Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 8 άτομα (1 μέλη και 7 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.079
Πόντοι
9.297
Θα συμφωνήσω ως έναν βαθμό, κυρίως όμως σε ότι αφορά την διαχρονική στόχευση για έξοδο της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες. Όσον αφορά την περίοδο της Σοβ. Ενώσεως, άστο καλύτερα γιατί είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Στην περίπτωση της Κριμαίας τώρα. Αλήθεια περίμενες διαφορετική στάση από τους Μπολσεβίκους, όταν εσύ πηγές και τους πολέμησες το '18; Μην είσαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύεις ότι η βοήθεια της Σοβ. Ενώσεως προς τον Μουσταφά Κεμάλ, ήταν για λόγους εκδίκησης προς εμάς. Συνέτρεχαν οι ίδιοι ακριβώς λόγοι με τώρα. Η νεογέννητη κομμουνιστική Σοβ. Ένωση ήθελε να κρατήσει μακρυά από το μαλακό υπογάστριό της τις μεγάλες δυνάμεις. Ωστόσο την μεγάλη ζημιά στην Μικρασιατική εκστρατεία μας την έκαναν οι τότε μεγάλες δυνάμεις. Εν ολίγοις, οι τρεις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, μέσω της Αγγλίας και της Γαλλίας, ήθελαν τις πηγές της Μοσούλης και ο Κεμάλ δεν τις παραχωρούσε. Έτσι αποφάσισαν να τον πιέσουν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, η οποία τότε διέθετε τον πιο εμπειροπόλεμο στρατό της Ευρώπης. Στο παρά πέντε λοιπόν, βλέποντας ο πουτάνας (κυριολεκτικά) γιος Μουσταφάς, ότι πέφτει η Άγκυρα, συμφώνησε παίρνοντας την περίφημη ρήση 《και τώρα, ρίξ' τους στην θάλασσα》Όσο έπαιρναν όπλα και χρυσό οι Νεότουρκοι από τους Μπολσεβίκους, κλάναν ένα αρχίδι. Την έκβαση λοιπόν της εκστρατείας την έκρινε η τελική παρέμβαση υπέρ των Νεοτούρκων, των δυτικών δυνάμεων και όχι των Σοβιετικών.
Όλα ξεκίνησαν από την ήττα Βενιζέλου στις μοιραίες εκλογές του 1920 και την επιστροφή Κωνσταντίνου στον Θρόνο ενώ μπορούσε άνετα να είναι στον Θρόνο ένας εκ των πριγκίπων...
τεσπα οι πολεμοι ειναι κακο πραγμα ας μην μαυρισουμε αλλο - καλημερα απο μενα αισιοδοξε man:hi:
Η αισιοδοξία μου είναι ένα φως που διαπερνάει τον σοφό της καθημερινότητας....ακόμα και ένα φως κεριού αρκεί να ανοίξει δρόμο μέσα στο σκοτάδι.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

...που διαπερνάει τον ΖΟΦΟ της καθημερινότητας.

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Μην είσαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύεις ότι η βοήθεια της Σοβ. Ενώσεως προς τον Μουσταφά Κεμάλ, ήταν για λόγους εκδίκησης προς εμάς.

δεν είπα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο, μάλιστα στο παρελθόν έχω έρθει σε αντιπαράθεση με μέλος που το ισχυρίστηκε

Αλήθεια περίμενες διαφορετική στάση από τους Μπολσεβίκους, όταν εσύ πηγές και τους πολέμησες το '18

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο να σφάζεις άμαχους

Την έκβαση λοιπόν της εκστρατείας την έκρινε η τελική παρέμβαση υπέρ των Νεοτούρκων, των δυτικών δυνάμεων και όχι των Σοβιετικών.

Εδώ έχω διαφορετική άποψη. Οι πρώτοι που βοήθησαν τους Τούρκους ήταν οι Ρώσοι μπολσεβίκοι , οι δυτικοί φοβήθηκαν περεταίρω επιρροή της ΕΣΣΔ στην Τουρκία και άρχισαν και αυτοί να βοηθούν το Κεμάλ , η υποχώρηση του Κεμαλ από το θέμα με τα πετρέλαια της Μοσούλης απλώς διευκόλυνε την κατάσταση. Η βοήθεια των Ρώσων στο Κεμαλ ήταν καταλύτης των εξελίξεων

Άλλα όλα τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν και είναι και off topic. Το πασταρισμά μου ήρθε σαν απάντηση της άποψης σου ότι κάτι επιβάλει τον προσανατολισμό μας προς την Ρωσία λόγω κάποιας ειδικής πολιτισμικής σχέσης που έχουμε με αυτούς που είναι τελείως λάθος.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
δεν είπα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο, μάλιστα στο παρελθόν έχω έρθει σε αντιπαράθεση με μέλος που το ισχυρίστηκε

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο να σφάζεις άμαχους

Εδώ έχω διαφορετική άποψη. Οι πρώτοι που βοήθησαν τους Τούρκους ήταν οι Ρώσοι μπολσεβίκοι , οι δυτικοί φοβήθηκαν περεταίρω επιρροή της ΕΣΣΔ στην Τουρκία και άρχισαν και αυτοί να βοηθούν το Κεμάλ , η υποχώρηση του Κεμαλ από το θέμα με τα πετρέλαια της Μοσούλης απλώς διευκόλυνε την κατάσταση. Η βοήθεια των Ρώσων στο Κεμαλ ήταν καταλύτης των εξελίξεων

Άλλα όλα τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν και είναι και off topic. Το πασταρισμά μου ήρθε σαν απάντηση της άποψης σου ότι κάτι επιβάλει τον προσανατολισμό μας προς την Ρωσία λόγω κάποιας ειδικής πολιτισμικής σχέσης που έχουμε με αυτούς που είναι τελείως λάθος.
Φυσικά η αναφορά μου για την ιδιαίτερη πολιτισμική σχέση Ελλάδος-Ρωσσίας, αφορούσε στους λαούς των δύο χωρών και όχι στην επαμφοτερίζουσα πολλές φορές θέση των ηγεσιών. Σήμερα δυστυχώς, οι ελίτ που εξουσιάζουν τα κράτη, γράφουν στα μικρά τους αρχιδάκια την θέση των λαών και την ιστορία τους.
Και εις αλλά με υγείαν!

Τελευταία τροποποίηση:

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
Όλα ξεκίνησαν από την ήττα Βενιζέλου στις μοιραίες εκλογές του 1920 και την επιστροφή Κωνσταντίνου στον Θρόνο ενώ μπορούσε άνετα να είναι στον Θρόνο ένας εκ των πριγκίπων...

Η αισιοδοξία μου είναι ένα φως που διαπερνάει τον σοφό της καθημερινότητας....ακόμα και ένα φως κεριού αρκεί να ανοίξει δρόμο μέσα στο σκοτάδι.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

...που διαπερνάει τον ΖΟΦΟ της καθημερινότητας.
Την ήττα του την προκάλεσε ο Βενιζέλος, την ήθελε. Κοινώς την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια...

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506

Βρισκω αυτες τις αποψεις αποπροσανατολιστικες. Αποπροσανατολιστικες, επειδη απαλλασουν τους κυριους υπευθυνους απο τις ευθυνες τους.
Ενας στρατιωτικος μου ειπε οτι σε καποια στρατιωτικη σχολη των ΗΠΑ διδασκονταν πως χασαμε απο τον πολεμο απο τους τουρκους. Ο ελληνικος στρατος οχι μονο ηταν πιο αξιομαχος αλλα ειχε και υψηλο ηθικο. Καμια εξωτερικη δυναμη δεν μπορουσε να το αλλαξει. Το αλλαξε ο εσωτερικος εχθρος, ο βασιλιας, το συστημα αλλαξε ολους του ικανους στρατιωτικους εω εξελισονταν η εκστρατια απελυθερωσης.
Αληθεια τι λενε οι πηγες σας πανω σ αυτο;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.079
Πόντοι
9.297
Την ήττα του την προκάλεσε ο Βενιζέλος, την ήθελε. Κοινώς την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια...
Ήθελε νομιμοποίηση ενεργειών εν καιρώ πολέμου...μοιραίο λάθος....για αυτό μετά την καταστροφή ελήφθη πρόνοια ώστε να παρατείνεται η θητεία κυβέρνησης και ΠτΔ σε καιρό πολέμου.

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Το αλλαξε ο εσωτερικος εχθρος, ο βασιλιας, το συστημα αλλαξε ολους του ικανους στρατιωτικους εω εξελισονταν η εκστρατια απελυθερωσης.

Αυτό που λες ισχύει αλλά δεν αναιρεί αυτό που λέω εγώ. Προφανώς και έγιναν και τραγικά λάθη από πλευράς μας , το δε διαχρονικό σαράκι του εθνικού διχασμού πάντα μας έτρωγε τα σωθικά, ακόμα και η μάχη του Ματζικέρτ το 1071 σε μεγάλο βαθμό χάθηκε λόγω της εσωτερικής φαγωμάρας των Βυζαντινών

Τελευταία τροποποίηση:

passas87

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2017
Κριτικές
9
Like
4.382
Πόντοι
736
Φίλε μου είσαι λάθος.
Αν και έχουμε αντιπαρατεθεί στο παρελθόν τώρα βλέπω ότι γράφεις μεστά.
Λοιπόν. 1) Ο Βενιζέλος πήρε άνω του 50% στις εκλογές του 1920 , δηλαδή περισσότερες ψήφους από όλη την ενωμένη αντιπολίτευση.
2) Βενιζέλο ψήφισε η νέα Ελλάδα (εκτος της Μακεδονίας), και οι πρόσφυγες.
3) Κωνσταντίνο ψήφισε η πάλια Ελλάδα, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι.
Απλά είχαμε πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα (σαν της Αμερικής).
Έτσι με περισσότερες ψήφους πήρε λιγότερες έδρες.
Είναι αφελές να λέμε ότι τις έχασε επίτηδες.
Οι Βασιλικοί έλεγαν "ψηφιστε μας για να σας φερομε πίσω τα παιδιά σας" (Γούναρης)
Ο Κουμουνδούρος έσκισε τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδος (άκρως προδοτική κίνηση).
Οι Βασιλικοί είχαν το σύνθημα " μικρή αλλα τίμια Ελλάς".
Ο Βασιλιάς υπέγραψε διάταγμα που απαγόρευε να γυρίσουν οι πρόσφυγες με Ελληνικά πλοία στην Ελλάδα πριν την καταστροφή, και έτσι σφαγιάστηκαν χιλιάδες.
Καλό είναι να μαθαίνουμε την ιστορία.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
Φίλε μου είσαι λάθος.
Λοιπόν. 1) Ο Βενιζέλος πήρε άνω του 50% στις εκλογές του 1920 , δηλαδή περισσότερες ψήφους από όλη την ενωμένη αντιπολίτευση.
Οι Βασιλικοί έλεγαν "ψηφιστεί μας για να σας φερομε πίσω τα παιδιά σας" (Γούναρης)
Ο Βασιλιάς υπέγραψε διάταγμα που απαγόρευε να γυρίσουν οι πρόσφυγες με Ελληνικά πλοία στην Ελλάδα πριν την καταστροφή, και έτσι σφαγιάστηκαν χιλιάδες.
Δεν μίλησα γι αυτά τα οποία γράφεις. Εγώ ανάφερα ότι ο Βενιζέλος ουσιαστικά ήθελε την απεμπλοκή από τις εξελίξεις. Ίσως γνώριζε την κατάληξη. Ίσως πάλι να υποπτευόταν το τέλος της Μικρασιατικής περιπέτειας, με την εκ των πραγμάτων δικαίωση της ιδιοφυΐας Ιωάννη Μεταξάς. Πάντως επιζητούσε την ήττα-λύτρωση μέσω των εκλογών του '20. Σ' αυτό άλλωστε έχουν καταλήξει και το αναφέρουν διακριτικά αξιόλογοι ιστορικοί ερευνητές. Κοίτα, ο Βενιζέλος δεν υπήρξε η ιερή αγελάδα, που είναι άμοιρη ευθυνών. Για μένα, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα του παρελθόντος αιώνος. Για στρατιωτική, ούτε λόγος...

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Φίλε μου είσαι λάθος.
Οι Βασιλικοί έλεγαν "ψηφιστε μας για να σας φερομε πίσω τα παιδιά σας" (Γούναρης)

Ούτε εγώ το πιστεύω γιατί γενικά γίνανε πολλά ευτράπελα και απρόβλεπτα σε αυτές τις εκλογές ,με αποκορύφωμα την λεγόμενη και ανίερη συμμαχία μεταξύ κομμουνιστών και Βασιλικών με σύνθημα " σφυρί και δρεπάνι, ελιά και στεφάνι". Με απλά λόγια συνωμότησαν και οι θεοί για να χάσει τις εκλογές ο Βενιζέλος. Πολύ δύσκολά θα μπορούσε να προβλέψει ο Βενιζέλος τα αποτελέσματα ώστε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

JOHN-PLAYER-SPECIAL

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Δεκ 2017
Κριτικές
23
Like
8.904
Πόντοι
3.446
Δεν μίλησα γι αυτά τα οποία γράφεις. Εγώ ανάφερα ότι ο Βενιζέλος ουσιαστικά ήθελε την απεμπλοκή από τις εξελίξεις. Ίσως γνώριζε την κατάληξη. Ίσως πάλι να υποπτευόταν το τέλος της Μικρασιατικής περιπέτειας, με την εκ των πραγμάτων δικαίωση της ιδιοφυΐας Ιωάννη Μεταξάς. Πάντως επιζητούσε την ήττα-λύτρωση μέσω των εκλογών του '20. Σ' αυτό άλλωστε έχουν καταλήξει και το αναφέρουν διακριτικά αξιόλογοι ιστορικοί ερευνητές. Κοίτα, ο Βενιζέλος δεν υπήρξε η ιερή αγελάδα, που είναι άμοιρη ευθυνών. Για μένα, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα του παρελθόντος αιώνος. Για στρατιωτική, ούτε λόγος...
Μιλας για εθνικά με άτομο που εχει τουρκικό- οθωμανικό ψευδώνυμο
Δηλ εκ πεποιθήσεως τουρκόσπερμα

JOHN-PLAYER-SPECIAL

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Δεκ 2017
Κριτικές
23
Like
8.904
Πόντοι
3.446
Σε ολους τους κουλομαχους με μανδύα φιλειρηνιστή απευθύνω τα ερωτήματα αν θέλουν ας απαντήσουν.
Που ήταν οι δήθεν σύμμαχοι στην Μ Ασία
Γιατί δεν μας έδωσαν την 2 φορές με πόλεμο απελευθερωμένη Β ήπειρο
Τι κάνανε 50 χρόνια για την Κύπρο
Και πρόσφατα που ζήτησαν εν υποθηκες εγγυήσεις με τα μνημόνια
Πριν απαντήσουν
Πρώτα οφείλουν να ξυπνήσουν
Αν δεν ξυπνήσουν Μητσοτάκηδες θα τρώνε τις σάρκες της χώρας οσο υπάρχει.
Η προοπτική δείχνει πως
Οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα ζήσουν σε πολύ μικρότερη χώρα και η αιτία θα είναι η στάση τους τα τελευταία 40 χρόνια

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
Δεν υπάρχει άσπρο- μαύρο εδώ για αυτό ας μείνουμε ουδέτεροι και ας ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος όσο ουτοπικό και αν φαίνεται.
κανονικά αυτό θα έπρεπε να κάνουμε, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Ευρωπαίος Πολίτης. Να δούμε τις συνέπειες για τη χώρα μας, όχι να προσποιούμαστε τους Μαχητές του καλού, ειδικά για την Ουκρανία, η οποία ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ να μας στήριζε σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.079
Πόντοι
9.297
Εν τω μεταξύ ο φιλέλληνας Βλαδίμηρος δήλωσε χθες ότι η Μαριούπολη είναι "αρχαία ρωσική πόλη".
Κάποιο από τα πουτινάκια του μπου ντοτ κομ να υπενθυμίσει στο αφεντικό του ότι η Μαριούπολη ιδρύθηκε το 1779 από Έλληνες, που μετεγκαταστάθηκαν από την Κριμαία στην Αζοφική θάλασσα.
Όχι μόνο η Μαριούπολη αλλά υπάρχουν πολλές πόλεις κατά μήκος των ουκρανικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας που ιδρύθηκαν από Έλληνες...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.079
Πόντοι
9.297
κανονικά αυτό θα έπρεπε να κάνουμε, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Ευρωπαίος Πολίτης. Να δούμε τις συνέπειες για τη χώρα μας, όχι να προσποιούμαστε τους Μαχητές του καλού, ειδικά για την Ουκρανία, η οποία ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ να μας στήριζε σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία
Ελπίζω να είναι γνωστό ότι κάνουν χοντρές εξοπλιστικες μπίζνες με τους Τούρκους...

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Ελπίζω να είναι γνωστό ότι κάνουν χοντρές εξοπλιστικες μπίζνες με τους Τούρκους...

piperi.jpg

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.079
Πόντοι
9.297
Φυσικά το "ΟΧΙ" το είπε ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και όχι ο λαός όπως λένε τα ορφανά του Στάλιν κάθε αποχρώσεως και ανταύγειας.....

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Όχι μόνο η Μαριούπολη αλλά υπάρχουν πολλές πόλεις κατά μήκος των ουκρανικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας που ιδρύθηκαν από Έλληνες...

Η πόλη είχε πέσει, η Τραπεζούντα είχε πέσει και κάπου στην Ταυρίδα (Κριμαία) υπήρχε ένα μικρό Ελληνικό πριγκιπάτο που αντιστεκόταν ακόμα σους Τούρκους μέχρι το 1475

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom