Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.026
Πόντοι
3.506
Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες , κυρίως επιστρατευμένοι έχουν ξεμείνει στην δυτική όχθη του Δνείπερου.
Προφανώς οι επιστρατευμένοι.

Φαντάσου να πάρουμε εσένα αύριο ,η εμένα,χωρίς να εχουμε κάνει ούτε την θητεία που κάναμε πιτσιρικάδες, να μας κάνουν μια εκπαίδευση του πουτσου για κανα μήνα και να μας στείλουν σε μέτωπο ενάντια σε στρατό που είναι πιο πολυάριθμος ,πιο φανατισμένος και που κέρδισε τους επαγγελματίες.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
όλοι και όλα μπορούμε και μπορούν να κριθούμε εκ των αποτελεσμάτων. Και ο κεραυνοβόλος πόλεμος που εφάρμοσαν οι Γερμανοί, χάρη στα τανκς τους είχε την επιτυχία του. Αν τα τανκς των αντιπάλων ήταν καλύτερα, δεν θα είχαν τις επιτυχίες που είχαν από την αρχή.
επιμένεις στον ίδιο λάθος "γραμμικό" τρόπο συλλογισμού που φυσικά σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Πχ. γραφεις "Αν τα τανκς των αντιπάλων ήταν καλύτερα, δεν θα είχαν τις επιτυχίες που είχαν από την αρχή". Η μάχη γενικώς δεν είναι μια σειρά από "μονομαχίες" 1 προς 1 αρμάτων ώστε να επικρατεί νομοτελειακά το καλύτερο.
Αλλωστε στα έγραψαν και άλλοι τέσσερις εδώ μέσα με περισσότερες λεπτομέρειες αν δεν πιστεύεις εμένα. Είναι μάλλον απίθανο και αυτοί και εγώ να τα έχουμε διαβάσει τόσο λάθος έτσι;

το ίδιο και με τα στουκας που γράφεις σε επόμενο ποστ. Ηταν πολύ καλά σε αυτό που έκαναν (βομβαρδισμός ακριβείας μεσω της κάθετης εφόρμησης) αλλά συνολικά ήταν ξεπερασμένα, χωρίς προστασία ήταν πανεύκολη λεία για τα καταδιωκτικά, στη μάχη της Αγγλίας τον ήπιαν
Και δεν καταλαβαίνω πως το έχεις τοποθετήσει μέσα στο κεφάλι σου το ότι ακόμα κι αν ήταν μέτρια, δεν έπρεπε να υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.
έγραψα εγώ τέτοιο πράγμα ; δεν καταλαβαίνω τι εννοείς
Τα Αγγλικά μου είναι μέτρια και βασίζομαι στους υπότιτλους. Ευχαριστώ πάντως για το Ντοκυμαντέρ που μου πρότεινες, με ενδιαφέρουν πολύ όλα τα ιστορικά θέματα, ακόμα κι αν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη χώρα μας
και γω κυρίως με υπότιτλους τα βλέπω αν και ακούω και τα αγγλικά επειδή σε πολλά ιστορικά όπως και επιστημονικά η μετάφραση περιέχει και τραγικά λάθη. Πχ. στο "βολτα στην Αρχαία Αίγυπτο" στην ΕΡΤ3 η λέξη ambitious μεταφράστηκε ως αισιόδοξος :jerking:
αυτό που σου πρότεινα προβάλεται κατά καιρους από τον Σκάι πάντα μεταμεσονύκτια ίσως λόγω του θέματος (όταν το δεις θα καταλάβεις) αλλά μπορείς να το βρεις στο daymolition χωρίς υπότιτλους.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
Για την εκταση δε μας ειπες κατι, και πώς αυτη σχετιζεται με την ποσοτητα των πυρηνικων που χρειαζονται για να παει η μια ή η αλλη χωρα στη ''νεολιθικη εποχη'' οπως λες.

τι σόι συλλογισμός είναι αυτός ; τι σχέση έχει η έκταση (μιλάμε για πυρηνικό πλήγμα) ;
έγραψες και τις προάλλες κάτι παρόμοια κουφό, τρολλάρεις ή τα εννοείς ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
1668122545662.png

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να ενημερωθούν κάποιοι ότι οι μισοί είναι μπαμναρισμενοι οπότε δεν μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικος διάλογος :confused:
Καλά ρε, έχετε μείνει εσύ και ο Τασούλης, ατρόμητοι μαχητές του Κόκκινου Στρατού που αξίζετε ο ένας όσοι100 από αυτούς.

Μόνοι σας μπορείτε να κατατροπώσετε όλα τα ΜπαΪντενόπουλα και όλους τους Κουλομάχους.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
Περα απο την πλακα οι Ουκρανοι δεν πλεουν ακομη σε πελαγη ευτυχιας. Περιμενουν οτι τους εχουν στησει παγιδα οι Ρωσοι κι εχουν το νου τους. Απ την αλλη σκεφτομαι γω ,τι παγιδα να στησουν τα γιδια, . Εχω δει βιντεακια με βιασμους Ρωσων απο αλλους ρωσους(δεν φαινιταν να ειναι συναινετικο το πηδημα) στο στρατευμα. Μεγαλα σιχαματα.

Καλύτερα να μη πάρουν τα μυαλά τους αέρα, δεν τους παίρνει να χάνουν δυνάμεις και εξοπλισμό με τον τρόπο και το ρυθμό που τα χάνουν οι ρωσοι. Ελπίζω με την πληροφόρηση που έχουν απο τη Δύση να μην υπάρχει καποιος λάκος στη φάβα που να μην φανεί έγκαιρα.

προσωπικά είμαι της ερμηνείας που έγραψε και παρακάτω ο σαπιενς, πως οι ρώσοι άλλαξαν τακτική, αντί να πολεμάνε και να ξοδεύουν δυνάμεις στο πεδίο της μάχης πανε να λυγίσουν τους ουκρανούς με την καταστροφή των υποδομών. Το στοίχημα εδώ είναι αν θα δώσει η Δύση αρκετά α/α συστήματα και φυσικά αν θα είναι αποδοτικά για να ακυρωθει και αυτή η τακτική των ρώσων.
Αρκετό καιρό πριν είχα γράψει εδώ μεσα τη γνώμη μου πως ένα κράτος με αστικό χαρακτήρα είναι πολύ πιο ευάλωτο σε σύγκριση με ένα άλλο πχ. Αφγανιστάν γιατί στο πρώτο μπορείς να καταστρέψεις τις υποδομές που στηρίζουν τον αστικό πληθυσμό και να ζορίσεις πολύ τα πράγματα.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
Να ενημερωθούν κάποιοι ότι οι μισοί είναι μπαμναρισμενοι οπότε δεν μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικος διάλογος :confused:

και γιατί μπαναρίστηκαν ηφαίστιε ; αν και δεν ξέρω ποιους εννοείς, πάντως δεν έχω δει από κανέναν να γράφεται κάτι εδώ μέσα που να δικαιολογεί μπάνιο. Εκτός αν γράφτηκε τίποτα σε άλλα νήματα.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895
Δες την μεγάλη εικόνα και διάβασε και ξένο τύπο αλλά και τους Ουκρανούς στρατηγούς και θα καταλάβεις τι παίζει. Η Ρωσσία θα βγει κερδισμένη, αρέσει δεν αρέσει. Ήδη δηλαδή έχει τεράστια οφέλει και θα τα πολλαπλασιάσει. Θυμίσου τι σου λέω...
ένα τραγουδάκι για σένα έτσι για την Ρωσία ρέ γαμώτο (αυτό που ξεκινάει στο 24:18, Небо над водой ο τίτλος του )

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.127
Πόντοι
4.895

6.10' συγκλονιστικο το βιντεο στο χαρακωμα

τι το συγκλονιστικό βλέπεις ; περα από την έγκαιρη και σωτήρια αντιδραση του ρώσου βέβαια ;
το πιο ενδιαφέρον είναι η περιγραφή του Αυγερη, ακόμη και δω βρήκε τρόπο να κάνει προπαγάνδα.....

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.026
Πόντοι
3.506
Οι Ουκρανοί βρίσκονται ήδη στα περίχωρα της Χερσώνας. Η υποχώρηση των Ρώσων πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν με 20 χιλιάδες στρατιώτες να ξεμένουν στη δυτική όχθη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ουκρανών θα είναι που θα κρατήσουν και πως θα συντηρήσουν τόσους πολλούς αιχμαλώτους.
Σατανικό σχέδιο Πούτιν για να ξεμείνουν από προμήθειες οι Ουκρανοί.

Ενδεχομένως οι αιχμάλωτοι να έχουν κρύψει και καλασνικοβ στους κωλους τους και να χτυπήσουν το Ζελενσκι από τα νώτα. Μην το αποκλείεις τύπε

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.503
Πόντοι
22.266
Καλά ρε, έχετε μείνει εσύ και ο Τασούλης, ατρόμητοι μαχητές του Κόκκινου Στρατού που αξίζετε ο ένας όσοι100 από αυτούς.

Μόνοι σας μπορείτε να κατατροπώσετε όλα τα ΜπαΪντενόπουλα και όλους τους Κουλομάχους.
Tυπε με πρόδωσε ο Πούτιν κ δεν πατάει το κουμπι:confused:
Κανόνισε για Σεβαστουπόλη πλέον υπό ουκρανική διοίκηση για διακοπές το καλοκαίρι αλλά όπως ο τασούλης υπόσχονταν μουνετα Οδησσό έτσι κ έτσι με τον γιωργαρο να κανονησετε 4 μουνετα....δε θέλω τσιγγουνιες

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.503
Πόντοι
22.266
και γιατί μπαναρίστηκαν ηφαίστιε ; αν και δεν ξέρω ποιους εννοείς, πάντως δεν έχω δει από κανέναν να γράφεται κάτι εδώ μέσα που να δικαιολογεί μπάνιο. Εκτός αν γράφτηκε τίποτα σε άλλα νήματα.
Δεν το ξέρω αλλά ούτε εγώ παρατήρησα κάτι μεμπτο αλλά αν μπαναρονται όσοι έχουν αντίθετη ή κ περίεργες απόψεις τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του νήματος ...
Σα να γράφω πχ μόνο .μου στο ποδοσφαιρικό νήμα του Ηρακλή:confused:

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
δεν υπαρχει ουκρανια ρε φιλε στο μυαλο της ομαδας μπαιντεν,μπορουν να παραδωσουν δωρο ολη την ουκρανια σε οποιον μεσα στη ρωσια τους εξασφαλισει την ανατροπη του πουτιν
Εσύ τι πιστεύεις, γιατί άραγε οι Αμερικανοί ή όποιος άλλος, θέλουν την ανατροπή του Πούτιν;

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
. Ποιος δάνεισε τους χρεοκοπημένους Γερμανούς και μπόρεσαν και κατασκεύασαν όλα αυτά τα μέτριας ποιότητας άρματα και τα τουλάχιστον ικανοποιητικά Στούκας; Πως εκπαιδεύτηκαν τα πληρώματά τους (ο Κεραυνοβόλος Πόλεμος απαιτούσε άριστη οργάνωση και πειθαρχία) χωρίς οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των Γάλλων και των Άγγλων να πάρουν μυρωδιά;
πως μπορεις να ελεγξεις αν ο πορσε που πηρε δανειο το χρησιμοποιησε αποκλειστικα γισ να φτιαχνει αυτοκινητα και οχι για εξελιξη αρματων; πως μπορεις να ελεγξεις απο 1000 επιστημονες που πληρωνονται για ερευνα ποιο ακριβως ειναι το αντικειμενο τους;
και ειναι γνωστο οτι οι δοκιμες εξελιξης γινονταν στη ρωσια υπο τη προστασια του κκε που έδειχνε την ευγνωμοσύνη του στο γερμανικο εθνος που βοηθησε το λενιν να παρει την εξουσια

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Το ότι ο πόλεμος έχει ήδη κριθεί δε σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα πολύ ψωμί. Έτσι έγινε και στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, που κρίθηκε το Σεπτέμβριο του 1940 στη Μάχη της Αγγλίας.
διαφωνω.ο πολεμος κριθηκε σε 4 σημεια.πρωτον στην αποφαση του ρουσβελτ να στηρίξει τον ανεφοδιασμο της αγγλιας.μετα στο ελ αλαμειν που αποτραπηκε η κατακτηση της αιγυπτου.μετα οι γερμανοι ειχαν προσβαση στις πετρελαιοπηγες.η εισβολη στη ρωσια.και φυσικα στο περλ χαρμπορ. η αγγλια μονη της χωρις ανεφοδιασμο δεν ειχε ελπιδα.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.500
Πόντοι
8.846
Εσύ τι πιστεύεις, γιατί άραγε οι Αμερικανοί ή όποιος άλλος, θέλουν την ανατροπή του Πούτιν;
μην τα ξαναλέμε, οι αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για τον πούτιν αλλά για τη ρωσία.
αντίπαλος είναι η χώρα, όχι το άτομο.
και στην παρούσα φάση με τις μαλακίες που κάνει ο τύπος δε νομίζω ότι ενδιαφερονται και πολύ να τον ανατρέψουν...

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.839
Πόντοι
4.180
τι σόι συλλογισμός είναι αυτός ; τι σχέση έχει η έκταση (μιλάμε για πυρηνικό πλήγμα) ;
έγραψες και τις προάλλες κάτι παρόμοια κουφό, τρολλάρεις ή τα εννοείς ;
Καταλαβαινεις, ελπιζω, οτι μια πυρηνικη κεφαλη δε μπορει να ισοπεδωσει τον πλανητη. Το κατανοεις? Αλλο η εκταση της ρωσιας, αλλο η εκταση της αγγλιας. Αν για να ισοπεδωθει πληρως η αγγλια χρειαζονται χ κεφαλες, για τη ρωσια χρειαζονται 1000χ. Αν εσενα σου φαινεται κουφο, διαβασε λιγο για πυρηνικα. Ή τουλαχιστον διαβασε το προηγουμενο μηνυμα του bloom -απαντηση προς εμενα

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.771
Πόντοι
6.536
διαφωνω.ο πολεμος κριθηκε σε 4 σημεια.πρωτον στην αποφαση του ρουσβελτ να στηρίξει τον ανεφοδιασμο της αγγλιας.μετα στο ελ αλαμειν που αποτραπηκε η κατακτηση της αιγυπτου.μετα οι γερμανοι ειχαν προσβαση στις πετρελαιοπηγες.η εισβολη στη ρωσια.και φυσικα στο περλ χαρμπορ. η αγγλια μονη της χωρις ανεφοδιασμο δεν ειχε ελπιδα.
Ο πόλεμος κρίθηκε με την επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom