Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.999
Πόντοι
3.506
Τα παιδιά μας θα μαθαίνουν κινέζικα
18-19 αιώνα γαλλικά
19-20ο αιώνα αγγλικά και
Μέσα 21ο αιώνα κ μετά κινεζικα
Γαμησε τα. Θα έρχονται οι μικροτσουτσουνοι και θα μας παίρνουν τις γυναίκες
Οι ηλιθιοι ηταν οι Ρωσσοι αυτονομιστες
Αυτοι ξεκινησαν τις εχθροπραξιες
Αν δεις βιντεο των επιχειρησεων απο το 14 (προτεινω kaotic ειναι μη πολιτικο, ωμη βια για οποιον αντεχει) οι αυτονομιστες ειχαν βαρυ οπλισμο, που προφανως το προμηθευσαν οι Ρωσσοι.
Φυσικα το αποτελεσμα ηταν αιματοχυσια εκατερωθεν οπως θα συνεβαινε παντου
Δεν υπαρχει αυτονομιστικο κινημα που να μην εχει αντιμετωπιστει ως τρομοκρατια
Δες Βασκους στην Ισπανια η τον IRA
Μαλακια τους πελωρια
Θα ηταν Ρωσσοι με ευρωπαικα διαβατηρια και θα επαιζαν σε δυο ταμπλο
Οσοι Ρωσσοι της Βαλτικης ειχαν μυαλο εκαναν περιουσιες παιζοντας μεταξυ ΕΕ και Ρωσσιας
Ότι έχω φάει σε Ρωσιδι που δε ζούσε Ρωσία αυτό έλεγε.

Ρωσία και Πούτιν πάνω από όλα αλά εγώ θέλω διαβατήριο της ΕΕ (για να μη με χεζουν οι ΚΜΑΝηδες προσθέτω εγώ)

Και εμείς αν είμασταν σοβαρό κράτος οι Τούρκοι στη Θράκη σιγά μη θελανε να είναι μέρος της Τουρκίας

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
What???

Aκομα και εγω που ειμαι τακουνατο μπαιντενοπουλο αναγνωριζω πως οι κυρωσεις ηταν μια μαλακια και μιση
Ο Ρωσσικος πλουτος στην Ευρωπη δεν εξαυλωθηκε, απλα μεταφερθηκε στο Ντουμπαι με ενδεχομενως καλυτερους ορους. Οι Ρωσσοι συνεχιζουν να ταξιδευουν οπου γουσταρουν μεσω Κωνσταντινουπολης και Γερεβαν

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830

Ξερουμε ... πουτινακι και αυτος :grin:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Κοιτα ποιοι ολιγαρχες ειναι διπλα στον Πουτιν
Fridman, Abramovich, Milner, Prigozhin, Rotenberg, Deripavska, Shvilder
Ο Ζελενσκι μπροστα τους ειναι λαμπροτερος του ηλιου
Μια και το έθεσες. Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο χαρακτηρίζεις, εσύ κι αμέτρητοι άλλοι, τους Πλούσιους Ρώσσους ως Ολιγάρχες, ενώ οι πλούσιοι όλων των άλλων Εθνικοτήτων χαρακτηρίζονται απλά ως πλούσιοι;

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.387
Πόντοι
22.266
Μια και το έθεσες. Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο χαρακτηρίζεις, εσύ κι αμέτρητοι άλλοι, τους Πλούσιους Ρώσσους ως Ολιγάρχες, ενώ οι πλούσιοι όλων των άλλων Εθνικοτήτων χαρακτηρίζονται απλά ως πλούσιοι;
Γιατί οι Ρώσοι ολιγαρχες εκμεταλλεύονται το λαό
Ενώ οι δυτικοί πηγαινουν με τον Σταύρο στο χέρι κ λέγονται τίμιοι πλούσιοι :confused:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.387
Πόντοι
22.266
Πώς φαίνεται το μπασμενο μέλος στη διεθνή χρηματιστηριακή ασφαλιστική σκηνή της παγκόσμιας σκακιέρας ...
Όλα τα ξέρει κ όλα στη φόρα ...

Σε Τι ασφάλειες να επενδύσω στο Nikkei Tokyo τώρα που έπεσε το yen??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
βρες το και στειλτο. είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι fake.
η μαρτυρια της γυναικας απο την Α Ουκρανια
Απευθύνομαι στους "ειρηνηστες" και πονόψυχους που έχουν κατακλύσει το FB τελευταία μέρα. Επειδή μάλλον οι περισσότεροι έχουν παρωπιδες στα μάτια η κατέχουν πολύ επιλεκτική μνήμη, θα σας υπενθυμίσω. Ξέρετε, αγαπητοί, ο πόλεμος δεν ξεκίνησε χθές, ο πόλεμος κρατάει 8 χρόνια , πέρα το ότι μέχρι τώρα δεν σας ενδιέφερε καθόλου. Που είσασταν όλοι εσείς όταν ο ουκρανικός στρατός χτυπούσε πόλεις και χωριά;; 152 παιδιά σκοτώθηκαν και πόσα έμειναν ανάπηρα! Όταν εμείς φωνάζαμε "Save Donbass people" εσείς ενοχλημένοι πως σας χαλάμε τη διάθεση από τις εικόνες με σκοτωμένους ανθρώπους, κανατε στραβά μάτια και κουφά αφτιά. Όταν το 2 Μαϊου το 2014 διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, όταν μετά από μια ειρηνική διαδήλωση, Ουκρανοί ναζί έκλεισαν τους άοπλους ανθρώπους σε ένα κτίριο στην Οδησσός και τους έκαψαν ζωντανούς και αυτούς που προσπαθουσαν να ξεφύγουν από τις φωτιές και έπεφταν από τα παράθυρα, τους χτύπαγαν με ρόπαλα μέχρι θανάτου, αυτό δεν ακούστηκε πουθενά και δεν ευαισθητοποίσε κανένα ευρωπαίο ανθρωπιστή προοδευτικό. Όταν τον στόχο των βομβαρδισμών έπεφτε ένα γεροκομειο, και έβλεπες τους σκοτωμένους παππούδες στα αναπηρικά αμαξακια και λουτρά αίματος από κάτω να τρέχουν..
Μου φέρνετε αναγουλα από την υποκρισία και τον κυνισμό σας, ψεύτικες ευαισθητοποίησες και φιλοσοφικές συζητήσεις περί του "κακού του πολέμου". «Αχ, δεν θέλουμε πόλεμο". Και ποιος το θέλει;;;
Βλέπω φτηνά εικονίδια με παιδάκια και κιτρινογαλανες σημαίες και συνθήματα "δεν θέλουμε πόλεμο ", "φοβόμαστε τον κακό θείο Πούτιν " και άλλες μπούρδες. Θέλετε να σας ποσταρω αληθινές φωτογραφίες με παιδιά -θυματα των βομβαρδισμών του '14 και '15 να σας κοπεί ο ύπνος για μια εβδομάδα όπως μου κόπηκε τότε;
Η μέρα έφτασε.
Αλλά είμαι τόσο...μα τόσο σίγουρη... αλλιώς δεν θα άνοιγα το στόμα μου να μιλήσω καθόλου, πως ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΘΎΜΑΤΑ μεταξύ του άοπλου πληθυσμού από Ρώσους. Ο στόχος τους είναι ουκρανικές πολεμικές βάσεις που έχουν πλημηρηση από ναζί, αμερικανούς εκπαιδευτές και όπλα. Εξάλλου έχω τους δικούς μου ανθρώπους, γονείς εκεί και ξέρω πως δεν κινδυνεύουν. Η αιτία που προχωράει αρκετά αργά ο ρωσικός στρατός είναι πως οι Ουκρανοί ναζί κρύβονται μέσα στις πόλεις στα σπίτια που δεν μπορούν βεβαίως να χτυπηθούν από τους Ρώσους, αλλιώς σε δυο-τρεις μέρες θα είχε καθαρίσει ο τόπος. Αντίστροφα οι Ουκρανοί συνεχίζουν να βαράνε τις πόλεις των Δημοκρατιών και εικόνες καταστραμμένων σπιτιών από κει είναι. Η Ρωσία δεν είναι η Αμερική που τα εξαφανίζει όλα στο πέρασμα της μόνο και μονο να φτάσει στον στόχο. Για μένα - χίλιες φορές η Ουκρανία να γίνει προ ρωσική, παρά προ αμερικανική. Να ξέρετε πως τώρα από δυο προβλεπόμενα κακά - γίνεται το λιγότερο κακό.
Το λοιπόν, ελπίζω να έγινα σαφής, καλή χώνεψη.
* Δεν έχω αναφέρει το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Γιουγκοσλαβία, αλλιώς θα γράφω μέχρι αύριο
οσο για το αρθρο γραφτηκε 2 μερες μετα την εισβολη των ρωσων, λιγο δυσκολο να παραοιει την πραγματικοτητα.

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Κοινο χαραχτηριστικο των ολιγαρχων ειναι οτι βρεθηκαν να διαχειριζονται πορους που πριν ανηκαν στο κρατος και αυτο δειχνει την βαθια σχεση που εχει το συγκεκριμενο λομπι με το Ρωσσικο κρατος.
Ο Elon Musk για παραδειγμα πλουτισε γιατι ειχε καινοτομες ιδεες σχετικα με την τεχνολογια και την εφαρμογη της.
Εχεις αναρωτηθει γιατι η Ρωσσια δεν παραγει ανταγωνιστικα προιοντα τεχνολογιας; Μιλαμε για μια χωρα που εφτιαχνε διαστημοπλοια.
Η δικη μου απαντηση ειναι οτι ισως το συγκεκριμενο λομπι δεν θελει ανταγωνιστες.
Για αυτο μιλαμε για ολιγαρχες

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.505
Πόντοι
456
Ο Χρουτσόφ για διοικητικούς λόγους είχε προτείνει το 50 την ενσωμάτωση του Καλίνιγκραντ στη Λιθουανία, όποιος θέλει ας το διαβάσει.

Kaliningrad question

Οι Λιθουάνοι πολύ έξυπνα και βλέποντας μπροστά αρνήθηκαν επειδή σκέφτηκαν πως μόνο μπελάδες θα έφερνε η ενσωμάτωση μιας περιοχής με χιλιάδες Ρώσους στη χώρα τους.
To 1954 η Κριμαία ενσωματώθηκε στην Ουκρανία ενώ ο Ζελένσκυ είχε πει πρόσφατα πως όλα ξεκίνησαν και θα τελειώσουν στην Κριμαία.

Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει και με τη δική του οπτική. Δεν θα κάτσω να διαφωνήσω με κανέναν πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις πολιτικούς που βλέπουν μπροστά.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.932
Πόντοι
9.931
Τελευταία τροποποίηση:

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.447
Πόντοι
206
Ο Χρουτσόφ για διοικητικούς λόγους είχε προτείνει το 50 την ενσωμάτωση του Καλίνιγκραντ στη Λιθουανία, όποιος θέλει ας το διαβάσει.

Kaliningrad question

Οι Λιθουάνοι πολύ έξυπνα και βλέποντας μπροστά αρνήθηκαν επειδή σκέφτηκαν πως μόνο μπελάδες θα έφερνε η ενσωμάτωση μιας περιοχής με χιλιάδες Ρώσους στη χώρα τους.
To 1954 η Κριμαία ενσωματώθηκε στην Ουκρανία ενώ ο Ζελένσκυ είχε πει πρόσφατα πως όλα ξεκίνησαν και θα τελειώσουν στην Κριμαία.

Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει και με τη δική του οπτική. Δεν θα κάτσω να διαφωνήσω με κανέναν πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις πολιτικούς που βλέπουν μπροστά.
Μία παρόμοια κίνηση αν δε κάνω λάθος ήταν στις αρχές του 90 που γιουγκοσλάβοι πολιτικοί, πρότειναν στον Μητσοτάκη το γέρο να μας δώσουν τα Σκόπια και οι δικοί μας αρνήθηκαν.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.932
Πόντοι
9.931

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
η μαρτυρια της γυναικας απο την Α Ουκρανια

οσο για το αρθρο γραφτηκε 2 μερες μετα την εισβολη των ρωσων, λιγο δυσκολο να παραοιει την πραγματικοτητα.

1. σημαντική η 'μαρτυρία' της εκδιδόμενης... να την ρωτήσουμε να πας πει την αλήθεια και για τα εμβόλια.

2. bankingnews και να μην παραποιεί την πραγματικότητα, δεν γίνεται.
αν θες να μην διαβάζεις παραμυθάκια και να ενημερωθείς σωστά για τα συγκεκριμένα γεγονότα, ξεκίνα από εδώ: 2014 Odesa clashes - Wikipedia

(εκτός αυτού αυτό που λες για το άρθρο, ότι δηλαδή «αναφερει τις απωλειες των εμφυλιων επιθεσεων των ναζι ουκρανων στους ρωσους της Α Ουκρανιας», δεν ισχύει).

δηλαδή τώρα εσύ θες να μας πεις ότι διαμόρφωσες γνώμη για το τι γίνεται στην ουκρανία από μαρτυρία μιας εκδιδόμενης και ένα άρθρο του bankingnews; ωραίος

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
μετα ακομα ενα αρθρο ερευνα Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Πούτιν να αποτρέψει τον πόλεμο

ο ρολος του ουκρανου χαικαλη ειναι προφανης

ειλικρινά απορώ με τις πηγές σας. δηλαδή απογοητεύτηκες απ όλον τον συστημικό τύπο και την προπαγάνδα του σε ελλάδα και εξωτερικά και κατέληξες να ενημερώνεσαι από ένα συνωμοσιολογικό blog με όνομα konstantinos o megas...

τώρα σχετικά με το περιεχόμενο. κάτι που δεν αναφέρεται στο blog και που αλλάζει όλο το περιεχόμενο.
το συγκεκριμένο άρθρο του Geoffrey Roberts από το Journal of Military and Strategic Studies με τίτλο ‘Now or Never’: The Immediate Origins of Putin’s Preventative War on Ukraine παρουσιάζεται ως 'Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Πούτιν να αποτρέψει τον πόλεμο'... ποιον πόλεμο όμως;

Ο Geoffrey Roberts στην εισαγωγή του άρθρου (η οποία δεν αναφέρεται πουθενά στο blog) αναφέρει ξεκάθαρα:
President’s Vladimir Putin’s invasion of Ukraine in February 2022 was a classic case of preventative war decision-making. The public record shows that Putin went to war to prevent Ukraine becoming such a powerful NATO bridgehead on Russia’s borders that Kyiv would seek to forcibly regain control of Crimea and the Donbass.

με λίγα λόγια, ο πούτιν έχει ήδη εισβάλει στην κριμαία, έχει ήδη εισβάλει στο Donbass, εκδηλώνει φόβους ότι η ουκρανία θα δυναμώσει και θα πάρει πίσω τις περιοχές της και κάνει 'προληπτική' επίθεση! και αυτό παρουσιάζεται ως 'απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει τον πόλεμο'...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom