όλοι και όλα μπορούμε και μπορούν να κριθούμε εκ των αποτελεσμάτων. Και ο κεραυνοβόλος πόλεμος που εφάρμοσαν οι Γερμανοί, χάρη στα τανκς τους είχε την επιτυχία του. Αν τα τανκς των αντιπάλων ήταν καλύτερα, δεν θα είχαν τις επιτυχίες που είχαν από την αρχή.
επιμένεις στον ίδιο λάθος "γραμμικό" τρόπο συλλογισμού που φυσικά σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Πχ. γραφεις "Αν τα τανκς των αντιπάλων ήταν καλύτερα, δεν θα είχαν τις επιτυχίες που είχαν από την αρχή". Η μάχη γενικώς δεν είναι μια σειρά από "μονομαχίες" 1 προς 1 αρμάτων ώστε να επικρατεί νομοτελειακά το καλύτερο.
Αλλωστε στα έγραψαν και άλλοι τέσσερις εδώ μέσα με περισσότερες λεπτομέρειες αν δεν πιστεύεις εμένα. Είναι μάλλον απίθανο και αυτοί και εγώ να τα έχουμε διαβάσει τόσο λάθος έτσι;
το ίδιο και με τα στουκας που γράφεις σε επόμενο ποστ. Ηταν πολύ καλά σε αυτό που έκαναν (βομβαρδισμός ακριβείας μεσω της κάθετης εφόρμησης) αλλά συνολικά ήταν ξεπερασμένα, χωρίς προστασία ήταν πανεύκολη λεία για τα καταδιωκτικά, στη μάχη της Αγγλίας τον ήπιαν
Και δεν καταλαβαίνω πως το έχεις τοποθετήσει μέσα στο κεφάλι σου το ότι ακόμα κι αν ήταν μέτρια, δεν έπρεπε να υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.
έγραψα εγώ τέτοιο πράγμα ; δεν καταλαβαίνω τι εννοείς
Τα Αγγλικά μου είναι μέτρια και βασίζομαι στους υπότιτλους. Ευχαριστώ πάντως για το Ντοκυμαντέρ που μου πρότεινες, με ενδιαφέρουν πολύ όλα τα ιστορικά θέματα, ακόμα κι αν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη χώρα μας
και γω κυρίως με υπότιτλους τα βλέπω αν και ακούω και τα αγγλικά επειδή σε πολλά ιστορικά όπως και επιστημονικά η μετάφραση περιέχει και τραγικά λάθη. Πχ. στο "βολτα στην Αρχαία Αίγυπτο" στην ΕΡΤ3 η λέξη ambitious μεταφράστηκε ως αισιόδοξος
αυτό που σου πρότεινα προβάλεται κατά καιρους από τον Σκάι πάντα μεταμεσονύκτια ίσως λόγω του θέματος (όταν το δεις θα καταλάβεις) αλλά μπορείς να το βρεις στο daymolition χωρίς υπότιτλους.