν την ευρύτερη προπαγάνδα συγκάλυψης του αναθεωρητισμού και επεκτατισμού.

Ο επεκτατισμός όμως χρειάζεται καύσιμη ύλη για την συγκέντρωση και παροχή ενέργειας στον "οδοστρωτήρα".
Αυτή η καύσιμη ύλη δεν είναι άλλη από γεγονότα που έχουν "πληγώσει" τον λαό. Η εκμετάλλευσή τους βοηθά στην συγκέντρωση λαϊκής υποστήριξης.

Ναζιστική Γερμανία - Καύσιμη ύλη: Συνθήκη των Βερσαλλιών (1919) - απώλειες εδαφών, εξευτελιστικές ρήτρες, απώλεια γοήτρου, κτλ.
Ρωσία - Κάυσιμη Ύλη: πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, πολλαπλές απώλειες εδαφών, συρρίκνωση της επικράτειας, απώλεια γοήτρου, κτλ.

Επίσης η προπαγάνδα έχει δύο πλευρές:
(α) εσωτερική που απευθύνεται στον λαό (π.χ. ιστορικά βιβλία, παιδεία, κτλ)
(β) εξωτερική που αποσκοπεί στην "νομιμοποίηση" των κινήσεων

Άλλα κοινά σημεία εντοπίζονται στις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Ουδείς αντέδρασε όταν η Ναζιστική Γερμανία άρχισε να παραβιάζεις ζωτικές ρήτρες της Συνθήκης των Βερσαλλιών [π.χ. υπέρβαση των ορίων στρατεύματος/ναυτικού, στρατιωτικοποίηση της Ρηνανίας (Rhineland), εισβολή στην Αυστρία, κτλ]. Ένας πιθανός λόγος του στρουθοκαμηλισμού των συμμάχων ήταν από την μία η αποδοχή αδυναμίας εφαρμογής επί μακρόν της Συνθήκης των Βερσαλλιών και από την άλλη η "ευχή" (διότι μόνο αυτό ήταν) ότι ο Χίτλερ δεν θα προχωρούσε. Άλλη μία εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι η Βρετανία δεν θα αντιδρούσε χωρίς την αρωγή των Γάλλων (είχαν ακόμη νωπές μνήμες από τον Γερμανικό υποβρυχιακό "στραγγαλισμό" της Βρετανίας) , ενώ οι Γάλλοι (α) διακατέχονταν ακόμη από την φοβία που είχε τις ρίζες της στην εξευτελιστική ήττα κατά τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870-71 και (β) [θεωρούσαν ότι] ήταν προετοιμασμένοι καλύτερα για ενα αμυντικό πόλεμο. Και οι δύο (Βρετανία και Γαλλία) αποθαρρύνονταν από την αρχική ουδέτερη στάση των ΗΠΑ.

Από την άλλη η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την εισβολή και προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία ήταν σχετικά χλιαρή. Βέβαια, πρέπει επίσης να βάλουμε στην εξίσωση την οικονομική παγκοσμιοποίηση που δεν υπήρχε στα χρόνια του ΒΠΠ.
Η παγκοσμιοποίηση σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να γύρισει "μπούμερανγκ" πολύ άμεσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μέτρα στην σύγχρονη εποχή να προσομοιάζουν μία θεραπεία που φέρνει ένα θετικό αλλά και πολλά πιθανά αρνητικά αποτελέσματα.

Άρα και στις δύο περιπτώσεις, η χλιαρή αντίδραση λειτούργησε, ως ένα σημείο, ως καύσιμη ύλη.

Δεν κατέχω τις απαραίτητες γνώσεις για να αναλύσω ή και να προβλέψω το πιθανό αποτέλεσμα που θα έχει ο Ρωσικός επεκτατισμός. Ένα είναι σίγουρο: βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση αφού όλοι οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν βοηθήσει (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) ανοικτά την Ουκρανία στην αντίστασή της κατά της Ρωσίας.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω την επιθετική στάση της Ρωσίας. Αν μέλημά της ήταν η διατήρηση της νομιμότητας ας εξαντλούσε τις ενέργειές της στα διεθνή φόρα και τους αντίστοιχους οργανισμούς.

ΥΓ 1
Θεωρώ αστείο η Ρωσική ηγεσία να κατηγορεί οποιονδήποτε για προπαγάνδα και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

ΥΓ 2
Κρίνοντας πάλι βάσει της ιστορίας, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει με βασικότερους πυλώνες την προσχώρηση της Φινλανδίας και (σύντομα) της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΥΓ 3
Η απειλή χρήσης πυρινικών όπλων είναι υπαρκτή. Όμως δεν διασφαλίζει την περάτωση των στόχων της Ρωσίας γιατί απλά δεν είναι η μοναδική με πυρηνικό οπλοστάσιο
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.595
Like
35.976
Πόντοι
9.931
 

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Μηνύματα
504
Like
693
Πόντοι
86
Ολα σχεδον τα μελη του σαιτ που ηταν καποτε μονμοι στο μπλοκ(Ουκρανια/Μολδαβια/Ρουμανια)ειναι κοκκαλο Ρωσολαγνοι (εγω/dirty/moldo/flowers/midas) :D:
Πειτε απλα οτι θλιβεστε που η ΕΕ σβηνει τα μουνολιβαδα. Για αυτο πηγες στην Μολδαβια και οχι πχ στην Τσεχια η την Εσθονια που η ενταξη στην ΕΕ ακριβυνε το μουνι.
Πειτε την αληθεια και αφηστε τα φιλοσοφικα και τα γεωπολιτικα.
Και εγω μαζι σου, αν και δεν προλαβα τις καλες εποχες.
Αν ηταν οπως τα ακουω θα γαμουσα 18χρονα και οχι τριανταρες
Μιας και εισαι στο μπλοκ απο το 89, ποτε ηταν καλυτερα για τον μεσο Τσεχο, το 95 που ηταν εκτος ΕΕ ή τωρα;
Το ιδιο θελουν και οι Ουκρανοι
 

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Μηνύματα
27.337
Κριτικές
185
Like
45.526
Πόντοι
22.266
Πειτε απλα οτι θλιβεστε που η ΕΕ σβηνει τα μουνολιβαδα. Για αυτο πηγες στην Μολδαβια και οχι πχ στην Τσεχια η την Εσθονια που η ενταξη στην ΕΕ ακριβυνε το μουνι.
Πειτε την αληθεια και αφηστε τα φιλοσοφικα και τα γεωπολιτικα.
Και εγω μαζι σου, αν και δεν προλαβα τις καλες εποχες.
Αν ηταν οπως τα ακουω θα γαμουσα 18χρονα και οχι τριανταρες
Μιας και εισαι στο μπλοκ απο το 89, ποτε ηταν καλυτερα για τον μεσο Τσεχο, το 95 που ηταν εκτος ΕΕ ή τωρα;
Το ιδιο θελουν και οι Ουκρανοι
K που κολλάει αυτό με την Τσεχία;
Κ η Νορβηγία δεν ήταν το 1960 στην ΕΕ κ ούτε τώρα ,,και είναι τώρα καλύτερα σε σχέση με το 1960
Το ίδιο κ η Ισλανδία που ήταν ψαράδες κ δεν μπήκαν στην ΕΕ κ τώρα είναι καλύτερα
Πώς ξέρουμε αν η Τσεχία ήταν εκτός ΕΕ θα ήταν χειρότερα κ πως συγκρίνουμε τη ζωή κάποιας χώρας κριν τριάντα χρόνια με την εξέλιξη του τώρα
. .
Και στην ταυλανδη πριν χρόνια ήταν πίσω κ τώρα είναι πιο αναπτυγμένη χώρα...

Κ εγώ σου λέω ότι μπορεί αν ήταν εκτός ΕΕ η Τσεχία Πολωνία να ήταν πιο καλά από ότι τώρα στην ΕΕ. ..
...
Κ πλέον όλες αυτές οι οικονομίες παράτησαν την παραγωγή πρωτογενή δεύτερογενη τομέα κ στράφηκαν στις εύθραυστες υπηρεσίες .......
Τσεχία δε νομίζω ποτέ μα ποτέ να γαμιοντιυσαν εύκολα ........
Υγ μη νομίζεις ότι το βιοτικό επίπεδο του Λιθουανία είναι τρομερά ψηλότερο του Λευκορώσου
Άντε ένα 10% παραπάνω ο λιθουανος
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.325
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
κάτι άκουσα πως το νέο διαφημιστικό σποτ της ρωσικής αεροπορίας θα έχει τίτλο "Backfire is on fire"
Αιεν υψικρατειν :D:
 

bloom5

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Μηνύματα
658
Like
9.288
Πόντοι
1.046
ειλικρινά απορώ με τις πηγές σας. δηλαδή απογοητεύτηκες απ όλον τον συστημικό τύπο και την προπαγάνδα του σε ελλάδα και εξωτερικά και κατέληξες να ενημερώνεσαι από ένα συνωμοσιολογικό blog με όνομα konstantinos o megas...

τώρα σχετικά με το περιεχόμενο. κάτι που δεν αναφέρεται στο blog και που αλλάζει όλο το περιεχόμενο.
το συγκεκριμένο άρθρο του Geoffrey Roberts από το Journal of Military and Strategic Studies με τίτλο ‘Now or Never’: The Immediate Origins of Putin’s Preventative War on Ukraine παρουσιάζεται ως 'Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Πούτιν να αποτρέψει τον πόλεμο'... ποιον πόλεμο όμως;

Ο Geoffrey Roberts στην εισαγωγή του άρθρου (η οποία δεν αναφέρεται πουθενά στο blog) αναφέρει ξεκάθαρα:
President’s Vladimir Putin’s invasion of Ukraine in February 2022 was a classic case of preventative war decision-making. The public record shows that Putin went to war to prevent Ukraine becoming such a powerful NATO bridgehead on Russia’s borders that Kyiv would seek to forcibly regain control of Crimea and the Donbass.

με λίγα λόγια, ο πούτιν έχει ήδη εισβάλει στην κριμαία, έχει ήδη εισβάλει στο Donbass, εκδηλώνει φόβους ότι η ουκρανία θα δυναμώσει και θα πάρει πίσω τις περιοχές της και κάνει 'προληπτική' επίθεση! και αυτό παρουσιάζεται ως 'απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει τον πόλεμο'...
Αυτά περί προληπτικών πολέμων είναι οι από αρχαιοτάτων χρόνων δικαιολογίες των επιτιθέμενων. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια ψέματα, ούτε καν για υποθετικές γεωπολιτικές συζητήσεις. Αχ, ο καημένος ο επιτιθέμενος! Δεν ήθελε πόλεμο, ειρήνη ήθελε, αλλά τον εξανάγκασαν να επιτεθεί, τι κρίμα να μπλέκει τέτοιο καλό παιδί... Αυτές τις αλητείες πρέπει να τις βλέπουμε ως αυτό που πράγματι είναι: ο εγκληματίας κατηγορεί για το έγκλημά του τα θύματα.

Στις λεπτομέρειες, υπενθυμίζω ότι πριν την επίθεση το Φεβρουάριο του 2022, το ΝΑΤΟ δεν είχε καμία όρεξη να δεχτεί την Ουκρανία. Αυτά περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ρωσικά ψέματα. Και αυτά περί πυραύλων που δήθεν ΘΑ εγκαθιστούσε το ΝΑΤΟ (αλλά που φυσικά ποτέ δεν έγινε), ρώσικα ψέματα είναι. Δεν πρέπει να έχουμε βραχεία μνήμη, σαν τα ψάρια.
 
Τελευταία τροποποίηση:

bloom5

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Μηνύματα
658
Like
9.288
Πόντοι
1.046
κάτι άκουσα πως το νέο διαφημιστικό σποτ της ρωσικής αεροπορίας θα έχει τίτλο "Backfire is on fire"
Αιεν υψικρατειν :D:
Τώρα το καλοκαίρι, με τον αίθριο καιρό, η Ρωσική Αεροπορία κάνει 100 εξόδους τη μέρα. Άρα λένε κάποιοι, δεν είναι εντελώς απούσα. Αυτά όμως είναι κατάντια. Η δική μας αεροπορία, σε ενδεχόμενο πολέμου θα βγάλει 200 μαχητικά, 3 φορές τη μέρα (ή και 4, αλλά ας είμαστε συντηρητικοί), άρα, 600 έξοδοι. Η Ρωσία, με υπερπενταπλάσια μαχητικά από την Ελλάδα (σύν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά, που εμείς δεν έχουμε) κάνει, σε πόλεμο όπου ο Ρωσικός Στρατός είναι κυριολεκτικά καθηλωμένος χωρίς ελπίδα ανάκαμψης, μόλις 100. Κατάντια. Η δικαιολογία είναι πως το δίκτυο αεράμυνας της Ουκρανίας είναι πολύ πυκνό. Εντάξει, αλλά αφού η Ρωσία λέει πως είναι υπερδύναμη, ας σκεφτούμε τι θα έκαναν οι Αμερικάνοι σε αντίστοιχη περίπτωση. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι θαείχαν ισοπεδώσει τα πάντα και δε θα είχε μείνει κολυμπιθρόξυλο;
 

dragongate

Νέο Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Μηνύματα
2
Like
4
Πόντοι
0
η δική μας αεροπορία σε ενδεχόμενο πολέμου δεν θα κάνει τίποτα, όπως τίποτα δεν έκανε και το 1974 στην Κύπρο. Με τις κυβερνήσεις που έχουμε αυτό είναι σίγουρο. Θα πάρουν εντολές να περιπολούν στην Κρήτη και στην Ρόδο, ενώ οι Τούρκοι θα αποβιβάζονται ανενόχλητοι στην Λέσβο η στην Χίο. Άλλωστε ο στρατός μας όπως και ο τουρκικός είναι νατοικοί όχι εθνικοί στρατοί, οπότε σαν σύμμαχοι δεν επιτρέπεται να πολεμήσουμε. Ο εχθρός μας είναι οι Ρώσοι σύμφωνα με τους κυβερνήτες μας. Οι Αμερικάνοι που λες ότι θα είχαν ισοπέδωσει τα πάντα σε αντίστοιχη περίπτωση, είναι τελείως υποθετικό σενάριο. Αν πολεμούσαν εναντίον μιας χώρας αντιστοίχου μεγέθους της Ουκρανίας, που ενισχυόταν από την Ρωσία την Κίνα την Ινδία με κάθε είδους εξοπλισμό και αντιαεροπορικά συστήματα, πυραύλους, δεν θα διακινδύνευε να χάσει έστω ένα μαχητικό αεροσκάφος, είτε για λόγους γοήτρου είτε για οικονομικούς κυρίως λόγους. Κάθε σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος κοστίζει εκατομμύρια δολάρια. Οι Αμερικανοι ισοπέδωναν τα πάντα όταν αντιμετώπιζαν αδύναμους αντιπάλους χωρίς σοβαρές δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας (Ιράκ, Σερβία) και με πολύ κατωτερη αεροπορία η αντάρτες χωρίς καθολου αεροπορία (Αφγανιστάν). Επίσης ο τρόπος διεξαγωγής του πολέμου έχει αλλάξει όπως έδειξε η ουκρανική σύγκρουση και η αεροπορία παίζει βοηθητικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Τον κύριο ρόλο στις επιχειρήσεις παίζει η πληροφόρηση των κινήσεων και των θέσεων του εχθρού, η ισχύς πυρός και η δυνατότητα να πλήξεις τον εχθρό από απόσταση χωρίς να διακινδυνεύσεις απώλειες. Γι'αυτό βλέπουμε συνεχή χτυπήματα και από τις δυο πλευρές με drones, με πυραύλους και γενικά με το πυροβολικό να αποτελεί τον κύριο τροπο διεξαγωγής χτυπημάτων και επιχειρήσεων.
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.238
Κριτικές
492
Like
38.342
Πόντοι
42.697
.
 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1692710886508.jpg
    FB_IMG_1692710886508.jpg
    34,2 KB · Εμφανίσεις: 21

Tsiftis71

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Μηνύματα
64
Like
134
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους/ες.

Ας μοιραστώ και εγώ τις σκέψεις μου.

Καταρχάς και βάσει του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, θεωρώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (ξεκινώντας από την εισβολή στην Κριμαία), φέρει πολλές ομοιότητες με τις επιθετικές/επεκτατικές κινήσεις της Ναζιστικής Γερμανίας.

Δεν δίνω βαρύτητα στα επιχειρήματα των Ρώσων, για τον απλό λόγο ότι ήταν και είναι μαέστροι στην προπαγάνδα (όπως και τα "ξαδερφάκια" τους οι Ναζί).

Για εμένα η κίνηση της Ρωσίας έχει ένα βασικό πυλώνα (όμοιο με εκείνο της Ναζιστικής Γερμανίας και στην παρούσα με αυτό της Τουρκίας): αναζήτηση ζωτικού χώρου (στα Γερμανικά "Lebensraum").
Η αναζήτηση ζωτικού χώρου δεν έχει πραγματικά πολιτιστικά, εθνικά ή ιστορικά κίνητρα. Τυχόν πολιτιστικά, εθνικά ή ιστορικά στοιχεία εξυπηρετούν την ευρύτερη προπαγάνδα συγκάλυψης του αναθεωρητισμού και επεκτατισμού.

Ο επεκτατισμός όμως χρειάζεται καύσιμη ύλη για την συγκέντρωση και παροχή ενέργειας στον "οδοστρωτήρα".
Αυτή η καύσιμη ύλη δεν είναι άλλη από γεγονότα που έχουν "πληγώσει" τον λαό. Η εκμετάλλευσή τους βοηθά στην συγκέντρωση λαϊκής υποστήριξης.

Ναζιστική Γερμανία - Καύσιμη ύλη: Συνθήκη των Βερσαλλιών (1919) - απώλειες εδαφών, εξευτελιστικές ρήτρες, απώλεια γοήτρου, κτλ.
Ρωσία - Κάυσιμη Ύλη: πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, πολλαπλές απώλειες εδαφών, συρρίκνωση της επικράτειας, απώλεια γοήτρου, κτλ.

Επίσης η προπαγάνδα έχει δύο πλευρές:
(α) εσωτερική που απευθύνεται στον λαό (π.χ. ιστορικά βιβλία, παιδεία, κτλ)
(β) εξωτερική που αποσκοπεί στην "νομιμοποίηση" των κινήσεων

Άλλα κοινά σημεία εντοπίζονται στις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Ουδείς αντέδρασε όταν η Ναζιστική Γερμανία άρχισε να παραβιάζεις ζωτικές ρήτρες της Συνθήκης των Βερσαλλιών [π.χ. υπέρβαση των ορίων στρατεύματος/ναυτικού, στρατιωτικοποίηση της Ρηνανίας (Rhineland), εισβολή στην Αυστρία, κτλ]. Ένας πιθανός λόγος του στρουθοκαμηλισμού των συμμάχων ήταν από την μία η αποδοχή αδυναμίας εφαρμογής επί μακρόν της Συνθήκης των Βερσαλλιών και από την άλλη η "ευχή" (διότι μόνο αυτό ήταν) ότι ο Χίτλερ δεν θα προχωρούσε. Άλλη μία εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι η Βρετανία δεν θα αντιδρούσε χωρίς την αρωγή των Γάλλων (είχαν ακόμη νωπές μνήμες από τον Γερμανικό υποβρυχιακό "στραγγαλισμό" της Βρετανίας) , ενώ οι Γάλλοι (α) διακατέχονταν ακόμη από την φοβία που είχε τις ρίζες της στην εξευτελιστική ήττα κατά τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870-71 και (β) [θεωρούσαν ότι] ήταν προετοιμασμένοι καλύτερα για ενα αμυντικό πόλεμο. Και οι δύο (Βρετανία και Γαλλία) αποθαρρύνονταν από την αρχική ουδέτερη στάση των ΗΠΑ.

Από την άλλη η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την εισβολή και προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία ήταν σχετικά χλιαρή. Βέβαια, πρέπει επίσης να βάλουμε στην εξίσωση την οικονομική παγκοσμιοποίηση που δεν υπήρχε στα χρόνια του ΒΠΠ.
Η παγκοσμιοποίηση σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να γύρισει "μπούμερανγκ" πολύ άμεσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μέτρα στην σύγχρονη εποχή να προσομοιάζουν μία θεραπεία που φέρνει ένα θετικό αλλά και πολλά πιθανά αρνητικά αποτελέσματα.

Άρα και στις δύο περιπτώσεις, η χλιαρή αντίδραση λειτούργησε, ως ένα σημείο, ως καύσιμη ύλη.

Δεν κατέχω τις απαραίτητες γνώσεις για να αναλύσω ή και να προβλέψω το πιθανό αποτέλεσμα που θα έχει ο Ρωσικός επεκτατισμός. Ένα είναι σίγουρο: βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση αφού όλοι οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν βοηθήσει (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) ανοικτά την Ουκρανία στην αντίστασή της κατά της Ρωσίας.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω την επιθετική στάση της Ρωσίας. Αν μέλημά της ήταν η διατήρηση της νομιμότητας ας εξαντλούσε τις ενέργειές της στα διεθνή φόρα και τους αντίστοιχους οργανισμούς.

ΥΓ 1
Θεωρώ αστείο η Ρωσική ηγεσία να κατηγορεί οποιονδήποτε για προπαγάνδα και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

ΥΓ 2
Κρίνοντας πάλι βάσει της ιστορίας, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει με βασικότερους πυλώνες την προσχώρηση της Φινλανδίας και (σύντομα) της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΥΓ 3
Η απειλή χρήσης πυρινικών όπλων είναι υπαρκτή. Όμως δεν διασφαλίζει την περάτωση των στόχων της Ρωσίας γιατί απλά δεν είναι η μοναδική με πυρηνικό οπλοστάσιο
Και να διορθωσω ενα οργθογραφικο λάθος (ΥΓ 3): "πυρηνικών"
 

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Μηνύματα
504
Like
693
Πόντοι
86
K που κολλάει αυτό με την Τσεχία;
Κ η Νορβηγία δεν ήταν το 1960 στην ΕΕ κ ούτε τώρα ,,και είναι τώρα καλύτερα σε σχέση με το 1960
Το ίδιο κ η Ισλανδία που ήταν ψαράδες κ δεν μπήκαν στην ΕΕ κ τώρα είναι καλύτερα
Πώς ξέρουμε αν η Τσεχία ήταν εκτός ΕΕ θα ήταν χειρότερα κ πως συγκρίνουμε τη ζωή κάποιας χώρας κριν τριάντα χρόνια με την εξέλιξη του τώρα
. .
Και στην ταυλανδη πριν χρόνια ήταν πίσω κ τώρα είναι πιο αναπτυγμένη χώρα...

Κ εγώ σου λέω ότι μπορεί αν ήταν εκτός ΕΕ η Τσεχία Πολωνία να ήταν πιο καλά από ότι τώρα στην ΕΕ. ..
...
Κ πλέον όλες αυτές οι οικονομίες παράτησαν την παραγωγή πρωτογενή δεύτερογενη τομέα κ στράφηκαν στις εύθραυστες υπηρεσίες .......
Τσεχία δε νομίζω ποτέ μα ποτέ να γαμιοντιυσαν εύκολα ........
Υγ μη νομίζεις ότι το βιοτικό επίπεδο του Λιθουανία είναι τρομερά ψηλότερο του Λευκορώσου
Άντε ένα 10% παραπάνω ο λιθουανος
Με τον Τασο μιλουσαμε για το μπλοκ, οποτε ουτε η Νορβηγια ουτε η Ελβετια κολλανε.
ΟΛΕΣ οι χωρες του μπλοκ που μπηκανε στην ΕΕ εχουν βελτιωσει την ποιοτητα ζωης τους και μας εχουν ξεπερασει πλην Βουλγαριας και ειμαστε σχεδον ισα με Σλοβακια.
Δες τον πινακα που επισυναψα στην προηγουμενη σελιδα.
Τελευταια προπυργια μετασοβιετικου μπουρδελου φτωχιας ειναι η Ουκρανια και η Μολδαβια.
Και αυτο γιατι δεν μπηκαν στην ΕΕ.
Πειτε καθαρα τουλαχιστον οτι στηριζετε Ρωσσια για να παραμεινουν μπουρδελοχωρες και αφηστε τα φιλοσοφικα.
Αυτο ναι, να το συζητησουμε.
Αλλα να πετατε ναζι, εβραιοι, κλπ για να στηριξετε εισβολη σε ξενη χωρα δεν στεκει
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.325
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
Τώρα το καλοκαίρι, με τον αίθριο καιρό, η Ρωσική Αεροπορία κάνει 100 εξόδους τη μέρα. Άρα λένε κάποιοι, δεν είναι εντελώς απούσα. Αυτά όμως είναι κατάντια. Η δική μας αεροπορία, σε ενδεχόμενο πολέμου θα βγάλει 200 μαχητικά, 3 φορές τη μέρα (ή και 4, αλλά ας είμαστε συντηρητικοί), άρα, 600 έξοδοι. Η Ρωσία, με υπερπενταπλάσια μαχητικά από την Ελλάδα (σύν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά, που εμείς δεν έχουμε) κάνει, σε πόλεμο όπου ο Ρωσικός Στρατός είναι κυριολεκτικά καθηλωμένος χωρίς ελπίδα ανάκαμψης, μόλις 100. Κατάντια. Η δικαιολογία είναι πως το δίκτυο αεράμυνας της Ουκρανίας είναι πολύ πυκνό. Εντάξει, αλλά αφού η Ρωσία λέει πως είναι υπερδύναμη, ας σκεφτούμε τι θα έκαναν οι Αμερικάνοι σε αντίστοιχη περίπτωση. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι θαείχαν ισοπεδώσει τα πάντα και δε θα είχε μείνει κολυμπιθρόξυλο;

καλά αυτά περί ουκρανκής αεράμυνας είναι μεγάλο ανέκδοτο. Δηλαδή αν φοβούνται να αντιμετωπίσουν την ουκρανική αεράμυνα (που τους πρώτους μήνες της εισβολής ήταν αρκετά ασθενέστερη σε σχέση με τώρα) τότε τι θα είχαν κάνει σε ένα συμβατικό πόλεμο με τη δύση την εποχή του ψυχρού πολέμου ή κάποια στιγμή στο μέλλον ;
η άλλη αστεία δικαιολογία που κυκλοφορεί (έχει γραφτεί και δω) είναι πως τα καλά τα φυλάνε....για μετά.... :jerking:

η πραγματικότητα είναι πως αν η ρ. αεροπορία ηταν αυτή που φαινόταν στα χαρτιά θα είχε σαρώσει τα πάντα στην αρχή. Ή στη συνέχεια κάθε επιθετκή ενέργεια των ουκρανών θα έπρεπε να εκμηδενίζεται μόλις ξεμύτιζαν. Άκου επιθεση χωρίς αεροπορική υπεροχή (ούτε καν κάλυψη ) απέναντι σε εχθρό με τεράστια αεροπορική υπεροπλία
Έγινε το ντου πέρσι στο Χάρκοβο και τρέχανε να σωθούν.
Ας ρωτήσουν τους γερμανούς τι έγινε στις Αρδέννες όταν άνοιξε ο καιρός...
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.325
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
προχθες στην πυραυλική επίθεση των ρώσων σκοτώθηκε και ένα παιδάκι. Σε ρωσικό λογαριασμό μπηκε ειρωνικό σχόλιο για τον θανατό της και μάζεψε ~50000 likes, αυτά μέχρι χθες.


στο μεταξύ κάτι τύποι στυλ κουκης και Σια ενοχλούνται για τους χαρακτηρισμούς του μπουρδελιάρη απέναντι στους ρώσους
για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη
 

bloom5

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Μηνύματα
658
Like
9.288
Πόντοι
1.046
καλά αυτά περί ουκρανκής αεράμυνας είναι μεγάλο ανέκδοτο. Δηλαδή αν φοβούνται να αντιμετωπίσουν την ουκρανική αεράμυνα (που τους πρώτους μήνες της εισβολής ήταν αρκετά ασθενέστερη σε σχέση με τώρα) τότε τι θα είχαν κάνει σε ένα συμβατικό πόλεμο με τη δύση την εποχή του ψυχρού πολέμου ή κάποια στιγμή στο μέλλον ;
η άλλη αστεία δικαιολογία που κυκλοφορεί (έχει γραφτεί και δω) είναι πως τα καλά τα φυλάνε....για μετά.... :jerking:

η πραγματικότητα είναι πως αν η ρ. αεροπορία ηταν αυτή που φαινόταν στα χαρτιά θα είχε σαρώσει τα πάντα στην αρχή. Ή στη συνέχεια κάθε επιθετκή ενέργεια των ουκρανών θα έπρεπε να εκμηδενίζεται μόλις ξεμύτιζαν. Άκου επιθεση χωρίς αεροπορική υπεροχή (ούτε καν κάλυψη ) απέναντι σε εχθρό με τεράστια αεροπορική υπεροπλία
Έγινε το ντου πέρσι στο Χάρκοβο και τρέχανε να σωθούν.
Ας ρωτήσουν τους γερμανούς τι έγινε στις Αρδέννες όταν άνοιξε ο καιρός..
Από την πρώτη μέρα του πολέμου ήτα άφαντη η Ρωσική Αεροπορία. Αν "τα φυλάνε για μετά", ε ύστερα από 250 χιλιάδες απώλειες, 3000 άρματα κατεστραμμένα, υποχώρηση στο Κίεβο, υποχώρηση στο Χάρκοβο, υποχώρηση στη Χερσώνα, υποχώρηση στο Φιδονήσι, καταδρομικές στο Μπέλγκοροντ, βύθιση της ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα, ανελέητο βομβαρδισμό της γέφυρας στην Κριμαία, ε πότε είναι αυτό το "μετά"; Τι περιμένουν για να τη χρησιμοποιήσουν; Να μπουκάρει στη Μόσχα ο Ζελένσκι;
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.325
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.574
Κριτικές
8
Like
3.407
Πόντοι
786
η άλλη αστεία δικαιολογία που κυκλοφορεί (έχει γραφτεί και δω) είναι πως τα καλά τα φυλάνε....για μετά.... :jerking:
πέρισυ κάποιος διαμαρτυρόταν που οι ουκρανοί πολεμούν στα χαλάσματα και δεν βγαίνουν στις πεδιάδες αντρίκια
 

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Μηνύματα
27.337
Κριτικές
185
Like
45.526
Πόντοι
22.266
πέρισυ κάποιος διαμαρτυρόταν που οι ουκρανοί πολεμούν στα χαλάσματα και δεν βγαίνουν στις πεδιάδες αντρίκια
Ας βγει ο Μητσοτάκης αντρικια πρώτα κ να οργανώσει κράτος για την πυρόσβεση των φωτιών κσι ας αφήσει τα meeting με τον wanna be Fidel Castro
 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.574
Κριτικές
8
Like
3.407
Πόντοι
786
Ας βγει ο Μητσοτάκης αντρικια πρώτα κ να οργανώσει κράτος για την πυρόσβεση των φωτιών κσι ας αφήσει τα meeting με τον wanna be Fidel Castro
γιατί εύκολο είναι;
τέτοιος είναι ο λαός μας και οι ηγέτες μας και το κράτος μας
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom